Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Star Wars Episode 4...

Kartan

Öne çıkan mesajlar

Neymiş bu film böyle.Dün arkadaşlarla(Dynun,Deccal,Fede) izledik gaz yapıp ama bayaa komedi geldi:D.Özellikle ışın kılıcı(2 boyut ya da kes-yapıştır) dövüşü ve türk filmleri gibi konusu tam komediydi.Gerçi kimseye uzay gemisi çarpıp kör falan etmiyodu.Yine de o dönem için yeni bir şeydi anlaşılan.Filmi izlemeden önce arkadaşlarım filmden huşu ile sözediyorlardı,fakat film bitince dierlerini izlemeye yanaşmadılar.Yoksa sorun bizde mi?[signature][hline]''Love is a bird she needs to fly''
Sosyal ağlarda paylaş

said:
jacabo, 24 Haziran 2005 23:02 tarihinde demiş ki:
discovery de sw nın gunumuz sınemasının katkılarını fılan anlatan belgesel var ama hangı gundu unuttum neyse bılgı verıyım dedım arada :)

26 haziran yani bu pazar sakın kaçırmayın derim.[signature][hline]I was born when you kissed me,
I died when you left me,
I lived a few weeks while you loved me.

Sosyal ağlarda paylaş

özel efektler konusunda star wars episode 3 gibi bol renkli, bir sürü bilgisayar animasyonu kullanılmış bir film beklediyseniz, 70li yıllardaki teknolojiye rağmen baya emek harcanmış bir filmin sırf kötü efektlere sahip olduğundan gülüyorsanız, suç sizde.

aslında sadece size karşı söylemedim bunu. star wars episode 3 gazıyla gidip eski trilogy'i izleyip, önyargıları yüzünden fırlatıp atıp üstüne bir ton laf eden kişileri de kastederek söyledim.

filmde dikkat etmeniz kısımlar efektler değil. aradan 30 yıl geçmiş, tabii eski püskü duracak.
asıl dikkat etmeniz gereken, kamera çekimleri, sahne tasarımları, senaryodaki akıcılık, karakter tahlilleri, mimikler ve dialoglar.

ne yazık ki şimdiki nesilde bir "efekt yoksa kötü filmdir" yargısı var.
efektler, cgi'lar gözümüzü kör ediyor, betimlemeler, anlatımlar, oyunculuk gibi şeyleri göremiyoruz.
bu yüzden Star Wars Episode 4 izlediğinizde size komik geliyor.
Hollywood'a kaptırıp gitmişiz, cgi'lar içinde boğulmuşuz.
Süper oyunculuk, ilginç betimlemeler ve dialogları gözardı ediyoruz.

içimi dökmek istedim biraz[signature][hline]Beş Hececiler

[Bu mesaj Bonecrusher tarafından 24 Haziran 2005 23:47 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

çokta fena degıl be efektler.Hele hele gemı tasarımları falan çok hoş bence.[signature][hline]ExhaulteD, 31 Mayıs 2005 14:01 tarihinde demiş ki:
Kemalizm bir din ,Ataturk bir peygamber ,Anitkabir ise kabe degildir.
Delanoresse, 31 Mayıs 2005 14:03 tarihinde demiş ki:
ex, o yuzden Ataturk'u ve dusuncelerini seviyoruz
Sosyal ağlarda paylaş

Bone+1. Efektleri bugunlerde sıkan cogu filme gore kotu olabilir,ama kamera acıları, dekorasyon, kostum, oyunculuk, senaryo gibi sinemayı sinema yapan etkenler bakımından son zamanlarda cıkmıs hicbi film star wars'a rakip bile olamaz.

Hadi itiraf ediyorum genelde 70-80lerin ortasına kadar cekilen filmler cok hosuma gitmez; efekt dekorasyon kostum tasarım gibi etmenler cok zayıf gelir gozume gunumuze kıyasla (e malum teknoloji gelisti). Fakat star wars serisini, bi de bikac filmi daha haklarını yemeyelim, cok rahatlıkla izleyebiliyorum hala cunku gorunus olarak goze hos geliyor kaliteli yapılmıs besbelli. Hala gunumuzde cekilmis bir suru filme tas cıkartabilir bi suru acılardan az buz degil star wars =)

Ha bi de bu kadar rahatsız ettiyse digitally remastered versiyonunu izleyin, o cok daha adam gibi gorunuyor 77de cıkana gore.[signature][hline]kaleidoscopic 20 Haziran 9:30 sularında Rockistanbulda demiş ki:

Zaten tekerleklere karşı ilgim var...
Sosyal ağlarda paylaş

Şöyle düşünün 5-6 yıl once matrıx bıze neydıyse ozamanda sw ınsanlara oyleydı.[signature][hline]ExhaulteD, 31 Mayıs 2005 14:01 tarihinde demiş ki:
Kemalizm bir din ,Ataturk bir peygamber ,Anitkabir ise kabe degildir.
Delanoresse, 31 Mayıs 2005 14:03 tarihinde demiş ki:
ex, o yuzden Ataturk'u ve dusuncelerini seviyoruz
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bonecrusher, 24 Haziran 2005 23:44 tarihinde demiş ki:
özel efektler konusunda star wars episode 3 gibi bol renkli, bir sürü bilgisayar animasyonu kullanılmış bir film beklediyseniz, 70li yıllardaki teknolojiye rağmen baya emek harcanmış bir filmin sırf kötü efektlere sahip olduğundan gülüyorsanız, suç sizde.

aslında sadece size karşı söylemedim bunu. star wars episode 3 gazıyla gidip eski trilogy'i izleyip, önyargıları yüzünden fırlatıp atıp üstüne bir ton laf eden kişileri de kastederek söyledim.

filmde dikkat etmeniz kısımlar efektler değil. aradan 30 yıl geçmiş, tabii eski püskü duracak.
asıl dikkat etmeniz gereken, kamera çekimleri, sahne tasarımları, senaryodaki akıcılık, karakter tahlilleri, mimikler ve dialoglar.

ne yazık ki şimdiki nesilde bir "efekt yoksa kötü filmdir" yargısı var.
efektler, cgi'lar gözümüzü kör ediyor, betimlemeler, anlatımlar, oyunculuk gibi şeyleri göremiyoruz.
bu yüzden Star Wars Episode 4 izlediğinizde size komik geliyor.
Hollywood'a kaptırıp gitmişiz, cgi'lar içinde boğulmuşuz.
Süper oyunculuk, ilginç betimlemeler ve dialogları gözardı ediyoruz.

içimi dökmek istedim biraz

kelimesi kelimesine katılıyorum...[signature][hline]
Reality Isn't What You See
Reality Is What You Feel

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...