Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Multiplayer EU2

Gimli

Öne çıkan mesajlar

Evet arkadaşlar. Şöyle bi oturup oynasak 3-4 kişi hiç fena olmaz aslında. (daha fazlası lage kurban olur gibi geliyor.) Oynayacaklar mesaj atsın, aynı zamanda da hangi gün hangi saat boş olduklarını da yazsınlar ki bir süre belirleyebilelim..

Şahsen cuma dışında; her gün 5-8 arası boşum[hline]Let him who desires peace, prepare for war. - Vegitus, 4th Century

Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
lol başarılar
15 dakika bi sorun çıkmadan oynayabilirseniz madalya takıcam[hline]What's your please, Sir?
Aaahhh the suffering...the sweet suffering
One more game child and your suffering will be legendary, even in hell!
Oh,no tears please, it's a waste of good suffering
But if you cheat us, we'll tear your soul apart!

Sosyal ağlarda paylaş

gimlicim beni unutmayın
yani şu versiyon problemini çözebilirsem :)
ama oynayacak adam çıksın, dosyaları teker teker ben yüklerim de çözerim o problemi

avusturya rulle :P
diplomasi manyağı olmazsan amelenin teki oluyorsun ama iyi becerirsen iyi gidiyosun (mp de 1. olacağını sanmam ama nese :))
aslında almanya rulle ama cb shieldsiz kaka[hline]All characters in this forum are fictitious. Any resemblance to actual persons, living or dead, is purely coincidental.

All paticik characters, character names, and the distinctive likenesses thereof are trademarks owned by Paticik Inc.
Sosyal ağlarda paylaş

ben de varım, very hard furious'ta osmanlılarla şekilden şekilden giriyordum ki foruma bakma ihtiyacı hissettim.. :)

oynamak isterim ama tarihi akışa uygun olmalı toprak genişlemeleri, 1600'lerde fransa'nın bütün almanya'yı yuttuğu oyunlar görmekten sıkıldım bilgisayarla oynarken.. :-p

icq pek çalıştıramıyorum ama, nasıl temasa geçeceğiz?[hline]BonePART, the WJ Master 15 June 2003 02:37 tarihinde demiş ki:
abi soluyorum ya reha muhtar mehmet ali birand bide bizim bakkalın mixi senin sesin sam
Sosyal ağlarda paylaş

şimdiiiii
gimli'yle dün gece konuştuk, kurulacak oyun haakkında biraz bilgi verelim de belki başkalarının da canı çeker, kedi gelse çok hoş olur mesela :)

age of exploration'da normal/normal setting'i, şu ana kadar seçilen ülkeler gimli'den duyduğum:

gimli / ispanya
wanderer / osmanlı
jadelith / avusturya
behran / ingiltere
sam / fransa (muskof olayım mı diye düşündüm ama kopuk kalıyor diğerlerinden, bir de fransa gerek, birisi daha gelir de muskof ya da polonya olursa iyi olur avusturya ve osmanlı'yla etkileşimde)

arkadaşlar ben kendi adıma tarihe uygun bir oyun olmasını tercih ediyorum olabildiğince, core provincelerini utmaya çalışmayalım birbirimizin. ama savaşları para ya da bazı koloniler için yapabiliriz belki. kendi adıma da elimden geleni yapacağım core'larınınçok dışına taşan devletlere karşı, avusturya almanya'yı yutmaya çalışırsa (yapay zekanın yaptığı gibi) osmanlı'yla birleşir ezerim.. ;)

bu core olayına osmanlı'yı dahil etmiyorum arabic culture olan yerlerde; cezayir'i, ırak'ı, hicaz'ı filan alsa itiraz etmem ama avrupa'da core'larından fazlasına göz dikerse haçlılar gene tarih sahnesine çıkar.. :)

1492 fransa'sına baktığımda da alınacak core'larım olduğunu görüyorum, kendi rızanızla vermezseniz uygun bir anda kendim alırım.. 8-)

kolonileşmeyi de aramızda bölüşelim, ben diyorum ki şöyle olabilir: (kendi düşüncenizi de belirtin lütfen)

ingiltere: florida harici kuzey amerika, (fransa'nın bölgeleri dışındakiler ama kapışma olabilir daha sonra kanada için, lousiana'nın abd'ye satılma event'i var ama fransa'da kalmalı) hindistan'ın çoğu, avustralya, güney afrika (hollanda oynayacak birisi çıkarsa paylaşırlar)
ispanya: orta ve brezilya harici güney amerika, florida, karayipler, filipinler (birer ada da diğer devletlere verilebilir)
fransa: louisiana ve orta amerika, quebec civarı doğu kanada, kuzeybatı afrika
osmanlı: zaten colonist alamaz benim gibi oynarsa fakat sudan, etiyopya kıyısını filan alabilir isterse ve iran körfezindeki yerleri
ortak yerler: karayipler, güney amerika'daki guyana ve hindistan'da hepimizin en azından bir kolonisi olur, hem renk çeşitliliğine de iyi gelir :)

portekiz'le hollanda (bu güzel olurdu çünkü tam güçlülerle zıtlaşacak hoş bir ülke reformed hollanda) oynayacak kimseler çıkarsa revize edilir bunlar diye düşündüm..

