Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şamanlarda neler nerflensin, nasıl olsun?

BabacumMostors

Öne çıkan mesajlar

öncelikle çita formunda dps değişmez caster formdakiyle aynıdır. buda o sürede elinizde olan silahla aynıdır.

ya bak bana araştır diyosun ama kendin önce bi mantık yürüt ben diyorum bu damage gayet yeterli casterları nerdeyse sırf bearla kesiyorum bide buna damage boost yapıldıgını düşünsene? hayır ne bekliyosunuz druid oyundaki en düşük dpsli classdır ve böyle kalması gereklidir çünkü survabilitysi çok yüksektir. lütfen bi idda etmeden önce bi mantık yürütün söylediginiz şeyin sonuclarını düşünün.
Sosyal ağlarda paylaş

işte bunu anlamıyosun.araştır dediğime karşı demişsin 1.5 ay druid oynamayı.1.5 ay druid oynayınca araştırmaya gerek yok diye bişey yok.gidip bilmemkaç süre bilmemne oynayınca araştırmaya gerek kalmicak kadar çözmüyosun örenmiyosun class ı,oyunu.1.5k critleyen gearlı talent lı druidler var demişsin.wsg ye girdiimde gearla 400 vuruyodum arcane missle la,critle 520 oluyodu(arcane talent vardı).yukarıdaki mesajlarımda itemları eşit farzedelim dedim kaç kere.diosun dediğin lvl 30 druid.lvl 30 olduğu yok.arkadaşım var hatta patiden Curufinwe diye.if nin önünde duel yapıyoruz normal vuruşlar max 125 oluyodu takip ettim.istersen kendisine sor bi ne critlemiş ne vuruyomuş...hem ayrıca druidle şamanı kıyaslamanızda çok ama çok yersiz.burdaa shaman dedince blizz horde yanlısı,paladinle aradaki fark akla gelir hemen.peki neden?nedeni ise shaman horde only bi class tır.gidipte her faction ın seçebildiği classs ı kıyaslarsan pek saçma.shaman nerf denmesindeki amaç paladin e oranla güçlülüğüdür ama araya mage cart curt girdi onlara cvp verdim.paladinde olsun shaman gibi kimse ağlamaz bak görürsün.denir ki shaman mage falan kesiyo ama bizimde paladinimiz var,onunda pek farkı yok oda kesiyo mage bilmemne denir.yani paladin shaman ı götürür bizim ağlamamıza gerek yok diye düşünülür.

teşekkürler

[Bu mesaj Lorrotar tarafından 15 Ağustos 2005 00:06 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

1.5 ay druid oynadıgım araştırmadıgım anlamına gelmiyo. hergün druid forumlarına yazılanları okudum baktım durmadan talent+gear değiştirdim. yaklaşık 150-200 goldum zaten sırf talent+gear değiştirmeye gitti. bak bear formda damage kesinlikle str ye baglıdır(dogal olarak). arkadaşında hiç +str item yoksa dogaldır okadar damage vermesi. bide magesin mage e 125 damage veriyosa bunda inan bi komiklik vardır çünkü bearla maul yaparak 500 küsür critledigimi hatırlıyorum. neden druidi karıştırdıgıma gelince shaman herşeyi yapıyo heal atıyo nuke atıyo melee ye giriyo denince bende druidinde bunların hepsini yaptıgını belirtmek için yazdım.

shamanda tek değiştirilmesi gereken purgedur. bu kadar az manaya karşı çoook dengesiz bir şekilde fazla güçlü.
Sosyal ağlarda paylaş

