Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sokak kopeklerimi oldurulsun kedilerimi oldurulsun

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Sen kopekleri rahatsız etmiyorsunki?
Kısırlaştırmak bencillik, alıp toplayıp cehenemin dibine atalım orda napıyorlarsa yapsınlar oda olmadı toptan soylarını kurutalım diyorsun.[signature][hline]In sorrow nights i am the source of your hopeless fears...I am the Dark Unicorn...
Energizer tav$ani / Gizli Ninja2

Diablesse [Black Sabbath] Burning Legion
Karakedi, 23 Temmuz 2005 17:14 demişki:
accaz be güzelim. bi server gelsin. acmayan dynamik gibi kel olsun
Mesaj tarihi:
Evime alıp senin gibi 30 kedi köpeğe bakacak beslicek imkanım yok üzgünüm Diab. Ve eğer bunca senedir dediğiniz gibi gönüllülerce :) devam eden kısırlaştırma buna çözüm olamamış ise öldürülmeleri lazım bence. 3-5 kişi çevrelerinde sokak köpeği kedisi olamayan semtte yaşayıp hayır öldürülmesinler yazık diyor diye ben sokakta rahatca yürüme hakkımı kaybetmek istemiyorum.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak
Kızımız Duru
Yeni Yılınız kutlu olsun PATİ abilerim ablalarım
Mesaj tarihi:
2 kere kızımın bebek arabasına sokak köğekleri taciz etti ve şu an köpek kelimesinden dahi rahatsız olup ağlamaya başlıyor. Anneside bende köpek delisi insanlarız 2mizinde evlenmeden önce köpeğimiz vardı ama kızımızın 3-5 tane başıboş hayvan yüzünden köpeklerden korkması üzüyor. Kimse bilmiş bilmiş şirin bi köpek bulun sevsin alışır demesin çocuk ve bebekle bilgisi olmayan yorum yapmasın.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak
Kızımız Duru
Mesaj tarihi:
20-30? oy oy ilk defa bu kadar büyük köpek sürüsünü duydum. en fazla 6-7 tane beraber görmüştüm bizim evin etrafında. (kedilerin hali de baya komikti onları görünce allahtan ağaca çıkamıyolar)

20-30 köpek için bütün hayvanları katletme isteği niye? ordaki hayvanları kısırlaşıtırp dağıt şehrin muhtelif yerilerine olsun bitsin.[signature][hline]Adblock Image: http://forum.paticik.com/images/madalya/*
Mesaj tarihi:
Madem cocukla ilgisi olan yorum yapmasin diyorsun.
Peki o zaman sana bi silah vereyim git oradaki evinin önündeki 5-10 tane senin hayatini tehdit eden sokak köpeklerini öldür.

Hayatinda kac tane köpeğin ölüşünü veya köpek yada kediyi geçtim benim burada savunduğum şey can alinmasi. Kaç defa ölen bir canli gördün ?

Sonuçta bizler buada saldirilari savunan insanlar değliiz. Amma velakin can alacak kadar CANİ insanlarda değiliz.[signature][hline]Moon Askerde
Annem mektup atmaz.Çünkü 24 saat internet ve mail var.
Arkadaşlarim aramaz MSN var.
Annem odami arar ulaşamaz.Moon düğünde
tonmaister ve dj lik yapar
Moon nabar ? içine tükürür bole askerliğin.

Follow the energizer tav$ani
Sultan's Of The Dav$ans
Mesaj tarihi:
Neden bilmiş bir bey oldum şimdi ?
ben yüzlerce gördüm mü dedim ? Sana sadece bir soru sordum.
Kendi köpeğimi kısırlaştirdim ve yan Apartmanimin altinda antalyanin en büyük veterineri var.[signature][hline]Moon Askerde

Sultan's Of The Dav$ans
Mesaj tarihi:
@Absolut;bahsettiğin yeri bilmiyorum, ama diğer mahallelerdeki köpek sayısı 30 un altındadır orası kesin. bizim burda da var bi 5-6 köpek (çocuklarla deli gibi oynuyorlar) sitenin 2 tane hantal bekçi iti var onlar baya bi kovalıyorlar ediyorlar.

hayvanların insana zarar vermelerini engellemek zaten en önemlisi, ama bunu yaparken en makul çözümü aramak gerektiğini düşünüyorum.[signature][hline]Adblock Image: http://forum.paticik.com/images/madalya/*

[Bu mesaj Rahan tarafından 29 Temmuz 2005 14:37 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Rahan makül çözüm işte ölüm. Neden maaliyeti az..[signature][hline]Moon Askerde