şahsen ben bu oyunu devam ettirelim en azından bu hafta (gittiği kadar tercihimdir, napolyon'luk da yapmaya bayılırım ehehe) diye düşünüyorum herkese uygunsa..

aklıma bunlar geldi ama ekleyeceklerim olursa yazarım..

ekleme: oyunun sürümü 1.07 mayıs 11 betası olacak benim bildiğim, en uygunu da o olur. 1.07'yi kurduktan sonra betayı indirip dosyaları elle tek tek koymanız gerekiyor ancak ilgili klasörlere, aman dikkat, üstüne yapıştırmayın klasörlerin olduğu gibi..[hline]BonePART, the WJ Master 15 June 2003 02:37 tarihinde demiş ki:
abi soluyorum ya reha muhtar mehmet ali birand bide bizim bakkalın mixi senin sesin sam

[Bu mesaj Sam tarafından 17 June 2003 15:06 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

"ingiltere: florida harici kuzey amerika, (fransa'nın bölgeleri dışındakiler ama kapışma olabilir daha sonra kanada için, lousiana'nın abd'ye satılma event'i var ama fransa'da kalmalı) hindistan'ın çoğu, avustralya, güney afrika (hollanda oynayacak birisi çıkarsa paylaşırlar) "

ingiltere kimseden emir almaz kimseye göre hareket etmez.İstediğimi işgal eder koloni kurarım.Bu böle biline...

[Bu mesaj behran tarafından 17 June 2003 15:39 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

50000 fransız anglia'ya çıktığında da aynısını söylersin.. ;)

yazdığım ingiltere'nin toprakları gayet güzel ve tarihe de uygun, zaten birkaç tane cot'u da olur muhtemelen.

quebec civarını filan almaya çalışırsan ispanya'yla ittifak yaparım, ingiltere başedemez ikisiyle birden protestan haliyle o kesin.. :)[hline]BonePART, the WJ Master 15 June 2003 02:37 tarihinde demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

ispanya gimli, ondan roussilon'u aldıktan sonra her konuda desteklerim onu, o da beni destekler çünkü doğrudan ingiltere'yle çatışıyor ispanya'nın çıkarları da. o 'armada'yla destekler ben de çıkarma yaparım, iskoçya'yı irlanda'yı da ayartırsak kalakalırsın öyle.. :)

ekleme: benim maksadım powerplay'in .oku çıkmasın, yoksa siz kolonileşmeden ben bastırsam vassal bile olursunuz.. :-p puan manyaklığına oynamayalım yani sırf, tarihi akışa benzesin biraz.. [hline]BonePART, the WJ Master 15 June 2003 02:37 tarihinde demiş ki:

[Bu mesaj Sam tarafından 17 June 2003 16:53 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

gimli dün gece "yarın 20 gibi buluşuruz" dedi, ben buradayım şu an fakat icq'yu çalıştıramadım. saatte bir değişiklik olduysa buraya yazarsanız sevinirim çünkü normalde abim kullanıyor hesabı bu saatlerde, yok yere kırmasın kafamı.. :)

kimse var mıııııı?[hline]BonePART, the WJ Master 15 June 2003 02:37 tarihinde demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

DEKLARASYON

Kanarya Adaları Antlaşması

İspanyol ve İngiliz delegelerin toplandığı, 1492 imzalı antlaşma itibarıyla;

- İki devlet birbirlerine düşmanca yaklaşmayacaklar
- Defansif bir pakt içinde bulunacaklar. (Herhangi birine bir ülke saldırdığı takdirde yardım edecekler, fakat aralarından biri bir ülkeye saldırdığında aynı yükümlülükleri olmayacak)
- Sömürgecilik konusunda dayanışma içinde olacaklar
- Avrupadaki politikalarını, güç dengesinin korunması yönünde belirleyeceklerdir.
- Antlaşma 20 yıl süreyle geçerli olacak, uzatılması yada feshedilmesi konusu 20 yıl ardındna tekrar tartışılacaktır.

[hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki:
A mug of ale, and a fine tale!
Gimli yönetti

[Bu mesaj Gimli tarafından 17 June 2003 20:27 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...