Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bir paladinin yedigi nerf ve updatelerin hikayesi :)

jonywayt

Öne çıkan mesajlar

ne olacak bu paladinin hali :(
wow usa dan alinma

- World of Warcraft Client Patch (2004-11-07)
--------------------------------------------------------------------------------
Paladin
- Retribution Aura: Moved to level 16.
- Judgement: Moved to level 50, renamed Holy Wrath.
- Removed facing requirement from Hammer of Justice and Turn Undead.
- Cleanse: Moved to level 42, mana cost increased.
- Holy Light: Causes less threat, heal effect and mana cost increased.
- Purify: Mana cost increased.
- Turn Undead: Increased the chance of breaking early.
- Holy Strike: Removed.
- Crusader Strike: Removed.
- Seal of Reckoning: Removed.
- Healing Aura: Removed.
- Dominance Aura: Removed.
- Wisdom Aura: Removed.
- Redemption: Removed.
- Resurrection: renamed Redemption, no longer useable in combat.
- **All Seals renamed Blessings. Several new spells have been added,
which now use the naming convention "Seal".
- New Spell: Seal of the Crusader (Level 12).
- New Spell: Seal of Justice (Level 22).
- New Spell: Seal of Light (Level 30).
- New Spell: Seal of Wisdom (Level 38).
- New Spell: Flash of Light (Level 20).
- New Spell: Judgement (Level 10).
- New Spell: Blessing of Might (Level 8).
- New Spell: Blessing of Wisdom (Level 14).
- New Spell: Blessing of Light (Level 40).
- New Spell: Concentration Aura (Level 22).
- New Spell: Divine Intervention (Level 30).
- Resistance Aura: Split up into 3 new spells...Shadow Resistance Aura
(Level 28), Frost Resistance Aura (Level 32), and Fire Resistance Aura
(Level 36).
- Seal of Fury has changed significantly.
- Seal of Righteousness has changed significantly.
- Blessing of Sacrifice: Moved to level 46, now transfers a flat amount
of damage per hit, and has replacements.
- Blessing of Salvation: Moved to level 26, duration increased, cooldown
removed, effect reduced.
- Blessing of Freedom: Moved to level 18.
- Blessing of Protection: Moved to level 10.

(This was the overhaul. Note the date. Note that beta ended on the 18th. Note that WoW went live on November 23rd.)

--------------------------------------------------------------------------------
- World of Warcraft Client Patch 1.1.1 (2004-11-17)
Paladin
- Judgment: Moved to level 4.
- Divine Protection: Moved to level 6.
- Purify: Moved to level 8.
- Seal of the Crusader: Now introduced at level 6.

(This was what WoW went live with).

- World of Warcraft Client Patch 1.2.0 (2004-12-21)
Paladins
- Sense Undead: No longer available via the trainer; quest reward only.

(Maraudon content patch).

- World of Warcraft Client Patch 1.2.2 (2005-02-15)

Paladin
Seal of the Crusader: Fixed a bug where damage per swing was
increasing instead of decreasing when Seal of the Crusader was active.
This resulted in a dramatic increase in damage per second (DPS) that
was unintended. The tooltip for the spell displays the intent of
the spell:

"Fills the Paladin with the spirit of a crusader, granting additional
attack power. The Paladin also attacks faster, but deals less damage
with each attack."

The overall increase in DPS from Seal of the Crusader should only
result from the increase in attack power and not from the increase in
attack speed. We understand this is a significant decrease in the
power of this spell, but was a necessary bug fix to ensure both
overall game balance and the viability of different Paladin Seals.

(Most of you probably remember this. It was the non-content/bugfix patch).

- World of Warcraft Client Patch 1.3.0 (2005-03-22)
Paladin
- Training costs adjusted. Total training cost was decreased.
- Blessing of Protection - Now castable on all raid targets.
- Blessing of Sacrifice - Now castable on all raid targets.
- Blessing of Salvation - Now castable on all raid targets.
- Divine Intervention - Now castable on all raid targets.

(Dire Maul/Azuregos/Kazzark patch).

- World of Warcraft Client Patch 1.4.0 (2005-04-19)
Paladins
- Seal of Wisdom and Seal of Light should now replace each other
properly as well as stack properly when used by different paladins.
- Paladin Epic Mount quest added. To begin, tal
Sosyal ağlarda paylaş

paladin olmaktan sırf bu laylar yüzünden vazgeçtim.
güzel döküman (yoksa içler acısımı desem neyse )..[signature][hline]Shaded by the trees, calling out to the wind, I'm lying face-down crying
I saw a version of myself I didn't even recognize
On this guitar I'm playing the melody of someone who's passed on
A star falls in the grief of someone who'll never be seen again
Sosyal ağlarda paylaş

simdi beyler ben birsey anlamiorum
paladin oynayacan veya alliance oynayan cogu oyuncu
nerf shaman dior
halbuki milletin gormek istemedigi sey paladin de shamanda offtank
Millet gelmis efendim shamanin shocku var bilmem nesi var dior ben bunu anlamiorum
Paladin az damage verior diorlar
Paladin tank degil offtank
Yani siz paladinin hicbirzaman tank gibi damage vermesini beklemeyessiniz ki
shaman da melee de o kadar damage vermior...
Bana windfury valan demeyin cunku o tamamen sans meselesi bir battle da 3 kere ard arda da tutabilir hic tutmayabilir
shaman mail giyiyor paladin plate
Shamanin bu sayede ancak shield kullandigi zaman paladinle ayni armor a gelebilme ihitmali oluyor ki siz ayni armora gelmek icin shield kullaniyorsunuz adam 2h weapon kullaniyor. Melee olarak siz plate giydigi icin ve eger shield kullaniyorsaniz zaten cok cok daha az damage veriyorsunuz... Bu daha boyle uzayip gider...

Ama benim anlamaya calisitigim paladin i nerf ettiler damage i az diyorsunuz pardon ne olmasini istiyorsunuz tank kadar damage vurmasini mi
Zaten paladinin kendine shield atma olayina hicbirsey diyemiorum
Sosyal ağlarda paylaş

Bence paladin oyundaki en iyi klaslardan biri. Tam bir parti adamı. . Heal ve buff ozellikleri parti için cok yararlı.
iyi oynandıgında bir paladin cogu klasa hayatı cehenneme cevirebilir. Biraz fazla emek istedigi kesin, ama biraz sabır la gerekli setlerde tmmlandıgı zaman super bir klass haline geliyor. Blizzard sizinde farkettiginiz gibi paladini frenliyor, cunku adamlar birakırsa gercekten asmış bir klass olmaya cok yakın. Eger 2.ci bir char acarsam mutlaka paladin olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

mad_wolf windfury şans olayı demişsin de paladinin bütün seallarının "has a chance to do xxxxx" olduğunu bilmiyorsun belli ki. :) garanti dmg veren hiçbir şeyi yok paladinin pvp'de çalışan.. kaldı ki windfury proc şansı on hit, 1.50 silah bile kullansan aynı proc şansı, paladinin seal of command ise proc per minute, en ağır silahlar lazım. bir savaşta hiç görmeyebilirsin demişsin soc da aynen öyle. dahası soc için 11 talent harcamak gerekiyor öyle gökten de inmiyor..

şaman rolladım bir tane de aman yarabbi o ne rahatlık. bunu daha yükseltmeye çalışacağım ama uzaktan yakından 10 bonkıraşır'ın tabiriyle. manayı dmg'ye çevirebilmenin ne denli bir lütuf olduğunu bu iki sınıfı birden oynayanlar anlayabilir ancak..[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together.
Sosyal ağlarda paylaş

ya beyler bu kodugumunu shaman i da paladin i
de ne damage dealer ne de tank
bu kadar basit
...
Sen shaman olarak fazla damage vurdugunu varsayalim paladinden npc e mesela ama armor yuzunden damage manyagi oluyorsun
paladin de armor var damage yok diorsunuz birinde biri + digeri -
diger classta ta tam tersi
niye sidik yaristiristilıyor ben onu anlamiyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Ben bunları okuduğmda çok moralim bozulmuştu. Oyun amerika da çıkmadan 1.5 hafta önce paladini değiştiriyorlar. VE 8 aydır paladin böyle :D

Hemen ağlama moduma geçeyim. (paladinlere özellik olarak küçük merah modu da eklendi) :-P

Oyuna başladığımda ilk 20 lvl ı çok kolay atladım. İnstance lar hariç doğru dürüst ölmüyordum bile. Her işi de yapabiliyordum.

