Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

NBA Finals 2005: San Antonio Spurs - Detroit Pistons

HellHound

Öne çıkan mesajlar

ekşi sözlük'e yazdığım yazıyı buraya da yapıştırayım

ilk defa 7. maçı izlememi sağlamış bir final serisi oldu. inanılmaz mücadeleli ve çekişmeli (en azından ilk 3 çeyrekleri) maçlar izledik.
kendimce, oldukça geniş ve uzun bir yorumda bulunayım. üşenmeyen arkadaşlarımız okusun.

biraz san antonio tarafından bakarak yapılmış olabilir, mazur görün. öncelikle serinin başındaki gibi tek tek oyunculara bakacağız:

tony parker: ilk 2 maç harici seride san antonio'nun zayıf halkası oldu diyebiliriz. bunun 1 numaralı nedeni de daha önce belirttiğim istikrarsız dış şutları. aslında gayet istikrarlı bir şekilde sokmamakta ısrar etti parker seri boyunca ama neyse*. ayrıca billups'ın 1w1 oynadığı pozisyonlarda aciz kaldığını söylemeye gerek yok. ancak bu konuda onu suçlayamayız, allah chauncey billups'a ayı kuvveti verdiyse parker'cağız naapsın. neredeyse 2004 yılındaki lakers serisinde olduğu gibi takımı çökerticekti bile diyebilirim. ancak ginobili'nin iyi oyunu ve popovich'in onu gerekli yerlerde oyundan alması buna izin vermedi. ayrıca istatistik de verelim, final boyunca 2/14 üçlük ve 7/16 serbest atış atmış ki bunlar bir oyun kurucu için çok düşük rakamlar. ayrıca maç başı 14 sayıve 3.4 asistinin de peki yi olduğunu söyleyemeyecem, en azından sezon içindeki performansından uzak.

chauncey billups: detroit'in sıkıştığı anlarda ortaya çıkan adam. gerçi genellikle bu çıkışları önünde parker varken yaptı. karşısına ginobili veya bowen geldiğinde suskunlaştı. beşinci maçın son 2 hücumunda yanlış seçimler yaptı ve son maçın en kritik hücumunda bowen'dan blok yedi. ancak yine de hücumda seri boyunca oldukça iyi olduğunu söyleyebiliriz. son maç hariç takımının hücumda sıkıştığı dönemlerde sazı eline aldı. son maçta neden bu kadar pasif kaldığını anlayabilmiş değilim, tamam 4. çeyrek boyunca bowen onu tutuyordu ama billups ayarında bir oyuncu sinmemeli diye düşünüyorum. seri boyunca istatistikleri 20.4 sayı, 6.3 asist, 11/37 üçlük, 40/44 serbest atış. biraz düşük olan üçlük yüzdesi dışında kesinlikle iyi bir performans.

obi wan ginobili: bence duncan'la ortaklaşa mvp ödülünü alması gereken şahıs. geçtiğimiz senelerde san antonio'nun en büyük eksiği olan enerji ve patlayıcı gücü takıma getiren faktör. çok yönlü oyuncu. tek eksiği nadir de olsa kontrolünü yitirmesi olarak görülebilir ancak her güzelin bir kusuru olur. sakatlandığı ve sakatlığının nüksettiği 3 ile 4. maçlar hariç serinin kaderini çizen oyuncuydu diyebilirim. savunmada genelde prince'i tuttuğu için çok yorulduğunu söylemek zor ancak hücumdaki performansları parmak ısırttırdı. bulduğu dış isabetler içerde duncan'ı bir derece rahatlatırken, takımı hücumda ortaya hiç birşey koyamazken drive'larıyla sayılar üretti ve asistler yaptı. tek kusuru dediğim kontrolden çıkışı belki de spurs'ün 6. maçı kaybetmesine neden oldu ama nihayetinde spurs'ün şampiyonluğunun duncan'la beraber mimarı diyebilirim. 12/31 üçlük, 35/41 serbest atış ile maç başına 18.7 sayı ve 4 asist üretti. bunların yanında yaptığı toplam 23 top kaybı ise hoş görülebilir. kaan kural'ın dediği gibi avrupa'daki winner'lığını nba'de de gösterdi.

tayshaun prince: karşısında ginobili ve hatta kısa süreler de olsa parker varken hücumda çok daha etkili olmasını bekliyordum. detroit'in tıkanan hücumlarında extradan sayılar bulunacak bir opsiyon olarak bakıyordum. ancak olmadı. olamadı demiyorum çünkü pek fazla post up veya içeri drive ettiğini görmedik. halbuki bunları az da olsa yaptığında çoğunlukla basketi buldu. defansif yönde ise bu kadar hırslı ve istekli bir ginobili'yi ancak bu kadar durdurabilirdi diye düşünüyorum. zaten genellikle ginobili'yi o değil arkasındaki wallace'lar püskürttü. seride takımına en çok yardım ettiği kısım ribaundlar oldu. önemli hücum ribaundları aldı. istatistiklerine gelecek olursak, toplam şut yüzdesi normal sezona göre bir hayli düşmüş bunu görüyoruz (%49-%37) ayrıca 1/9 üçlük ile de beklenilenden uzaktı. 10.1 sayı ve 4.9 ribaund ortalamarını yakaladı ki normal sezonda 14.7 sayı ortalaması tutturmuştu.

bruce bowen: bir kez daha söylemeye gerek var mı? adam savunma için doğmuş ve bunun için yaşıyor. çoğu oyuncu savunma yapmaktan nefret ederken o zevk alıyor, savunma yaparak, rakibi yıpratarak mutluluk duyuyor. billups'ın sapıttığı ve kritik dönemlerde billups'ı durdurdu. ayrıca son maçın en kritik detroit hücumunda billups'ı blokladı ve blokladığı topun ribaundunu aldı. ardından gelen ginobili turnikesi herşeyi bitirdi. hemen richard hamilton'ın şut yüzdesini vererek bu adamın işini nasıl yaptığını gözler önüne sereyim. finale kadar %48 ile şut atan hamilton, final serisinde %38(49/127) ile oynadı. bowen'ın hücumdaki istatistiklerini vermek pek gerekli değil ancak, %45 üçlük isabeti ile (13/29) ortalama 8 sayı üreterek hücumda önemli bir rol oynadığının altını çizmek lazım. bu kadar iyi performansının yanında 1.6'ya çıkan top kaybı ortalamasının bence çok büyük bir önemi yok.

richard hamilton: zaman zaman gösterdiği performansla gösterd
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Masticore, 24 Haziran 2005 18:04 tarihinde demiş ki:
Ya simdi oyle diyosunda Rasheed wallace yaşli degilmi ? Shaq sakat sakat oynadi detroit serisinde Wade 2 ci macta detroit e 40 sayi atti maca bukadar katki yapabilen bir adam 3 maçta sakatlandi. Bunlar olmasa Finalin hakkı San Antonio Miami'ydi . Shaq ve Alanzo mourning ikilisi Rashed ve Ben Wallace ı 2 ye katlar be. Miami nin Tek sorunu sakatlardi. Finaldede Kim yenerdi tartişilir cunku Spurs Shaq ve mourning i kimle tutabilirki ?

Abi hala akıllanamadı bazılari.Hala detroitin iki senedir final oynadgını(ve cok gusel) gormuorusun.Bunun bu sakatti su tisorti yırtıldı kılı koptu gibi sebepler saymak cok yanlıs[signature][hline][b]Burak a.k.a Garion[b]

Sosyal ağlarda paylaş

Detroit olmuştu geçen sene..
Memo'lu detroit.
Dün baya bi ihtiyacı vardı takımın memoya =)[signature][hline]"..Ben her sabah gözlerim yaşlı yaşlı uyanıyorum. Çaresiz savaşıyorum anılarımla sorularla, Dostlarım içimde sanki kurt misali beni yiyorlar ; Yavaş-yavaş,parça-parça görüyorum ki ölüyorum.."
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Holy, 25 Haziran 2005 13:30 tarihinde demiş ki:
geçen senede shaq ve kobe vardı galiba? şampiyon kim olmuştu ya?

detroit lakersı yenerek oldu işte...şampiyon şampiyon diye anırdı bütün seri boyunca Murat Kosova. detroit de şuna işte.. eskiden severdim adamı şimdi sesi bana süs köpeklerinin havlaması gibi geliyo.. hev heeev heeevvv[signature][hline]Mike Portnoy | Vic Firth | Mapex
Sosyal ağlarda paylaş

said:
toggie, 25 Haziran 2005 13:41 tarihinde demiş ki:
detroit lakersı yenerek oldu işte...şampiyon şampiyon diye anırdı bütün seri boyunca Murat Kosova. detroit de şuna işte.. eskiden severdim adamı şimdi sesi bana süs köpeklerinin havlaması gibi geliyo.. hev heeev heeevvv
hahahaha , süs köpeği benzetmesi çok iyi ya. :) o üçlüden en çok murat murathanoğlu hoşuma gidiyor. diğer ikisi şımarık çocuklar gibi konuşuyorlar bazen.o kadar çok fazla sahipleniyorlarki nba yi yapmacık geliyor bazen.kimbilir ne kadar maaş alıyorlardır. hak veriyorum aslında , benim işim olsaydı ben de öyle yapardım, dünyanın en önemli şeyi nba'ymiş gibi davranırdım..[signature][hline]Old man : In the church, they say to forgive..
Creasy : Forgiveness is between man and God. My job is to arrange the meeting ...

(Denzel Washington - Man on Fire )
Sosyal ağlarda paylaş

yemin ederim bu shaq in sakatlık olayı biraz abartı adam playofflar başladıından beri sakat bööle bişi warmı ya saolsun m.muratanoğlu (kendisi sıkı bi miamili olur) onun abartılarıyla yok shaq yüzde 60 oynuyo falan
ya arkadaşlar artık shaq eski shaq diil eskiden shaq in yüzde yüzü 40 sayı 20 riboundluktu
ama artık yaşı ilerledi daha playofflarda 30 a ulaşamadı yani shaq in ööle perfonmansını direk etkileyecek bi sakatlıı yok adam btn sezon sakatmıydı yani???
artık 30 sayı 10 rib. fln shaq için extra kabul edelim ztn bu szn playofflarda herşeyi grdk adamın rib. ortalaması 9 bile diil
wade olayında ise ewtw sakatlık onu etkiledi ama onun oynunu abartı ktüleştirmedi lütfen detroite bööle çamurlar atmayalım[signature][hline]go PİSTONS!!!!!!!!!!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
HellHound, 01 Temmuz 2005 04:05 tarihinde demiş ki:
4 gundur fellik fellik spoilerdan kacarak 6 gblik torrent'i indirdigime deydimi 7. mac dusunuyorum... hayir heh

neeeeeeeeeeeeee
bi şekilde almam lazım bunu senden ya...[signature][hline]Old loves they die hard
Old lies they die harder...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...