Bellephorn Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2003 hoş şimdiki gençlerin yarısı bile allahını ve emirlerini doğru dürüst bilmiyor ama...
DoGMeaT Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2003 tabi daha kolaydı,çünkü(çünkü,çünki,hangisiydi?,hmmm)kitle imha silahları,uzun menzilli bombardımanlar,paraşüt,makineli tüfek yokken ülkelerin orduları sayılarıyla güçlüydüler ve savaşmak için şimdiki kadar para,zaman,kaynak gerekmiyordu,ama o kadar uzağada bakmana gerek yok,bk 1974 kıbrıs savşındaki şartlar şimdi yine Kıbrısta olsaydı Türkiye kıbrısa 1974 deki gibi asker çıkarabilirmi?,hiç sanmıyorum,yada kore savaşında Çinin savşa girme nedeni neydi?kendisiyle aynı ideolojiyi paykaşan bir ülkeye Amerikanın saldırması,şimdide böyle bir savaş nedeni kaldımı?eskiden savaşa girmek daha kolaydı.[hline]
Grudge Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2003 öyle bişey olmicak. amerikanın ırak'ı kontrol altına alması için 10 seneye ihtiyacı var. kısa dönemde başına gelenleri (şu askerlerin avlanması falan) bastıracak kadar destek kuvvet çıkarabilir ama uzun dönemde ordusunun büyük kısmı afganistan ve korede olduğu için işi zor. bi de bizimle uğraşmaz amerika. bunu ben diil kendi emekli generalleri söylüyo bu arada. ama gerçekten anlamsız bi durum var. amerikadan kimsenin izahat vermemesi garip...[hline]You have questions, my friend, but are you prepared for the answers?
DoGMeaT Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2003 şöyle düşününi15.ci,16.cı yy da,bir ülkenin Osmanlı karakolunu basıp askerleri esir alan,sonra askerlerin durumunu soran vezire pişkin,pişkin bu konuyla ilgileneceğim diyen padişahının ülkesinin kapısına ordunun dayanması kaç ay alırdı?[hline]
Bellephorn Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2003 ulan hakkaten çok kötü saçmalamışım ben ya:hmm:
Grudge Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2003 walla osmanlı da olsa gidip amerikanın kapısına dayanamazdı... zaten amerika da bizim kapımıza dayanamazdı. aha işte maximum viyana kapılarına kadar dayanmışız o da bilmem kaçyüz senede. osmanlının karakolunu basma olayı da isyan olurdu. sınır dışında osmanlı karakolu olduğunu sanmıyorum pek. isyan olunca da otomatikman bastırılırdı. e gördüğün gibi herhangi bi şekilde eskiden böyle yürümüyomuş hiçbişey. bi de eskiden devlet yönetmek daha mı kolaydı demedim ben ya da savaşmak. eskiden yaşamak daha mı kolaydı dedim. ignorance is bliss muhabbeti...[hline]You have questions, my friend, but are you prepared for the answers?
DoGMeaT Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2003 amerika demedim herhangi bir ülke dedim,ayrıca karakol olaraktda bir sınır kalesini düşün,sonuçta eskiden savaş açmak için şimdikinden daha az neden yeterliydi[hline] [Bu mesaj DoGMeaT tarafından 05 July 2003 17:50 tarihinde değiştirilmiştir]
DoGMeaT Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2003 [Bu mesaj DoGMeaT tarafından 05 July 2003 17:49 tarihinde değiştirilmiştir]
Grudge Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2003 hala anlatamadım bana ne bunlardan. ben gariban bi köylüyüm askere toplarlarsa gider savaşırım ne yaptığımı bilmeden. neden savaştığımı da iplemem. kafamı ne fikirlerle doldurmuşlarsa onun için savaştığımı düşünür ölürsem de mutlu bi şekilde ölürüm.[hline]You have questions, my friend, but are you prepared for the answers?
