Cafein Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2005 Mehter'in temel amacı, sefere yürürken ordunun canının sıkılmasını engellemek ve yürüş düzenini sürdürmek (bir nevi marş-türkü-vs. söyleterek gün boyu yürümelerini sağlamak), savaştan önce moral yükseltmek, düşmanın moralini çökertmek ve çarpışma esnasında orduya gaz vermek. Hatta bir dönem, özellikle düşman okçusu için mehter takımları gözde hedef olmuşlar, moral ölçütünü gözönüne alan düşman kumandanları ilk mehteranı temizletmeye çalışmış. Zaten düşünürseniz, üzerinize ALLAA ALLAA ALLAA ALLAA diye bağırarak saldıran bir ordunun arkasından GÜMBÜDÜ GÜMBÜDÜ kös vuruyor ve çılgın bir gürültü geliyor (Mesela Hücum Marşı, ikinci yarısı), hayal ederseniz neden Mehteran diye bir kavram bulunduğunu daha iyi anlarsınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
navyamphs Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2005 Tarih bölümünde mod yok mu ? Her aklına gelen fıkrayı buraya niye yazıyorsun ? Garbage var aşşada.[signature][hline] Türk Oğuz Beğleri budun eşidin! Üze tenri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun, ilinin torunun kem atatı? Udçı Türk budun ertez okun! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maxigenous Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2005 Görülen o ki bir allahın kulu da neden 2 ileri 1 geri yapıldığını bilmiyor paticikte :) ...[signature][hline]MaXi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2005 said: maxigenous, 30 Mayıs 2005 20:56 tarihinde demiş ki: Görülen o ki bir allahın kulu da neden 2 ileri 1 geri yapıldığını bilmiyor paticikte :) ... hemen yazayım senin için: said: Mehterin kendine has bir yürüyüşü vardır. Üç adımda bir durur, yarım sağa ve yarım sola dönerdi.Yürüyüş esnasında mehter efradı, hep bir ağızdan, "Rahim Allah, Kerîm Allah" derlerdi. hatta: said: Mehterler, harp meydanlarında gece karanlığında bile ordugâh nöbetçilerinin uyumaması için devamlı çalar ve aynı zamanda da "yektir Allah," diye bağırırlardı. Harp esnasında ise, padişahın veya seraskerin yanında durup, harp boyunca askerin cesaretini arttırmak ve düşmana dehşet vermek için çalardı. kaynak: http://www.mehter.info/tarihce.html[signature][hline]Beş Hececiler [Bu mesaj Bonecrusher tarafından 30 Mayıs 2005 21:46 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
demirbilek2 Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2005 ulan bende espri zannetmistim, (cok da guldum dogrusu hikayeye ne yalan soyleyim). Turkiyeyi asagilamak icin her gun yeni hikayeler uyduran 2nci cumhuriyetci libos zevzekler takiminin yazdigi hikayelere benziyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2005 ya şimdi mehter.info'dan link verdim de, üzüldüm birden kendimden nefret etim. adamlar linkler bölümünde resmen harun yahya propagandası yapmış, bilime hakaret etmiş, bilim adamlarına küfretmiş falan fistan. başka site bulsaydım keşke.. of of[signature][hline]Beş Hececiler [Bu mesaj Bonecrusher tarafından 30 Mayıs 2005 22:01 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
demirbilek2 Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2005 Mehter dunyadaki ILK askeri bandodur. Savaslarda caldiklari muziklerle dusmanin moralini dusurur, hatta bir cok cahil avrupalinin 'iblisler geliyor kacin' seklinde silahlarini birakip kactigi bilinir. Tabi en onemlisi RITM olayi, askeri yuruyus duzeni ve disiplininin saglanmasi ve bir ordunun tek vucut halinde hareket edebilmesi icin son derece onemlidir. (Askere gidenler bilir, kosu karari, yuruyus duzeni vs. bunun icindir) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
