Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

IOO, 2oo5 gibi yazım şekilleri

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
L33t diliyle yazmak forumlarda pek sevilen bir tarz değildi.
ancak yeni bir akım başladı. Eskiden harf yerine sayı yazılırdı, şimdiyse sayı yerine harf yazılıyor. 1 yerine I, 0 yerine O...
6 yerine G, 5 yerine S, 4 yerine + yazılmaya başlanırsa hiç şaşırmıycam.

Ancak merak ediyorum, bu akım nerden başladı?
Neden insanlar forumda bu şekilde yazıyor? Karizma gözüktüğü için mi? Yoksa başka nedenleri mi var?

Şahsen beni rahatsız ediyor, ayrıca title açısından çok gereksiz oluyor. Aynı yere "HEY BURAYA BAKIN, ÇOK GÜZEL" gibi birşey yazılmasından farksız.
Mesela sonra o topiği aramak istediğinde bulamassın.
2005 ile ilgili topicleri arayınca o 2oo5 çıkmaz.

Şeye benziyor biraz
hani nicklerini ,,;;::''^^||Bone||^^''::;;,, gibi yaparlar ya, aynı hesap

Sizden ricam, bu tip yöntemlere başvurmamanız, teşekkürler, iyi günler[signature][hline]Beş Hececiler
Mesaj tarihi:
bende sevmiyorum 2oo5 2oo6 turu seyleri goruntu hoş deil.[signature][hline]Cmabridge Üinversitesi
Cmabridge Üinversitesinde yaıpaln bir arşaıtrmaya gröe, bir kleimedkei hafrlrein hnagi sıarda didizlikleri dğeil, ilk ve son hafrlrein dğoru yedre olamalrı öenm tşamıatkadır. Geirsi taammen kamradaşır ve ynie de surosnuz olraak okubanilir. Buunn sbeebi isnan benyinin her hafri tek tek dieğl kemileelri bir btüün oralak omukadısır.
Mesaj tarihi:
Bonec, senin icinde var olm bu l33t language

hep süper nicklerle geliyosun, nick degistirme basliginda süper bi Bonecrusher vardi, simdi süper bi Bone gelmis : )[signature][hline]Elandra, Night Elf Priestess
Emilo, Gnome Warrior
Penthesilea, Night Elf Huntress
Head, 27 Temmuz 2005 20:15 tarihinde demiş ki:
"orospu kırmızı"
"ben senin beni şikayet etme ihtimalini sevdim."
"nietzche ve çocuk kestiğinde" gibi.
Mesaj tarihi:
hah arkadaşın gösterdiği resim 2004 yazım şekli..bizim kastımız 2oo4 yazım şekli..birde onun resmini bulun bakalım ;)[signature][hline]''Devlet-i Osmaniali'de terfii temayuz ilim irfan ile olmaz; ya olacak kuvvetli iltimas, ya olacak madeni haz, ya da olacak ten ile temas...'' {Osmanlı Özdeyişi}
Mesaj tarihi:
doğru söze ne yorum yapılır ki .. katılıyorum bone ..[signature][hline]henüz çocukluğumuzu bile yaşamamıştık. bir kadın eli değmemişti ellerimiz. bir sevgiliden mektup bile almamıştık daha. bir gece sabaha karşı, pranga vurulmuş ellerimiz ve ayaklarımızla çıkarıldık idam sehpalarına. herkes tanıktır ki korkmadık. içimiz titremedi hiç. mezar toprağı gibi taptaze, mezar taşı gibi dimdik boynumuzu uzattık yağlı kementlere.
asıldık ey halkım, unutma bizi...
Deniz Gezmiş
Mesaj tarihi:
Suark manyak akım o

L33T olayi ve su sayı yerine harf yazma olayı sadece ilgi cekmek icin bence

bi ara annemin pcsinde ı'lar 1 olarak cikiyordu ben kendim rahatsız oluyordum sonunda cozduk olayı rahatladım...[signature][hline]"I can give anything you want,but don't want something that i don't want to give"
"Deneyim zor bir ögretmendir çünkü sınavı önce,dersi sonra verir"

