Mandoo Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 bildiğimiz gibi yeniçeriler 2 ileri 1 geri yürürler...fakat büyük çoğunluğumuz bunun sebebini bilmez... zamanında (hangi padişahın dönemi unuttum kusura bakmayın) yeniçeriler ibme adı verilen şapkalar kullanmaktalar.padişahımız(kim bilmiyorum) bolu valisinden(bursada olabilir:)) 20 bin ibme istiyor.. fakat bu vali lafı 20 bin ibne diye anlıyor...çevre illerden valiliklerden 20 bin ibneyi topluyor ve bunları İstanbul'a yolluyor... padişah gelen ordunun haberini alınca İstanbul'a saldırıldığını düşünüp yeni çerileri ordunun üstüne yolluyor...fakat yeni çeriler orduyla karşılaştıklarında olay açığa çıkıyor... bu ordunun ne yapılacağı düşünülüyor ve bunlar yeni çerilerin arkasından sefere gönderiliyor(balkanlara sanırım) yeniçeriler arkalarından gelenlere dönüp baka baka bu yürüyüş ortaya çıkıyor... çok şaibeli bir mesaj oldu kusura bakmayın ama sanırım tamamiyle gerçek bir olay...(emin değilim..)[signature][hline]_iReM_, 09 Ocak 2005 22:16 tarihinde demiş ki: ne bu ya kız diyince öyle altın günü gibi boş işler gelio hemen aklınıza.bitek çay servisine yaramıoruz yane. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
December_Flower Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 sen de inandın buna?[signature][hline]You´ll never be alone again You´ll never die again You´ll never be born again You´ll forever be, stuck here in eternity... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mandoo Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 abi anlatan arkadaş ciddi biri yalan olma olanağı yok gibi bişi :) değiştirme: ha ama yemişte olabilir :D[signature][hline]_iReM_, 09 Ocak 2005 22:16 tarihinde demiş ki: ne bu ya kız diyince öyle altın günü gibi boş işler gelio hemen aklınıza.bitek çay servisine yaramıoruz yane. [Bu mesaj Mandooo tarafından 29 Mayıs 2005 16:56 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
December_Flower Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 olayın gerçekliğinden çok o nüfustan 20 bin ibne toplanıyorsa,bilemiyorum :D[signature][hline]You´ll never be alone again You´ll never die again You´ll never be born again You´ll forever be, stuck here in eternity... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mandoo Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 unutma osmanlılarda oğlancılık çok yaygın :D[signature][hline]_iReM_, 09 Ocak 2005 22:16 tarihinde demiş ki: ne bu ya kız diyince öyle altın günü gibi boş işler gelio hemen aklınıza.bitek çay servisine yaramıoruz yane. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LasT_SuRviVoR Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 walla 20bin ibne nası bulmus adam ya[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mandoo Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 padişah emri yusuf ve iman gücü eseri olsa gerek...[signature][hline]_iReM_, 09 Ocak 2005 22:16 tarihinde demiş ki: ne bu ya kız diyince öyle altın günü gibi boş işler gelio hemen aklınıza.bitek çay servisine yaramıoruz yane. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 yeniceriler degil mehteran 2 ileri 1 geri gider .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
demirbilek2 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 oooff cok komik ya :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mandoo Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 mehter takımı ve yeni çeriler diye biliyorum ben?ha birde mehter takımı yeniçerilerden oluşturulmuyormu?..[signature][hline]_iReM_, 09 Ocak 2005 22:16 tarihinde demiş ki: ne bu ya kız diyince öyle altın günü gibi boş işler gelio hemen aklınıza.bitek çay servisine yaramıoruz yane. [Bu mesaj Mandooo tarafından 29 Mayıs 2005 17:13 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
metboy Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 koskoca padişah 20 bin ibne ister mi hiç töbe :)[signature][hline];;suitfly | icq | msn: [email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 direk fıkra anlatmış sen de ciddi ciddi gelip tarih'e yazmışsın. [Bu mesaj Bonecrusher tarafından 29 Mayıs 2005 18:01 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 200.000 kisilik viyanayi feth etme iddiasindaki bir ordu nun 2 ileri 1 geri gittigini gozumde bir canlandirayim dedim olmadi . ustelik bu anlattiginin aslinin bursa nin ibnesi cok bir sehir oldugu yalanini kulaktan kulaga yaymak icin cikarilmis osuruktan bir hikaye oldugunu belirterek en azindan yakin tarihimize isik tutayim istedim. [signature][hline]You must be silent in front of my famous presence . [Bu mesaj huun tarafından 29 Mayıs 2005 20:27 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maedhros Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 ahah harbi iyi yemiş adam =D[signature][hline]msn/mail|mail|icq Aha ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Truwan Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Bu ne ya ahahahah Bu arada bütün yolu bir ileri bir geri katetmiyor yeniçeriler yoksa mantiken 1.5 kati daha uzun sürerdi seferler.[signature][hline]Garbın cebin-i zalimi, affetmedim seni Türküm ve düşmanım sana, kalsamda bir kişi! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Oha falanlardayım şu an.[signature][hline]CEO of the Holy Inquisition Corp "Biz insan yakıyoruz." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Napoleon Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Yeniçerilerin iki ileri bir geri gitmesi tören yürüyüşüdür, sadece törenlerde yapılır, inanmayın böyle paparazziliklere.[signature][hline]Gimli, 06 Şubat 2005 00:13 tarihinde demiş ki: Abi Şahab 5 geliyor, çekin o tankı oradan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Gerçekten kutluyorum. Bahsi geçen ibne mevzuu, Bursa şehrinde ibneler çok destanını yaymak için kullanılan bir hikayedir. Bunu anlatan seni yemiş. Yeniçerilerin iki ileri bir geri(ki tam geri değil, dönerek adım atarlar) yürüyüşü tören yürüyüşüdür, genelde ordu seferden dönerken veya padişah selamlanırken yapılır. Saygı ifadesidir. Koskoca ordunun sefer öyle yürüdüğüne inandıysanız bravo, o zaman bizimkiler savaşa gidene kadar iki kere padişah değişir, devran döner ayakta ülke kalmazdı, yapmayın yahu :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 istiklali farmlasam butun hafta 20000 ibne bulamam be[signature][hline]Beş Hececiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 hatta daha sonra gidip o 20bin ibne yunanistanı kuruyor öyleymiş yani hikayenin sonu[signature][hline]shinsetsu desu.. WoW - Apache - Burning Legion Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2005 said: Apache, 30 Mayıs 2005 02:04 tarihinde demiş ki: hatta daha sonra gidip o 20bin ibne yunanistanı kuruyor öyleymiş yani hikayenin sonu eheuehu super :) uzun suredır bu kadar gulmemıstım[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2005 said: Truwan, 29 Mayıs 2005 20:30 tarihinde demiş ki: Bu ne ya ahahahah Bu arada bütün yolu bir ileri bir geri katetmiyor yeniçeriler yoksa mantiken 1.5 kati daha uzun sürerdi seferler. aslında 2 katı uzun sürer 2 adım+geri 1 adım+ileri 1 adım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Truwan Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2005 Eet haklisin iki kati[signature][hline]Garbın cebin-i zalimi, affetmedim seni Türküm ve düşmanım sana, kalsamda bir kişi! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2005 2 ileri 1 geri degilde 3 ileri 2 geri giden bir ordunun feth edemeyecegi yer olmazdi . dusmanlarinin cogunu guldurerek oldurecegi icin etkili bir ordu olabilirdi .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
montezaus Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2005 nasıl mükemmel bi adamsın sen öyle ya yareldim şurada yalnız, bel ağrısına karşı uzun yürüyüşlerde gerekli bir yürüyüş tarzı o. mehter de, tören felan değil, seferlerde düzeni sağlamak için var olan bi topluluk zaten.[signature][hline]__and one day.. one day i'm gonna grow wings # # a chemical reaction [ u know where u are ] hysterical and useless [ u know where u are ] hysterical and.. [ u know where u are ] **no more dinosaurs @montezaus *** montezaus.deviantart.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar