Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

vakit gazetesi bugün el kaide bülteni gibi çikti...

Keyzar

Öne çıkan mesajlar

Karşıt tezlerle gelen arkadaşlarla anlaşamadığımız nokta, ingiliz yada amerikalıların başlarına gelenleri hak edip etmedikleri değil. Terör...

Hele müslümanız ayağı çeken bu sinsi kesimin, müslümanlıkla asla ama asla bağdaşmayan bu kin, nefret, öfke içeren mesajları... Neredeyse, ölen ingilizler için göbek atar tavırları benim din anlayışımda yer almaz,fakat ne yazık ki din kavramını elinde tutan ve nükleer silah gibi üzerimizde kullananlar yine bunlar...[signature][hline]Aa kanashimi ni somaranai shirosa de
orenji no hanabira yureteta natsu no kage ni
Yawarakana hitai wo nakushite mo
Akaku someta suna haruka koete yuku
Sayonara no rizumu.
Sosyal ağlarda paylaş

Ehehe daha anlaşamadığımız noktada anlaşamamışız anlaşılan :) Tekerleme gibi oldu mübarek.

Evet İngiltere'de gerçekleşen olay terördür. Anlaşamadığımız nokta onun terör olması yanında esas çok büyük çapta bir terörün Irak'da koalisyon güçlerince gerçekleştirildiğidir. Kimi arkadaşlar koalisyon güçlerine terörist demekten çekinirken onların yanında yaptıkları sönük kalan gruplara terörist demekten hiç çekinmiyorlar, durum bundan ibaret.

Birde olayın müslümanlıktı, gerçeği şuydu sahtesi buydu ile filan alakası yok, bence olayın hikaye bölümü bunlar. Ortadoğu'da budistler yaşıyor olsa idi şu an budist terörden bahsediyor olacaktık.[/i]

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"

[Bu mesaj fedaykin tarafından 08 Temmuz 2005 17:20 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

İngiltere'de vurulan hedefler askeri de olsa bunun adı terör olacaktı. Irak'ta, Afganistan'da, Çeçenistan'da, Cezayir'de, Somali'de vurulanlar sivil de olsa bunun adı demokrasi olacaktı. Ve öyle de oluyor.
Terörün tanımını yapanlar terörist olamaz zaten.
Benim anlayamadığım nokta ise, Avrupa devletleri arasında dini özgürlüklerin en rahat yaşanabildiği bir ülkenin hedef seçilmesi.[signature][hline] Türk Oğuz Beğleri budun eşidin! Üze tenri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun, ilinin torunun kem atatı?
Udçı Türk budun ertez okun!
Sosyal ağlarda paylaş

açıkçası
hatta fazlaca açıkçası

pentagonun sitesini bu eylemi haklı-meşru gösterme çabalarında bulunanlarla ilgili bir başlıkta, adeta denk gösterircesine ve bu meşru gören çevreleri de aşağı görerek kullanmak 'densizliktir' bana göre.

ve bu zihniyet kaç zamandır var memlekette. işleri güçleri hakim olan batılı güçlere yakın olan düşünceleri bi kılıf altına sokmak, bunları mantıklı bulanlara balık muamelesi yapmak ve kendilerinin nasıl oluyorsa bizzat gördüğü, konuya tamamen hakim olduğu, bombaydı, felluceydi, ıraktı, petroldü, dindi, din kardeşiydi kılıfları altında su götürmez bu -her daim- anti-tezi olduğu gibi kabul edip, diğerlerine de balık gözüyle bakacak şekilde kullanmak.

fellucede bombalamaydı..
ki o felluce ki direniş adı altında tamamen kontrolden çıkmış, stalingrad konumuna düşmüş, artık zaten yerlisi kalmamış, yaşayanı kalmamış, el-kaide gibi örgütlerin yuvası olmuş.

ne oldu, bombalandı, kapatıldı, operasyon düzenlendi.