Mix|MSN|Blogs of my life|Myrande
B@B th3 G3NK
Mesaj tarihi:
Ben de sevmiyorum ama açıkçası bu birine hayır pop dinleme, rock dinle demek gibi bir şey. Zevk meselesi, sonuçta dinlediği müziği imajı yapmaya çalışan insanlar da var, onlarada diyebilir miyiz, sen rock dinleme. Ya da saçını parlak yeşile boyatan falan. Ama tabi hoşuna gitmeyen bir şeyi her gün görmek sinirini bozuyor olabilir bu noktada kim haklı oturup düşünmek lazım. Nitekim fazla abartılırsa, etraf bu tür yazılarla dolabilir. Ama ya normal yazış şeklinden rahatsız olan biri gelse buraya? O zaman o kişinin bizim abuk subuk yazmamızı isteme gibi bir hakkı var mı?[signature][hline]Beş Hececiler
''Özünün farkında olup bunu gölgelemek farklı, bu gölgelemenin farkında olmayıp kendini başka türlü nitelendirmek farklıdır.'' - S
Mesaj tarihi:
Basit bişeyi bu kadar abartmaya gerek yok sanırım.
Bende v yerine w yazanlardan Türkçesi gayet kullanılabilirken ingilizcesini kullananlara uyuz oluyorum.
Ne diyebilirsinki adama ?[signature][hline]navyamphs, 23 Temmuz 2005 14:58:
Belkide sende gaysin ve bunu saklıyorsun. birisi bunu açıklayınca cesaretleniyor, ama benim gibi birisiyle karşılaşınca geri çekiliyorsun.
gay olduk geeey

Mesaj tarihi:
w00t n00b,
hatta almanlarda
ik var ich yerine almancam olmadıgı ıcın bılmeoom dıerlerını.
Yabancılar kullanıyor bizimkilerde alıyor.Fark edemedikleri kullananların onlardan ustun olmadıkları[signature][hline]ExhaulteD, 31 Mayıs 2005 14:01 tarihinde demiş ki:
Kemalizm bir din ,Ataturk bir peygamber ,Anitkabir ise kabe degildir.
Delanoresse, 31 Mayıs 2005 14:03 tarihinde demiş ki:
ex, o yuzden Ataturk'u ve dusuncelerini seviyoruz
Mesaj tarihi:
said:
Bonecrusher, 28 Temmuz 2005 18:22 tarihinde demiş ki:
önemsiz bir konu yani hmm...
Sinir bozucu haklısın
ama ne yapabilirsinki?
Ben birkaç kişiyi uyarmıştım sanane demişlerdi.
Ne dersinki bu adama
b1r4k y4zs1n[signature][hline]navyamphs, 23 Temmuz 2005 14:58:
Belkide sende gaysin ve bunu saklıyorsun. birisi bunu açıklayınca cesaretleniyor, ama benim gibi birisiyle karşılaşınca geri çekiliyorsun.
gay olduk geeey

Mesaj tarihi:
said:
forgiver, 28 Temmuz 2005 17:43 tarihinde demiş ki:
nefret ediyorum "l3tt3r" lığın her türlüsünden

+1

Birde nickini {---++++H@s@n++++---} gibi yapanları sevmiyorum. Ayrıca msn de nickini değiştirip log on-log off yapıp ekranın sağ tarafını kendince işgal edenlere daha çok sevmiyorum.
Mesaj tarihi:
anlamam zaten birde şu yazım vardır kıl olurum

ab1 baksana ya ben b1r s11r buldum

b1z1mk1ler gene g1tm1s

Bune biçim yazımdır[signature][hline]|¯--> Dwn Tristallne <--¯|
Solda!t Ownz
Solda!t --> Masteis - [ AOTG ]
Death is just depth of chaos
DwN

Mesaj tarihi:
hadi o bahsettiğin 1 sorunu genelde yazılımsal bir problemden dolayı oluyor da,

ı-i yazabilme imkanı varken ç gereken yerde c, i gereken yerde ı, ğ gereken yerde g vb yazılmasını anlamıyorum.

ama tabii stil diyelim, farklı olma isteği diyelim gene.[signature][hline]Beş Hececiler
Mesaj tarihi:
Ben walla Metket....| Yapıyorumbi sorun v4r m1?[signature][hline]sahte yüzlerden kaçıp sevgini ararken ...
çok uzaklardan onun sesini duyarken....
sana huzur veren gelir mi seslenirsen?
sen de benim kadar yalnız ve ümitsizsen.....
ağla ağla ağla...
Mesaj tarihi:
bence gayet normal? isteyen istedigi gibi yazar. bu yaklasima gireceksek mave L leri kucuk, azmo leetcesiz yazmaya baslasin buda gayette imkansiz bir olay.

n00bs lol roflmao[signature][hline]Azmod3lli L33trano, Leetranos.com acildi... site update edildi, ilk comic bile eklendi!
  • Yeni Oluştur...