Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

içkiler arasındaki fark?


reyou

Öne çıkan mesajlar

farklı içkilerde farklı alkol oranları var, bu nedendir?

mesela neden birada illa %4 - %8 arası alkol vardır?
neden %15 lik bira yapmazlar?

yada vodka`da viski`de tekila`da şarap`ta genelde hep kendilerine özgü bi alkol oranı var, belki değiştirseler daha güzel olacak.

bide şu olay var, mesela %40 lık bira içiyosunuz (shot bardağı ile) ve ertesi gün de tekila.. aynı etkiyi mi gösterir, yani insanı sarhoş yapan sadece içindeki alkolmü?[signature][hline]sen bu yazıyı okurken senin hayatından 5 saniye çaldım. 6 oldu,7,8,9...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Rakı da %45 var.Tadı bozulur ondan 8 vol a kadar sanırım bira.[signature][hline]fizban, 13 Şubat 2004 20:31 tarihinde demişki: eheuh yok be sanmıyorum. zaragozaya karşı da böyle oynarız sanırım bence heralde kesinlikle galiba.
Sersefilse duygular ömrünün yarısı yalpalar
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bence yanındaki kullakdıkları malzemeden dolayı belii bir oran koluyorlardır. Alkol tepkimeye girerse seni daha kolay sarhoş yapar...[signature][hline]Penthesilea 10 Kasım 2004 11:53 tarihinde demiş ki: İbret olsun diye sallandıracan senin gibileri. Ah 4. Murat aah, erken gittin.
Lexius 02 Temmuz 2005 22:33 tarihinde demiş ki: bu adam dağları deler o şeyle :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sütlü malibu iç!!!!!
Birde bira ve şarap alkol fermantasyonu yapan bakterşlerle üretiliyor ve o bakteriler %4-5 ten sonra ölüyor yani %20 %30 bira doğal olmayabilir.[signature][hline]Marv: I'll stare the bastard in the face as he screams to God, and I'll laugh harder when he whimpers like a baby. And when his eyes go dead, the hell I send him to will seem like heaven after what I've done to him.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bira içindeki arpa oranına göre falan yapılıyor o. Sen kalkıp %50 alkol koyarsan Kolonya daha tatlı olur.

En fazla adamı mahvedenler ;
Sake , Rakı , viski

teqila bana hiç koymuyor hep midemi rahatlatıyorum.

Vodka ayrı bi güzellik 5 bardaktan sonra iptal oluyorum =)[signature][hline]Kreese, 27 Haziran 2005 00:50 tarihinde demiş ki:
blachkaos ilk geldiğimden beri acaba fake mi diye düşünmeye başladım hakkında

[b][b]Böyle yazmak çok zevkli şimdilik burda böyle bi yazı var.Under cons hesabı güzel bir özlü söz bulup kondurucam buraya...[/b][/b]
bLogger oLdum ben!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

vodka erkeklerde cinsel aktiviteyi öldürüyor.

sake adamı çok fazla çarpmıyor öyle son samurayda gördüğünüz gibi sakeeaaaa diye bağırıp bir yudumuyla ayrı dünyaların insanı olmuyorsunuz.

içinde en fazla alkol bulunan absinthe.[signature][hline]Aklımı kaybettim hükümsüzdür.
DeviantArt Gallery
Hür ve özgür şarap ve lezzet portalı
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
cenin, 08 Ağustos 2005 11:54 tarihinde demiş ki:
Sütlü malibu iç!!!!!
Birde bira ve şarap alkol fermantasyonu yapan bakterşlerle üretiliyor ve o bakteriler %4-5 ten sonra ölüyor yani %20 %30 bira doğal olmayabilir.

ingilizce dersimizde bu kouyla ilgili bir makale vardı. (process essay falan yazacaktık) dediğin doğru ama alkolün derecesini arttırmak için ekstradan işlemler yapılıyor. damıtma vs saflaştırılıyor yani. her basamakta alkolün derecesi artıyor. e ne kadar yüksek olursa derecesi o kadar işlem yapmak lazım ve bu da maliyetini arttırıyor.[signature][hline]oasis.gen.tr
Mail/MSN: [email protected] , ICQ:6254196
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İçkilerin içine konan maddelerin belirli alkol toleransları var. Artı, elde edilen alkoller farklı damıtım işlemlerinden geçtiği için %40lık bira hayalken rakınınki %45 oluyor. Bunun sebebi arpa mayası ile üzümdeki bakterinin farklı karakteri.

Bu yüzden içkiler elde edildikleri ortama göre alkol derecesine sahip olur, tahıl içkilerinin alkol oranı daha düşüktür, üzüm tipi asma bitkilerinin daha yüksektir. Damıtma tipi de ayrı bir etken tabi, arpayı rakı yapılan imbiğe koyarsan ancak haşlarsın :)

En hızlı çarpacak "içki" bu yüzden kolonyadır, %80i alkoldür ve içilmesi çok tehlikelidir. Saf alkol de var ayrı hikaye, zaten tadı yüzünden içemezsiniz ayrı ama direk öldürür yani :)[signature][hline]Bir fincan kahveden daha güzel olan tek şey, ikinci fincandır." CAFEIN
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Çirkin kadın yoktur az Votka vardır.
Bu arada bizde bir tane yaklaşık 1 litrelik rus votkası vardı adamlar (hani cam şişe sularda olurya) tepesine öyle bir aliminyum folyo sarmışlar yani hiç kimse ulan belki hepsini içmezler kapak yapalım şuna 2 seferde 3 seferde içerler filan dememiş bu tek içimlik denmiş resmen çok gülmüştük babamla.:lol:[signature][hline]Marv: I'll stare the bastard in the face as he screams to God, and I'll laugh harder when he whimpers like a baby. And when his eyes go dead, the hell I send him to will seem like heaven after what I've done to him.

[Bu mesaj cenin tarafından 08 Ağustos 2005 12:56 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

olmeca tequilla iyi sarhoş ediyo.
tadı güzel bişiler içmek istiyosan absolut alcen.
(absolut + schweppes kavun + bi dilim limon )
ne demişler çirkin kadın yoktur az vodka vardır.
hem tadı güzel hem ucuz hemde sarhoş olmak istiyosan muz likörü , süt ve nescafe karışımı yapcan.[signature][hline] 4ever Be$ikta$
Quamen

Norton_Antor, 05 Ağustos 2004 00:42 tarihinde demiş ki:
mp3 günah kullanmayın


[Bu mesaj Hell_Angel tarafından 08 Ağustos 2005 13:41 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

votka bariz kokar sadece içen anlayamaz. ki kalitesi düşük votka ispirto gibi kokar o kadar çarpmasına rağmen anlar içen.

maximum sarhoşluk için absynth de bulabilmek bulup içerken de ölmemek lazım. zor.[signature][hline]drat this creature of memories ill,
foolhardy and fey i may be, yet him i shall quell.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...