madem druid hepsini yapıyo işte 2 faction ada verilmiş...druid açarsın.eğer shaman horde özel olmasa çoğu kişi shaman açardı.burda faction isteğinede bağlı.yani shaman olmak istemiosun ama aynızamanda über olmak istiosun(mesela).paladin shaman gibi olsa paladin seçersin.mage le kıyaslamazsın.eğer über olsa karşı factionda da var dersin.yani faction only classlar önemli karşılaştırma açısından.shamanla mage kıyaslayamazsın dememin sebebi madem mage daha über 2 faction ada sunulmuş,açarsın.ama shaman olmak istiyosun faction olarakta alliance.e noldu imkansız oldu.ama shaman gibi über bi class ta olur diosun.baktın...mage bilmemne horde ada sunulmuş.pala yok.palaya bakıosun shamanla kıyaslanamaz oranla kötü.diosunki bak blizz horde u tutmuş.alliance a shaman gibi über bi seçenek sunmamış.böle oyunda über class sayesinde über olmak için bi tek shaman var oda horde da diosun.hani alliance ne bu haksızlık diye nerf shaman biçiminde patlıosun... :)[signature][hline]Lorrotar-60 Human Mage-BL

[Bu mesaj Lorrotar tarafından 15 Ağustos 2005 00:18 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
soldier1905, 14 Ağustos 2005 16:56 tarihinde demiş ki:
Sunu goruyorum ki 18 deil 118 sayfa da tartısılsa bi yere varılamıyacak. Shamanlara nerf gelmesi gerektigini shamanlarda biliyor. Ama kimse classım iyi ben de o yuzden iyiyim demeyi kendine yediremiyor. "Shaman cok guclu deıl, ben iyi oynuyorum" demek cok daha kolay....

yukarıda demek istediğim aynen bu...[signature][hline]Lorrotar-60 Human Mage-BL

Sosyal ağlarda paylaş

orgrimmar ın önünde yapılan duellolarda shamanların her class tarafından yenildiğini gördüm(60). kimi ucundan yendi kimi ezdi. neden bu kadar büyütülüp abartılıyor bilmiyorum. belki ben horde um ondan farkedemiyorum dicem ama durmadan shamanlarla duello yapıyorum ama cidden bu kadar büyütülcek bişey ortada yok.

insanlar genelde pvpde öldükleri zaman '' oha lan bu oyun dengesiz adam 2 vurdu yattım nerf xxxx'' yada '' ıyy ne dandik classmış ya bu hay bu classla oynayanın buff xxxx''. bunun yerine bunun yerine '' hmm bak bu taktigi denedim yenemedim adam manyak heal ediyo demekki counterspelli tam zamanında kullanmam lazım'' gibi düşünmek lazım bence.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
grann, 15 Ağustos 2005 00:08 tarihinde demiş ki:
neden druidi karıştırdıgıma gelince shaman herşeyi yapıyo heal atıyo nuke atıyo melee ye giriyo denince bende druidinde bunların hepsini yaptıgını belirtmek için yazdım.

Tamam druid de yapıyor ama druid o kadar çok yapmıyor işte. Bu yüzden druid ile shamanı karşılaştıramazsın. Druid tam bir hybrid'in olması gerektiği gibi herşeyi az. Shaman öyle değil. Tamam druidin dpsi shaman göre düşük olmalı çünkü healları daha güçlü ama aradaki fark doğru orantılı değil. Shamanın Dps'sine göre healları fazla. Druidin tek avantajı root. Shamanın buna karşılık slow effect shock,spell interrupt + dd shock,totemler,purge gibi avantajları var. İşte bu sebeplerden druid ile shaman kıyaslanamaz[signature][hline]"I studied silence to learn the music. I joined the sinful to regain innocence"

Kerforn/Night Elf Druid (Nizam-ı Cedid)
Burning Legion

Sosyal ağlarda paylaş

haklısın paladin ve shaman arasında çok fark var. paladin daha çok defansa yönelikken shaman daha atağa yönelik bir class. ikisininde avantajları ve dezavantajları var. kullanmayı bilene bence. merak etme hordedada nerf paladin diye ağlayan az yok. ki bence baya aptalca bi laf.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
grann, 15 Ağustos 2005 00:25 tarihinde demiş ki:
orgrimmar ın önünde yapılan duellolarda shamanların her class tarafından yenildiğini gördüm(60). kimi ucundan yendi kimi ezdi. neden bu kadar büyütülüp abartılıyor bilmiyorum. belki ben horde um ondan farkedemiyorum dicem ama durmadan shamanlarla duello yapıyorum ama cidden bu kadar büyütülcek bişey ortada yok.

insanlar genelde pvpde öldükleri zaman '' oha lan bu oyun dengesiz adam 2 vurdu yattım nerf xxxx'' yada '' ıyy ne dandik classmış ya bu hay bu classla oynayanın buff xxxx''. bunun yerine bunun yerine '' hmm bak bu taktigi denedim yenemedim adam manyak heal ediyo demekki counterspelli tam zamanında kullanmam lazım'' gibi düşünmek lazım bence.