peki bu operasyondan önceki 2 haftalık süreçte ne oldu.
koalisyon demedi mi, havadan bildiri atmadı mı şehirde çatışmalar olacak, yer yer bombalanacak, çıkın tekin değil, can güvenliğiniz yok -ki operasyondan önce vardı sanki-.

milisle sivili aynı kefeye koydu, balıklara taş attı bizimkiler gene ki kaynakları da sadece propaganda, ne içinde batı kaynaklı argümanlar gibi yoğun sorgulama ne de o derece yoğun muhalefet var. kabul edilen şey vakitti, elkaideydi, elcezireydi, bu tip çevrelerin propagandaları, üç kuruşluk laflar.

amerikanın ıraka petrol hakimiyeti için girmesiydi...
lakin bu her şeye hakim çevreler bimiyor ki zaten ırakın kendi başına bu petrolü çıkaracak bile imkanı yok, her aşamasında -özellikle ırak-iran savaşıyla nüfus etmiş, önemli mevziler almış- batılılar ki en başta amerikan petrol şirketleri, sonra ingiliz petrol şirketleri, daha sonra fransız petrol şirketleri hakim burada. ırak kendi başına bunları kontrol edebilseydi neden gitsin kuveyte girsin zaten petrol gelirlerinde basit bir fiyat yükseltmesini gerçekleştirmek için.

ha ama propagandalar yüksek, kutsal bi kaynaktan geliyor, bu aslında bir şey sunmayan, laftan ve adı üzerinde, propagandadan ibaret olan şeyleri aynen alalım, ona göre mevzilenelim, sonuna kadar sorgulanmış argümanları bu kör propaganda noktasından taşlayalım.

bakın örneğin alternatif argüman üretiyoruz, kullandığıımız şeyler operasyonsa ayrıntıları, teknik detayları, öncesinde ve sonrasındaki durum, kimin ne kadar kaybı olduğu, ıraka giriş ise -en azından petrol alternatifi için ki demokrasi getirdiğini de söylemiyorum, bu aşamada benim inandığım başka bir görüş fakat yeri değil, mümkün olduğunca basit tutalım şimdilik- öncesindeki sonrasındaki konumlanmalar vs. ki sonrasında zaten batı mevzileri zayıflıyor doğal olarak oluşmuş ayrılıkçı yapıdan dolayı.

ama nedir, vatan işgal edilmişti, halkın direnişiydi, bombalamaydı, katliamdı, petroldü, sam amcaydı.

ortada bi gerçek varsa o da ıraktaki kargaşadan, milislerin yarattığı kargaşadan ıraklıların zerre çıkarı olmadığıdır. ıraklılar direnmek ne kelime, elletirmiyor en ufak çıkarlarına, nüfuslarına bile ki bunu yapanları nedense bizimkiler görmüyor, kürtlerin konumsal direnişini görmüyor -ki o bölgede çatışmamı yapıyorlar, hayır, ama amerikalılar en ufak anlamda bile elleyemiyorlar, bi oylamaya katılmayız dediler, neler elde ettiler ki hala da amerikan-ingiliz veya koalisyon nüfuzundan uzaklar-. şiilerdi, sunnilerdi, gerçekten ırakta yaşayanlar zaten bir şey kaybetme durumunda değillerdi çünkü bu gidişatla zaten elini uzatan amerikanın kolunu bacağını alacaklardı amerika geri çekilip bu beladan kurtulmaya kasarken.

kimin çıkarı var
vakit çevresi..
elkaide çevresi...
elcezire çevresi..
hamas çevresi...

kim neyi yutuyor acaba el altından.[signature][hline]not sleeping okay/drinking too much.trapped in hyperspace.?.the girl disappeared, smiling and blowing kisses. A white light flooded the room/this was the moment of awakening: the audience were relieved to find themselves in their own company...someo (text unclear) did not awaken, this was a white nightmare: faces aglow with laughing, limp complacency/apparently uninhibited...

