Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Telekom Özelleşmesi

streamin

Öne çıkan mesajlar

önceden adsl 1 haftayı aşkın sürede bağlanıyodu şimdi 1-2 güne düşmüş sanırım; hiç kimse yan gelip yatmıyorsa, yeni personelde alınmadıysa, nasıl oldu bu ?

1 santrale 1 günde 25 bin arıza geliyor, türkiye de kaç santral var, santral sayısı*arıza sayısı astronomik bir rakama ulaşır sanırım, 35 bin memur bunu nasıl halleder.

bunlar kafamda oluşan çelişkiler.

2. si devlet zarar mı etti bu satıştan yoksa karlı mı çıktı, bunu biraz da zaman belirleyecek. rekabet olmadan kar etmek kolaydır çünkü.

özel sektörde işini düzgün yapan adam yerini koru genelde.

son olarak önemli olan düzgün ve eskiden olduğundan daha iyi hizmet vermesi.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Sosyal ağlarda paylaş

''ozellesmeden'' sonra rekabet var mi ki sanki? Gene tekel.

Butun Turktelekom Lubnanlilara/Italyanlara verildi, Lubnan da ermeni ailelerin ne kadar guclu oldugu bilinen bir gercek. Her iki ulke de neredeyse milli bayram edecekler, Turkleri ne guzel kafaladik diye, iki gundur kutlamalar yapiyorlar. Erdoganin bundan bir ay once Lubnan'a gitmesi ile bu satisin bir alakasi var mi? Biz bundan bir-iki sene once baska ulkelerin Telekomlarini alacak durumdayken simdi ne oldu boyle?

Bence burada bazi ciddi soru isaretleri var, bakalim gorecegiz...

Bu arada 'vatansever' bir sermaye'nin Turkiye'de hala ortaya cikamamasi esas problem. Sermaye olusmasi lazim, ulusal ve global seviyede rekabet gucu olan bir sermaye.
Sosyal ağlarda paylaş

Evet ikinizde çok haklısınız ;

Şimdi ADSL sorununa gelelim.İlk geldiği zamanlarda port sıkıntısı vardı o 1-2 haftalık süre içerisinde santrallere port bekleniyor getirilince hallediliyor ve internet sunuma açılıyordu.Şimdi alt yapısı tamamlanınca port fazlasıyla takılınca artık hemen açılıyor.Tabii bu sorun hala var ama artık boş bırakılmıyor.İlk çıktığı zaman çok büyük ilgi görünce yetiştirememişlerdi :)

şey ayrıca bu 25.000 hata dediğimiz bilgisayarın tek tuşuna basmayla geçiriliyor teknoloji sayesinde çok kolay 1 kişi bile halleder tabii her gun 25.000 değilde yanı ortalama hemen hemen bu civarlarda geliyor en sorunlu bölgede.İyi çalışan bölgelerde 5000'i fln buluyor ciddi arızalarda zaten eleman gönderilir kamyonetlerle baya uğraştırır :D 25.000 ariza büyütülecek bir şey değil ama dediğim gibi eğer bu arizalar halledilmezse çığ gibi büyür ve sistem çöker.
Sosyal ağlarda paylaş

valla yazdiklarinda hic bir mantik yok:)

35 bin kisiyi atip ozel sirket heralde telekomu yikacak degil.

35 bin kisi ise yaramiyorki aticaklar gayette haklilar.

benim verdigim vergiyle geciniyor o telekom. sonucta bu bir egitim tesisi degil sirket. ole biz nasil olsa para kazaniyoz bosa adam calistiralim hakki yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Anlatamadım galiba 35.000 kişi yaklaşık.Alan adam istediğini yapar.Atar'da döver de sever de.

Ayrıca önceki topiclerde yazdım.Telekom senın benim onun bunun vergisi ile yürümüyor.Vergiler devlete gider.Telekom kendi gelirinin bir kısmını maaş olarak bir kısmını araçların malzemelerin , santrallerin gideri olarak harcar ,gerisini hazineye harcar.Geçen sene hazineye kalan para 2 milyar dolar.Bunları daha önceki mesajlarda yazdım zaten.

