Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Telekom Özelleşmesi

streamin

Öne çıkan mesajlar

said:
Malibu, 22 Haziran 2005 07:30 tarihinde demiş ki:
Çarpıcı bi örnek vereyim. Zamanında Turkcell tek di Cep telefonu sektöründe Ailemden dolayı biliyorum Dakikasının ne kadar yüksek olduğunu. Hat açtırma ücretinin ne kadar yüksek olduğunu. Ve sadece 3-4 Şehirin belirli yerlerinde çekiyordu. Sonra Telsin açıldı Sonra diğerleri. Bu sefer Kaliteli olmak ve aynı zamanda ucuz olmak gerekti onlarda gerekeni yaptılar.
Bu olayların kanunu bu Rakibin nekadar cok ise % den okadar düşüktür . Cep telefonu Piyasasında senin dediğin olay büyük bir çapta gerçekleşmekte İşletim sistemi olayı yaygınlaşmaya başladı . 2 3 ay önce cıktı bill gates ; Bizde bu yolda varız ve cok iyi seyler olacak diyerek telefon piyasasında hızlı bir viraja girildiğine işaret etti Cok yakın zamanda akıl almayan ilerlemeler kaydedilecek Buna nazaran bakılırsa Turkcell in yabancı firmaya satılması ( % sini bilmiyorum) ileriye yönelik Bir kaybın göstergesi gibi geliyor bana . Ama bu ülkede atılan her adamın arkasında bir şeyler vardır ve nekadar bilinçli olursak olalım tam anlamıyla kimsenin kesin zararlıdır yararlıdır demeye gücü yetmez ... ( Cok Gaza geldim ama yazmıcam :D )[signature][hline]Hasan abi : bölülü bölülü ordard nedio bu ya
Hasan abi : Ostardı anladıkta bölülü bölülü ne olu
Cafe camiası : Abi bölülü ne ?
Hasan abi: Ne biliyim ya adam vallah öyle yazı bölülü bölülü
Cafe Camiası sabahlamak üzere iken : Pjauıjhauhauha kopar .
Sosyal ağlarda paylaş

Tek firmann eline birakmak yanlis...

Alternatifler olmali, en az 5-10 Telekom firmasi olmali, birbirleriyle yarismali, rekabet etmeleri lazim... ki millet hizmet gorsun. Ki ABD'de falan boyledir. Avrupa'da cogu ulke zaten bu konuyu ozellestirmeye acmaz bile.

yoksa butun telekom bi yabanci firmaya gitmis, buna ozellestirme denmez. Buna tekellesme, yani monopoli denir. Rekabet yoksa ozellestirmenin topluma bir faydasi olacagina inanmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

yaf zaten birden fazla firma olacak ki.
bi gecede gecekondu diker gibi yüzlerce rakip firma mı cıkmasını bekliyorsunuz..

cogu firma kendi altyapısı zaten olusturacak ama zaten tüm türkiyeye altyapı döşemeye ihtiyacları da olmayacak. ilk basta sadece belirli bölgelere hizmet verirler daha sonra bu da yayılır.

mevcut hatların kullanımı, kiralanması söz konusu olacaktır zaten. herhangi bir koşulsuz "al kardeşim hepsi senin istedigin gibi kullan" denilmiyordur ihaleyi alan firmaya. rekabet şartları gibi birtakım unsurlar vardı telekomla alakalı. bunların hepsini suistimal edecek bir anlaşma yapmıyacaklardır..(inşallah tabi, hükümetin sagı solu belli olmuyor)

bu arada telekomun yıllık karının 3-4 milyar $ oldugu nerde yazıyor. bu miktar cok büyük arkadaslar, böyle kar eden bir şirketin degeri 11-12 milyar dolar degildir. O rakam cirosu falan olmasın??

cünkü bugün microsoftun piyasa degeri (piyasa degeri diyorum karı degil) 270milyar dolar..Karları da muhtemelen 20milyar dolar civarında falandır. Hatta daha da az olabilir, bilmiyorum..

Eger o rakamlar dogruysa, zaten ortaya ciddi bir rekabet ortamı cıkana kadar, firma ortaya koydugu parayı bikac yılda cıkarır ki, bu da telekom gibi bi sektörde anormal kısa bir süredir. Cünkü işin normali 10-15 yılda ortaya koydugu parayı geri döndürmesi gerekir. Bugün bi tane market acsan harelde o kadar kısa sürede yatırdıgın parayı geri alamassın..

