Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Batman Begins

Norak

Öne çıkan mesajlar

Korkuluk yavan kalmış, batmobil otomobil dergilerinin içindeki komik görünüşlü prototiplerden farksız, Katie Holmes çok gereksiz kaçmış rolünde, koskoca Bruce Wayne'in Çin hapishanelerinde işi ne, uzak doğu konseptini işin içine sokucaz diye ninjalar falan girmiş devreye:), nerde Gotham'ın eski kaotik havası, nerde şimdi ki hali, Batman'in kıyafeti fazlasıyla siyah(üzerindeki yarasa logosu bile belli olmuyor), dövüş sahneleri karambole getirilmiş ve kamera sallıycaz ne olup bittiğini göstermiycez diye çok uğraşmışlar, Tim Burton'ın ilk iki filminin kalitesinden de bir hayli uzak ve kıyaslanamaz dahi(bkz. yıl 1989, şimdi ise 2005 ne gibi radikal değişiklikler var söyleyin).

Herşeye rağmen aksiyon yönünden güzel ve tatmin edici bir filmdi. Liam Neeson şahaneydi ve Cillian Murphy'nin o piskopat maviş bakışları ve konuşma tarzı etkileyiciydi(her ne kadar gerçek korkulukla âlâkası olmasada). Bruce Wayne'in Batman'e dönüşmesini yansıtmak yönünden güzeldi. Fakat çizgi roman fanı olmayan birisi için fazlasıyla sıkıcı ve uzun bir süreçti.

Seriye yeni bir soluk getirmek için baştan çekilmesi doğru bir karar, çünkü 2. filmden sonrası tam bir fiyaskoydu (cim keri, arnıld şıvazanengır işin içine etmişlerdi). Müziklerini de beğenmedim ayrıca, karanlık havayı uyandıracak şeyler yoktu.

Şimdi burda kendine Batman fanı sıfatını yakıştıranlar olmuş, ki madem öylesiniz 3-5 vurdulu kırdılı sahne ve araba takip sahnesine aldanıp da Tim Burton'ı ayaklar altına alarak, şahaneydi, 4 4'lüktü, tüm seriye basar geçer, harikulade gibi basit ve cahilce yorumlar yapmayın. Gerçi bunu söyleyen kaç kişi 89 yılında aklı başında bir yaştaydı ki![signature][hline]Aa kanashimi ni somaranai shirosa de
orenji no hanabira yureteta natsu no kage ni
Yawarakana hitai wo nakushite mo
Akaku someta suna haruka koete yuku
Sayonara no rizumu.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu kadar uzun yoruma kısa bir ekleme film güzeldi :)
Önceki filmler aklımda hayal meyal kaldı ama bugün için yapılmış olan şu film çok güzel bir çizgi roman uyarlaması olmuş ve serinin diğer gelecek filmleri içinde dört dörtlük bir referans diyebiliriz.[signature][hline]Dünya'nın en büyük menejerlik oyunu
Sosyal ağlarda paylaş

Karikatür tadında çizgi film havasında bir Batman izlemektense biraz daha mantık ve gerçekçilik stantartlarına oturtulmuş bir Batman izlemeyi tercih ederim.Filmi dikkatli izleyenler zaten herşeyin bir nedeni olduğunu anlamıştır.Film şahsen beni tatmin etti.
Ama başlardaki kavga sahnelerine ben de kıl oldum adamlar deprem oluyor gibi kamerayı sallamış kim kime dum duma birşey anlaşılmıyordu.Araba bence güzel dediğim gibi araba Batman arabası olarak dizayn edilmemiş.Savaş sırasında köprü kurmak için yapılmış bir tür kurşun geçirmez tank-vari araç.Batman o aracı kendine uydurduğu için öyle gözüküyor.Bana kalırsa ilerki filmlerde onu geliştire geliştire normal haline sokacaklar.Yoksa bir anda önümüze Batmobili koysalar işte o zaman saçma sapan olurdu.Gökten batmobil yağıyo da biz mi görmedik?
Neyse bunun dışında detaylar güzeldi bence.Dibe vurup gene tepeye çıkması iyi anlatılmış.Daha da birşey yazmaya gerek yok.
Herkes görmek istediği gibi görür bana göre güzeldi.Batman fanı değilim ama bence diğer Batman filmlerine basar geçer...[signature][hline]Barbar Conan:Barbarizm, insanlığın doğal durumudur, medeniyetse doğal dışı. Bu, geçici bir durumdur ve barbarizm, önünde sonunda her zaman kazanacaktır...
Sosyal ağlarda paylaş

Bugün gitmek nasip oldu.. Çok başarılıydı.. Katie Holmes'u gereksiz buldum sadece..

Serinin diğer filmlerindeki karakterler bana çok oyuncak geliyordu... Buradaki düşmanlar gayet gerçekçi olmuş.. Hem kavga ederim hem şovumu yaparım tarzı işler yok.. iyi de kötü de ciddiyetle amacına yönelik tavırlar sergiliyor..

Gotham'ın eski karakteristik kasvetinin filmde vurgulanamadığı veya vurgulanmadığı konusunda herkesle hemfikirim..

Araba çok çok iyiydi kanımca.. 30 saniyelik, "A takımı iş başında" tarzı bir yapım sürecini dayayıp,"işte batmobili de yaptım" gibisinden birşeye tercih ederim..çok daha tutarlı bir yaklaşım "ordu için üretilip kullanıma sokulmamış prototip araç" olayı..

Ellerine sağlık yapanın.. Tim Burton'a taparım "beetlejuice", "big fish" ve "nightmare before christmas" dan dolayı ama maalesef ben bunu serinin diğer filmlerinden daha iyi buldum..[signature][hline] Deus Ex Machina
Sosyal ağlarda paylaş

ya her filmin adını çevirirken değiştirirler bunu olduğu gibi bırakmışlar, Batman Başlıyor afişini her gördüğümde böyle sinirleri tepesinde ağzında sigara önünde çay olan bıyıklı bi batman karakterinin "ee başlatmayın lan" ya da "başlarım lan gothamına da" diye isyanını koyuverişi geliyo gözümün önüne[signature][hline]alp g
Sosyal ağlarda paylaş

said:
LvL_Sabo, 20 Haziran 2005 00:59 tarihinde demiş ki:
herşey tamam da batman kıyafeti giyince karizmatik veya korkunç oliim diye öle sesini kalınlaştırıp falan konuşmaz.
en çok rahatsız eden bu oldu beni

Millet tanımasın diye yapıyo olmasın?[signature][hline]Barbar Conan:Barbarizm, insanlığın doğal durumudur, medeniyetse doğal dışı. Bu, geçici bir durumdur ve barbarizm, önünde sonunda her zaman kazanacaktır...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
jankis, 16 Haziran 2005 19:43 tarihinde demiş ki:
yaşasın Christopher Nolan ve Christian Bale'i kadroya sokan yapımcılar.
çok umutluyum umarım patlamaz. patlarsa Katie Holmes'un suçudur :D

şimdi katienin suçu ne ya kıza bi şans verin canım göstersin kendini hem ben Dawson'dan beri severim hatunu mimikler çok hoş kabiliyet de var daha ne olsun[signature][hline]Nobody is perfect!!!
Sosyal ağlarda paylaş

Çocuk gibi yahu.Daha olgun bir bayan lazımdı oraya.Yani Katie yi biz de severiz allah için :D :D :D
Ama o daha çok dawsondaki aklı karışmış depresif kız rollerine gidiyor...
Yoksa Batmanin manitasıymış, savcı yardımcısıymış...peh.[signature][hline]Barbar Conan:Barbarizm, insanlığın doğal durumudur, medeniyetse doğal dışı. Bu, geçici bir durumdur ve barbarizm, önünde sonunda her zaman kazanacaktır...
Sosyal ağlarda paylaş

Film için tek söyleyebileceğim "Batman izlediğime ikna oldum"

Katie holmes seçimi bi açıdan doğru aslında.

Eski batmanlerdeki gibi bi hollywood taş bebeği, filmin içinde bulunduğu "gerçekçilik" konseptini bozardı. Katie gibi karkateristik suratlı ve hoş bi bayan uygun kaçmış.

Tabi yine karkateristik bi surata sahip ama daha olgun biri de düşünülebilirdi.[signature][hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki:
A mug of ale, and a fine tale!
Gimli yönetti

[Bu mesaj Gimli tarafından 20 Haziran 2005 13:24 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Grimwolf, 20 Haziran 2005 12:50 tarihinde demiş ki:
said:
LvL_Sabo, 20 Haziran 2005 00:59 tarihinde demiş ki:
herşey tamam da batman kıyafeti giyince karizmatik veya korkunç oliim diye öle sesini kalınlaştırıp falan konuşmaz.
en çok rahatsız eden bu oldu beni

Millet tanımasın diye yapıyo olmasın?

ı ıh. allahın suçlularına karşı da aynısını yapıyo. hiç sanmıyorum yani[signature][hline]Old loves they die hard
Old lies they die harder...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...