Ben 35.000 'i varsayım söyledim 5.000 de atar 1.000 de isterse tüm Türkiye'de 55.000 kişiyi de atar kapatır Telekom'u.

Ama şu kesin emeklilik süresi bitenler şutlanacak.O da yaklaşık 8.000 kişi vardır en az.

Daha önce yazdıklarımı oku sonra mantık ara :)

Ayrıca bu 35.000 kişi işe yaramıyor çalışmıyor yan gelip yatıyorda demedim.Bu kadar kişiyi şeçecekler atacaklar kendi adamlarını yerleştirecekler bu kadar basit.Ben 35.000 kişi yatıyor çalışmıyor demiyorum.

[Bu mesaj Xanatos tarafından 04 Temmuz 2005 01:09 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ozel sirketler nasil isler pek bir fikrin yok ama sole diyim sana.

deneyimli personel telekom tipi sektorlerde altindir. ama telekom gibi bir sektorde ise yaramayan personel hemen atilirki buda cok dogal.

ikincisi ben vergimi devlete veriyorum devlet hizmet ve para kazanmak amacli telekomu kurruyor. telekom bu paralari kafasina gore harciyor.

e bu kurum daha dogru yatirim yapip daha cok develte katki saglayabilir.

neyse ya telekom ozellestirilmesindeki tartisilcak konu neden ozellestiriliyor degil. ozellestirmeyi alanlar arasinda nicin turk sirketi yok. bence en onemli problem bu.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Xanatos, 03 Temmuz 2005 22:11 tarihinde demiş ki:
Sadece ağır ağır gelişen ve diğer ülkelerdeki gibi sistemler oluşturamayan bir kuruluş.

işte ağır ağır gelişmesi de geri olmasına neden oluyor.
o kadar ağır ki, teknolojinin gerişinde kalıyor.[signature][hline]Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

Eet ztn simdi elin lubnanlisi ermenisi italyani bizim agir gelismeyi hizlandircak,en azindan isci cikarimi hizlancagi kesin !!! Yillik 2 milyar dolan kar getiren bi kurum nasil 6 milyar dolara satilir anlamiyorum. Ben mi ekonomiden anlamiyorum acaba ? Adamlar ztn taksitle odicekler,yilda kazancaklari kar,tam taksitleri kadar falan,bedavadan telekom aldilar ne gzl valla!!!!tt almak icin 6 milyr dolar ble gerekmioms demekki , pesin verdikleri 2 milyar dolar sdc,2 milyr dolari olan herkes alabilir. Tt direk peskes cekildi hukumet tarafindan,yapilan olayda kamu yararina bi gram sey yok.Coluk cocuk da ``euheuhe lagisz ultima oynicaz oluuuuuuuuuuum`` diye sevinsin iste,daha cok beklerler

EDIT:Bi de sunu solicem,devletin her kurumu tikir tikir calisio dimi,basta basbakanlik ve hukumet bozuk ztn!!Devletin onemli kademesindekiler cebini doldurma pesindeler,devlet isler yurumuyo ki , turk telekom yurusun..Sattik kurtulduk,super olcak diye bisi warsa,devleti de satalim kurtulalim o zmn,o da super kalkinir belki.vardir alicilar,ermeniler abd araplar fln war,satariz onu da 15 milyar dolara,teknolojinin gerisinde kalmayz hem !!!!

[Bu mesaj Kithnos tarafından 04 Temmuz 2005 08:07 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ya ben onu bunu bilmem. sözde telekom satılırken bu işi bilen daha iyi yapacak bu konuda ileri teknolojiye sahip bi şirkete satılacak umudu vardı. mesela turkiyeden turkcell koc sabancı yabancılardan franszı telekom alman telekom ispanyol telekom gibi ama ala ala teknolojide super otesi bi ilerlemişliğe sahip dunyada telekom ve iletişim adına harika işler yaratan kubnanlı para babaları aldılar. kazanan kim olucak iyi dusunun bence biz kullanıcılarmı devtemi yoksa lubnanlılarmı?
Sosyal ağlarda paylaş

Telekom kanayan bir yaraydı ve benim hafiften kapitalist bir düzene kaymakta olan benliğimde özelleşmesi taraftarıyfı.
Hem küçük şirketlerin önünü açması bakımından hem de internetin daha ucuz ve kaliteli hizmet almak açısından.