Ama bence 3-4 milyar dolarlık bir kar yoktur ortada..Yoksa o fiyat beleş gibi birşey gibi duruyor ki ortada ki oyle birşey de olcagını zannetmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

kısa vadede pek birşeyin değişecveğini sanmıyorum ben açıkcası....[signature][hline]Shaded by the trees, calling out to the wind, I'm lying face-down crying
I saw a version of myself I didn't even recognize
On this guitar I'm playing the melody of someone who's passed on
A star falls in the grief of someone who'll never be seen again
Sosyal ağlarda paylaş

Cumhuriyet tarihinde en büyük özelleştirmesi dün nefes kesen bir ihale ile gerçekleştirildi . Dısarda binlerce işcinin protestosu içerde ise ihaleye katılan 4 grubun heyecanı vardı . İlk zarflar acıldığında 2 grup elendi ( koc ve turkcell ) yola Oger telecoms ile Etisalat grubu devam etti . 50 milyonluk artışlar ..
kıran kırana geçen ihalenin son aşamasında açık arttırma yöntemine basvuruldu ihaleyi Oger telecoms 5 milyar 950 milyon $ ile başlattı . 50 milyon $ lık arttırımlarla devam eden ihalede Etisalat'ın son teklifi 6.5 milyar $ oldu.
7. turda sonuçlandı
Lübnanlı Oger Telecoms , bir adım daha atarak 7 . turda teklifi 6 milyar 550 milyon $ a cıkardı . Bunun üzerine daha önce Pakistan Telecom'u alan Eti salat , ihaleden çikildiğini açıkladı. İhale Oger telecom'a kaldı. Kaynak : Güneş gazetesi[signature][hline]Hasan abi : bölülü bölülü ordard nedio bu ya
Hasan abi : Ostardı anladıkta bölülü bölülü ne olu
Cafe camiası : Abi bölülü ne ?
Hasan abi: Ne biliyim ya adam vallah öyle yazı bölülü bölülü
Cafe Camiası sabahlamak üzere iken : Pjauıjhauhauha kopar .
Sosyal ağlarda paylaş

Selam arkadaşlar;
Çok şey yazılmış ,çok şey söylenmiş.Sadece ilk sayfayı okudum ama sıfırdan zaten yazmayı düşündüğüm şeyi kirlilik olmasın diye buraya yazayım dedim.

Aranızda göründüğü gibi TT düşmanı olanlarda vardır savunanlarda tarafsızlarda.

Öncelikle söylemek gerekirse;annem Telekom'a 30 senesini verdi ve 3 yıl önce emekli oldu.Babam ise hala çalışıyor ve şu an Bahçelievlerde bölge müdür yardımcısı.
Bunu yazdığıma göre eminim savunacaktır diyiyorsunuz.Evet savunacağımda ama önemli olan benim kendi ailemden duyduklarımı anlatacağım ona göre yorum yapacağım.

Çocukluğumu bile santrallerde geçiren biri olarak eminim buranın çoğunluğundan daha çok şey biliyorum içerisi için.Neyse uzattım konuya gelelim.

Türk Telekom resmi kayıtlara göre geçen yılda ortalama 2 milyar dolar kar eden bir kuruluş.Bu kârin içinde personel maaşları,santral bakımlari,alt yapı masraflari vs. vs. hiç bir şey yok.2 milyar dolar sadece devlete olan geliri.Ve satılacağı fiyat ise 6 milyon dolar !!! Neredeyse 3 yıllık kâr 'a Araplara satıyorlar.

Telekom'a düşman olan kişilere gelelim.Merlinin Kazanı adlı oyun sitesini bilirsiniz.Ben o sitenin ilk takipçilerindendim.Son zamanlarda artan Telekom lehine yazıları için siteye artık girmiyorum.