Sultan's Of The Dav$ans
Mesaj tarihi:
Peki absolut durumunuzu bilmediğim için soru şeklinde yönelteceğim bunu ama hiç köpek barınaklarını arayıpta buna toplatma gibi bir çözüm bulmayı denediniz mi? Yani ortada olan daha abartısız çözümleri denedinizde sonuç vermediği için mi bu yollara gitmek istiyorsunuz. Çünkü ben de biliyorum ki, bir site toplantısında böyle bir sorun dile getirildiği zaman çözüm bulunabiliyor. Nitekim bizimkinde aşılattırıldı köpekler ve ben hiç insnaları rahatsız edecek gibi yavşayanlarını görmedim. Bunu geçtim bir kişi gelip köpekleri sizin sitenize attı diye bu köpeklerin kabahati mi? (evet onlar insan olmasa da onların kabahtı olmadığı halde öldürtülmeleri bence hoş değil)[signature][hline]Beş Hececiler
''Özünün farkında olup bunu gölgelemek farklı, bu gölgelemenin farkında olmayıp kendini başka türlü nitelendirmek farklıdır.'' - S

[Bu mesaj Ardeth tarafından 29 Temmuz 2005 14:38 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Ardeth tarafından 29 Temmuz 2005 14:38 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Bende hayvanların ölümünü izledim. Her kurban bayramında da sevmesemde buna şahit olurum, mahalledeki köpeğimizin zehirli etten ölüşünü izledim, bir kuşun kedi tarafından öldürüşünü izledim, arabam ile çarptığım kedinin veterinere götürürken ölmesini izledim, babamın çarptığı tavşanı acı çekmesin diye öldürmesini izledim. (akvaryum balıkları hariç) Zatende benim öldürmem gerek yok çünkü bu belediyenin sorumluluğu.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak
Kızımız Duru
Mesaj tarihi:
trafik kurallarına uyan kopekler degilde uymıyanlar öldürülebilir
bazen hakkaten sakat bi biçimde yola fırlıolar
bazıları ise kırmızı ışıkta duruo yeşilde geçio :)[signature][hline]"Far away is a place where I hide
the truth that have to be locked away"
Mesaj tarihi:
Sokak köpeklerinin makûs tarihi

*1865'te toplatılıp Hayırsız Ada'ya gönderilen köpekler, büyük bir İstanbul yangını çıkması üzerine geri getirildiler.
"Hayatımda hiç bu kadar mahzun bakışlı ve kalbi kırık sokak köpekleri görmedim."*

istanbulda hayırsız adaya gönderilen sokak köpekleri birbirlerini yiyerek yaşmışlardır. büyük yangın için, "köpeklere yapılanların acısı" gözüyle bakılmıştır. yangında insanlar ölürken etrafta bağırarak bu melaneti haber verecek kimse yoktu!
bir rivayete göre,
zavallı köpeklerin hayırsız adadan gelen uğultuları hala duyulur.

merak etmeyin insanlığını ilk kaybeden sizler olmayacaksınız.
Mesaj tarihi:
Mış mış da mış mış mış.

Bizimkiler her gece havlıyor yani depremi haber verecek belki bir gün ama çnceki geceden farklı bir havlama keşfetmesi lazım.

[Bu mesaj Absolut tarafından 29 Temmuz 2005 15:12 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
armra, 29 Temmuz 2005 15:07 tarihinde demiş ki:
Sokak köpeklerinin makûs tarihi

*1865'te toplatılıp Hayırsız Ada'ya gönderilen köpekler, büyük bir İstanbul yangını çıkması üzerine geri getirildiler.

Bu da bir ilginç tabi.

Konuya dönersek, köpekler kısırlaştırılırsa bunun tam yapılması lazım. Aradan 10 tanesını kaçırdıkları zaman yetiyor zaten. 10 x 5 desek 50 tane sokakta. Hepsini kaçırmadan kısırlaştırsan, zaten istanbu şartları zor yawaş yawaş sayıları azalır. Ama tabi böyle birşeyin mümkün olduğunu sanmıyorum :)[signature][hline]Fear of the fool, is the beginning of the wisdom
Mesaj tarihi:
Bir zamanlar Pako döneminde çok tartışılmıştı. Panter Emeller filan adam dövmeye kalkmıştı. Zaten o görüntüleri izleyen bu insanları başka emeller için çalışmaya başladığını düşünür.

Şu anda modern, uygar dediğimiz ülkelerde sokak köpekleri toplanıyor, barınakta sergileniyor, isteyen bunları çok cüzi bir ücretle alabiliyor. Belirli bir süreyi geçenlerde uyuşturuluyor.
Tasmalı hayvanda zaten sahibi yasal olarak haklara sahip.

O zamanlar evcil hayvanları günahı ne diye düşünmeden edemedim. 2 gün sonra ise gazete de karnesini alıp evine giden çocuğun köpek ısırması sonucu kudurarak öldüğü haberi vardı.