Ha bu kadar paraya mı? Tabii ki değil zamanında Telekom'a 40-50 milyar dolar değer biçilmişti. Şimdi ne günlere geldik görüyorsunuz..

Ayrıca Telekom'un tamamı özelleşmedi %55'i özelleşti. Herkes tamamı özelleşmiş gibi konuşuyor düzelteyim dedim.. Konunun da tamamnı okumadım yazan varsa..

Dünya'da telekom'dan kar etmeyi düşünen tek devlet bizdik herhalde. Dünyadaki bu tip tüm kuruluşlar kazandıkları parayı direkt yatırıma aktarırlar. Biz de ise kar etmeye çalışan bir düşünce yapısı vardı..

Ha ayrıca bir arkadaş maaşların devletten değil telekom'dan ödediniğini, bizi germemesi gerekitğini ima etti..

Peki telekom'a parayı kim veriyor. Torpille kayırmayla aldığı binlerce çalışanın maaşı onların ceplerine gideceğine internet altyapımın gelişmesine giderdi. O kadar çok boşbeleş insan var ki şu telekomda..

Gerek sistem yöneticileri gerekse diğer elemanlar o kadar boş insan var ki.. (heposi boş demiyorum, ama çok boşbeleş var cidden)

Yan gelip yatan mı dersin, ben bir ara bu insanlarla çok içli dışlı oldum. Oradan biliyorum. Devletin hantal yapısında çürüyp gidiyordu..

Ha özelleştirilmesi taraftarıydım ama bu rakama değil..[signature][hline]King Kong gelsede dans etse..
Nostalji Mp3 : Tanita Tikaram - Twist In My Sobriety | arşiv********
Sosyal ağlarda paylaş

Bone öncelikleteknoloji çağ dışı değil Türkiye şartlarında en iyi teknoloji.Hatta bir çok ülkeninkinden daha iyi ama tabii bir İngiltere ,Amerika,Almanya kadar değil.Ama hiç de çağ dışı bir şirket değil.

Öncelikle bir kere Telekom'un özelleşmesi ile artık dk'si 72.000 den konuşamayacağız.İsterseniz lagsız uo oynayın eşekle para taşıdıktan sonra onlara istediğinizi yapın

Ayrıca şu an Telekom'un yaklaşık değeri 25 milyon dolar.Bunların içinde ;
Santraller
Misafir Evleri
Araçlar
Malzemeler

vs. vs. gider.Sadece Ataköy 4.Kısımdaki binanın değeri 2 milyon dolar vardır rahat.

--

Burada aslında Telekom'un haksız yere nasıl elden gittiği.Zararına satışı biraz resmen bedavaya veriliyor.

Bİrde anlamıyorum özelleşince gelişecek diye bir şey mi var kesin olarak.Telekom gene tekel olacak.Alan adam isterse hiç bir şey yapmaz gene TT'ye bağımlı kalırsın para verirsin.

Anlatmaya çalıştığım şu Telekom kötüdür,milleti kazıkladı vs. vs. düşüncelerini silin artık.Tamam zaman zaman Dial-UP fiyatları vs. arttı ama hiç bir zaman kimsenin cebine para gitmedi.Gidenlerde zaten bitirildi.

Kısaca özet geçmek istersek Superonline ; Koç , sabancı vs. yıllarca propaganda gibi haberler vs. Telekom'un fiyatını düşürmeye çalıştılar halkı kışkırtarak.Başarılı oldular.Sonra ihale zamanı geldi başbakan zorladı baskı yaptı bunları ihaledenm geri çevirdi sonra gitti Araplara sattı.Zaten daha önceden planlanan bir şeydi bu kesin.