Bu yazilardan birine örnek;neymiş efendim Telekom ev telefonlarına klavye gibi bir sistem oluşturup insanların gelin kaynana programlarına oy vermesini sağlayacakmış.Bu haberi birde Telekom yetkilileri tarafından söylenmiş bir açıklama gibi yazıp milleti gaza getiriyorlar.Yıllarca olduğu gibi.Ben nerede Telekom'u korusam tek kalırım bu seferde kalacak gibi me geliyor.Ayrıca bu olay gerçek bile değil :) Böyle bir sistem düşünülmüyor bile

Yıllar boyunca SuperOnline , Sabancı Telekom gibi şirketler tarafından uygulanan;2. Dünya Şavaşı sırasındaki Rus-Alman propogandalarına benzer olaylarla Telekom yıpratılmaya çalışıldı.Başarılamayınca halkın beyni yıkandı.Şu an Telekom'un ne durumda olduğunu görüyorsunuz.Superonline yıllarca Telekom üzerinden millete internet servisi yaptı.Kendilerinden kaynaklanan sorunlar olunca boku Telekom'a attıyorlardı.Şuçlu her zaman Telekom oluyordu.

Bahçelievler'de bir otel.Sabancı Telekom ile anlaşmış.Sabancı Telekom'dan Bahçelievler Santral'ınden faydalanmış kendi gibi.Telekom üzerinden Telekom'un 3 katı fiyatı üzerine servis vermiş!! Ama Telekom buna dur diyememiş.

Zaten insanların düşmanlığı buradan kaynaklanıyor.Telekom'a yıllarca b.k atıldı öyle,böyle,şöyle.İşte Telekom'un en büyük şuçu , en gericiliği bence bu.Kendini savunmadı.Çünkü zamane yetkilileri tekel oldukları için sorun olmayacağını düşündü.Dediğim gibi Superonline gibi şirketler resmen devam etti saldırılarına ama halk üzerine.

Bunun üzerinde insanlara şöyle bir etki bırakıldı.Telekom bizi kazıklıyor diye düşünen insanlar bu sefer daha da arttı.Hiç bir şey bilmeden yorum yapanlar yüzünden zaten Dünya'da bir çok olay yaşanmıştır.O da bu gün Telekom'a karşı oluşan duygulardan biridir .

Telekom'un çalışan sadece 55.000 civarinda memur'u var.Odacılar,temizlikçiler,şöförler dışında.İşte sorunda burada zaten.Tüm Türkiye'yi 55.000 kişi idare etmeye çalışıyor.Doğal olarak alt yapıdan tutun çoğu şeyde sorun olur.

TT ADSL'i getirdi diğer şirketler kıskanırcasina hemen ADSL' bizde böyle bizde böyle dediler.Yeni yetkililer akıllıydılar ki fiyati çektiler sustular.İnsanlar üzerinde bırakıldıkları imajlarını biraz olsun temizlemek istemişler ki böyle bir yola giriştiler.Şu an 8 milyon ADSL abonesi var.

Ama gelin görün ki modeminin ayarını yapamayan kiro geliyor Telekom'un memurunu dövüyor bozuk internet bahanesi ile.Biraz da bu faktörler var.

Sınırlı internet alıyorsun günde 5 film indiriyorsun eve geliyor 29 milyon yerine 100 milyon fatura.Telekom yanlış yaptı.

Her şeyde Telekom'a yüklenir oldu.Bu doğaldır çünkü insanlar kışkırtıldı.Çok şeyler dönüyor anlatsam bitmez burada.

Buraya kadar korudum TelekoM'u şimdi biraz diğer yönlerine gelelim.Annem yıllarca 118 Bilinmeyen Numaralar bölümünün müdürlüğünü yaptı.Yıllarca mutlu ve iyi çalışan insanlar 5 sene önce Tahtakale binasindan Gayretepe'deki gökdelene alındılar.Yer olarak güzel iyi bir ortamdı ama annem ve memurlar asla Tahtakale'deki gibi mutlu olamadılar.Oradaki ortamdan dolayı annem hastahaneye bile düştü hastalanıp.

Şimdi benim annemden size ne.Telekom'un o zaman ki genel müdürünün yaptığı bir çok hatadan biri.Düzene oturmuş bir çok Müdürlüğü dağıttı resmen.Hepsini 1 merkezde toplamak istedi ama bu da ağır oldu.118 eskisi gibi çalışmıyor artık ve başka sistemler.

Babamın müdürlüğünde eski arkadaşı onun müdürüydü.Memurlar olsun kendisi olsun gayet iyi bir şekilde çalışırdı.Bahçelievler Müdürlüğü onun zamanında İstanbul'un en iyi çalışan müdürlüğü idi.Ama gel gör ki kıskanan torpilliler sayesinde Tahtakale binasina gönderildi ve yerine ADSL'in sistemini bile bilmeyen bir kadın atandı.Babam mdür yardımcısı olmasına rağmen müdürden daha çok şey biliyor ve daha çok iş yapıyor.

