Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Elminister(spoiler icere bilir)

KenshinHimura

Öne çıkan mesajlar

:D Fr ı bılen ler bu adamıda bılır goruslerınızı alıyım bence bu adam fr da bı bug dur yane kımın tanrı manıtası varkı :D[signature][hline]Delıkanlım İşaret Aldığın Gün Atandan
Yürüyeceksin...Millet! Yüreyecek Arkandan
Kucuk Gorme....Hor Gorme Delikanlım Kendini
Şu Kırık Abideyi Yüceltecek Taştasın
Yürü Hala Ne Diye Oyunda Oynaştasın!!!??
FATİH'in İstanbul'u Feth Ettigi Yastasın!!!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
shapshal, 27 Haziran 2005 13:41 tarihinde demiş ki:
spoiler?

kımın tanrı manıtası varkı[signature][hline]Delıkanlım İşaret Aldığın Gün Atandan
Yürüyeceksin...Millet! Yüreyecek Arkandan
Kucuk Gorme....Hor Gorme Delikanlım Kendini
Şu Kırık Abideyi Yüceltecek Taştasın
Yürü Hala Ne Diye Oyunda Oynaştasın!!!??
FATİH'in İstanbul'u Feth Ettigi Yastasın!!!
Sosyal ağlarda paylaş

Elminster bi bakıma Ed Greenwood'un kendini FR'a yansıtması. "Bıdı bıdı bıdı bıdı, bide çok güzel danseder" şeklinde mizah yapmaya çalışmıştır Greenwood ki bence bunun sebebi karşı cinsle ilişkilerinde başarısız olmasıdır. Mystra ile olan ilişkisinin ise karşıcinsle münasebetin başka boyutlarındaki ezikliğinden kaynaklandığını düşünüyorum. Evet, Ed gri tonların da bulunduğu daha gerçekçi bir epik dünya yaratmış ve gerektiğinde kahramanları perişan, hainleri üstün göstermiştir vs. ama tanrıcılık oynarken kendisine fazla itimas geçmiştir. Gerçek tanrılar dünyaya ölümlü yansımalarını değil avatarlarını gönderirler. Pek ciddiye almıyorum o yüzden Elminster'ı.[signature][hline]There is a void in my chest where I once had a heart, and from this emptiness springs all the sufferings in the Multiverse . . .
Sosyal ağlarda paylaş

eğerki yayınlanan romanların arka sayfalarını, web sitelerindeki roman profillerini vb vb okursanız aslında ed greenwood un elminster karakterinin tamamen zıttı biri olduğunu, fr hakkında inanılmaz bir bilgi sahibi olduğunu ve bunu sürekli paylaştığını anlayabilirsiniz :)

kendisinede candlekeep.com'dan ulaşabilirsiniz isterseniz.[signature][hline]FR - Wow - MM - G.Spot - Life - NwN-II
Training is nothing, Will is everything
Sosyal ağlarda paylaş

Elminister kolpalar kolpasıdır. Ulan Azuth baba, ve felsefe tanrısı abim (ismini bulacam şimdi) varken ölümlü insana mı kaldı mystaraya sulanmak. Mystarayıda şiddetle kınıyorum zaten ölümlülerle ööle içli dışlı olmak yakışıyo mu otursun evinde yeni büyü falan icad etsin.

buldum: Psilofyr[signature][hline]Ignorance is the man's worst handicap, get rid of it before it comsumes you. Don't tell me "Ignorance is bliss" that's what they want you to think
All hail the lord and master Foamy the Squirrel

[Bu mesaj nightstalker tarafından 27 Haziran 2005 22:08 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

valla elminsterın kitabı şu ana kadar okuduğum sayılı kalitesiz kitaplardan biriydi.
abi ben fighter oliyim? ı-ıh olmadı, rogue verelim sana... yok lan mystraya sulanalım cleric. ayy mistracım seni mi kıracam büyücü, intikam vakti kral. sonra da mütevazi karizması yapıp ordaki dallamalrın birine sen kral ol de. iyi valla
bu arada adam öyle über bir adam ki yaptığı her işi mükkemmmmel yapıyor. 2 lvl rogue la dağıttı ortalığı.
valla anım falan da yok o dallamayla. gerçi
1- ben frde oynamadım henüz.
2- planescapede orcusun elinden efsane bir şekilde kaçıp lady of pain tarafından katledildik(daha doğrusu size naapsam acep diye düşünüyordu son). oyun one-shottı zaten. en zevkli ölümümdü ama:D
onun dışında ünlüler benim oynadığım şeylerde genelde rol almazlar.[signature][hline]Borbag=kaleidoscopic
karakedi, 24 Haziran 2005 12:31 tarihinde demiş ki:
uno seni banlıcam da suan cok işim var, sen banlanmış RPsi yapsana şimdilik.

For those About to ROCK..
We SALUTE you

bedava D&D 3.5 ed., maksat wizards batsın.tık, indir
Sosyal ağlarda paylaş

yalan bı karakter.Bi gorsem şamarı verıcemde yok yanı[signature][hline]ExhaulteD, 31 Mayıs 2005 14:01 tarihinde demiş ki:
Kemalizm bir din ,Ataturk bir peygamber ,Anitkabir ise kabe degildir.
Delanoresse, 31 Mayıs 2005 14:03 tarihinde demiş ki:
ex, o yuzden Ataturk'u ve dusuncelerini seviyoruz
Sosyal ağlarda paylaş

O adam baba maba degil bi defa. Su ana kadar okudugum butun rpg kitapları icindeki en zayıf karakterlerden biridir hicbi olayı yok ama fighter 3/rogue 2/cleric 3 ile nası kitapta anlattıgı en zor cleric buyulerini ( bi yerde beholdera bi buyu mu ne yapıyodu oeh dedirttirmisti bana ) atabildigini ben hala anlamadım. Item mitem da yok ki level 3 cleric ya. Buglı da degil bana de degil direk yazar tarafından torpilli karakter. Powerplay akıyo resmen damarlarından adamın sacma...[signature][hline]kaleidoscopic 20 Haziran 9:30 sularında Rockistanbulda demiş ki:

Zaten tekerleklere karşı ilgim var...
Sosyal ağlarda paylaş

o öyle
bi yerde okumuştum(burası da olabilir) dmin teki "bööle kırmızı cübbeli tipin teki var pipolu falan hede hödö" diye oyuncuları bir güzel dolandırmıştı:)
hani elminster hastasıysanız kulağınıza küpe olsun her sakallı elminster değildir.
valla fr karakterler suxx, herkesin demigod olduğu yalan bir dünya
şunu dragonlancein çapulculuğuyla birleştirseler de orta karar güzel bir şey çıksa miss olacak ya neyse..[signature][hline]Borbag=kaleidoscopic
karakedi, 24 Haziran 2005 12:31 tarihinde demiş ki:
uno seni banlıcam da suan cok işim var, sen banlanmış RPsi yapsana şimdilik.

For those About to ROCK..
We SALUTE you

bedava D&D 3.5 ed., maksat wizards batsın.tık, indir
Sosyal ağlarda paylaş

Level 3 clerica adam ya, ne mystranın seysi level 3 adama hangi tanrı/tanrıca boyle bisi yapar ki? Salak mı bu mystra "ah canım elministerim beniim" diyo hemen level3te. Hadi level 8-9 cleric olsa anlayacam adam hayatını sana adamıs sonucta, ama hayatının yarısını capulculukla gecirmis bi adamı nası bu kadar kısa surede kabul edip bagrına basıyo bi tanrıca anlamıs degilim. Sacmalık tamamen.[signature][hline]kaleidoscopic 20 Haziran 9:30 sularında Rockistanbulda demiş ki:

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Venator, 01 Temmuz 2005 01:35 tarihinde demiş ki:
Level 3 clerica adam ya, ne mystranın seysi level 3 adama hangi tanrı/tanrıca boyle bisi yapar ki? Salak mı bu mystra "ah canım elministerim beniim" diyo hemen level3te. Hadi level 8-9 cleric olsa anlayacam adam hayatını sana adamıs sonucta, ama hayatının yarısını capulculukla gecirmis bi adamı nası bu kadar kısa surede kabul edip bagrına basıyo bi tanrıca anlamıs degilim. Sacmalık tamamen.

level neymiş ki kalpler bir olduktan sonra
göz göze gelmişler sevmişler birbirlerini
biraz aşktan anlayın aşktan[signature][hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki:
A mug of ale, and a fine tale!
Gimli yönetti
Sosyal ağlarda paylaş

Fr kullıyen yalan bi dunya ztn.Tanrıları ayrı bı amelen hehe.
Ya çiftçinin bile buyu attıgı bı dunyadan ne beklıosunuzkı[signature][hline]ExhaulteD, 31 Mayıs 2005 14:01 tarihinde demiş ki:
Kemalizm bir din ,Ataturk bir peygamber ,Anitkabir ise kabe degildir.
Delanoresse, 31 Mayıs 2005 14:03 tarihinde demiş ki:
ex, o yuzden Ataturk'u ve dusuncelerini seviyoruz
Sosyal ağlarda paylaş

Birbirlerine asık olmuslar demeyin lutfen, butun kitapları gectim sadece fantastik kurgu temalı kitaplar icinde bile bi suru kitaptaki ask ogesine gore cok cok yavan kalmıyo mu? Bunu okuyucuya iyi yansıtabiliyo mu? Bence kesinlikle hayır.

Fantastik kurgu bazlarda kitaplarda normalde hic levela hede hodoya bakmam sacmadır sonucta gercek hayatta level diye bisey yoktur, insan dedigin seyi yoneten sey duygulardır. Masalsı hikayeleri daha cok severim ondan, ha diyecekseniz niye o zaman levelının ustunde durdun adamın.

Amma velakin elministerin hikayesini okurken olur mu boyle sey diyebiliyorum cunku hikaye cok kotu yazılmıs. Evet mystra ile asık olmuslar birbirlerine ve evet askta hersey mumkundur ama ask dedigin seyde acı vardır az da olsa fedakarlık vardır. Bunu bulamadım kitapta. Romantizm vardır arayıs vardır. Bu da iyi yansıltılamamıs kesinlikle. Dramatiktir okuyucuyu etkilemesi gerekir. Mutlaka az da olsa bi entrika vardır askın yolu dolambaclıdır. Bu kesinlikle hic yoktu, hele boyle tanrıca ile normal bi adam arasındaki hikayeyi anlatıyosa cok daha onemlidir bu oye. Ve bence ne onemli eksiklik, kitap boyunca elministerın cabaladıgını hic hissedemedim cok yavan geldi bana. Kitapta zorlandıgı agladıgı kırıldıgı keske dedigi bi yeri bile goremedim, butun secimleri duzgun yapmıs bi insan evladımız kendisi "insan hata yapar" lafından bi nebze bile etkilenmemis. Entrika ve cabanın iyi ornekleri icin bkz. Yunan mitolojisi, nors mitolojisi, hede mitolojisi hodo mitolojisi... Cok yavan kalmıs ask konsepti orda, sevmedim sevemedim iki dakikada cıkartılmıs bi hikaye gibi geldi.

Ondan dolayıdır ki elministerın kitabını okurken bana romantik bi kitaptan cok powerplay bazlı bi adamın seruvenleri gibi geliyor. Romantizm bulamadıgım kitaptan az olsa mantık beklerdim en azından ama o da yoktu (level 3 olayı iste). Neyse ben Anne Rice'ıma doneyim en iyisi.

Bu ararada not: Kitabı okumamın ustunden rahat bi iki yıl gecmistir detayları hatırlayamıyorum simdi genel olarak aldıgım izlenimleri yazıyorum kacırgıdım bisi varsa soyleyin insan hata yapar sonucta =)[signature][hline]kaleidoscopic 20 Haziran 9:30 sularında Rockistanbulda demiş ki:

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...