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2003 said: horacegoesskiing, 05 July 2003 16:31 tarihinde demiş ki: Aslında vrupayla elbirliği yapıp amerikayı, yanında yeralmayı hala çok istiyolarsa onunla beraber de ingiltereyi bi alaşşa etsek ne güzel olur ne güzel olur avrupa bize sırtını çevirmiş durumda. ancak amerikadan destek görebiliriz. amerika da böyle hıyarlıklar yapıyor, kimseden fayda göremiycemiz belli. Başta fransa olmak üzere, birçok Avrupa devletinde, Türkiye'yi sorsan nerde olduğunu bilmezler. Ama bir nefret vardır, Bir fes imajı vardır, bir dansöz imajı vardır...[hline]Don't make me destroy you. - Darth Vader [Bu mesaj Bonecrusher tarafından 05 July 2003 17:59 tarihinde değiştirilmiştir]
Admin Virus Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2003 Admin Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2003 Bune biçim olaydır bizimkiler sadece kınamaklan kalıyor biride çıkıyor oldukça kötü yanlış bir durumdur diyor.Bazı şeylere gözgöre göre seyirci kalıyoruz aynı şeyi biz ABD askerlerine yapsak ne olurdu ben size direk söyliyeyim adamlar hemen bir operasyon düzenler almaya kalkışırdı ondan sonrada işi ilerleterek savaşa sürükletirlerdi.Ben tabikide savaş olsun demiyorum sonuc olarak teknoloji bir savaşı hangi noktadan hangi noktaya getirdiğinide biliyorum ve USA teknolojisiylen Türkiye teknolojisi bir değil.Her avrupa ülkesinde olan füze koruma sistemlerini bize niye satmıyorlar acaba.Bence Türkiye tavrını ortaya koymadi şuana kadar hangi valiye güdip suikast yapmışızda allahın dingolarına yapacaz.[hline]Você Cría Os Mundos Que Nós Os destruímos Virus,SatanixVirus,Satan-Virus,Virus-Satan,Satanix. Trex DragonSlayerz Paladin of alb/exc Cuce Berserker of mid/pry
eldar Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2003 said: Prawler, 05 July 2003 12:43 tarihinde demiş ki: iyice saçmaladılar Ayrıca Amerika değil süper güç çin bence ama göstermiyor kendini herkes zıplasa çinde dünya sallanır ahaha[hline]Mixed Website [email protected][/b][/i] hyr sallanmaz evt gıcıgım :P
DoGMeaT Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2003 virüs+1,ama tavır koyamıyoruz çünkü abd bu boru değil,bizde abdye çok bağlı bir ülkeyiz,bknz,ırak savaşı bitti,biz destek vermedik ve,ne raslantıki savaştan bir hafta sonra abd türkiyeyi insan kaçakçılığını destekleyen ülkeler arasına alıp imf kredisini kesme tehdidinde bulundu,yani yusuf yüzünden abdye tavır yok[hline]
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2003 said: Umesh, 05 July 2003 17:34 tarihinde demiş ki: said: eğer bu olaylar 500 yıl önce olsaydı amerika değil avrupa gelse yinede korkmaz alırdım kılıcımı giyerdim zırhımı kafam kopana kalbim durana kadar dövüşürdüm ama şimdi biliyorumki bu savaşı bir düğme bile bitirebilir o yüzden ne olursa olsun savaşmıycam eğer böyle birşey olursa... Kara savaşlarında fazla birşey değişmedi. Gene zırhını giyip adamlara saldırabilirsin. Ancak o tür bir savaşı bir düğmeyle bitiremezler, uçma. Sen kara savaşında düşmanla savaşırken, kafa bir füze gelse, düşman askerleri de ölecek. Öyle bir aptallık yapmazlar. Ancak bir düğmeyle şehirleri bombalarlar, ülkeyi talan ederler. Ama dediğim gibi savaşı bitiremezler. said: çünkü onlar güçlü onlar üretici biz tüketiciyiz... biz kalabalığız onlar daha kalabalık... bizim çok az üssümüz var yurt dışında onlarda ise sürüyle var bizim hiçbir müttefikimiz yok (gerçek anlamda) onların ingiltere ve avusturalylası ve dünyanın en güçlü hava gücüne sahip israil var... biz atom bombası kullanmak istesek bile çok zor başarabiliriz... onlar istediği an nuke submarine ile indirebilir nuke leri... bu arada şu ana kadar basına açıklanmaya projeleri bilmiyoruz bile ne güçte olduklarını... Ülkemizden ne kadar umutsuzuz ah.. Aselsan gibi bir Teknoloji devi var bizde. İletişimde Dünyanın en iyi firmalarından. Belki Nokia gibi şık telefonlar üretmiyor olabilir. Ama savaşta en işe yarar teçhizatları onlar üretiyor. Bir çok teknolojiyi çalıp üstünde uğraşıp rahatlıkla daha iyisini yapabiliyoruz. F-22, F-117A üretemiyoruz belki ama, bize gerekenlerde en iyisi olduğumuzu unutma.[hline]Don't make me destroy you. - Darth Vader
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2003 said: Virus, 05 July 2003 18:00 tarihinde demiş ki: Bune biçim olaydır bizimkiler sadece kınamaklan kalıyor biride çıkıyor oldukça kötü yanlış bir durumdur diyor.Bazı şeylere gözgöre göre seyirci kalıyoruz aynı şeyi biz ABD askerlerine yapsak ne olurdu ben size direk söyliyeyim adamlar hemen bir operasyon düzenler almaya kalkışırdı ondan sonrada işi ilerleterek savaşa sürükletirlerdi.Ben tabikide savaş olsun demiyorum sonuc olarak teknoloji bir savaşı hangi noktadan hangi noktaya getirdiğinide biliyorum ve USA teknolojisiylen Türkiye teknolojisi bir değil.Her avrupa ülkesinde olan füze koruma sistemlerini bize niye satmıyorlar acaba.Bence Türkiye tavrını ortaya koymadi şuana kadar hangi valiye güdip suikast yapmışızda allahın dingolarına yapacaz.[hline]Você Cría Os Mundos Que Nós Os destruímos Virus,SatanixVirus,Satan-Virus,Virus-Satan,Satanix. Trex DragonSlayerz Paladin of alb/exc Cuce Berserker of mid/pry katılıyorum. tavır koymalıyız Amerikaya. Ama bizde o cesaret yok. Sokaktaki it belki seni çok korkutabilir, belki kemiklerini bile parçalayabilir. Ancak yerden bir taş almaya eğildiğin anda, tüm kuvvetiyle kaçmaya başlar.[hline]Don't make me destroy you. - Darth Vader
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2003 said: DoGMeaT, 05 July 2003 17:36 tarihinde demiş ki: tabi daha kolaydı,çünkü(çünkü,çünki,hangisiydi?,hmmm)kitle imha silahları,uzun menzilli bombardımanlar,paraşüt,makineli tüfek yokken ülkelerin orduları sayılarıyla güçlüydüler ve savaşmak için şimdiki kadar para,zaman,kaynak gerekmiyordu,ama o kadar uzağada bakmana gerek yok,bk 1974 kıbrıs savşındaki şartlar şimdi yine Kıbrısta olsaydı Türkiye kıbrısa 1974 deki gibi asker çıkarabilirmi?,hiç sanmıyorum,yada kore savaşında Çinin savşa girme nedeni neydi?kendisiyle aynı ideolojiyi paykaşan bir ülkeye Amerikanın saldırması,şimdide böyle bir savaş nedeni kaldımı?eskiden savaşa girmek daha kolaydı.[hline] o zaman sen savaş stratejileri hakkında hiçbirşey bilmiyorsun. Tarih kitaplarında hiç okumadın mı? bizim orduların 10 katı ordularını yendiğimiz çok sefer olmuş. Bir savaş eskiden de çok acı ve kayıp getirirdi, şimdi de öyle. Değişen bir tek silah teknolojisi. Yoksa savaş yine aynı savaş.[hline]Don't make me destroy you. - Darth Vader
