Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sokak kopeklerimi oldurulsun kedilerimi oldurulsun

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
bonecrusher zaten benim bütün düşüncelerimi yazmış benim yerime.aynen katılmaktayım.[signature][hline]And in the end, the love you take, is equal to the love you make...

All you need is love
Mesaj tarihi:
Bone hala anlamamakta direniyorsun. İnsan ile hayvan bir değildir. Önceki sayfalarda karşılaştırma yapın ailenizin bir ferdi mi yoksa köpeğiniz mi? örneğine cevap ver sonra tartışalım.
Açıkcası ben insanları köpeklerden üstün tutuyorum sen tutmayabilirsin.
Sokak köpeğinin ölmesini sokaktaki bir insanın ölmesine tercih de ederim.
Hayvanlara karşı kinim yok sadece insanları daha çok seviyorum.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak
Kızımız Duru
Yeni Yılınız kutlu olsun PATİ abilerim ablalarım
Mesaj tarihi:
said:
Bonecrusher, 28 Temmuz 2005 18:18 tarihinde demiş ki:
said:
Suark, 28 Temmuz 2005 18:14 tarihinde demiş ki:
iide bone sen hala insanlar hayvanı bır tutarak karşılaştırıosun.
Neyse ztn atladık onnarı bız,
Öldürmek yannış peki ne yapmak lazım?onu düşünüyoruz

öldürelim ya hepsini, en iyisi o aslında.
ne haddime, nasıl olur da insanları hayvanlarla bir tutuyorum di mi :)

onlar ev, araba felan satın alabiliyor mi, demek ki en üstün varlık biziz, oley.

kafayı yedi

Ben hayvanlardan üstünüm sen değilsen kendini geliştirmeye bak derim Bone bu bizim suçumuz değil :)[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak
Kızımız Duru
Yeni Yılınız kutlu olsun PATİ abilerim ablalarım

[Bu mesaj Absolut tarafından 28 Temmuz 2005 18:24 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
Absolut, 28 Temmuz 2005 18:24 tarihinde demiş ki:
Ben hayvanlardan üstünüm sen değilsen kendini geliştirmeye bak derim Bone bu bizim suçumuz değil :)

olaya "ben" merkeziyle bakmıyorum, olaya "insan" merkeziyle bakıyorum.
said:
Absolut, 28 Temmuz 2005 18:23 tarihinde demiş ki:
Önceki sayfalarda karşılaştırma yapın ailenizin bir ferdi mi yoksa köpeğiniz mi?

son şey olarak şuna cevap veriyim madem. konunun sonucu belli nasıl olsa.

ailemin bir ferdi mi yoksa köpeğim mi?

soruya soruyla karşılık vereyim.

baban mı, annen mi? :)[signature][hline]Beş Hececiler

[Bu mesaj Bonecrusher tarafından 28 Temmuz 2005 18:26 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Jennifer lopez me beyonce mu?
[tabiki lopez]
sen kopegi ailenin ferdi olarak goruosun,yani bu onu insan degerınde gordugun anlamına gelır.Ozaman suç işleyen köpekleri hapse atalım,onlara iş imkanı sunalım arabada verelim =)[signature][hline]ExhaulteD, 31 Mayıs 2005 14:01 tarihinde demiş ki:
Kemalizm bir din ,Ataturk bir peygamber ,Anitkabir ise kabe degildir.
Delanoresse, 31 Mayıs 2005 14:03 tarihinde demiş ki:
ex, o yuzden Ataturk'u ve dusuncelerini seviyoruz
Mesaj tarihi:
belediye, sağda solda gezen zarar verme potansiyeli yüksek olan itleri öldürme kararı almış. Olay bu. kısırlaştırır mı kısırlaştırmaz mı orası bizi ilgilendirmez. Napalım para yok deseler ne diyeceğiz? Öldürmeyin her gün dolaşsın, çöpleri sağa sola döksün, karıştırsın, gece 10 ile sabah saat 6 ya kadar 5 er kişilik gruplarla aksiyona çıksın mı istiyorsunuz?[signature][hline]Deli333
Mesaj tarihi:
Ben de köpek sahibi insanların böyle köpeklerini yolun ortasına yaptırmalarına yaptırdıktan sonra bir şey söyleyince de burdaki bir çok kişi gibi hayvanı sevmeyen insanı da sevemez gibi garip laflar ediyorlar halbuki bazı insanlar köpeği yaparken altına gazete tutuyor vs. bak kedilerde böyle sorunlar yok ;]
Bir de her istemediğimiz şeyden kurtulmak istesek dünya bomboş olurdu. Sadece hayvanlardan beyin ve silah olarak daha güçlüyüz diye onların hepsini yok etmemiz gerekmez sokakta hayvanlar olsun ama kontrol altında olsun bakımları fln belli zaman dilimlerinde yapılsın bence en mantıklısı bu ama kendi insanının sağlık giderlerini bile karşılayamayan bir ülkeden bunu beklemek haksızlık olur bence. İşte insan bu konuda daha önceliklidir benim için.....[signature][hline]Seref gecen gun cok igrenc bir insansin

[Bu mesaj Forseti tarafından 28 Temmuz 2005 18:52 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
sokak köpekleri uyutulmassa sayıları sürekli 1 buçuk kat artıyormuş. 3-4 sene sonra naparız bilemem . köpüşlere özgürlükkkkkkkk

go bangkok !!![signature][hline]http://www.camelotherald.com/chardisplay.php?s=Lancelot&c=1680337
Mesaj tarihi:
kediler yüzünden kaç kişi ölmüş?
kediler çekirge gibi besin kıtlığı yaratırmı?
Kediler fazla ürer topluca açlık çekerlerse ne olur?
Kedileri şehirden silersen ne olur?

Köpekler yüzünden kaç kişi ölmüş?
Köpekler çekirge gibi besin kıtlığı yaratırmı?
Köpekler fazla ürer topluca açlık çekerlerse ne olur?
Köpekler şehirden silersen ne olur?

İnsanlar yüzünden kaç kişi ölmüş?
İnsanlar çekirge gibi besin kıtlığı yaratırmı?
İnsanlar fazla ürer topluca açlık çekerlerse ne olur?
İnsanlar şehirden silersen ne olur?

Cevapları:P

Kediler
1. Hiç duymadım eheh. Bulaşmadığın sürecede ısırmaz kedi.
2. yaratmaz. Çünkü tahıl yemez. Diğer besinler ise açıkta durmaz.
3. Büyük bir kısmı ölür. Devamına besin sağlıyacağından kediler aniden yokolmuş gibi gözüküp yaşamaya devam eder.
4. Fare ve kuş nüfusu patlar. (ağaç altında yürünmezdi bi ara kuş pislerdi hep)

Köpekler
1. Özellikle köylerde onlarca kişi köpekler tarafından öldürülüyo yada ısırılıp kuduz mikrobu kapıyo.
2. Gene yaratmaz.
3. Köpekler önce delirir. Sokaktan geçen her canlıya grup halinde saldırır. Sonra birbirlerini yerler büyük ihtimalle.
4. Kedi nüfusu artar ama kedilerde sonsuza kadar ürüyemiyo. Başkada hayvan yok zaten sokakta.

1. eeeh
2. kıralını yapar.
3. dünya tükenir. besin kalmaz. insanlar gene birbirini ve hertürlü canlıyı öldürür.
4. dünyada denge diye bişi kalmaz.

Bence insanları öldürsünner
Hatta bu işe direk kendilerinden başlasınlar.[signature][hline]kedi

[Bu mesaj Chemical tarafından 28 Temmuz 2005 20:37 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
Chemical, 28 Temmuz 2005 20:35 tarihinde demiş ki:

Bence insanları öldürsünner
Hatta bu işe direk kendilerinden başlasınlar.

Başlandı zaten sıra kedi ve köpeklere geldi işte.[signature][hline]Fear of the fool, is the beginning of the wisdom
Mesaj tarihi:
Hayvani sevemeyen insani da sevemez!

kopegim 12 yasinda, kedimiz miel 1.5 yasinda 3 tane dunya harikasi bebek verdi bize. Haberlerde hayvanlara yapilan eziyetleri izleyince gözlerim doluyor...

Hayvanlari nerden ne hakla kovuyorsunuz? Primitif atalariniz bokunda boncuk arayip ungabunga diye gezerlerken bu hayvanlar burdalardi. İnsanlar gelip yaşam alanlarinin icine edip, doganin dengesini batirmadan da buradaydi hayvanlar.

Dogal seleksiyondan bahsetmis birileri. Dogal seleksiyonda 1 tanesini karnimi doyurur ama 3 tane öldüreyim hava atarim diyen tek hayvan, insandir.... Birini yerim, birini giyerim, bir digerini de sanim yurusun diye keserim diyen de insanogludur...

İnsanoglu hayvanligindan uzaklastigi olcude kotudur. İcgudulerini kaybettigi olcude zavallidir. Ne kadar icgudusune bagli olursa o kadar dogayla uyum icinde ve mutlu ve özgür olabilir insanoglu.

Beni bir kere kopek isirdi bi kere de kedi. Ama beni isiran insanlarin yaninda bahsetmeye bile degmez. Hayvanlardan korktugu icin onlari yoketmeye calisiyor insanoglu. Korkmayin hayvanlardan, onlar sevgi dolu...

edit : typo
[signature][hline]lost in sorrow nights! follow the energizer tav$ani
Wen of Burning Legion
gizli ninja

[Bu mesaj Wendigo tarafından 28 Temmuz 2005 21:03 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
@chem
Ama biz insanız,yoneten biziz buralara sahip olan biziz.
Kurallarıda biz koyarız,bu yuzden onlar bizi rahatsız ederse onları etkisiz hale getirmeye çalışırız.
Aslanların mekanına git,biraz otur hiç birşey yapma bakalım kediciklerin sana aynı şekilde davranacakmı.
@wendigo
primitif[ne demekse artık] atalarımız burda yokken onlarda burda yoktu.Sonuçta sokak kedisi ve köpeği insanlar sayesinde oluştu/türedi.
Ben insanları sevdiğim için bu yaratıklara öyle über ilgi duymuyorum.Senin gözlerinin dolması acıdığından, benimde sokakta çoçuk yaşında dilencilik yapan masumları gorunce gözlerim doluyor.Hayvanlara değer veriyorsan onlarla yaşıyabilirsin [tabi onlar seni kabul ederse] bu mumkun, ama insanların mekanında insanlar rahatsız olursa rahatsızlık veren etkisiz hale getirilir.[signature][hline]ExhaulteD, 31 Mayıs 2005 14:01 tarihinde demiş ki:
Mesaj tarihi:
said:
Absolut, 28 Temmuz 2005 18:33 tarihinde demiş ki:
Öldğrmeden bir çözüm üretilebiliyorsa onu tercih ederiz tabi ama şu ana kadar ksıırlaştırma dışında bir çözüm üreten olmadı. Yani öldürmeyin demesi kolay ama çözüme gelince "Beyim Bilir" :)

öldürmeden de oluyor...

Antalya da kopekler uyutulmaz, itlaf edilmez.
Toplanirlar hersene ve asilari yapilir. O yilin asilarinin yapildigina dair kupeler takilir kulaklarina. Aynisi Fethiye de yapiliyor. Boylece sokakta kupeli kupeli gezer kopekler. Saglikli ve asilari yapilmis sekilde. Hayvanlara, yani doganin cok onemli bir parcasini, burada ben yasayacam seninde kokunu kurutacagim seklinde yaklasmak ancak insanoglunun bencilligine yakisir zaten.

Kimi nerden kovuyorsunuz bunu bana biri aciklasa ya... İnsan kapitalistlestikce, hayvana olan bagimliligi minumuma indikca bu kadar bencil ve kustah olmustur. Yani bir nevi seninle isim bitti sendromu.

Birkaç onyıl oncesine kadar birlikte mutlu mesud yasadigi hayvanlari basindan defetme yollarini aramaya baslamistir.

Sokaktaki hayvanlardan zerre rahatsizlik duymuyorum. Gece diab eve gelmeden hangi insanden ne kotuluk gelebilir diye dusunuyorum aklima hic hayvanlar gelmiyor....

Ve evet yineliyorum. Hayvani, dogayi sevemeyen, barisik olmayan, insani da sevemez[tabi bi cikari yoksa].....[signature][hline]lost in sorrow nights! follow the energizer tav$ani
Wen of Burning Legion
gizli ninja
Mesaj tarihi:
said:
Wendigo, 28 Temmuz 2005 21:11 tarihinde demiş ki:
Ve evet yineliyorum. Hayvani, dogayi sevemeyen, barisik olmayan, insani da sevemez[tabi bi cikari yoksa].....

şunu neye dayanarak sölüyorsun?
ozaman bende şunu diyeyim,
Galatasarayı sevmeyen gay dir.
hiç bi farkı yok senınkıyle[signature][hline]ExhaulteD, 31 Mayıs 2005 14:01 tarihinde demiş ki:
Mesaj tarihi:
said:
Suark, 28 Temmuz 2005 21:09 tarihinde demiş ki:
@wendigo
primitif[ne demekse artık] atalarımız burda yokken onlarda burda yoktu.Sonuçta sokak kedisi ve köpeği insanlar sayesinde oluştu/türedi.
Ben insanları sevdiğim için bu yaratıklara öyle über ilgi duymuyorum.Senin gözlerinin dolması acıdığından, benimde sokakta çoçuk yaşında dilencilik yapan masumları gorunce gözlerim doluyor.Hayvanlara değer veriyorsan onlarla yaşıyabilirsin [tabi onlar seni kabul ederse] bu mumkun, ama insanların mekanında insanlar rahatsız olursa rahatsızlık veren etkisiz hale getirilir.

primitif basitce ilkel diyebiliriz. Gözlerimin dolmasi tabiki acidigimdan. insanlari nasil acimasiz oldugunu, savunmasiz yaratiklara nasil eziyet edebildigini gorunce icim aciyor. Dilencilik yapan masumlara da üzülüyorum elbette. Ucuz şövenizm yapmayalim. Dünyadaki aclara daha cok aciyorum demek konumuzla alakasiz. Konu sokaktaki hayvanlar....

Atalarimiz burada yokken onlarda yoktu demeni cahilligine bagliyorum. Bu saatte de oturup kimseye antropoloji dersi vermeye niyetim yok. Basitce, anabritanicca da bile bulabilirsin bu bilgileri. Ama konu hakkında zerre bilgi sahibi olmadan ahkam kesmek komik duruma dusuruyor insani...

Hayvanlarla yasiyorum zaten. Gayet mutlu ve huzurluyum arkadasliklarindan... İnsanlarin rahatsizlik vereni etkisiz hale getirmesi savini ise tartismaya deger bulmuyorum. Toplumsal normlar gecerliligini yitireli bayaa bir oluyor. VE zaten cevremizde bunca rahatsizlik veren varken ve etkisiz hale getirilemiyorken savin realde kolayca çürüyor zaten.

Bak tartimada seni muhattap almadim ya da olayi kisisel tartisma seklince gormuyorum. İcimden geleni, bildigimi ve hissettigimi yaziyorum. Aksi olunca ve is tartismada galip gelme sekline gelince gereksiz ve komik oluyor. Sonucta fikirlerimizi objektifligimizi yitirmeden tartisalim...[signature][hline]lost in sorrow nights! follow the energizer tav$ani
Wen of Burning Legion
gizli ninja
Mesaj tarihi:
said:
Suark, 28 Temmuz 2005 21:14 tarihinde demiş ki:
said:
Wendigo, 28 Temmuz 2005 21:11 tarihinde demiş ki:
Ve evet yineliyorum. Hayvani, dogayi sevemeyen, barisik olmayan, insani da sevemez[tabi bi cikari yoksa].....

şunu neye dayanarak sölüyorsun?
ozaman bende şunu diyeyim,
Galatasarayı sevmeyen gay dir.
hiç bi farkı yok senınkıyle

benimki basit bir denklem
doga= flora + fauna
fauna= insan + hayvan[signature][hline]lost in sorrow nights! follow the energizer tav$ani
Wen of Burning Legion
gizli ninja
Mesaj tarihi:
O zaman hayvanı sevmeyen bilmeden yada dolaylı insanları sevmemiş(yada kötülük yapmış diyelim daha uygun) olur.

Bence sivrisinekleri öldürsünler. Yada tek tek zor olur hem hergün eve dalıp pata pata sinek avlayan üniformalılar abes olur. Bunun yerine önce bataklıklar kurutulsun, çöpler imha edilsin vs. Ardından devlet belediyeye zorunlu olarak hayvan bakım evleri nüfus kontrol merkezleri yaptırsın. Yeterli olacak kadar memur atasın. böylelikle sivrisineklerin yanında diğer hayvanlarda kurtulur(sanırım sivrisinekler kurtulmuyo ama) :)[signature][hline]Dane daneee benleri var yüzünde.
Mesaj tarihi:
said:
Overseer, 28 Temmuz 2005 21:33 tarihinde demiş ki:
O zaman hayvanı sevmeyen bilmeden yada dolaylı insanları sevmemiş(yada kötülük yapmış diyelim daha uygun) olur.

Bence sivrisinekleri öldürsünler. Yada tek tek zor olur hem hergün eve dalıp pata pata sinek avlayan üniformalılar abes olur. Bunun yerine önce bataklıklar kurutulsun, çöpler imha edilsin vs. Ardından devlet belediyeye zorunlu olarak hayvan bakım evleri nüfus kontrol merkezleri yaptırsın. Yeterli olacak kadar memur atasın. böylelikle sivrisineklerin yanında diğer hayvanlarda kurtulur(sanırım sivrisinekler kurtulmuyo ama) :)

Tabi bunu yapmak icinde belli bir bütce lazim ve türkiyenin veya belediyenin bunlara ayirca butcesi genelde olmuo[signature][hline]---Öttürmüsüm Dünyaya----

Böle bildim böle sölerim...
Mesaj tarihi:
said:
Muhallebi, 28 Temmuz 2005 21:26 tarihinde demiş ki:
Bu akşam bi sorun var her topicde bi tartışma. Dışardan izlemek hoş oluyormuş. Ayrıca burda wendigo haklı gibi :D

:D[signature][hline]---Öttürmüsüm Dünyaya----

Mesaj tarihi:
@wendigo tmm zaten kişisel almıyorum.
Belki kör cahilim öküzün tekiyim ama bırakta bizde birşeyler bilelim be.
sokak löpeği ve kedisi eskiden yoktu,olmadı kaynak getirir gosterırım yarın.
Yaban kedisi vardı ama o apayrı bir form bugunku sokak kedileriyle alakası yok,köpeklerde aynı şekilde.

Kişisel alma ama hayvanlar la yaşıyorsan kızarkadaşın neden insan?ve nasıl internete girebiliyorsun hangi inde net varki.
Ha birde fauna olayına geleyim.
Orda yazdıgın insanlar hayvanın doğayı oluşturması değilmi?bunun sevgiyle ne alakası var anlamadım,ayrıca hepsini gebertelim demiyoruz ki azaltalım işte.[signature][hline]ExhaulteD, 31 Mayıs 2005 14:01 tarihinde demiş ki:

[Bu mesaj Suark tarafından 28 Temmuz 2005 22:03 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
Suark, 28 Temmuz 2005 22:01 tarihinde demiş ki:
@wendigo tmm zaten kişisel almıyorum.
Belki kör cahilim öküzün tekiyim ama bırakta bizde birşeyler bilelim be.
sokak löpeği ve kedisi eskiden yoktu,olmadı kaynak getirir gosterırım yarın.
Yaban kedisi vardı ama o apayrı bir form bugunku sokak kedileriyle alakası yok,köpeklerde aynı şekilde.

Kişisel alma ama hayvanlar la yaşıyorsan kızarkadaşın neden insan?ve nasıl internete girebiliyorsun hangi inde net varki.
said:

?? hangi inde net varkiyi anlamadim kusra bakma[signature][hline]---Öttürmüsüm Dünyaya----

• Yeni Oluştur...