Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dumlupınar Denizaltısı


DraculaVigorous

Öne çıkan mesajlar

Çok etkilenmiştim hikayesini duyunca.
Son söz:
Vatan sağolsun!

Buyrun yazın bildikerinizi,duygularınızı vs.
İlgili her şey olabilir...[hline]Dracula Mager[Humanity]
Cesur Yurek = Ulrich Honorsword,WhiteOne [Army of Freedom]

Herşey Moonglow içindi...
Nasıl imza seviyoruz?-Paticik

[Bu mesaj DraculaVigorous tarafından 02 September 2003 01:43 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bi de Ali Kırca'nın söylediği "Ah bir ataş ver" var...
Daha bi tüylerim diken diken oluyor.Ben de yanımda kim varsa aynısını söylüyorum bi tane sigara koyup ağzıma :([hline]Dracula Mager[Humanity]
Cesur Yurek = Ulrich Honorsword,WhiteOne [Army of Freedom]

Herşey Moonglow içindi...
Nasıl imza seviyoruz?-Paticik
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dumlupınar denizaltısı hakkında habetürk yada cnntürk'de güzle bir belgesel vardı,ayrıca dumlupınar denizaltısı battıktan sınra dumlupınar adını yaşatmak için adını zamanla 3 gemiye vermişler ama bu 3 gemide batmış,bundan sonra hiç bir gemiye dumlupınar adı verilmeme kararı alınmış,sanırım bu günlerde o kararı fesedip bir denizaltıya ismini veriveklermiş,hadi hayırlısı[hline]less talk,more glock!
infected, 30 July 2003 23:02 tarihinde demiş ki:
yaşım 15 bi adam daldı o da hafifçe dokundu yani
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

belki boğularak ölmemişlerdir,belgeselde kaptanların birinin kızı ile konuşuyolardı dumlupınarda ölen
kız kazadan yıllar önce babasına sormuş"baba,ya aşşağıda başına birşey gelirse,bir felaket olursa?"
babası kızın burnunu ve ağzını kapattımış,nefes alma demiş,kız bırakmış,denedim ama yapamıyacağım,sizede bumu olacak demiş,babası:
"hayır,öyle bir durumda aramızdan en cesuru silahı alır,herkese tek kurşun sıkar,en son da kendisine" demiş
boğularak ölmekten iyidir[hline]less talk,more glock!
infected, 30 July 2003 23:02 tarihinde demiş ki:
yaşım 15 bi adam daldı o da hafifçe dokundu yani


[Bu mesaj DoGMeaT tarafından 02 September 2003 12:23 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

benim bildiğim hikaye şöyle:

askerler aşağıda kalınca yukarıya soruyorlar "sigara içebilir miyiz?" diye

yukardan da "mevcut havayı bititrirsiniz, içmeyin" diye cevap geliyo


saatler sonra kurtarılamayacakları belli olunca yukardan şöyle bir emir gelir "çocuklar, sigara içebilirsiniz"

bugün deniz altının çıkarılmıyo olmasının bir nedeni de denizaltıdaki şehitlerin birinci dereceden yakınlarının hala yaşıyor oluşu ve havasızlık nedeniyle bozulmamış olan cesetlerin onlarda yapacağı etkiymiş

ayrıca burada dahada etkileyici hikaylere bulabilirsiniz(sozluk)[hline]Aket Atum, Founder and the mentor of the Comachero enstitüsü. Avatar of Odin
Rogman, 20 August 2003 13:30 tarihinde demiş ki:
ahah 5 kişi den 8 sayfalık thread cıkmıs hll walla.. (şu anda 28 sayfa)

[b]frp olmak isteyenler comanchero enstitüsüne

[Bu mesaj Aket-Atum tarafından 03 September 2003 11:51 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Aket-Atum tarafından 03 September 2003 11:58 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Aket-Atum tarafından 03 September 2003 11:58 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Inanmıyabilirsin...


Büyük teyzem belgin doruğun evinde kahyalık yapan Emin efendi diye bir adam vardı.

Bu adam dumlu pınar'ın crew'indendi.Bu adam hala nasıl yaşıyor derseniz.

Adam o gün denizaltıya gidecek ama gideceği vapuru kaçırıyor ve kurtuluyor.

Çok acıklıdır bu adamın hayat hikayesi şu anda yarı sağır sayılır nedeni tepesine vinç yıkılmış inşaatten geçerken beyinin bir bölümü hasar görmüş.[hline]"Here is wisdom. Let him hath understanding count the number of the beast: for it is the number of a man; and his number is 666."
Book of Revelation Chapter 13 Verse 18

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

benim bildiğim öyle durumlarda aklı yerinde olan silahı çekip bütün askerleri öldürüyo çünkü havasızlıktan boğularak ölmektense silah daha az acı verici vs...
belgeselde de üstü kapalı olarak bunun olmuş olma ihtimali üstünde duruluyordu[hline]"I love the Hong Kong style of hentai movies, but that only looks good for gays. The reason why the whole style was developed over there was because those gays were very hairy guys ... they had to learn a technique that even gays can do that are as effective as the mutant's strength. So that's where phone bills came from."
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...
Hmms benim bildigim kadarıyla deniz altının en arkası (kıç tarafı) oldugu gibi kapalı sebebi gemi su almaya baslayınca askerler ilk olarak üst ana giriş kapagını açmaya çalışmışlar fakat basınç nedeniyle kapak açılmamış ( deniz altının su görüntülerinde üst kapagın kilidinin açık oldugu açıkça belli oluo )daha sonra ana bölüme su dolmaya baslayınca geminin arka ksmına giderek ordaki bölmenin kapsını kapatmışlar ve cesetlerin havasız ve soguk bir ortamda bozulmadan hatta hala ogünkü hallerine yakın bir durumda olma ihtimali çok yüksek Ve o geminin içinde hala Denizcilerimizin cansız bedenlerinin oldugunu bilmek ve vatan için hiç düşünmeden canlarını feda etmeleri gerçekten Tüylerimi diken diken ediyor... :=(




bu arada alt kapagında açık oldugu görülmüştür.Buda akıllara sunu getirio akıntı sebebiyle şehit olan denizcilerimizin akıntı sebebiyle o kapaktan cansız bedenlerinini çıkmış olabilcegi..

[Bu mesaj DIEMASTER tarafından 28 September 2003 23:10 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
DraculaVigorous, 06 September 2003 05:50 tarihinde demiş ki:
Zaten askerde silah olur benim bildiğim.
Cnn Turk'te yayınlanmıştı o belgesel.Ben izlemiştim.İzlemeyen ve duygularını,fikirlerini paylaşmak isteyen arkadaşlara kolaylık olsun diye açtım forumu...


Buyrun siz de elinizden geleni yapın.
Dökün içinizden bişeyler konuyla ilgili.


Dumlu Pınar 80 gibi bi adı vardı galiba belgeselin ben gece saat 3-4 gibi izlemiştim CNNTURK de oldukça iyibir belgesel olmuş[hline] --Darkworld Uo Admin--
_____DIEMASTER______
www.darkworlduo.tr.cx
www.darkworlduo.gen.tr.tc
www.darkworlduo.com.tr.tc
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 yıl sonra ...
upladığım için özür dilerim ama cidden bu konuyla ilgili bişeyler istiyorum.
Herhangi bi bilgi bile benim için çok değerli.[signature][hline]Dracula Mager[Humanity], Cesur Yurek = Ulrich Honorsword,WhiteOne [Army of Freedom]
[b]Ares1-->Human : WhiteOne [Ranger] [Lvl 2X] , Soterios [Cleric] [Lvl 4x]
Charlar silinmiş...

Nasıl imza seviyoruz?-Paticik
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 8 ay sonra ...
ve hikayesi..

Yıl 1953, günlerden 4 Nisan... Sabahın ilk ışıklarında Eceabat ve Nara kıyıları şiddetli bir çarpışmanın gürültüsüyle sarsıldı. Bu sarsıntı, güneşle birlikte tüm Türkiye'yi saracaktı. Naraburnu açıklarında Naboland adlı İsveç şilebi ile çarpışarak Çanakkale Boğazı'nın sularına gömülen Dumlupınar denizaltısında şehit olan 81 Türk Denizcisi tarihin sayfalarına ve Türk Milleti'nin kalbine şu sözlerle kazınacaktı: "Vatan sağolsun!"
Akdeniz'de yapılan NATO tatbikatına katılan 1. İnönü ve Dumlupınar denizaltı gemileri, manevraların ardından Gölcük'e dönmek üzere yola çıktılar. 3 Nisan'ı 4 Nisan'a bağlayan gece Çanakkale Boğazı'na giriş yapan iki denizaltı gemisi, olacaklardan habersiz eve dönüyordu. Sakin geçen yolculuk saat 02.10 sularında Dumlupınar için son buldu.
Dumlupınar, Naraburnu açıklarına yaklaşırken geminin güvertesinde Süvari Kıdemli Yüzbaşı Sabri Çelebioğlu, Üsteğmen Kemal Ünver, Üsteğmen Hüseyin Yumuk, Astsubay Hüseyin Akış ve Astsubay Hüseyin İnkaya bulunuyordu.
Ancak Çanakkale Boğazı'nın sularında sessiz sedasız ilerleyen tek gemi Dumlupınar değildi. İstanbul yönünden gelen İsveç Bandıralı "Naboland" şilebi de aynı dakikalarda Naraburnu açıklarına gelmişti. Kaptanlığını Oscar Lorentzon'un yaptığı Naboland ile Dumlupınar, birkaç dakika sonra korkunç bir gürültüyle çarpışacak ve bu çarpışma Eceabat sahilinde dahi duyulacaktı.
Astsubay Hüseyin İnkaya, nöbetçi olmamasına karşın vardiya dışı görevine devam ediyordu. Nara önlerine gelinirken rotada dikkatini çeken değişiklik üzerine köprü üstüne çıktı. Tam bu sırada güvertede bulunan sekiz kişi, ne olduğunu anlayamadan suya yuvarlandı.
Naboland, Dumlupınar'a tam baş tarafından bindirmişti. Çarpışmanın gürültüsü Eceabat Limanı'nda demirlemiş olan gemilerce de duyuldu. Darbenin şiddetine dayanamayan Dumlupınar, birkaç saniye içinde Çanakkale Boğazı'nın karanlık ve soğuk sularına gömüldü.
Denizaltının tüm elektriği kesilmişti. Gemilerinin baş taraftan itibaren su aldığını gören denizciler hızla kıç torpido dairesine doğru harekete geçti. Kıç torpidoya varana kadar da arkadaşlarının birçoğunu kaybettiler. Dumlupınar batarken sadece 22 denizci de kıç torpido dairesine ulaşmayı başarmıştı. Dumlupınar ilk şehitlerini böylelikle vermiş oldu.
Aynı gece Eceabat Limanı'nda demirli bulunan Gümrük motorundaki personel, acil olarak kaza mahaline çağırıldı. Gümrük motoru, Naboland'dan atılan tahlisiye sandallarına çıkmış ve can yeleklerine sarılmış Dumlupınar mürettebatını görerek motora aldı ve Çanakkale'de hastaneye ulaştırdı.
Gün ağarmıştı. Balıkçı tekneleri, Dumlupınar'ın batarken su yüzüne fırlattığı haberleşme şamandırasını gördü. Gümrük motorunun ikinci çarkçısı Selim Yoludüz şamandıraya uzandı ve üzerindeki yazıyı okudu:
"Deniz Kuvvetlerine bağlı Dumlupınar Denizaltısı burada battı. Kapağı açın ve denizaltıyla irtibat kurun."
Yoludüz kapağı açtı, şamandıranın içindeki ahizeyi kaldırdı ve ümitle "Alo" dedi.
Telefondaki ses, "Buyrun, ben Astsubay Selami" dedi.
Beklediği karşılığı alan Selim Yoludüz, Astsubay Selami'ye ne durumda olduklarını sordu. Astsubay Selami, geminin 15 derece sancak yönünde yatık ve elektriğin kesik olduğunu, 22 kişi olarak kıç torpido dairesine girebildiklerini söyledi.
Selim Yoludüz, "Endişelenmeyin. Kurtaran yolda. Sizi oradan çıkaracağız" dedi. Astsubay Selami'nin cevabı, Selim Yoludüz'ün kulağına ve kalbine işledi:
"Ailelerimize selam söylüyoruz. Bizi kurtaracağınızdan eminiz. Vatan sağolsun... "
Bu, Astsubay Selami'nin boğazın yüzeyindekilerle yaptığı ilk konuşma oldu. Saat 11:00 sularında olay mahaline gelen Kurtaran gemisinin tüm çabaları sonuçsuz kaldı. Bir süre sonra bir konuşma daha yapmak için şamandıranın başına gidildi ve ahize kaldırıldı. Ahizenin diğer ucundan sadece dualar, ezan sesleri ve iniltiler geliyordu. Saat 15:00 sularında ise muhabere şamandırasını tutan telefon kablosu koptu. Bir daha Dumlupınar mürettebatından haber alınamadı.
Son sözleri: ''VATAN SAĞOLSUN'' oldu.....
şehitlerimize allah rahmet eylesin......

kaynak:http://spaces.msn.com/wolkanca/PersonalSpace.aspx?_c11_blogpart_blogpart=blogview&_c=blogpart&partqs=cat%3DTarih
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 8 yıl sonra ...
×
  • Yeni Oluştur...