Belki uzaktan atıp tutmak kolay siz insan değilsin hayvanları sevmeyen insanları sevmez diye.(Hatta bir fıkra var bu konuda: Temel yolda arkadaşı Ahmet i görür, selamlaşırlar. Temel Ahmet in elindeki kitabı fark eder sorar "Elindeki kitap nedir?" diye. Ahmet "Mantık" der. Temel sorar "Nasıl bişi bu mantık?". Ahmet "Yaa, Temel çok uzun hikaye anlatması çok uzun sürer boşver" der. Temel ısrar eder "Kısaca açıklasan" diye. Ahmet: Temel sen balıkları seviyormusun. Temel: Evet seviyorum. Ahmet: O zaman sen hayvanları da seviyorsun. Temel: Evet seviyorum. Ahmet: O zaman insanları da seviyorsun. Temel: Evet seviyorum. Ahmet: İnsanları seviyorsan eşini de seviyorsun. Temel: Evet seviyorum. Ahmet: O zaman sen homoseksüel değilsin der. Temel in kafası karışır gider aynı kitaptan alır. Yolda Dursun a rastlar. Dursun sorar elindeki nedir diye. Temel "Yaa boşver çok uzun sürer der". Dursun ısrar eder. Temel: Bak şimdi Dursun sen balıkları seviyormusun. Dursun: Yoo hayır der. Temel: O zaman sen homoseksüelsin. Aklıma geldi diye anladım sen bizi böyle düz mantık düşünen insanlar gibimi görüyorsun demenize gerek yok zaten paticik in seviyesi hiçbirimizin madalyonun tek yüzünden bakmayı sevemeyen insanlar olduğumuzu gösteriyor(En azından böyle olduğuna inanmak istiyorum)

Absolut un yaşadığını görmeden bu olayı anlamanız herhalde mümkün değil. Söz konusu evladınız kanınızdan bir parça. Herhangi bir saldırı söz konusunda, her ne kadar hayvanları sevsem de, sert bir tabirle, çeker vururum.

Sokak köpeği(veya kedisi) adı üstünde sokakta yaşamaktadır. Ancak sokak bu hayvanları doğal yaşam alanı değil bizim yaşam alanımız, nasıl kutup taki ayıya karışmamız, çöldeki aslanı avlamamız doğru değilse, şehirde insan hayatının birinci öncelik olduğu göz önüne geliyor. Bu durumda bizde eskiden yoktuk bu dünya hayvanlarındı. Geldik işgal ettik ezdik yerleştik yaşam alanımız dedik haklarını ellerinden aldık. Doğa zaten bu dengede yürümüyor mu? Biyoloji dersindeki besin dengesi piramiti bunu temsil etmiyor mu?
Köpeklerin ısırdığı insanlar, kediler parçaladıkları çöplerden saçılan mikroplarla insanı tehdit ediyor. Herhalde bir üzerimizde başka bir ırk bulunsaydı bizim için aynı şeyi yapardı. Sonuç olarak insanda hayvandır ve neslini ırkını korumak zorundadır.
En son şehirdeki hayvanlarla ilgili olarak kuş(cinsini hatılamıyorum) sürüsünün bir yolcu uçağının neredeyse motoruna yakın olarak uçmaları ve pilotun manevrayla olası tehlikeyi engellediğinden bahsedildi. O uçak düşebilirdi yere çakılabilirdi her şey olabilirdi. İçindeki 250 insan hayatını yitirebilirdi.
İnsanın vicdanı el vermese de önce insan.

P.S.: Kısırlaştırmak sistematik yapıldığında en insancıl çözüm, bir çeşit soykırım sayılsa da.
Mesaj tarihi:
boşuna kasmayın arkadaşlar (wen diab felan)
her ne halükarda siz haksız çıkacaksınız.
ne yazık ki toplumuzda hayvanlara karşı bir kin var. bu kini kırmanız da ne yazık ki imkansız.
Mesaj tarihi:
Uzadı yaw =).
Valla en sevdiğim hayvan
1-)Dana
2-)Levrek
3-)Tavuk
Onun dışında belki at.
=)

Ya bi kedileri çine gonderelim yesinler demıyoruz ki,
fazla olanları alıp şu pkk örgütünün toplaştığı yerlere salarsın,onları rahatsız ederler hatta gecelerı yerlerını bellı ederler falan bi işe yararlar.
Ama sokakta 2-3 kedi olmalı anti-fare olarak.
tabi kopek olmalı anti-kedi olarak
ama az olucak[signature][hline]ExhaulteD, 31 Mayıs 2005 14:01 tarihinde demiş ki:
Kemalizm bir din ,Ataturk bir peygamber ,Anitkabir ise kabe degildir.
Delanoresse, 31 Mayıs 2005 14:03 tarihinde demiş ki:
ex, o yuzden Ataturk'u ve dusuncelerini seviyoruz
  • Yeni Oluştur...