Eskiden genel müdürler şeçilirken k
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrıca yazmamışım şuan telefon ile dakikasi 72.000 'e konuşuyoruz.Bu para direk Telekom'un hesabına geçiriliyor.Yıl boyunca toplanan paradan giderler çıkarılınca geriye kalan para devlet hazinesine gider.

Telekom'da en düşük mevkiide ki memur en az 1.200 milyar aliyordu en son şimdi ne bilmiyorum.

Eğer özelleşirse Telekom'a neredeyse 2 yıllık kâr'ına satacaklar.

Her şeyden sonra özelleşince Telekom artık 72.000 den konuşamayacaksınız.Eminim en az dk'si 250.000 binden fln rahat olur.

O zaman kurtulduk diyenleri göreceğiz.Bakalım eski Telekom'u nasıl arayacaksınız satılınca sadece bunu diyiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

zaten sattıkları da adam olsa.Araplara satıyorlar nasılsa din kardeşleri değil mi ?

Türkiye için en iyisi gene bir Türk şirketinin alması idi şimdi daha da zıçtılar.Bunlar yakında Anıtkabir'i fln da satarlar.

Ordu işe karışır gene bu gidişle gerçi orduyu da bağladı uyanıklar ama off neyse girmemek lazm bu konulara :)
Sosyal ağlarda paylaş

Xanatos, birincisi paticikte böyle mesajlar silinmez. Gereksiz kavga başlatmassan, seviyeli tartışırsan, ermeni soykırımını savunmak pkk'yı övmek gibi TC'ye aykırı laflar etmessen, silinmemesi için bir neden göremiyorum. Senin burda yazdıkların da silinesi şeyler değiller zaten :) için rahat olsun o açıdan.

ikincisi, yeni sahiplere satılmasını pek olumlu gözle bakmıyorum. OGER konusunda hiç bir umudum yok. Türkiye hakkında ne kadar bilgileri var, teknoloji konusunda ne kadar ilgileri var bilemiyorum. Tek bildiğim ihalede bolca para çıkardıkları. Umudum olan firmalar koç, sabancı, turkcell idi ama onlar da kazanamadı.
Altyapıyı yenileyebilecekler, avrupa/amerika/japonya gibi ülkelerdeki teknolojiyi Türkiye'ye getirebilecek, buna karşın makul fiyata çalışsalar, helal olsun derim. Ancak sadece bizlerin üzerinden para kazanmaktan başka birşey yapacaklarını sanmıyorum, bundan dolayı dediğin gibi Turk Telekom'u arıycaz.

üçüncüsü, TT'yi melek gibi göstermişsin.

beleş telefon kullanımı gibi teknolojiler duymuştum. mesela 1 dakika konuşuyorsun, araya 10 saniye reklam giriyor, o görüşmen bedava oluyor. böylece reklam karşılığında bedava telefon konuşması imkanı sağlanıyor.
sonra internet üzerinden film izleme imkanı var. tv'de veya bilgisayarda gereken şeyleri yapıyorsun, parasını ödeyip film izliyorsun. internet hızlı olunca rahatça izleyebiliyorsun.
hatta dial-up'ın da beleş olduğu ülkeler var. reklam açıyorsun dial-up bedavaya çalışıyor.
bir de şey vardı, korede 10mbit internet 20-30 dolar civarıymış, japonyada da 10mbit internete kadarı beleşmiş..

hadi kore veya japonya olmayı beklemiyorum ancak türk telekom hala bu hizmetleri sağlayamadı Türkiye'de. millet 768k kablo internet kullanırken, bizimki 64k kablo internetti (max 512k).
internette sohbet ettiğim farklı ülkelerden elemanlara internet için verdikleri ücretleri konuşurdum da dalga geçerlerdi benle.. misal ilgili topic:
http://forum.paticik.com/view.php?id=37602&page=2

hatta şöyle birşey duydum zamanında.
hatırlarım, eskiden (96-98 zamanlarında) onlarca yüzlerce dial-up şirketi vardı.
ancak bunların çoğu battı kapandı, şimdi geriye 2-3 tanesi kaldı.
bunların hepsi interneti direk turk telekom'dan almak zorundaymış. normalde turk telekomun 10 dolara sattığı interneti bu firmalar verirken, üstüne kar payı, zarar parası felan eklediklerinden 20-30 dolara vermek zorunda kalırlarmış.