Admin Virus Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2003 Admin Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2003 IMF desteğini çeksin zaten biz IMflik dönemi aşmış bulunuyoruz şuan IMF'in programıylan hangi ülke kalkındı?IMF'in yardım yaptığı bütün ülkeler bizim şuanki durumumuza gelip imf den para istemeyip kendi içindeki kaynaklarlan ödemeye başladı.IMF asla bize gözümüzün nuru için yardım etmiyor yazık bunlara bir el atalım kalkınsınlar demiyor her ülkeye yaptığı gibi ne koparırsak kardır diyor.Dünyada en güvenli borç verilecek kurumlar Ülkelerdir eşşek gibi ödemek zorundadır çünkü ödemezse yaptırımlara uğrar.Ve Türkiye şuan kriz öncesinden daha ii durumda ve oyüzden USA nın IMF kozu elinde yok artık.Erdoğanki gidip Malezya başbakanına siz IMF den nası kurtuldunuz formulunuz neydi diyorsa anlayınki Türkiye kendi ayakları üstünde durmaya başlamış demektir. Bana sorulursa USA nın bu tavırları bizim 13askerimizlen ilgisi yok ,gündem yaratıp herzamanki gibi kendi basın kuruluşlarının gözünü boyamak istemesidir böylece Irak daki hapisanelerin yerine "Bugun Türkiye dış işleri bakanı Gül USA dış işleri bakanıylan görüştü,Kriz büyüyor.1hafta sonrada USA Tr ilişkileri eskisi gibi düzeldi" demelerini istiyor. Daha birçokda fikirde öne sürebiliriz.[hline]Você Cría Os Mundos Que Nós Os destruímos Virus,SatanixVirus,Satan-Virus,Virus-Satan,Satanix. Trex DragonSlayerz Paladin of alb/exc Cuce Berserker of mid/pry
DoGMeaT Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2003 said: Bonecrusher, 05 July 2003 18:11 tarihinde demiş ki: said: DoGMeaT, 05 July 2003 17:36 tarihinde demiş ki: tabi daha kolaydı,çünkü(çünkü,çünki,hangisiydi?,hmmm)kitle imha silahları,uzun menzilli bombardımanlar,paraşüt,makineli tüfek yokken ülkelerin orduları sayılarıyla güçlüydüler ve savaşmak için şimdiki kadar para,zaman,kaynak gerekmiyordu,ama o kadar uzağada bakmana gerek yok,bk 1974 kıbrıs savşındaki şartlar şimdi yine Kıbrısta olsaydı Türkiye kıbrısa 1974 deki gibi asker çıkarabilirmi?,hiç sanmıyorum,yada kore savaşında Çinin savşa girme nedeni neydi?kendisiyle aynı ideolojiyi paykaşan bir ülkeye Amerikanın saldırması,şimdide böyle bir savaş nedeni kaldımı?eskiden savaşa girmek daha kolaydı.[hline] o zaman sen savaş stratejileri hakkında hiçbirşey bilmiyorsun. Tarih kitaplarında hiç okumadın mı? bizim orduların 10 katı ordularını yendiğimiz çok sefer olmuş. Bir savaş eskiden de çok acı ve kayıp getirirdi, şimdi de öyle. Değişen bir tek silah teknolojisi. Yoksa savaş yine aynı savaş.[hline]Don't make me destroy you. - Darth Vader zaten silah teknolojisinin gelişmesi savaşları daha kanlı hale getiriyor,hiç şüphesiz savaşlar herzaman acı getirir ama artık sivil hedef veya askeri hedef diye bir şey pek kalmadığından ülkenin orduları kadar ülkenin halkı,ülkenin kendiside zarar görüyor,buda savaşmayı daha zor hale getiriyor,eskiden savaş cıktığında naapılırdı,at kılıç kalkan toplayıp savaşa gidilir, ,daha fazla vergi ödenirdi,şimdi düşman ülke içinde yaşadığın şehri bombalıyor; aileni evini,çocuğunu,malını herşeyini kaybediyorsun,demek istediğim artık savaşların sonuçları eskisinden daha korkunç olduğundan savaş eskisinden daha zor bir hale geldi.[hline]