demirbilek2 Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2005 said: Bonecrusher, 30 Mayıs 2005 22:00 tarihinde demiş ki: ya şimdi mehter.info'dan link verdim de, üzüldüm birden kendimden nefret etim. adamlar linkler bölümünde resmen harun yahya propagandası yapmış, bilime hakaret etmiş, bilim adamlarına küfretmiş falan fistan. başka site bulsaydım keşke.. of of Hic uzulme, ben hemen bilimsel (Forsnet'in) dogru duzgun bir link vereyim buradan (ustelik mp3 formatinda bir cok mehter marsi da download edilebilinior) ;) http://www.osmanli700.gen.tr/mehter/index.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
trapt Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2005 20 bin ibneyi kafamda canlandırıyorumda... savaş meydanı İbne:hu-hu ay yeni çeri vahşi oğlan amma yakışıklıymışın y.ç:höst y.ç:destuurr..Ya Allah Hücum!!!! Allah Allah Allah ... İbneler:Daral geldi artık çarpıcam bitane..Toplanın bacılarım ağızlarını yırtacaz...[signature][hline]I thought it would be nice to lie down and close my eyes It never occurred to me that I am already asleep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
montezaus Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2005 said: Bonecrusher, 30 Mayıs 2005 21:46 tarihinde demiş ki: said: maxigenous, 30 Mayıs 2005 20:56 tarihinde demiş ki: Görülen o ki bir allahın kulu da neden 2 ileri 1 geri yapıldığını bilmiyor paticikte :) ... hemen yazayım senin için: said: Mehterin kendine has bir yürüyüşü vardır. Üç adımda bir durur, yarım sağa ve yarım sola dönerdi.Yürüyüş esnasında mehter efradı, hep bir ağızdan, "Rahim Allah, Kerîm Allah" derlerdi. hatta: said: Mehterler, harp meydanlarında gece karanlığında bile ordugâh nöbetçilerinin uyumaması için devamlı çalar ve aynı zamanda da "yektir Allah," diye bağırırlardı. Harp esnasında ise, padişahın veya seraskerin yanında durup, harp boyunca askerin cesaretini arttırmak ve düşmana dehşet vermek için çalardı. kaynak: http://www.mehter.info/tarihce.html iyi güzel de bu adamların burdan viyanaya her iki adımda bir bi fatiha iki kerim allahı tekrarlayarak gitmesi mantıksız değil mi biraz? yürüyüş düzeni, iki ileri bir geri değildir zaten, iki ileri, sola dön, iki ileri, sağa dön şeklinde ki bel ağrısı ve tutulmalarına karşı bu şekildedir bu da, akademik bi kaynakta yazıyordu yazmasına da, bir daha nerde ne zaman rastlarım, kassam bu sene içinde bulabilir miyim, zannetmiyorum.[signature][hline]__and one day.. one day i'm gonna grow wings # # a chemical reaction [ u know where u are ] hysterical and useless [ u know where u are ] hysterical and.. [ u know where u are ] **no more dinosaurs @montezaus *** montezaus.deviantart.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kaleidoscopic Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2005 Osmanlı ordusunda "ibne" yoktur, ama orduda oğlancılık yaygındır, askerlerin 40 yaşına kadar ordudan ayrılmaları ve evlenmeleri yasak olduğundan eşcinsellik yaygındır. Bu bakımdan harici olarak o kadar ibneye ihtiyaç yok. Eşcinsellik dediysek de, sizin o "Ay çok şekersin yeniiçeeeri, haayvaaan" cinsinden adamlar da düşünmeyin, o zaman o ordu zamanının en korkulan ordularından biri haline gelemezdi. Bir de, orduda bir tarihten sonra "yedek mehteran" götürdüklerine bir rivayet vardır. Ayrıca, ilk mehteranlar saf tutup dizilirken sonradan okçulara kolay hedef olmaları sebebiyle daha güvenli bir yere(padişahın yakınına) yerleştirilmişlerdir.[signature][hline]Sözler sakız gibidir; çiğnedikçe yavanlaşır. Attığında da biri sağa sola çekiştirip üstüne yapıştırır. Then I wake its kaleidoscopic mind... bedava D&D 3.5 ed., maksat wizards batsın.tık, indir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
