Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

1 milyar yetermi?

tBF

Öne çıkan mesajlar

said:
kingpin, 08 Ağustos 2005 04:14 tarihinde demiş ki:
insanların bu zamana kadar emekli maaşı cart curt vesayre ile nasıl geçindikleri bile muamma heralde elektrik faturası gelmemesi için televizyon ışığında oturuyorlar.

ehehe :D elektrik faturası gelmesin diye ışığı açmıyorlar tv ışığında oturuyorlar o daha az harcıyor :)[signature][hline]İyilik et, iyilik bul.
Sosyal ağlarda paylaş

lüksü bırak çok zor yaşarlar. Ama bizim eve gelen temizlikçinin çektiği sıkıntıları bir görseniz... Yardım ediyorsun çalışmasının çok üstünde para veriyorsun fakat nereye kadar? 3-4 yere daha ayarladık çalışması için onlar biraz rahatlattı kocası çalışmıyor kızı bu sene öss ye girdi kazanamadı dersane yok okula aç gidiyor zavallı ne yapsın?1 milyar zengin sınıfına girmese bile yaşanabilir herhalde[signature][hline]İyilik et, iyilik bul.
Sosyal ağlarda paylaş

o değilde konuya uyugun 7 sene önce yaptıımız bir espriiyi yapıcam

ayda 10 milyar verseler çalışırmısnız böhühü[signature][hline]Anubis the Sexy
Voys, 06 Ağustos 2005 23:25 tarihinde sayıklamışki:
tartarlı su , müsil hapı atılmış su , karbonhatlı su gibi şeyler gelıyor rakı görünce aklıma. müsil ne alaka demeyin hastahanede verdiler... verdiler... verdiler...
Sosyal ağlarda paylaş

ya en basitinden hesap yaparsak
500 milyon ev kirası
200 milyon elektrik,su,doğalgaz...vs
200 milyon erzak dedik
100 milyonlada çocuk mu okutacaklar bi de bu çocuğun üniversiteye falan gittiğini düşünün bu aile hatta dediğiniz gibi fakir sınıfının az biraz üstünde bir ailedir[signature][hline]Para kazanmak mı o benim işim...:D
Sosyal ağlarda paylaş

Ya hesap yapmaya gerek yok..
Tek kişiden bahsediyorsak, tek bşına ayrı evde yaşıyorsa ayda 7 miyar falan anca belki zengin dersin..
2 çocuklu bi aile 15 milyar girmesi lazım..
Ki bunlarda anca sınır..[signature][hline]King Kong gelsede dans etse.. | nedanko...
Nostalji Mp3 : Clementine Soundtrack | arşiv**********
Sosyal ağlarda paylaş

said:
tBF, 08 Ağustos 2005 04:22 tarihinde demiş ki:
Ama ben makul bi rakam söyledim.Kaç kişi şu zamanda 1 milyar ayda görmüşki yetmiyor.
Millet askari maaşla ki bu net 350 milyon olur bilmiorsa 5 kişilik aile geçendiriyor.He belki bu uç bi örnek ama kendi harcamalarınızı bi düşünün nelerin lüx olduğunu düşünün sonra karar verin.En basitinden sizce manowar konserine 45 milyon verebilen bi kişi zengin sayılmaz mı? Yada her gün 2 paket sigara içen biri zengin değilmidir?

Neyse fazla başınızı ağrıttığımı biliyorum ama bidaha düşünseniz iyi olur bence.

said:
tashmoo, 08 Ağustos 2005 13:06 tarihinde demiş ki:
senin gonlun zengin bea ;) eger zenginlikten kastın bı ınsanın mutlu yasaması falansa bu ınsandan ınsana deısır kımı azla yetınır kımının gozu hep luxtedır, ama yınede 1 mılyar bırak zengını.....

herkes o milyarları göremediği için zengin diyoruz zaten.