**no more dinosaurs @montezaus
*** montezaus.deviantart.com
Sosyal ağlarda paylaş

3. dünya ülkelerinin borçlarının silinmesinin söz konusu olduğu bir dönemde bu olayların gerçekleşmesi pek tesadüf değil.

*!tekrar*

ve her ne kadar dünyanın içindeki sistemden, hükümetlerden ve siyasatlerden rahatsız olunsa bile insana verilen değerin azalması ve hayatını kaybeden insanların kurban gibi değil de fidye gibi görülmesi hiç hoş değil.

hele gazetecilik gibi bir meslekte bunun yapılması tamamıyle etik değerlere aykırı.[signature][hline]"zamanı gelmiş bir düşünceyi durdurabilecek hiçbir ordu tanımıyorum"
Sosyal ağlarda paylaş

3. Dünya ülkelerinin borçlarının silinmesi gündemde değil. Gündemde olan hiç bir zaman almaları mümkün olmayan borçların -ki o borçları alamayacaklarını bile bile kendi taraflarındaki diktatörlerin kendilerinden silah alması için verdikleri halde - sadece 1/40'ının silinmesi gündemde. Tabii ki bu silme işlemi de karşılıksız olmayacak, silinme karşılığından daha fazla serbest ekonomi yani kendi firmalarının o ülkelere iyice yerleşmesini şart koşuyorlar.

Kısaca sap ve de saman karışmasın, şeytanlar melek olarak gösterilmesin.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

böyle bir terör saldırısını asla destekleyemem ama ingiltere ve amerikanın ırak'ta yaptıkları bundan farklı değil. o teröristler ne kadar cani ve suçluysa abd ve ingiltere'yi ırak'ta savaşa sürükleyen yöneticiler de aynı şekilde cani ve suçlu. tabi bu saldırıyla cezalarını buldular falan demiyorum çünkü bunların olmasına baştan karşıyım.[signature][hline];;suitfly | icq | msn: [email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

serbest ekonomiyi isteyen onlar bu arada..

bu kadar uzaklaşmayalım..[signature][hline]not sleeping okay/drinking too much.trapped in hyperspace.?.the girl disappeared, smiling and blowing kisses. A white light flooded the room/this was the moment of awakening: the audience were relieved to find themselves in their own company...someo (text unclear) did not awaken, this was a white nightmare: faces aglow with laughing, limp complacency/apparently uninhibited...

**no more dinosaurs @montezaus
*** montezaus.deviantart.com
Sosyal ağlarda paylaş

cok alakasız bi yerden ama denk geldi işte:
threadin tamamı

said:

But from what my friend in Iraq told me, we have some terrorists on our team over there. What I mean is, my friend who flies an apache, told me that sometimes he heres people talking about how fun it is to kill civilians. That is also terrorism.

İki tarafın da yaptıgı sonucta terörizme girse de, ikisi de birbirini haklı cıkarmaz. Terörist bir saldırıyı haklı nedenlere dayandıramazsınız. İşin içine hiçbir şekilde sivilleri sokmamanız lazım, soktugunuz anda işin adı cünkü terörizm oluyor.

Yalnız şöyle bir gercek var ki, ıraklı teröristlerin bunu yapma nedeni, yukardaki kişinin belirtmiş oldugu "terörizm" degil, ırakın bastan sona işgalidir. (bunun terörizm olup olmaması ayrı konu)

baska bi threaddeydi sanırım, ıraktaki sivillere yapılanlardan dolayı bu tür olaylar oluyor deniyordu da, ben buna katılmıyorum. ıraklıların askeri olarak savas gücü olmadıgından, terörizm yöntemlerine basvurdugunu düşünüyorum işin acıkcası..aslında ıraklılar demek de belki pek dogru degil, birtakım grupların diyelim..
Sosyal ağlarda paylaş

Masum İnsanları Dünya savaşına körükleyen Yahudilerdir. Terörü yaratan Amerika Yahudilerdir.

Tevrat'ta insanlığa karşı ihanetlerle doludur.