Şonuçta artık özelleşecek ve bu günleri özleyeceksiniz.Şimdi siz umursamazsınız ama göreceksiniz.Özele geçince nasıl kazık yiyeceğimizi.

Basit düşünce işte özelleşince Telekom süper olacak ; lagsız uo oynayacağız ehueh gibi şeyler.Görürüz özelleşince ne yiyeceksiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrıca martin öncelikle dediklerinde haklısın ama şu torpil olayın gelince.

Vergileriniz Telekom Memurlarına maaş olarak gitmez işte.Telekom zaten tek el her ay milyon dolar kazanıyor memur maaşları giderleri buradan karşılanıyor.Telekom devletten destek alamıyor.

Ayrıca şu konuda haklısın.Son zamanlarda çok boş beleş adamlar gördüm bende.Bunun sebebi gene özelleşme olayı.Nasılsa atılırız ya da ne bileyim başka düşünceler ile çalışmıyorlar bu kesin.

Telekom'a torpille girmeleri için çok üst düzeyde insanların akrabları fln olması gerekr çünkü rahat giremezler :) ama son hukumet resmen kuruluşu çökertmek için içeri Türbanlı ;Sarıklı onu bırakın ilkokul mezunu insanlar aldı işe!!

Bu bir gerçektir . Babamların müdürlükte adam koridorda namaz kılıyor.Hacı sakalı ile geliyor işe.Karışırsan hemen tayinin çıkıyor karışamıyorsun da.

Bunu asla savunamam ama dediğim gibi.Telekom'da binlerce kişi yan gelip yatsaydı Türkiye'nin yurt dışı onu bırak yurt içi çıkışları bile kalmazdı konuşamazdın.

Telekom satılmamalı satılsa bile Türk birine satılmalıydı.2 yıllık kâra satıyorlar birde resmen.Yazık.

Bu arada ilerde satılmadan önce 1 günlük ne sorunu yaşayabilirsiniz :) Sendikacilar tüm Türkiye'de işi durdurma kararı alırlarsa.O zaman görürsünüz Telekom yatıyor mu yatmıyor ?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Xanatos, 04 Temmuz 2005 12:56 tarihinde demiş ki:
Basit düşünce işte özelleşince Telekom süper olacak ; lagsız uo oynayacağız ehueh gibi şeyler.Görürüz özelleşince ne yiyeceksiniz.

Xanatos bilmiyorum neden Turk Telekom'u bu kadar savunuyorsun, acaba annenin işsiz kalma siniri veya o kadar insanın işten atılma üzüntüsü gibi nedenlerden dolayı olabilir mi?

Çünkü evet, çağdışı kalmış bir Telekom'dur bizimkisi. İngiltere, İsveç, Norveç, Almanya, Japonya, Kore... olamadı ama... diyorsun. Ancak avrupa standartlarına ulaşamadıysa çağdışı kalmış ve teknolojiyi takip edemiyor diyebiliriz. Bu TT'yi sevmek veya sevmemekle alakalı birşey değil.
Yani sırf TT'yi sevmek için hangi devletle kıyaslayalım? Uganda'yla mı?
TT gelişen bir kuruluştu felan da diyorsunuz, iyi güzel de, kaplumbağa hızıyla gelişmesinin bize ne gibi avantajı var? 4 senelik okulu 12 senede bitirren öğrencilerden ne farkı var?

said:
MartinLGore, 04 Temmuz 2005 10:48 tarihinde demiş ki:
Dünya'da telekom'dan kar etmeyi düşünen tek devlet bizdik herhalde. Dünyadaki bu tip tüm kuruluşlar kazandıkları parayı direkt yatırıma aktarırlar. Biz de ise kar etmeye çalışan bir düşünce yapısı vardı..

burda Martin ilginç bir noktaya değinmiş.
Devlete bağlı kuruluşlar devlete bir kazanç kapısıdır.
Ancak burdaki çalışanlar "nasıl olsa devletten para geliyor" düşüncesiyle rekabet etmezler, yeni teknolojiyi takip etmezler.