interneti geçsek bile, şöyle birşey var.
ingiltereye gittiğimde, her köşe başında telefon kulübesine rastlardım. bu kulübeler çok şık ve modern ve temiz olurdu. bozuk parayla konuşma imkanın olurdu. bazı kulübelerde kredi kartı ve telefon kartıyla çalışırdı.
bizde ise telefon kulübesi sistemi sadece türk telekom çevresiyle sınırlı kaldı. çünkü uzun süre jetonlara bağlı kaldık. bu jetonlar da o türk telekom/ptt şubelerinde satılırdı. telefon kartı böyle çok teknolojik birşey gibi sunuldu ama bence günlük hayatında kullandığın bozuk paralar çok daha işlevsel ve efektif.

İnternet omurgası çok zayıf, kara fiber hatları yerine deniz fiber hatları kullanıldığından sürekli kopup duruyor vs vs.

Peki bunların nedenlerini bana söyleyebilir misin? Bunlar da mı karalama?[signature][hline]Beş Hececiler

[Bu mesaj Bonecrusher tarafından 03 Temmuz 2005 20:22 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi bone haklısın biraz melek gibi göstermişim ama biraz olsun düşünceleri değiştirmek için.Yazdıklarım kesinlikle doğru ama tabii içeride dönen pis işler de var.Ama bu işler halkı kesinlikle etkilemez.

Ayrıca Kore'de 10 mbit net var diyen de kimmiş.Şu an dünya üzerinde en iyi int bağlantısı 8mbit.tabii bilinen en iyisi :) Bu 8mbit sadece istanbul gayretepe de var bildiğim kadarıyla ve daha alt yapısı olmadığı için sadece verilerin olduğu pc'de bulunuyor :)

Bunun denmesi de Türk Telekom bize 256k yi veriyor millet 8mbit'i beleş veriyor gibi :)

Ayrıca Dial - Up'a hiç bir şey diyemem.Japonya'da dial-up bedava ama japon insanına bak birde bizim insanımıza.Japon'ya da dial up bedava çünkü bize dial up geldiğinde onlar kablo adsl gibi sistemler kullanıyorlardı.Dial-Up kullanan çok az kesim vardı.Diğer sistemler para ile.Japonya'da dial-up kullanan nufus belki %20 flndır.Türkiye'de ise hala ilk ay tesis ücreti vermek istemeyenler ADSL'e geçmiyor ve telefondan bağlanıyor.Bu adalettir.Bakalım dial up kullananlar azalsın bizde de oluyor mu ?

Türk insaının sadece %3'u internet kullanıyor diye bir araştırma sonucu vardı geçen sene.Bu sene bu sayı ADSL sayesinde yaklaşık %90 kadar arttı.Daha ne yapsınlar.

Yıllarca Dial - Up pahalı diye yakındık ama normal fiyatlardı.

İnternet türkiye'ye zamanında geldi ama Türkiye'de alt yapısı oluşmadan kullanıldı yıllarca.Tıpkı ADSL'ın ilk geldiği zaman gibi.Alt yapı olmayınca gideri fazla oldu ve malesef halktan koparıldı paralar.Şu an internet servisleri gayet iyi çalışıyor ama bir kere kötü oldu Telekom :)

Adı çıkmış 10 'a inmez 9'a diyelim artık :) Çünkü başka söz geçmez bu konuda anlıyorum.

Ayrıca şu düşünceyi silin arkadaşlar.Telekom asla Türk İnsanını kazıklama dı ve ya dolandırmadı.Tamam yüksek fiyatlar biçti ama bu paranın üstüne yatmadı.Devlete en çok gelir sağlayan kuruluştur.

Biricik firmalarınız SuperOnline;Sabancı;Koç acaba ne kadar gelir sağlıyor devlete ? Telekom üstünden verilen hizmetin adı Sabancı diye değerli oluyor.Hizmete bir şey olunca Telekom'un üstüne kalıyor.Sonra Telekom senin .... koyim oluyor. yalan mı abi ?

---

Bu arada Bone o silinmez umarım dediğim şey ise;

Avaturk'te yazdım sponsoru Koç diye silindi ban yedim. Açtırttım banı.