"Milletlerin kralların, sütünü emeceksiniz. Milletlerin servetini yiyeceksiniz."

"Siz Allah'ınız Rabbin oğullarısınız. Cenaze için vücudunuzda yara açmayıp, kaşlarınızın arasını yolmayasınız. Zira sen Allah'ın mukaddes bir kavmisin. Ve Rabp yeryüzünde bulunan kavimlerin hepsinden üstün tuttuğu kendine bağlı olmak üzere seni seçti."

İngiltere diye birşey yok. Büyük İsrail Devleti olmuştur. İsrail devleti ise Onun kızıdır.

Dünya hakimiyetine sağlamak amacıyla Yahudiler insanları bozmaya çalışmaktadır. Kışkırtıp birbirlerine öldürmeleri, iç savaş ve ihtilâlleri başlatmaları, yahudi olmayanların tüm servetini çalmaları, büyük savaşları yaratmaları, gibi İnsanlığını sömürmektedirler.

Yahudiler Hıristiyanları aptal yerine koymuş. Onları kullanmak kolaylıkla olmuştur. Hıristiyanların hücresine kadar Türk-İslam karşıtlığı dinmiştir. Hıristiyanlar Müslümanlara nefret ve kin duyma sebebi Yahudilerdir. Yahudiler de Müslümanlara da aynı yapmaktadırlar. Başarır olurlarsa Orta Doğu'daki Nil'den Fırat'a kadar Büyük Süleyman (İsrail) İmparatorluğu kurulacaktır. Kuran-ı Kerime göre Ahir zamanda Mehdi ve Mesih İsa Süleyman İmparatoru Mesih Deccâl'ı Armagedon savaşta öldürüp savaşı kazanacaklar ve bin yıl altın çağ kuracaklar. Kıyamet yaklaşıyor :)

Yahudinin bütün milleti sömürmesine, Yahudi işbirlikçileri yüzünden fırsat veriyor ve göz yumuyoruz. Osmanlı İmparatorluğunu yıkan sebeplerden biri Yahudilerdir. Birinci ve İkinci Dünya Savaşı başlatmaların gizli sebebi yahudiler de dir.

Batı Dünyası ile İslam Dünyası birbirlerine önce nefret ve kin sonra büyük savaş başlatmaları olursa Yahudilerin zaferidir.

Yugoslavya dağıldı, Rusya da dağıldı. Afganistanı vurdu dağıttı. Irak ta dağılıyor. Suriye ve İran da tehdit mağdurunda, Savaş başlayacak. Son hedef ise Türkiye olacaktır.

Londra'da bomba saldırıları Yahudiler tarafından kışkırtmış zavallı müslümanlar yapma neden olmuştur. Bu yüzden Batılılar Müslümanlara karşı nefret ve kin artmaya sebep olmuştur ve artmaktadır. Müslümanlar da ne oluyor?

Batı Dünyası ile İslam Dünyası yla barışmalıdır, barışmaya çalışmalıdır. Başarılı olursa Yahudilerin bozguna uğramış demektir.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya "Hepsine müstahak hak ediyorlarmış ki başına gelmiş"

lafını söyleyenler çoook geri kafalılar...

Yahu orada ölen insanların günahı ne ?
devletleri karar veriyorsa

orda ölen çocukların kadınların insanların günahı ne ?
çok geri kafalısınız çook..

Herkes biliyor zaten Terör ün nerede doğduğunu.
Zamanında bu ülkeler destekleselerde

her ne kadar canları yansada

ŞUNU UNUTMAYIN ÖLENLERİN HEPSİ ÖNCE İNSAN...[signature][hline]Kreese, 27 Haziran 2005 00:50 tarihinde demiş ki:
blachkaos ilk geldiğimden beri acaba fake mi diye düşünmeye başladım hakkında

DC++ Paticik Unofficial Hub:paticik.no-ip.org:411
bLogger oLdum ben!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
blackchaos, 08 Temmuz 2005 20:14 tarihinde demiş ki:
Ya "Hepsine müstahak hak ediyorlarmış ki başına gelmiş"

lafını söyleyenler çoook geri kafalılar...