Oysa Telekom gibi bir alanda rekabet çok önemlidir, hele internet gibi bir alandan bahsediyorsak.

Dünyada genel geçer birşey bu. Komünizm ve Sosyalizm gibi ekonomik sistemlerde rekabet yoktur.
Bu yüzden gelişim de yoktur veya çok yavaştır. Turk Telekom'da olan da budur.
Hatta İngiltere de Sosyalizm'den Kapitalizm'e doğru kaymaya başlamıştır, nedeni de budur. Aynı Türkiye gibi devletlerin tercih ettiği mixed economy sistemine geçmeye çalışmaktadır. Tam kapitalist bir düzen olmuycak, ama aynı zamanda da rekabeti körüklüycek bir sistem.

E böyle birşeye de Türk Telekom'un çok ihtiyacı vardı. Sonuçta Devlet'e bağlıydı, nasılsa Devlet'ten para geliyor diye gelişme veya rekabet kaygısı yoktu.

Olay "abi ya ben uo'da adamı kesemiyorum ühühü, internet hızlansın keseyim onu bab" ile sınırlı değildir.
Ha bir kuşak bu özelleştirme hakkında sırf bunu düşünüyor olabilir.

Ama Türkiye'nin gelişmeye ihtiyacı vardır. En önemli alan da Türk Telekom'dur.

Ya bana söyler misin, neden ingiltere gibi bizim ülkede de her köşede bir telefon kulübesi olmasın? Sen TT çok iyiydi, gelişiyordu felan diyorsun ama böyle bir gelişmeye ben rastlamadım.
Halk ise bu yüzden "bakkal telefonları" diye bir saçmalığa yönelmek zorunda kaldı, bakkallar bu sektörü oluşturdu.
Turk Telekom halka hizmet etmeyince, bakkallar bu durumdan yararlandı ve halka para karşılığında telefon edebilme imkanı sundular.
Oysa bu imkanı İngiltere'de zaten kendi Telekom şirketi sunuyordu.
Bizde ise sunmadığı için bu hale geldi.

İnternet. İnternet düşündüğün gibi sadece uo kitlesinden ibaret değil.
Ancak evet biz de hızlı internet istiyoruz. Bizim neyimiz eksik?
Biz de hızlı oyun oynamak istiyoruz.
Biz de İnternet TV gibi olanaklardan yararlanmak istiyoruz.
Kablo internet, ADSL gibi teknolojiler konusunda TT çok yavaş davrandı hep. Çoğu ülkeden yavaş internet sundular.

Ha bir de senin açından bakarsak.
Doğru, TT hakkettiği değerin altında Satıldı. Yeni firmanın TT'yi idare edebileceğinden emin değilim. Yabancılara satılmasını ise hiç istemiyordum. Bu kadar yıllık Turk Telekom'un yabancıların eline verilmesi yazık oldu.
En azından Turkcell gibi bir şirket alsaydı. Türkiye'yi iyi tanıyan, kendi alanındaki teknolojileri sıkı sıkıya takip eden bir şirket, TT'yi daha ileriye taşıyabilecek yeteneğe sahip olabilirdi.
Özelleştirilmesi, rekabet olanakları açılması gerekiyordu ama bu şekilde değil.

Neyse, okuyanlara teşşekkür ediyorum, birşeyler yazayım dedim :-P[signature][hline]Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