fakir-orta direk-zengin diye 3 kesme ayrılır halk.
1 milyarla zengin olunmaz.
her sene yeni araba alabiliyor musun? Yalnız kasteddiğim 2. el tofaş değil, direk volvo, mercedes gibi pahalı arabalar.
birden çok evin var mı? ya da yazlığın? yeni bir ev alabilecek para çıkıyor mu?
"hadi bugün dışarda yiyelim" diyince pahalı yerlere gidebiliyor musun?
çocuklarını özel okullarda veya özel üniversitelerde parayla okutabiliyor musun?

bu tarz şeyler senin zengin olup olmadığını gösterir.
o ailenin en az 6-7 milyar gibi aylık kazancı olması gerekli. O da en az tabii ;)

Yani günde 2 paket sigara içmekle zengin olunmaz.
onu fakirler de yapabiliyor.[signature][hline]Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrıca Türkiye'de maaşla üst düzey bi yönetici ya da alanınızda unique/rare birisi değilseniz zengin sınıfına girmeniz neredeyse imkansız..
Kendi işiniz olacak yada yukarda deiklerimden birine gireceksiniz..[signature][hline]King Kong gelsede dans etse.. | nedanko...
Nostalji Mp3 : Clementine Soundtrack | arşiv**********
Sosyal ağlarda paylaş

Zengin ailenin iki arabası olur. bunlardan biri Range Rover diğeri BMW 3.20 falan olabilir.
Evi villadır. Hizmetçisi olur.
Evinde yüzme havuzu hazır bulunur.Bu zengin bi ailedir.
Tatile yurt dışına giderler.Adamın işi kendi işidir.
Kaldıgı şehir harici başka bi şehirdede evi bulunur vs.
1 milyarla bunlar olmiyacagı icin o aile zengin değildir.[signature][hline]Akvaryum Tutorial
Imagine your life without me...+Miserable huh?.

Sosyal ağlarda paylaş

said:
tBF, 08 Ağustos 2005 04:22 tarihinde demiş ki:
Pwki arkadaşlar 1 milyar zengin değilse soruyorum herkeze.

Telefon araba lüks ev(500 kira bence çok) su elektirik 200 tutuyorsa sizce rahat bi hayat hatta çok rahat bi hayat değilmi.

Bu arada ben kendim çalışıp didinen biriyim hayatın ne olduğunu iyi bilirim.Aylık 120 milyona kreşlerde çalışıp bunuda bulamayanlar diyip şükrediyorum.

Ayrıca ne kadar kazanmak gerekitki zengin olalım 1 milyar dolar falanmı.Tabiki o zaman zengin olursun.Ama ben makul bi rakam söyledim.Kaç kişi şu zamanda 1 milyar ayda görmüşki yetmiyor.
Millet askari maaşla ki bu net 350 milyon olur bilmiorsa 5 kişilik aile geçendiriyor.He belki bu uç bi örnek ama kendi harcamalarınızı bi düşünün nelerin lüx olduğunu düşünün sonra karar verin.En basitinden sizce manowar konserine 45 milyon verebilen bi kişi zengin sayılmaz mı? Yada her gün 2 paket sigara içen biri zengin değilmidir?

Neyse fazla başınızı ağrıttığımı biliyorum ama bidaha düşünseniz iyi olur bence.

Yukarıda link bile verilmiş yoksulluk sınırı 1,8 milyar diye daha ne? Hadi burda yorum yapanları geçtim, o istatistiği tutanlar, devlet, ve yazan gazete hiçbiri bilmiyor da sen mi biliyosun bir tek?[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu...
Sosyal ağlarda paylaş

paranın zor kazanıldığını, 200 milyona yaşayan ailelerin olduğunu felan söylemiş de, işte o yüzden herkes zengin sayılmıyor :)
önemli olan yaşamak değil, lüks yaşayabilmek.[signature][hline]Beş Hececiler

[Bu mesaj Bonecrusher tarafından 08 Ağustos 2005 20:54 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...