1-)o şaman noobish manner dir.
2-)2-3 sayfa üstte dedim bak.shamanda sorun über veya kötüde olsa HERŞEYİ yapabilmesidir.offtankil yapıyo.heal atıyo.nuke atıyo.shapeshift yapıyo.totem dikiyo(blessingle eşdeğer özellikler var çoğu totemlerde)

bi paladin i düşünelim alliance faction only classımızı.offtank oluyo.heal atıyo.nuke YAPAMIYO.shapeshift YAPAMIYO.blessing yapıyo.

karşılaştırın bi genel olarak.shaman > paladin açıkça ortada bence.paladin in burda plate armor giymesini sözkonusu etmiyorum shaman totemleri blessinglerden daha fazla ve aynı anda 4 tane dikebiliosun.o armor açığınıda fazlalıkla kapatıveriyo.

bana kalırsada faction bilmemne karşılaştırmayı bıraktımien çok nerf deme hakkına sahip class hunter dır.aslında şunuda düşündümde şimdi.bi biz mageler,warriorlar,xxxler nerf bilmemne demeden önce hunterlara hak tanımamız lazım.ne yazıkki bilmemne nerf veya hunter buff deme hakkına en çok onlar sahip gibi.inanılmaz derecede ezikler bana kalırsa.ama yeni patch le bişileri düzene sokmaya çalışıolar işte iyi bu :)[signature][hline]Lorrotar-60 Human Mage-BL

[Bu mesaj Lorrotar tarafından 15 Ağustos 2005 00:35 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sensible, 15 Ağustos 2005 00:27 tarihinde demiş ki:
said:
neden druidi karıştırdıgıma gelince shaman herşeyi yapıyo heal atıyo nuke atıyo melee ye giriyo denince bende druidinde bunların hepsini yaptıgını belirtmek için yazdım.

Tamam druid de yapıyor ama druid o kadar çok yapmıyor işte. Bu yüzden druid ile shamanı karşılaştıramazsın. Druid tam bir hybrid'in olması gerektiği gibi herşeyi az. Shaman öyle değil. Tamam druidin dpsi shaman göre düşük olmalı çünkü healları daha güçlü ama aradaki fark doğru orantılı değil. Shamanın Dps'sine göre healları fazla. Druidin tek avantajı root. Shamanın buna karşılık slow effect shock,spell interrupt + dd shock,totemler,purge gibi avantajları var. İşte bu sebeplerden druid ile shaman kıyaslanamaz

ben kesinlikle ikisini karşılaştırmadım birisi ''shaman heal atıyor mu? atıyor, nuke atıyor mu?atıyor, melee yapıyor mu? yapıyor.'' dedi bende ona karşılık druidde hepsini yapıyor ee ozaman druid nerf mi dedim.

bi kısmına katılıyorum evet 2 side hybrid hatta benziyorlar druidde heal agırlıklı shamanda dps ama bana sorarsan doğru orantılı. shamanın gerçekten talent vermeden attıgı heallar
harcadıgı mana/büyü etkisi gibi düşünürsek gerçekten zayıf kalıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi bazı şeyleride ''warcraft evreni'' altında düşünmemiz gerekiyor. shamanın shapeshifti sadece speed boosttdur yani kurt olup adam falan yiyemiyosun. paladinde herangi bir spell boost büyüsü olamaz çünkü paladinin herangi bir şeye dönüşmesi gayet aptalca olur yada plate mailla depar atması. onun dışında paladin genelde frp evrenlerinde oldugu gibi defansive agırlıklıdır yani etrafa holy novalar atıp şimşekler pek savurmazlar. haklısın nuke konusunda paladin biraz eksikti bence buda yeni gelicek büyüyle kapanıcaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
said:

Tamam druid de yapıyor ama druid o kadar çok yapmıyor işte. Bu yüzden druid ile shamanı karşılaştıramazsın. Druid tam bir hybrid'in olması gerektiği gibi herşeyi az. Shaman öyle değil. Tamam druidin dpsi shaman göre düşük olmalı çünkü healları daha güçlü ama aradaki fark doğru orantılı değil. Shamanın Dps'sine göre healları fazla. Druidin tek avantajı root. Shamanın buna karşılık slow effect shock,spell interrupt + dd shock,totemler,purge gibi avantajları var. İşte bu sebeplerden druid ile shaman kıyaslanamaz

bunada bi +1[signature][hline]Lorrotar-60 Human Mage-BL

Sosyal ağlarda paylaş

said:
grann, 15 Ağustos 2005 00:32 tarihinde demiş ki:
said:
said:

ben kesinlikle ikisini karşılaştırmadım birisi ''shaman heal atıyor mu? atıyor, nuke atıyor mu?atıyor, melee yapıyor mu? yapıyor.'' dedi bende ona karşılık druidde hepsini yapıyor ee ozaman druid nerf mi dedim.

bi kısmına katılıyorum evet 2 side hybrid hatta benziyorlar druidde heal agırlıklı shamanda dps ama bana sorarsan doğru orantılı. shamanın gerçekten talent vermeden attıgı heallar
harcadıgı mana/büyü etkisi gibi düşünürsek gerçekten zayıf kalıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
grann, 15 Ağustos 2005 00:36 tarihinde demiş ki:
şimdi bazı şeyleride ''warcraft evreni'' altında düşünmemiz gerekiyor. shamanın shapeshifti sadece speed boosttdur yani kurt olup adam falan yiyemiyosun. paladinde herangi bir spell boost büyüsü olamaz çünkü paladinin herangi bir şeye dönüşmesi gayet aptalca olur yada plate mailla depar atması. onun dışında paladin genelde frp evrenlerinde oldugu gibi defansive agırlıklıdır yani etrafa holy novalar atıp şimşekler pek savurmazlar. haklısın nuke konusunda paladin biraz eksikti bence buda yeni gelicek büyüyle kapanıcaktır.

yeni gelicek büyü dediğin hp %20 den aşşa iken atılıyo.oturup spell interrupt etmiyo.ama büyük ihtimallede %20 den aşşağı atıldıından adam ölüyo[signature][hline]Lorrotar-60 Human Mage-BL

Sosyal ağlarda paylaş

ben biraz yanlış ifade ettim heralde. nuke derken kaçan adamı falan öldürme konusunda çok zayıflardı bu büyü ile bu kapanır. yeni patchle hunterların talentlerının değişmesi bence herşey şöyle bi yerli yerine yerleşicek. oyuda pvpde ''ciddi' dengesizlikler olmıcak.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
grann, 15 Ağustos 2005 00:44 tarihinde demiş ki:
ben biraz yanlış ifade ettim heralde. nuke derken kaçan adamı falan öldürme konusunda çok zayıflardı bu büyü ile bu kapanır. yeni patchle hunterların talentlerının değişmesi bence herşey şöyle bi yerli yerine yerleşicek. oyuda pvpde ''ciddi' dengesizlikler olmıcak.

ayrıca yeni talent falan pve üzerine.işte tek mob pullayan vuruş falan.blaster shotgun mı ney var en iyi silah şu anki hunter için 42 dps.khadgars rage de adam gördüm if nin önünde.duel yaptık.ne itemlar vardı yenemedi hiç.bu hunterın ezikliğini ve ne değişmiceni gösterir bence.ciddi diorum 1k hp götürdüyse ... ciddi yazık hunterlara :-P[signature][hline]Lorrotar-60 Human Mage-BL

[Bu mesaj Lorrotar tarafından 15 Ağustos 2005 00:51 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...