Merlinin Kazanın'nda yazdım Superonline'dan Turkcell'den reklam alıyor diye mesajlar silindi.

Daha çok var böyle.Paticik iyi ki reklam almıyor :)

Bu arada ben Telekom melek demedim tekrar diyiyorum.Son zamanlarda torpil ile gelen çalışanlardan tutun müdürlüklere atananlara.Telekom'u resmen batırdı hükümet.

Bir anım;
Babamın müdürlükteyiz.Memur koridorda namaz kılıyor.Gelde sen telekom'u savun burada :) uyaramıyorsun çünkü ipini çekerler hemen başka müdürlüğe atarlar :)

___

Bunu savunma mesajı olarak aygılanabilir ama geneli savunma değil gerçek.

___

Ayrıca anladım ki biraz önce yıllardır koç'un vs. yaptığı telekom'u yıpratıp fiyatını düşürüp ucuza almakmış.

Neyse artık çok geç.Derdimizi Turbanlı,çarşaflı,sarıklı araplara anlatırız artık.

[Bu mesaj Xanatos tarafından 03 Temmuz 2005 21:12 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Xanatos, ben onu bunu bilmem. İngiltere'de 15 Pound'a 1 Mb broadband + 2 telefon hattı + Dijital TV yayını veriyorlarsa ve Türk Telekom bunun 10'da birini yapamıyorsa üzgünüm ama hiç bir yerini falan kimse savunmaz.

Yok "Telekom'da şu kadar işçi çalışıyor, bilmemne giderleri var" falan anlamam ben. Eğer her medeni ülke ucuz tarifeler uygulayabiliyorsa Telekom'da medeni olsun. İyiki özelleşiyor, kurtuluyoruz bu Telekom'dan da bu zihniyettende.

Telekomun müdürü babam olsa affetmem ayrıca.[signature][hline]LathspeLL (a.k.a seth)
Taurelilomea-tumbalemorna Tumbaletaurea Lomeanor
Sosyal ağlarda paylaş

Lathspell +1

Xanatos sen yeni yönetimden şikayet ediyorsun, biz ise Türk Telekom'un çağ dışı kaldığından ve dünya telekom şirketlerinin çok çok gerisinde olmasından, teknoloji konusunda yetersiz olmasından şikayet ediyoruz.
madem dediğin kadar süper bir kuruluş bir sürü insan çalışıyor felan, neden hala bu kadar geride kaldı bu Türk Telekom?
Yeni hükümetle alakası olduğunu hiç sanmıyorum, sonuçta eskiden beri Türk Telekom gelişme konusunda çok parlak değildi.
Belki Devlet'e bağlı kaldığından bu hale geldiğini düşünüyorum ben.

Bak mesela şöyle birşey buldum:
said:
In Japan, Nippon Telegraph and Telephone(NTT) planed a step-up process from dialup(54k), ISDN(64k), to FTTH. Under the plan, NTT had been selling ISDN lines. But ISDN was not a constant connection line, so users complained.

ADSL service started by a venture company, Tokyo Metric in 1999. After this NTT started and some other companys followed. In 2001, SoftBank started ADSL(12M) service. It was a shocking event, because the price was about only 3000yen (30US$), which was half of other companys. Competitor and Softbank dropped prices and speeded up (12M, 24M, 50M) again and again. In 2004, Japan has the best cost performance ADSL in the world (50M, 35US$).

At the same time, NTT and electric power companys expand FTTH areas. In most urban area, people can use FTTH(100M,50 US$), but main stream is still ADSL. In 2005, Kansai Electric Power started 1Gbps FTTH service at 8700yen(90US$).
[signature][hline]Beş Hececiler

[Bu mesaj Bonecrusher tarafından 03 Temmuz 2005 21:51 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Bone ve lath

ben Telekom süper bir kuruluş demiyorum zaten.Haklısın +1000 yanı.

Çağ dışı kalmış demeyelim ama diğer ülkerinde gerisinde o kesin.iyi hizmet veremiyor değil Telekom gücü yettiğince hizmet veriyor ama ilk mesajımda yazdığım gibi

70 milyon insana 55.000 kişi bakıyor.Ben böyle hizmetin içine edeyim.Babamın lafı :)

Telekom bir ilk değildir.Telekom geri bir kuruluş değildir.Sadece ağır ağır gelişen ve diğer ülkelerdeki gibi sistemler oluşturamayan bir kuruluş.