Yahu orada ölen insanların günahı ne ?
devletleri karar veriyorsa

orda ölen çocukların kadınların insanların günahı ne ?
çok geri kafalısınız çook..

Herkes biliyor zaten Terör ün nerede doğduğunu.
Zamanında bu ülkeler destekleselerde

her ne kadar canları yansada

ŞUNU UNUTMAYIN ÖLENLERİN HEPSİ ÖNCE İNSAN...

Arkadasım. Ölenler insan tamam sivil oda tamam.
Bu adamlar savaştamı eet.
Onlarda aynısını ırakta yaptı. Adamlarda aynısını yapıyorlar. Yani geri kafalılıkla falan alakası yok dusunuyorum ve yorumluyorum.[signature][hline]go2hell
Sosyal ağlarda paylaş

yuh diyorum
yuh!
uzun süredir trend şeklinde özellikle gençler arasında anti-amerikan propogandası vardı zaten.

ama iyice canileşmişsiniz siz, iyice zivanadan çıkmışsınız.

savaş kötü şeydir. ırakta ölen kişiler adına da üzülüyorum.
ama savaşta insanların ölmesi doğaldır. her iki taraftan da insanlar ölecektir.
ancak ingiliterede olan saldırı bir savaş içinde olan bir olay değil, bir terrör eylemidir.

buna rağmen tutup ingilizlerin ölmesinin iyi birşey olmasını savunuyorsunuz.
gelip burda "şu şu şu devletlerin canı cehenneme" diyebiliyorsunuz.

bu kadar vurdumduymaz ve kinci insanlar olmuşsunuz.
ırakta ölenlerin hepsi iyilik meleği değildi. sizin hakkınızda veya dünya hakkında da çok iyi şeyler düşünen insanlar değildi. o insanları "insan" oldukları için savuncam diye, başka insanları bu kadar aşşağılamınıza gerek yok. çünkü orda ölen insanlar da "insan".
anti-amerikan propoganda yapıcaz diye bu kadar da kinci olmayın arkadaşlar, lütfen.

şu soru:
orda ölen anneniz olsa, gene gelip burda "oh olsun onlara, canları cehenneme hepsinin" gibi ahkam kesebilir miydiniz? hadi bakalım.[signature][hline]Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

yaptıklarında haklıymış gibi gösterilmesi geri kafalılıktan başka birşey değil.vakit gibi belli ideolojilere tapan basın kuruluşlarından beklenir böyle anlamsız haberler.haberde önemli olan tarafsızlıktır,haber olgusunun bile içine sıçan bir gazete.[signature][hline]shinsetsu desu..
Sosyal ağlarda paylaş

ben terör ü falan savunmuyorum bu 1.cisi
2.cisi ise savaş = terör dür benim gozumde. Amerika - ingiltere ırakta terör yaparken kimse agzını acık kınama msglari yok lanet msg i atmıyordu.
ölenlerin insan olması cok üzücü. terör svillere zarar veriyor tıpkı ırakta oldugu gibi. Bundan bende üzüntü duyuyorum.

Olay su sunu anlatamıyorum. İngiltere amerika -ırak bir savaş ( terör ) icindeler. Iraklıların amerka ingiltereye teknolojik acıdan yapabilicekleri hiç bişiyok bunu hepimiz biliyoruz. Onlarda kendi yöntemleriyle savaşıyorlar.

soruna sole bi cevap veriyim bone cum ( soruya soruyla cevap )
ırakta ölen senin annen olsa sen napardın?[signature][hline]go2hell
Sosyal ağlarda paylaş

siz bu kafayla giderseniz o zaman türkiyedeki terörü de haklı görüyorsunuz demektir..

belirli bi kesime zarar vermek illa ki adam öldürmekle mi oluyor. dogudaki insanlara iş aş götürmezse devlet, sizin mantıga göre bu insanlar da bi şekilde dağa cıkma da haklı oluyorlar??

bence olayları cok yönlü düşünüp tartarsanız daha iyi olur.