Ya ben zaten 5 sene önce kablo net aldığımda şu an netten her açıdan daha kaliteliydi , tamam belki o zaman yoğunluk yoktu az kişide vardı ama o sistem geliştirilse gerçekten iyi olurdu.Adsl çıkması bile boş geldi bana alternatif falan ama 5 yıl geçti işte ben hala o cable sistemindeki hızı özlüyorum :( 5 yıldır hiç bir gelişme yapamıyorsa bir şirket ya kendini imha etsin yada özelleşsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Yabancıların alması bence iyi oldu arabistanlı olmalarına baya üzüldüm ama sonuçta teknolojisi iyi olan yabancılar.Ayrıca turkcell gsm de sömürüyor deli gibi bide telekomu alsa bence hepten soymaya calışırdı milleti iyi oldu alamadığı.Koç'a gelince ultra tv olayında bir süre yaşanan rezalet var .Yani türk sirketleri pek iyi değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Durum şu, Telekom'u sevmiyorum hata nefret ediyorum. Bilmem kaç işçi çalışıyor bahaneleride etkilemez beni. Çağ dışı kalmış bir kurumdur Telekom. Kendi çıkarları dışında düşündükleri bişey yoktur. "Gelişiyoruz" izlenimini verip yine eski koyun gütme olayına devam etmektedirler.

Örneğin Fransa Telekom'una bakın. Birisi bu forumda yazmıştı. Önceleri onlarda çok kötüymüş ama bir reform gerçekleştirip bütün kullanıcılarının isteklerine karşılık verip 1-2 yıl içerisinde inanılmaz ilerleme kaydettiler. Cezair depreminden sonra kopan yaygara olmasa Telekom yine yerinde sayıyordu. Ayrıca yaptıkları şeylerin nedeni özelleştirmede fiyat arttırmak için yapılıyor.

Yani telekom canım cicim değildir.[signature][hline]LathspeLL (a.k.a seth)
Taurelilomea-tumbalemorna Tumbaletaurea Lomeanor
Sosyal ağlarda paylaş

Bone nerenden okuyorsun bilmiyorum ama annem ve ya babam işsiz kalmadı.Annem emekli oldu ve babamın emeklilik yaşı geldi:Gelsede babam işten kesinlikle atılmayacak bir mevkii de

Telekom'u bu kadar savunuyorum çünkü senin gibi insanları resmen Telekom'a düşman ettiler.Çok mu biliyorsun git çalış 1 hafta orada çalışmayı bırak git 1 gun müdürlüktekileri izle bakalım orada neler yaşanıyor.

Kıçı kırık , aptal sitelerden yazanlarla kendini doldurmuş sen saldırı yapıyorsun.

Ben burada Telekom'u savunuyorum da kötülüyorum da.Bu kadar savunuyorum çünkü öyle şeyler deniyor ki zamanında çıkan yalan haberler vs. hepsinin gazına gelip yazılan şeyler.

MADEM MUTSUZSUN IPTAL ETTIR INTERNETİNİ GPRS'TEN BAGLAN INTERNETE
Sosyal ağlarda paylaş

Madem çağ dışı kalmış ; çalışın okulunuzu bitirin devlete hayırlı olun teknolojileri ülkemize getirin daha iyisini yapın.

Sankı teknoloji şıçıyor.

Ayrıca Telekom Devlet'ten destek gormuyor anlamıyormusunuz telekom'daki hiç bir memur arkasına devleti alamaz (torpilliler dışında ) .Devlet Telekom'a para vermez sadece alır bunu bilin

MUTSUZsanız kullanmayın gidin cepten konuşun.
Sosyal ağlarda paylaş

Evet LAth sende haklısın tabii ama o kablo kopması bile sanki bizim dalgiclar gitti kabloyu kesti gibi algılandı abi.Bu mu sence düşünce.

Dediklerinde haklısın ama şu dışında.

Telekom elinden geldiğince hızlı gelişiyor zaten.Ama bir devlet kuruluşu arkasında devlet desteği almazsa ne kdar gelişebilir ? Bunu cevaplarmisin
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Xanatos, 04 Temmuz 2005 15:42 tarihinde demiş ki:
Kıçı kırık , aptal sitelerden yazanlarla kendini doldurmuş sen saldırı yapıyorsun.

hayır ben gördüğümü söylüyorum xanatos.
TT konusunda bilgili olduğunu söylüyen sensin. bunların nedenlerini açıklayabilmen lazım.
onun yerine TT'yi korumak için "çok çalışıyorlar, etrafta yalan haberler yazılıyor" gibi bahaneler söylüyorsun.

ben sana TT çalışanları hiç iş yapmadan saatlerce oturuyorlar demedim ki bu kadar korumacı olmana gerek yok.
ben sana kendilerini geliştirmiyorlar diyorum.
hatta bir yerden okuduğum birşeyi de yazmıyorum ki.
etrafta gördüklerimi söylüyorum.
her köşe başında bozuk parayla çalışabilen telefon kulubesi mi var? bakkalardaki telefonlara rağbet olmadı mı bu yüzden? ha yalansa yalan de.[signature][hline]Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

Borcu olan bir Türkiye Telekom a yatırım yapmaz
Yatırım yapılmayan bir iletişim sahanız yoksa endüstri ülkesi olmazsınız.
Devletin kar amacı gütmesi çok doğru bir şey değildir.Telekom da bunu haddinden fazla yapıyordu.
Artık hantal bir Telekom yerine daha hızlı karar alan bir Telekom olacak.
Hiç bir poltikacıya siyası fayda sağlayamayacak.

said:
Xanatos, 04 Temmuz 2005 15:45 tarihinde demiş ki:
Madem çağ dışı kalmış ; çalışın okulunuzu bitirin devlete hayırlı olun teknolojileri ülkemize getirin daha iyisini yapın.

Sankı teknoloji şıçıyor.

MUTSUZsanız kullanmayın gidin cepten konuşun.

Daha iyisi yapıldı hemde Türkler tarafından ama Devlet zırt bırt borcumuz var diyerek hiç bir proje hayata geçirilmedi.( Odtü,Hacettepe,Bilkent gibi ünversitelerin Elektronik fakültesi projelerini araştır bol bol rastlarsın)(buna ayrıca Projeleri hayata geçirememede çıkarılan bürokratik engellerde var)

Eğer bir devlet upgrade yapamıyorsa başkasına yaptırmalı.Yani git cepten konuş yok gprs den bağlan demekle olmuyor.

Satılması olayı bildiğim kadarıyla en iyi teklifi verene satılıyor.Ben de isterim Bilmem kaç milyon dolara satılmasını ama olmazsada olmuyor.[signature][hline]Msn ¦ Mail ¦ Icq
Just keep on trying, keep on flying, I will be the light.

[Bu mesaj screamer tarafından 04 Temmuz 2005 16:51 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Çok iyi hatırlıyorum ya geçen yaz, yada ondan önceki yaz Telekom genel müdürü şöyle bir açıklama yaptı: "Bu yılki karımız 500 Trilyon".

Yani bu herşeyi açıklıyor. Ulan niye övünerek söylüyorsun ki bunu. Milleti kazıklıyor, sonra kazıkladığını övgüyle söylüyor. Kaldıki bu paranın 100'de 1'ini yatırıma harcamıyorlar.
Yurt dışındaki Telekom'lardan "Size hat çekelim, masrafı biz yapalım, çıkışlarınızı güçlendirin" diye teklifler geliyor. Telekom bunlara hayır diyor.

Yani yazdıkça deliriyorum. "Gelişen Türkiye"... Tabi...

Ya ulan başka konu ama 12 gün önce ingiltere'ye gittim. İngiltere'ye giriş, dönüşte Türkiye'ye girişten çok daha kısa ve zahmetsiz sürdü. Ulan Türk vatandaşıyım, ülkeme giremiyorum. Ama ingiltere'ye girmem 10 dakkayı geçmiyor. 40 dakkada anca geçtik pasaport kontrolünden, ardından 30 dakka bavulları bekledik. Bavulları aldık Taksi'ye binemedik. Ama gavuristanda 30 dakkada evdeydim. Göçmek istiyorum kardeşim. 15 Pound'a 1 Mb broadband istiyorum ben.

Alakasız oldu ama dayanamıyor insan.[signature][hline]LathspeLL (a.k.a seth)
Taurelilomea-tumbalemorna Tumbaletaurea Lomeanor
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...