Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

WoW ırklarını gerçek dünyayla bağdaştırsak...

Antimodes52

Öne çıkan mesajlar

Geçen gün düşünürken aklıma takıldı, WoW ırklarını gerçek dünya ırklarıyla bağdaştırırsak çok ilginç şeyler çıkabiliyor ortaya. Kişiden kişiye yorum ve düşünce değişecektir elbet, ancak bana göre mesela Orc'lar sanki türkleri simgeliyor, Türklerin geçmişte yurt diye adlandırdığı çadırımsı binalar, bazen "barbarca" diye adlandırılabilecek tavırları (bu tartışma yaratacak bir nokta tabii, türkler barbar mı değil mi konusu, ancak Avrupalı oyun yapımcılarının gözünde barbarız diye düşünerek yola çıkıyorum.).
Troll'ler ise garip aksanları, ince uzun fizikleri ve burun yapıları olarak bana iskoçları hatırlattılar. How you doin' man diyişleri falan dikkat ederseniz var gibi bir şeyler.
Tauren'lar ise hafif bir kızılderili havası taşıyorlar, doğaya merakları (özellikle toprağa) ve saygıları, isimlerinin kızılderili isimlerine benzemeleri de ayrı bir konu (oturanboğa hede hödö gibi isimleri var devamlı dikkat ederseniz.).
İnsan ırkı ise anglo-sakson gibi avrupai ırkları temsil ediyor sanki, İngilizler, Fransızlar, Almanlar gibi... Nerden çıkardın bunu derseniz yukarıda yazdığım horde ırkları dikkat ederseniz tarih boyunca ya ingilizinden ya fransızından ya almanından illaha çekmiştir.
Night Elf ise daha bir sofistike, daha bir geçmişe dayalı ülkeleri temsil ediyor sanki. Roma veya Yunan imparatorluğu diyebiliriz.
Undead ise sanki persler, nitekim efendim Undead ırkının binalarından biri olan ziggourat aslında ateşe tapan pers ırkının dinsel bir binasına verilen addır.
Aklıma bir anda esti böyle, yazayım dedim, aslında biraz fazla uçmuş bir fikir olabilir ancak ne bileyim öyle aman aman mantıksız gelmiyor bana. Ne düşünüyorsunuz?[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

Fikirlerine pek katıldığımı söyleyemem, "LOTR'da ırklar kimi temsil ediyor, orclar türkler mi?" adlı hürriyet yazı dizisinden daha fazla mantıklı olduğunu sanmıyorum önermenin.

Yinede konuşalım tartışalım dersen en basitinden Roma gibi bir imparatorluğun Night Elf'lerle ne gibi bir alakası olabilir bunu açabilirsin biraz.[signature][hline]"si tu n'existais pas déjà, je t'inventerais.."
Sosyal ağlarda paylaş

Ya yanlış anlamayın amacım "LOTR'daki orclar türklermiş!" türü dayanıksız bir önerme atmak değil ortaya. Hatta önerme bile değil bu, aklıma geldi yazdım diyorum. Night Elf'i Yunan ve Roma imparatorluğuyla bağdaştırmamın sebebi herhalde arcane knowledge vs. muhabbetidir. Gerçi bu yetersiz bir sebep, ancak bilmiyorum, öyle hissediyor insan.[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

osmanlı döneminde bir takım askerin kafa derisi yüzülüp bazı operasyonlar sonucu çok çirkin bir görüntü oluşturulur. ölümsüzler diye adlandırılan bu askerler savaşta en önde giderek düşmana korku salar.

demek istediğim undead iz biz.[signature][hline]Aslında..