[Bu mesaj Ceday tarafından 08 Temmuz 2005 20:31 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
go2hell, 08 Temmuz 2005 20:20 tarihinde demiş ki:
Onlarda aynısını ırakta yaptı. Adamlarda aynısını yapıyorlar.

Biz de savaştayız. Evet Kıbrıs'ta savaştayız. aktif bir olay olmasa da, saldırı kuvvetleri olarak hala Kıbrıs'ta bulunuyoruz. Diğer ülkeler KKTC'yi tanımıyor. Yine de Kıbrıs'ta durum çok sakin.

E o zaman buna göre rum bir adamın gelip istanbul'u bombalası doğal birşey? çünkü savaştayız.

Ha hatta, Irak'taki olaya benzer başka bir olay.
Biz PKK'yla yıllardır savaşıyoruz doğuda. PKK çapulcuları, doğuda birçok şehri yakıp yıktı, talan etti. 35bin-40bin ölüden/şehitten söz ediliyor.
PKK'yla da savaştayız.

O zaman PKK'lı birisinin gelip İstanbul'u bombalası da doğal birşey? Çünkü savaştayız.

Savaş Irak'ta oluyor, İngiltere'de değil. Irak'ı ele geçirmek için savaşıyorlar, oysa İngiltere'deki bombalama, orayı ele geçirmek için değil, nedensiz yere masum insanları öldürmek.
Ha siz tutup ordaki insanlara değersiz deme cüretinde bulunuyorsunuz. Nedeni de zaten Irak'a gidip savaşmaları. Sizin için ordaki bombalama bir "terrörist eylem" değil, çok iyi birşey.

O zaman Türkiye'den de nefret edin. Çünkü İngiltere'nin Amerika'nın Irak'a gidip savaşması gibi, biz de tutup Kıbrıs'ta savaştık, PKK'yla savaştık.
"masum" insanları öldürdük. Hadi bakalım :)[signature][hline]Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ceday, 08 Temmuz 2005 20:31 tarihinde demiş ki:
siz bu kafayla giderseniz o zaman türkiyedeki terörü de haklı görüyorsunuz demektir..

belirli bi kesime zarar vermek illa ki adam öldürmekle mi oluyor. dogudaki insanlara iş aş götürmezse devlet, sizin mantıga göre bu insanlar da bi şekilde dağa cıkma da haklı oluyorlar??

bence olayları cok yönlü düşünüp tartarsanız daha iyi olur.

[Bu mesaj Ceday tarafından 08 Temmuz 2005 20:31 tarihinde değiştirilmiştir]

ceday ben terör ü savunmuyorum. Carpıtmayın lütfen. kendimi anlatamadım heralde. Sizde kendiniz yorumlayıp devam ediyorsunuz.[signature][hline]go2hell
Sosyal ağlarda paylaş

said:
go2hell, 08 Temmuz 2005 20:20 tarihinde demiş ki:
Arkadasım. Ölenler insan tamam sivil oda tamam.
Onlarda aynısını ırakta yaptı. Adamlarda aynısını yapıyorlar. Yani geri kafalılıkla falan alakası yok dusunuyorum ve yorumluyorum.

Yahu ne olursa olsun
Irak ta adamlar öldü diye
Diğer ülkelerdede ölmesimi gerekiyor ?
Savaş sivilleri ilgilendirmemeli
bence çok yanlış düşünüyorsun

Kısasa kısas değil bu olay ordan 3 giderse burdan 5 gitsin mantığı yanlış...[signature][hline]Kreese, 27 Haziran 2005 00:50 tarihinde demiş ki:
blachkaos ilk geldiğimden beri acaba fake mi diye düşünmeye başladım hakkında

DC++ Paticik Unofficial Hub:paticik.no-ip.org:411
bLogger oLdum ben!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...