Ben hiç bir yerde Telekom süper muhtesem demedim zaten.Sadece Telekom hakkında düşünülenlerin yanlış olduğunu ima ediyorum.

Ve şöyle bir şey var.Telekom her ne kadar son senelerde gelişme göstermiş gibi gözükse de bozuluyor.Son 2 sene de bu özelleştirme söylentileri güçlendikçe insanların huzuru bozuluyor.Çünkü özelleştirme olursa yaklaşık 35.000 kişi işten atılacak.Çıkarılmayacak arkadaşlar atılacak.Böyle bir ortamda çalışabilirmisiniz ? İşten atılmayı bekleyerek.

Her şeyi bıraktım tabii haklısınız bende 15pound'a hizmet isterdim ama elden gelmiyor işte.Sanki imkan varda Telekom vermiyor gibi konuşuyorsunuz.

Eğer o kadar mutsuz insanlar vermeyin Telekom'a para gidip cep telefonundan konuşsun insanlar.Zaten yakında farkı kalmayacak cep telefonundan mı konuşuyorsun yoksa evden mı göreceksiniz
Sosyal ağlarda paylaş

peki o 35 bin kisi o kuruma nasil girmis?

peki o 35 bin kisi atilacaksa ve o kurum ozel sektor tarafindan gayet duzgun calistirilicaksa

o 35 bin kisi niye alinmis zamaninda?

vergilerimizle niye besliyoz o 35bin kisiyi?[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic
C CLARKE
Sosyal ağlarda paylaş

Ya paramı verildi bu soruları soruyorsunuz ?

1-Senin verdiğin vergi Telekom'un işçilerine gitmez.Senin verdiğin vergi devlet hazinesine gider.Telekom Memurlarına kendi gelirinden verir maaşını geri kalanı hazineye aktarır.

2-O 35.000 memur üniversite mezunları olup haftalarca süren sınavlar sonunda alınırlar işe.Her yıl emekli olanların yerine + açıkta olan yere kontenjan (yanlış yazdım galiba anlayın ) belirlenir ve memur alınır.Tabii torpillerle girenlerde var ama çok az kişi zaten onlar fazla durmuyor işte :)

3-O 35.000 kişi zamanında size hizmet edilsin diye alınmış

4-İşte bu da bir soru.Özel sektor elınca niye atsın.Benim yürüttüğüm 35.000 kişi hemen hemen beklenen kişi.Bu kesin bir bilgi değil.Özel sektor atmayabilir çalıştırabilir ama şu kesinki emeklilik süresi dolmuş binlerce kişi direk atılacak.Sonrasında gereksiz elemanlar şeçilip atılacak.

Ayrıca emınm memurların çoğunluğu atılıp kendi memurlarını getirecekler.Ama bu bir varsayım ne olur bilemiyorum :) kesin konuşamayacağım

Dediğim gibi 55.000 memur çok çok az.Anadolu'da bir müdürlüğe 20 kişi fln bakıyor öyle durumda.Ama devletten ödenek olmadığı için gelir de yetmediği için mi ne vs. vs. memur çok az sayıda alınabilir.Türkiye şartları
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrıca Tayip erdoğan'ın mahellesinde telefon olmadığı için bilmiyordu galiba Telekom'dakiler artık yan gelip yatamayacak demiş.Eğer Telekom'dakiler 1 gun yan gelip yatsaydı Türkiye'nin hatları giderdi.

1 santralde günde yaklaşık 25.000 arıza belirleniyor

Telekom yan gleip yatsaydı telefonla konuşabilecekmiydiniz ?
Telekom yan gelip yatsa internete girebilecekmiydiniz?
Telekom yan gelip yatsa ne yapacaktınız ?

Düşünün,araştırın kesin bilginiz olsun ki yazın iddia edin.

Kendini devlet zanneden adam kendi kuruluşundan haberi yok çünkü ilgisi yok.Aklında olan tek şey din kardeşlerine Telekom'u resmen zararına satmak.Daha fazla girmiyorum galiba yasak :) Aferdesiniz yasaksa.

Asıl protesto ne olacak biliyormusunuz.Telekom'dakiler bir gun yan gelip yatacak.Bakalım o zaman ayaklarından opuyormusunuz yetkililerin.Düşünün sadece bari siz düşünün.Baştaki insanlar düşünemiyor bari siz düşünün
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...