[Bu mesaj Laraken tarafından 14 Ağustos 2005 12:01 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Laraken, 14 Ağustos 2005 11:59 tarihinde demiş ki:
osmanlı döneminde bir takım askerin kafa derisi yüzülüp bazı operasyonlar sonucu çok çirkin bir görüntü oluşturulur. ölümsüzler diye adlandırılan bu askerler savaşta en önde giderek düşmana korku salar.

yok ölümsüzler değil..

onun aslı "başıbozuklar" dır..bir nevi küçüklükten alınıp ya da sokaktan toplanıp güçlendirilip üstüne abuk sabuk kıyafetler giydirilerek düşmanı şaşırtma amaçlıdır..yabancılara "bashi-bozuak" olarak geçmiştir..[signature][hline]I won't cry, I won't give up, I can't go back now
Show me the shadow where true meaning lies..
So much more is made in empty eyes..
Sosyal ağlarda paylaş

Ya orc'ların genel olarak mimarisine ve dinlerine bakarsanız bahsettiğim türklüğü görürsünüz kesin, yurt havasındaki çadır türü binalar, kurak bir ortamdaki yaşam falan, tam orta asya türkleri havasında. Dinlerine bakarsak şamanları falan var, yani islamiyet öncesi türkler gibi orclar tam.[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Christoph_Vassel, 14 Ağustos 2005 12:10 tarihinde demiş ki:
said:
Laraken, 14 Ağustos 2005 11:59 tarihinde demiş ki:

yok ölümsüzler değil..

onun aslı "başıbozuklar" dır..bir nevi küçüklükten alınıp ya da sokaktan toplanıp güçlendirilip üstüne abuk sabuk kıyafetler giydirilerek düşmanı şaşırtma amaçlıdır..yabancılara "bashi-bozuak" olarak geçmiştir..

kafa derisi yüzülenler mi onlar?[signature][hline]Aslında..
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi size ne geliyor bilemiyorum ama aslında Orc, Druid, ne bileyim Troll, Elf vs.. gibi ırkların hepsinin dünyadaki çeşitli kültürlerin mitolojilerinde karşılıkları var. Bir çoğu aynı isimle hatta. Bunları bulan Blizz. değil zaten: fantastik edebiyat kültürünün başlaması ile bir şekilde yerleşti.[signature][hline]ICQ#: 1957744 MSN Messenger: [email protected]ek$i:topluignebasi
WoW:Narcosis[Burning Legion] | Shab[Warsong] | Prion[Skullcrusher]
Sosyal ağlarda paylaş

fantazi kurguda temel ırklar, bazı milletlere benzetilerek, hatta insanların bazı duygularını baz alarak hazırlanmış olabilir.
ancak warcraft bu kadar kesin çizgiler üzerine konuşulacak birşey değil.

Örneğin Troll'un şekli belirli bir millete benzesin diye hazırlandığını hiç zannetmiyorum. Benzer şekle sahip Troller D&D oyunlarında (misal Baldur's Gate) da bulunuyor. Sadece Warcrafttakiler biraz daha "humanoid".
Dark Troll, Ice Troll, Frost Troll, Jungle Troll vs vs bunların hepsinin farklı aksanı, farklı konuşma biçimleri olsa da, ortak benzer bir tarza sahipler.
Ancak WoW'da oynadığımız Jungle Troller dikkat edersen, iskoçlardan çok jamaika'lara özenilerek hazırlanmış.

Tauren'ler doğayla bir olan bir ırk. Ancak Warcraft 3'te kızılderilere bu kadar benzetilerek hazırlanmamıştı. Kızılderilerden çok "Hun" andırıyordu bana.
Ama WoW'da Kızılderiler'e benzetildi.

Orc'lar "Türk" olarak düşünmüyorum ben. Doğru, Göktürkler felan barbar, göçebe, şamanistik bir toplumdu. Ancak Orcların kişiliği çok daha farklı. Onurlu bir ırk. Türklere benzeyen ne kadar yönü varsa, farklı olduğu da o kadar yön var.

Undeadlere gelirsek. Doğru, mısırlılardan çok özenmişler. Ziggurat desen var, scarab desen var. Hatta frozen throne'da aslanlı felan anıt-yaratıklar eklenmişti.
Ama sonuçta bunlar başlı başına bir ırk değil. Diğer ırkların ölüp tekrar diriltmesinden oluşmuş bir ordu.
Ayrıca WoW'daki Forsaken'ların Undercity'sini dolaşırken Tim Burton usulu bir hava seziyorum. The Nightmare Before Christmas izliyormuşum gibi geliyor.