montezaus Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2005 said: Borbag, 31 Mayıs 2005 01:16 tarihinde demiş ki: Osmanlı ordusunda "ibne" yoktur, ama orduda oğlancılık yaygındır, askerlerin 40 yaşına kadar ordudan ayrılmaları ve evlenmeleri yasak olduğundan eşcinsellik yaygındır. Bu bakımdan harici olarak o kadar ibneye ihtiyaç yok. Eşcinsellik dediysek de, sizin o "Ay çok şekersin yeniiçeeeri, haayvaaan" cinsinden adamlar da düşünmeyin, o zaman o ordu zamanının en korkulan ordularından biri haline gelemezdi. Bir de, orduda bir tarihten sonra "yedek mehteran" götürdüklerine bir rivayet vardır. Ayrıca, ilk mehteranlar saf tutup dizilirken sonradan okçulara kolay hedef olmaları sebebiyle daha güvenli bir yere(padişahın yakınına) yerleştirilmişlerdir. abi ne yaptın, evlenmek yasaksa, ilişki de mi yasak, o yasaksa dünyanın en eski mesleğini icra eden hanımlar ne güne, yeniçeri, devşirme felan dediysek kişilik oturmamış demedik, abartı oldu biraz o da. yeniçeriler zaten savaşmıyorlar, ya da savaşın sonunda şov amaçlı çıkıyorlar sahneye -ki savaş ganimetleri de bunda rol oynayan başka bir faktördür tabi. yeniçeriler padişahın özel birlikleri, korumaları bir yerde, savaşan sipahiler her zaman. daha sonraları ıslahatlarla önemi arttırılmaya çalışılsa da bu rolü oynayan bir birlik olmadan padişah hakimiyet gösteremezdi, profesyonel ordusu o padişahın[signature][hline]__and one day.. one day i'm gonna grow wings # # a chemical reaction [ u know where u are ] hysterical and useless [ u know where u are ] hysterical and.. [ u know where u are ] **no more dinosaurs @montezaus *** montezaus.deviantart.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
demirbilek2 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2005 Mon Tezaus dogru soylemis. Yeniceriler hic bir donemde ordunun ana kuvveti olmadilar. Sayilari da genelde 5-10bin civarinda olurdu. Elit ve sembolik birlikler olduklari dogru, ama ordu buyuk cogunlukla bunlardan olusmuyordu. Bunlar bir cesit ozel birlik, ve devlet yonetiminde de zamanla soz sahibi oluyorlar. Roma imparatorlugundaki Praetorian (emin degilim ama) birlikleri gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2005 yeniçeriler orduda agirligi olan askerlerdi . koklerini kaziyabilmek icin ne ugraslar verdi osmanli .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Napoleon Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2005 Yeniçeriler Osmanlı ordusunun elit askerleriydiler. Sayıları asla 30.000'i geçmemişti ama aldıkları eğitim ve seçimleri sırasında gösterilen özenden ötürü seçkin birlik statüsündeydiler. Yeniçeri Ocağı'ndan çıkanlar devletin önemli kademelerine yerleştiler, hatta Sadrazam bile oldular. Yeniçerilerin ağırlıklı olarak İstanbul'da bulunması ve Padişahı koruyan birlikler olmaları da onların devlette ağırlığının artmasını sağladı. Dediğim gibi sayıları Osmnalı ordusunun tamamına kıyasla azdı ama nitelik bakımından çok üstündüler. Bu üstünlüklerini de malum, bir süre sonra kendi çıkarları için kullanmaya başladılar.