Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeniçeri Yürüyüşünün Temel Sebebi

Mandoo

Öne çıkan mesajlar

bildiğimiz gibi yeniçeriler 2 ileri 1 geri yürürler...fakat büyük çoğunluğumuz bunun sebebini bilmez...

zamanında (hangi padişahın dönemi unuttum kusura bakmayın) yeniçeriler ibme adı verilen şapkalar kullanmaktalar.padişahımız(kim bilmiyorum) bolu valisinden(bursada olabilir:)) 20 bin ibme istiyor..

fakat bu vali lafı 20 bin ibne diye anlıyor...çevre illerden valiliklerden 20 bin ibneyi topluyor ve bunları İstanbul'a yolluyor...

padişah gelen ordunun haberini alınca İstanbul'a saldırıldığını düşünüp yeni çerileri ordunun üstüne yolluyor...fakat yeni çeriler orduyla karşılaştıklarında olay açığa çıkıyor...

bu ordunun ne yapılacağı düşünülüyor ve bunlar yeni çerilerin arkasından sefere gönderiliyor(balkanlara sanırım) yeniçeriler arkalarından gelenlere dönüp baka baka bu yürüyüş ortaya çıkıyor...

çok şaibeli bir mesaj oldu kusura bakmayın ama sanırım tamamiyle gerçek bir olay...(emin değilim..)[signature][hline]_iReM_, 09 Ocak 2005 22:16 tarihinde demiş ki:
ne bu ya kız diyince öyle altın günü gibi boş işler gelio hemen aklınıza.bitek çay servisine yaramıoruz yane.
Sosyal ağlarda paylaş

abi anlatan arkadaş ciddi biri yalan olma olanağı yok gibi bişi :)

değiştirme: ha ama yemişte olabilir :D[signature][hline]_iReM_, 09 Ocak 2005 22:16 tarihinde demiş ki:
ne bu ya kız diyince öyle altın günü gibi boş işler gelio hemen aklınıza.bitek çay servisine yaramıoruz yane.

[Bu mesaj Mandooo tarafından 29 Mayıs 2005 16:56 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

mehter takımı ve yeni çeriler diye biliyorum ben?ha birde mehter takımı yeniçerilerden oluşturulmuyormu?..[signature][hline]_iReM_, 09 Ocak 2005 22:16 tarihinde demiş ki:

[Bu mesaj Mandooo tarafından 29 Mayıs 2005 17:13 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

200.000 kisilik viyanayi feth etme iddiasindaki bir ordu nun 2 ileri 1 geri gittigini gozumde bir canlandirayim dedim olmadi . ustelik bu anlattiginin aslinin bursa nin ibnesi cok bir sehir oldugu yalanini kulaktan kulaga yaymak icin cikarilmis osuruktan bir hikaye oldugunu belirterek en azindan yakin tarihimize isik tutayim istedim. [signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .

[Bu mesaj huun tarafından 29 Mayıs 2005 20:27 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Gerçekten kutluyorum. Bahsi geçen ibne mevzuu, Bursa şehrinde ibneler çok destanını yaymak için kullanılan bir hikayedir. Bunu anlatan seni yemiş.

Yeniçerilerin iki ileri bir geri(ki tam geri değil, dönerek adım atarlar) yürüyüşü tören yürüyüşüdür, genelde ordu seferden dönerken veya padişah selamlanırken yapılır. Saygı ifadesidir.

Koskoca ordunun sefer öyle yürüdüğüne inandıysanız bravo, o zaman bizimkiler savaşa gidene kadar iki kere padişah değişir, devran döner ayakta ülke kalmazdı, yapmayın yahu :)
Sosyal ağlarda paylaş

nasıl mükemmel bi adamsın sen öyle ya yareldim şurada

yalnız, bel ağrısına karşı uzun yürüyüşlerde gerekli bir yürüyüş tarzı o. mehter de, tören felan değil, seferlerde düzeni sağlamak için var olan bi topluluk zaten.[signature][hline]__and one day.. one day i'm gonna grow wings # # a chemical reaction [ u know where u are ] hysterical and useless [ u know where u are ] hysterical and.. [ u know where u are ]

**no more dinosaurs @montezaus
*** montezaus.deviantart.com
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...