Verigan's Fist i alınca kendimi WoW tanrısı gibi göremeye başladım. lvl 35 e kadar o silahı kullandım. Ve kimsenin beni yenemeyeceğini zannediyordum ki o lvllarda yenilmezdim. hiç bir horda o lvl larda bana tek başımayken dalmıyordu.
lvl 40 a geldim beleş at aldım mutluydum. Hem plate de giyebiliyordum. Scarlet monastery den deli loot çıkarmıştım.
lvl 46 dan sonra mobları öldürme süremin biraz yavaşladığını fark ettim. ama bana bir şey olmuyordu o yüzden sorun yok gibime geldi.
lvl 52 den sonra artık tanklık yapamayacağımı da anladım.
lvl 60 a geldiğimde ise işler biraz karışıktı. o ilk lvl lardaki efsani yerini kestaneye bırakmıştı. Hala çok iyi dueller çıakrtabiliyordum ama rakiplerim iyise eninde sonunda beni alıyorlardı.
Sonra bir gün honor sistemini getirdiler. Herkez biribirine kafa göz dalar oldu. BEnde deniyim dedim. Ama kimseyyi yenemediğimi fark ediyorum. Pvp de iş duelden farklıydı. Sıkışan kaçabiliyordu. Ve paladinle hiç kimseyi yakalayamıyordu.
Bende sıkıştığımda shield heartstone basmaya başladım çok komik bir kaçış yoluydu... :D
Bütün herkez HK kasıyordu ama asıl oalyın CP olduğunu öğrenmemiz bir hafta aldı. Ben kasıp raid maid binlerce Hk alıp bayağı bir CP yapsamda bir rouge veya mage benim aldığım Hk dan daha azını solo kasıp çok DAha yüksek Cp alabiliyordu. Hatta aoe sayesinde mage ler çok daha fazla Hk ve CP alıyordu bana göre.
Şu durumda pvp kasmanın bana bir getirisi olmayacağını anlamıştım. Çünkü mevcut sistemde olay frag sayısı olmuştu frag-ölme sayısı olsa bu sistem paladinlere de yarardı...
Bari şansımı raid instance larda deneyeyim dedim. MC ye girecek bir guild buldum. Bana olayı anlattılar. Ama içerde bir baktım hiç bir şey yapmıyorum. Sadece cleanse heal ve buff atıyordum. 5 dakika da bir 40 kişiye buff atıyordum. 40. kişiye buff ı attığımda ilk attığım elemanın buff süresi yarıya iniyordu.

Sonuçta decursive+buffahoy tarzı programlarla Mc runlarını 3 tuşu spamleyerek yapar oldum (/decursive+/ba bless1+heal)
Bir süre oynadıktan sonra bu sıkıcı işin ne kadar karlı olduğu aklıma geldi. MC de hiç bir şey yaptığım yoktu ama hep yerim hazırdı. Trash moblarda arkada /sleep bile apabiliyordum. Bosslarda ise yukarda bahsettiğim olay dışında hiç bir şey yapmama gerek yoktu. Hem sonunda epic itemlar da geliyordu. Sıkıcı ama karlı bir işti.

Blizzard paladini pvp de (kalabalık savaşlar) daha efektif bir hale getirmediği sürece pvp yapmamaya karar verdim. Hem sinirlerim bozulmuyor. Hem über silahlara DKP harcamıyorum. Tek yaptığım yüksek stam+int+mana regen+ bonus heal spells itemlar takıp dolaşmak oluyor. PvP serverinde pve oynar oldum :D

Peki paladinin şu anki durumuna bir çözüm gelebilir mi? Bence gelebilir. Millet paladinlerin daha fazla dps istediğini zannediyor. ve paladin klassını hiç bilmeyenler sürekli "beleş atınız var 3 immune shieldiniz var lay on handsiniz var plate giyiyorsunuz 5sn stunınız var" diye sallamaktadır.

paladinlerin çoğu yüksek dps yerine dps üzerinde kontrol istiyor. VE ranged atağımız olmadığı için rakipleri melee de tutacak bir snare abiltysi istiyorlar.

önce dps den başlayayım:
Hiç bir paladini aha bu paladin bana dmg koyamazki diyip geçmeyiniz. paladinin rakibini 6sn içinde 20% hp ye indirip sonra 30 sn içinde o 20% hp yi indiremeyebilen bir klasstır. Dmg olayı tamamen şansa bağlıdır. Bazen innaılmaz burst dmg lar koysa da en önemli anlarda doğru düzgün dmg koyamaması her palayı çileden çıkartır.
Bu yüzden amerika forumlarında çoğu pala stirke sistemni geri istiyor. Yani betadaki paladini. Nasıl bir şey diyecekseniz scarlet paladinlerinin kullandıkları abiltylere bakın :D

Peki strike ne alak paladini bir de warrior mu yapalım?

aslında evet paladin aslıdna melee bir class 2. oalrak healer bir classtır. ve şu anki sistemde manasını saldırılar için doğru düsüt harcayamamaktadır. tek ypatığı SOC rank1 (soc de rank yükseldikçe hiç bir getirsi yoktur) açıp saldırmaktır.
Seal of Command ortalam bir hesapla dakika da 6 defa çalışır.
bu da ortalama 10sn de bir anlamına geliyor.
Mesela onun yerine Strike of Command olsa. Bunu attığımızda bir sonraki atağımızda SOC proc u verse. ve bu abilty en az 200-300 mana harcasa. Ve de 10sn cooldown u olsa. Sizce daha dengeli olmaz mı? (mana cost u sallamaydı daha fazla veya daha az olabilir)
aynı şekilde diğer seallar da hepsi luck based olduğu için belli bir ortak cooldown la (holy seal lar için ortak prot seal lar için ortak retro seallar için ortak) strike lara çevirelibilir.
Böylece paladin manasını attack için mi yoksa defans için mi harcayacağına kendi karar verir. VE
Sosyal ağlarda paylaş

oyundaki sınıfların yarısından fazlasının verebildiği damage armor tanımıyor, şaman da bu sınıflardan birisi. (warlock, mage, priest, druid, şaman) istersen 15000 armorun olsun adam gene 1100 critli earth shock atar yatarsın aşağı. paladinle istediğin kadar armorun olsun, heal yapamazsan bittin. bir sürü sınıfta da heal interrupt eden olaylar var earth shock/kick/silence/counterspell vs diye giden. ama paladinde hiçbir interrupt yok bunlar gibi..

ha kaldı ki ben pve konuşmuyorum, sonuçta her sınıf ama öyle ama böyle 60 oluyor. ama her sınıf honor contest'i kazanamıyor ya da honor standing'de ilk sıralara yükselemiyor.. ha ayrıca pve dersen gene orada da her mob fiziksel dmg vurmuyor, ana dmg'si büyü olan moblar tonla var..

şaman manasını dmg'ye çevirebiliyor ki paladin oynamayanın anlaması güç cidden bu olayı..[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together.
Sosyal ağlarda paylaş

lol ben dun acidim paladinlere azicik :p
divine ile heal spelleri ayni sinifa girdiginden heal yaparken cs yediklerinde 10sn bekliyorlarmis divine icin :) yazik be euhe

exorcism falan pvpde etkili olsa bari undeadlere karsi
en azindan shocklarla es deger gibi bir sey olur iste :)[signature][hline]Don't be afraid of the dark! Be afraid of what it hides!

Rahan, 04 Ocak 2005 19:36 tarihinde demiş ki:
ayrıca kimsenin sizi kolunuzdan tutup hristiyan yapabilme gibi bir ihtimali yok ki?? tarkan filmlerinde mi kaldınız naptınız siz anlamadım valla..
Sosyal ağlarda paylaş

Paladin tek şekilde adam olur. Holy şok Earth şok gibi dmg verip erath şok gibi cooldown kullanıp spell interrupt ederse.

Diğer alliance içinde iyi olur. En azından zorunlu olarak holy e 31 tree harcadıklarından belki paladinin nasıl healleyebildiğini grubu kurtarmak için neler yapabileceğini görür millet.[signature][hline]Charles Rhadamantis

Nobody is perfect so I'm nobody.

Sosyal ağlarda paylaş

paladinin holy teree si ilk 14 talent dışında kiimseyi heallamada bir bonus getirimyor yani 31 holy sırf holyshcok için harcanıyor ve ardaki talentlar çok kötü...[signature][hline]NO PAIN NO GAIN ® ©
Sandrue
human paladin (Burning Legion)
oxxx[==============>

Sosyal ağlarda paylaş

Ally'ların sinirlenip bir yeri basp dağıttığı nerde görülmüş.
Bu tip şeyler biz hordeların işi siz yapamazsınız :) .[signature][hline]"Sword is a weapon. Swordmanship is learning how to kill. No matter what ideals you claim how you call it, that is the only truth" Hiko Seijuro

Mirekis lvl55 Orc Shaman -Frostwhisper
Sosyal ağlarda paylaş

Blizzard kafasını çalıştırdı bütün Güç manyağı lapinleri avladı. Çok da hoşuma gitti açıkçası. Önce Rogue shaman ve pally i hayvan gibi güçlü yaptı retail da. Millet Pvp de süper güçlü diye atladı. Bütün " Asarım keserim, herkezi düzerim" mantalitesine sahip insancıklar lapinlediler. Şimdi de bir güzel nerfledi. Ağlansınlar dursunlar...[signature][hline]horacegoesskiing, 08 December 2003 18:13 tarihinde demiş ki:
yemişim mantığı. aksiyon varsa ben de varım
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...