Karakurt Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2003 TCD: Abiler biz size ne yaptık? abd: Karışmayın bu sizi ilgilendirmez. TCD: Kızmayın abiler birşey yaptıksa özür dileriz, niye böyle yaptınız? abd: Sanane? Ülkenin içine asker yığıp, şehrinin göbeğindeki bir yeri basıp kıçınızdaki dona el koymak için senden izin mi alacaz? Hesap mı verecez? TCD: Aaşa abiler, bir yardımımız dokunabilirse biz de el atalım bare diyecektik. abd: Eeh sıktın ama, hadi bize eyvallah aldık askerleri götürüyoruz işimiz btince belki yollarız geri. TCD: Yok abi gerek yok tepe tepe kullanın.[hline]Est solarus oth mithas!
unity100 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2003 said: TheSilver, 05 July 2003 14:28 tarihinde demiş ki: bizi ezemezler biz burda onlardan öncede vardık onlardan sonrada varolucaz ıraklılar vatanlarını sattılar kanı bozuk çıktılar bizim ordumuz güçlüdür kanını son damlasına kadar savaşır bunu bilip bulaşmazlar. o ordu sensin. kaninin son damlasina kadar sen savasip olucen. haberin olsun.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
unity100 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2003 said: Umesh, 05 July 2003 14:32 tarihinde demiş ki: o kılıcın eski tip tüfeklerin olduğu zamandı... şimdi adam uydudan beyin dalgaları yolluyor askerlerin yarısı savaşı bırakıyorlar yada korkmaya başlıyorlar... teknoloji gelişti mertlik bozuldu... yok hiçbişey olmazsa 2 hidrojen bombası yeterli olur... hayir boyle durumlar soz konusu maalesef. buna pasif savunma silahlari deniyor. ya da oyle bisey. maksat oldurmeden etkisiz hale getirmek. ilk korfez savasindan beri gelistiriyorlar. bu mevzularin icinde yapiskan kopukler, ayaklara dolanan yaylar vesaire gibi acaip seyler de var. en son bir sonik dalga yayan cihaz monte etmislerdi hummerlere, tahammul edilemez bir ses cikariyordu. elektromanyetik dalga ile bazi uyarilar yaratmak da mumkun odaklanmis bolgelerde.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
unity100 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2003 said: horacegoesskiing, 05 July 2003 16:31 tarihinde demiş ki: Aslında vrupayla elbirliği yapıp amerikayı, yanında yeralmayı hala çok istiyolarsa onunla beraber de ingiltereyi bi alaşşa etsek ne güzel olur ne güzel olur.[hline]I'm here to kick some ass, and chew bubblegum. And I'm all out of bubblegum. zaten en dogrusu, turkiyedeki etki sahibi kesimlerin de yapmaya calistigi o.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2003 Bence Türkiyenin kessinlikle çok iyi yetişmiş suikastçilerden gizli bir örgüt kurması lazım[hline][b]''Eğer o her kimki canavarlarla savaşıyorsa dikkat etmelidir yoksa kendiside bir canavara dönüşebilir. Ve eğer o kişi karanlığın derinliklerine uzun süre bakarsa; karanlık onun kalbinin içine yansır.'' - Friedrich Nietzsche
Befounder Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2003 said: Ardeth, 05 July 2003 21:10 tarihinde demiş ki: Bence Türkiyenin kessinlikle çok iyi yetişmiş suikastçilerden gizli bir örgüt kurması lazım her ne kadar fantezi gibi gozuksede +1
Öne çıkan mesajlar