Warcraft'taki Irkların belirli bir millete dayandırıldığını hiç sanmıyorum. Irkların belirli bir orta noktası olmasına rağmen, çok değişken olabiliyorlar. Düşün, orclarda hem warrior, hem shaman hem de warlock var. Humanlar ise daha abartı. Hem Paladin, hem warlock, hem mage şeklinde gidiyor.

Warcraft dünyası bana çok kaotik geliyor. Her an herşey olabilir. Irklar da çok dengesiz. Bu yüzden "Elfler = Romalılar" gibi kesin birşey şöylemek mümkün değil bence.
Irklar yaratılırken özenilmiş şeyler olabilir, ama tamamen belli bir milletin kültürünü yansıttıklarını snamıyorum.[signature][hline]Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

Bende orcları orta asya türklerine benzetiyorum, şamanisti kültür , klanlar halinde yaşamaları , kurtlara olan bağları (Tarkan :)) ayrıca ana vatanları draenorken azerotha gelmeleri, bunuda türklerin orta asyadan göçüne benzetebiliriz[signature][hline]Sadece yaşamak için öldür

[Bu mesaj Engin2 tarafından 14 Ağustos 2005 16:12 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Engin2 tarafından 14 Ağustos 2005 16:24 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Ya işte Bonecrusher anlamış demek istediğimi yani elinizde somut bir şey yok şu ırk şudur diye, bir sürü doğru/yanlış yorum getirmek mümkün. Ancak ben bunların öylesine yaratılmış olduğuna inanmıyorum, illaha dünyadaki bazı devletlerden ırklardan özenilmiştir.[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

Troller direk Jamaikalı aksanı ile konuşuyorlar ama kültürleri amerika yerlilerine benziyor. Taurenler WoWla beraber kızılderili yapıldı. Insanlar derebeylikler dönemindeki avrupalılara benziyor. Orclar akıncı asya devletlerine benziyor. Gerek shamanları olsun gerek giyim tarzları. Undead biraz karışık. Mısırlılara benziyorlar ama mayalara özgü ziguaratlar yapıyorlar. Nightelfi birşeye benzetemedim.[signature][hline] Let me in, i'll bury the pain.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
zlorwf, 14 Ağustos 2005 16:49 tarihinde demiş ki:
Troller direk Jamaikalı aksanı ile konuşuyorlar ama kültürleri amerika yerlilerine benziyor. Taurenler WoWla beraber kızılderili yapıldı. Insanlar derebeylikler dönemindeki avrupalılara benziyor. Orclar akıncı asya devletlerine benziyor. Gerek shamanları olsun gerek giyim tarzları. Undead biraz karışık. Mısırlılara benziyorlar ama mayalara özgü ziguaratlar yapıyorlar. Nightelfi birşeye benzetemedim.
ziguratlar mezopotamya değil miydi yaw bence mısıra daha yakınlar :) resmen mumya yani[signature][hline]Viva la creativa!!!
Ben feleğin şu çarkına çomak sokarım,yeter ki ıslak ıslak bakma öyle...
Sosyal ağlarda paylaş

zlorwfun dediklerine tam olarak katılıyorum,kendim bişeyler yaziym bi de.

taurenler kızılderililer gibi.
dwarflar zaten kesinlikle vikingler,ayrıca karakterleri,içmeleri bakımından almanlara benziyor.
troller amerikan zencileri gibi,aksanları,hareketleri ile.
orclar ve insanları insanlar romalılar orclar da onlara saldıran barbar kavimler,hunlar gibi diyebilirim.
undeadler eski mısırımsı.
gnome ve night elflere bişey bulamadım.
Sosyal ağlarda paylaş

trolller jamaikalı yane aksanları ole
taurenlerin eve kızılderilelerle buyuk benzerlikleri war totemdir tepee denen cadırlardır felan

undeadler persler oalbilir ama zigguratın mezar anamına geldigi goz onune alınırsa her ırk olabilirler

bu arada goblin babanızdır diyorum goblinlere kayseirli diyennere
memleketime laf yok

bu aqrada irlanda yada iskoc aksanı diyosanıa o dwarfların ki iste[signature][hline]OKUYUN OKUTTURUN
BonePART's Blog
Last Update: 23.07.2005

Hatun Kisi: yanlismisim lezbienlik asla asla asla bisi. BonePART: o_O
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...