Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

o brother, where are thou? (nerdesin be birader?)

Sam

Öne çıkan mesajlar

dün akşam vardı tv'de de, aslında dün yazmam gerekirdi ama ben de başladıktan sonra gördüm zaten. izleyememiştim izledim..

ya kardeşim bu kadar boş bir film olamaz, ama sınır tanımamışlar bomboş film yapmakta. john goodman'le george clooney dışında hiçbirşey yoktu filmde ya. müzikleri filan ödül aldı, iyi yapılmış olsa gerek ama amerikan halk müziği de çok bayıcı, red kit filan dinlerdik hoşumuza giderdi de ne kadar ağır şarkı varsa koymuşlar..

beğenen varsa yazsın da aklımda kalsın, o kişinin film tavsiyelerini dikkate almayayım.. :)[hline]Sam'i bu Gatling Gun'a çıkardığınızda katliam yapabileceksiniz.
Level, Ağustos 2001
Sosyal ağlarda paylaş

Sam, o film ilk sinemaya geldiğinde gitmiştim. Gerçekten çok beğendim. Tabii ki eksikleri ve hataları vardı ama bence bayağı iyi bir filmdi. Aslında sana uzun uzadıya şurası iyi burası kötü şeklinde açıklmalar getirmek ve tartışmak isterdim fakat film seyretmek bir hastalık olduğundan aşırı sayıda film seyrediyorum. O yüzden filmleri bir kaç kere seyretmezsem aradan uzun dönem geçtiğinde ne tarz oldukları ve güzel ya da çirkin oldukları şeklinde şeyler kalıyor sadece kafamda. Ama ben gerçekten beğenmiştim.
Sosyal ağlarda paylaş

film homer'in odyssey (böyle mi yazılır?)'inin farklı bir uyarlaması. odyssey'i okumadım ama ufak bi kaç şey biliyodum, baya hoşuma gitti izlediğimde. mesela o tek gözlü herif aslında cyclops muymuş neymiş hehe.

bu yüzden sadece filmi izleyerek pek yerinde yorum yapılamaz sanırım? odyssey'i de okumalı.[hline]open your heart | i'm coming home[/b]
Sosyal ağlarda paylaş

olay cümlenin azının veya çoğunun çevrilmesi diil, ingilizce belli kalıpların çevirilirken saçmalanıp (saçmalamakdan başka çareleri de yok) alakasız durumlara dönüşmesi

kiss your nerves goodbye'a öpme beni sinirlenirim diye yapılan çevirilerde hoşlanıyorsan bişi demiyorum zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
jacabo, 03 July 2003 21:08 tarihinde demiş ki:
ehe ben sam ıcın mınıgun ı hazırlayım
*!minigun ı sam e uzatır*[hline]
a$k bir sabunsa
köpürt beni pakize

sağol, ihtiyacım olmayacak.. 8-)

arkadaşlar şöyle bir düşündüm de sanırım blues brothers gibi bir tat yakalanmak istenmiş (hatta bazı temalar birebir alınma) filmde ama yakalanamamış bence. ben bayılırım blues brothers'a (daha bile ötesi, tapardım hele eskiden halen de hayranım) mesela, ille süper mantıklı konu akışı filan beklemem her filmden tabii ki ama belki de karakterler beni yakalayamadı. george clooney dışındaki iki tip oturmamış, bir yakınlık hissedemedim. (karakterleriyle iş yapacaksa film) belediye başkanları havada kalmış, "hah bu adamı tuttum" diyebileceğin biri yok george clooney dışında. karısıyla muhabbetini de oturmamış buldum. müzikler bana aşırı yavaş geldi, belki biraz da hızlı çalınsaydı arada hoşuma gidebilirdi.

e karakterler oturmamış, (beyaz şeytan ve ruhunu satan zenci 5'er dk giriyor öyle) müzik tam değil, neyi sunuyor peki kendine çekecek, izleyiciyi cezbedecek? nefret ettim demiyorum ama beklediğimden kötü çıktı, keyif alamadım yeterince..

tv blues brothers'ı verse keşke şu ara..[hline]Sam'i bu Gatling Gun'a çıkardığınızda katliam yapabileceksiniz.
Level, Ağustos 2001
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...