[signature][hline]Gimli, 06 Şubat 2005 00:13 tarihinde demiş ki: Abi Şahab 5 geliyor, çekin o tankı oradan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2005 Her ulkenın elıt askerı vardır ve ortacagda bu askerler genellıkle kralalrı korumak ıcın kullanılrıdı o zamanalr kralalrda bırebır savasıyordu (gercı savasın cogunu yanalrındakı elıtler yapıyordu ama ordu kralın adam devırdıgını gordukce gaza gelırdı) selcuklularda bu elıt bırım Ghulam Sovalyelerıydı agır zırhlı bırlıklerdı bunlar ve yenılmelerı baya zordu cunkı ezıp gecıyorlardı osmanlı ıse selcukluların aksıne ılk zamanalrında suvarılerden cok yayaları kullandı selcuklu ordusu suvarı agırlıklıyken osmanlı ordusu pıyade agırlıklı oldu Yenıcerı ocagı ılk acıldıgında amac her turlu sılahı uzmanlıkla kullanabılıcek ve padısahı her sart altında olumune koruyıcak bırlıkler yetıstırmektı bunlar yenıcerı oldular ve her egıtımı aldılar tımar sıstemı dısında yenıcerıler her an gorev basında olmalıydı cunkı acıl bır durumda tımarlardan asker toplamak 3-4 gun surebılırken yenıcerıler coktan yola cıkmıs oluyordu bu yuzden yenıcerıler profesyonel askerlık yaparlardı yanı evlenmelerı aıle kurmaları yasakatı duygusal oalrak baglanamsınalr dıye mal mulk edınmelerı ve iş sahıbı olmalarıda yasaktı yapacakalrı tek sey savasmaktı ve bundan otesı olmıycaktı cogu yenıcerı cocuk yasta aılelerınden alınırdı bu yuzden bır bagalrı kalmazdı aıle ıle (jedı lar gıbı ha :)) ve o zamanda meshur şap olayı mevcuttu askerde Yenıcerıler cogu zaman karızma demektı develtın en elıt bırımlerıydıler sonucta yenıcerıelrın komutanları genelde ordu komutanlıkalrına getırılırdı turklerde soylu sınıf yerıne mevcut olan asker sınıfı da nufuz sahıbıydıler duzenlı maasları oldugu ıcın rahat yasıyorlar ıyı emeklılıklerı oluyordu her sey duraklama devrıne kadar boyle guzel gıttı sonra devletın karakterı altust oldu ve bundan en cok etkılenenelrden bırı yenıcerı ocagıydı adam kayırma ve rusvet ocaga gırdıgı andan sonra karakterısz ınsanalr yuksek mevkılere geldı cogu kural bozuldu develtın temel gelırı olan savas ganıemtlerı kesılınce devlet malı sıkıntılarını tımar toprakalrı dırlık topraga cevırerek cozmeye calsıtı boylece tımarların sayısı baya azaldı buna cozum oalrak yenıcerı ocagından kapatılmaya calıstı asker acıgı ancak vazıfsız kısıelr maas ıcın bu ıse gırınce yenıcerıler dısıplınelrını kaybettıelr hatta sultan ahmet kendı oglunun dugununde cok ıyı eglendırdıler dıye cambazları yenıcerı yapmıstı sıstem bozulunca guclu develt adamları ıstedıkelrı kısıyı cerıbası yapıyor ve ıhtıyac anında kazan kaldırtıyordu hatta yenıcerıler zaman zaman sefere gıtmek ıstemıyorlar veya yenı padısah tahta cıktıgında alınan culus pahsısını alabılmek ıcın padısah degıstırıyorlardı evlenmeyı bırakın kendıne harem kuran yenıcerıelrden tutunda kasap yenıcerıelrı kadar tur tur yenıceırler turedı kımısı sırf maas ıcın ocaga yazılıyor maastan maaasa ugruyorlardı cagın yenılıklerını takıp etmıyorlardı ve askerı olarakta ıyıce gerı kaldılar en sonunda bela olup cıktı yenıcerı ocagı o yzuden ocak kaldırılırken padısah ıse yarar askerlerı toplamıs gerı kalanı bır gece baskınla cembere alınıp buyuk toplarla bombardımana tutularak yok edılmıs butun halk olayı alkıslarla ızlemiş davullar zurnalar calınmıs ve bu olaya vaka-ı hayrıye denmıstır[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
demirbilek2 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 Viktor Selcuklularin ozel birligi olan Ghulam'lardan bahsetmis, bende yeri gelmisken techizatlarini gosteren bir resim post ettim (3 numarali atli). 1 numarada da Selcuklularin kullandigi ''mehteran'' bolugunden bir davulcu, tabii at ustunde. Arka plandaki kavak agacina dikkatinizi cekeyim. Malazgirt'teki Turklerde buyuk ihtimalle bu yigitlerle benzer techizattaydi, tabii meshur ''horsearcher''lar var bir de burada gosterilmemis.[Bu mesaj demirbilek2 tarafından 01 Haziran 2005 05:39 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 haha soldaki legolas'in orta asyali versiyonu : P[signature][hline]Elandra, Night Elf Rahibe Penthesilea, Night Elf Avci / emekli Ealos Tsaark, Bounty Hunter Alliance / ölü Rewendor, 31 Mayıs 2005 01:43 tarihinde demiş ki: Allah'ım yaratıyosun bari takip et.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 arkadaşın ciddi biri demiştin dimi seni ciddi ciddi yemiş[signature][hline]Herkes g3nki g3nkine! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 daha önce yazıldı mı bilmem ama o parantez içindeki bursa da olabilir lafı beni (bir bursalı olarak) rahatsız etti[signature][hline]Aket Atum "so hoder, why don't they let you shoot at your brother? here, take this arrow, i'll help you aim..." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mandoo Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 bir kasıt yada laf sokma yok sakın yanlış anlamayın...[signature][hline]_iReM_, 09 Ocak 2005 22:16 tarihinde demiş ki: ne bu ya kız diyince öyle altın günü gibi boş işler gelio hemen aklınıza.bitek çay servisine yaramıoruz yane. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HymnOfSnuk Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 sıkış be abi :D[signature][hline]snuk! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Haziran 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2005 said: Aket-Atum, 01 Haziran 2005 17:00 tarihinde demiş ki: daha önce yazıldı mı bilmem ama o parantez içindeki bursa da olabilir lafı beni (bir bursalı olarak) rahatsız etti sern müsterih ol . uzun bir sure bursada kaldim ama abartıldıgı kadar ipneye rastlamadim bursada . hatta izmirde arabasina bindigim bir taksici : " turkiyedeki butun ipneler izmirde dogar bursada yetisir ve istanbulda sey edilir " demisti . bursaya karsi bu tezi savunanlarin daha cok izmir ve istanbullu oldugunu ve karsi tez olarak bunu one surebilecegini hatirlatirim .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Numb Mesaj tarihi: Haziran 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2005 abuk sabuk şeyleri yazıyosunuz buraya yani birisi girip hakaten inancak diye korkuyorum :) osmanlıda 20 bin ibne var.. bunların hepsi biliniyor... ayrıca ibne osmanlıca da da ibne olarak kullanılıyor.. ayrıca bu ibnelerin hepsi aktif.. vede mehtaran degilde yeniçeriler iki ileri bir geri gidiyor. yani osmanlı ordusu yürürken arkadan birilerinin tecavüz etmesinden orkuyor. yani bütün ibneler önüne gelene saldırıyor... yav umarım geyigini açmışsınızdır bu başlığı.[signature][hline] sevdasız bir iklimde çember çeviriyordu yüreğimki sen çıktın gene ağaçların köklerinden. Her yıktığım ağaç sen büyüdün. Yüreğimi çizdiğin bir bardak biradan, içerimi sildiğin bir silginden külleri savurdum rüzgara, kalanları diktim tekrar kestiğim boynundan çıkan kanlarla suladığım çınara. Kustum, tiksindim sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zagg Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 Bu reklam öyle iki dk.da çekilecemez hayal gücün geniş kafanda bişeyler kurup saçmalama..[signature][hline] «³¹®¤R_e¤³_X¤³¹x¯²-» Rap'de başbakan bu kajmeran !!! || Yoneso hosting hizmetleri || >>>X+ Projéct web design<<< Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar