Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Duyarlılık Hareketi

Gothic

Öne çıkan mesajlar

sen onlarin malini tuketmezsen onlar senin malini tuketir mi ? tuketmez . demek ki artik malin menseyi degil , kimin daha kaliteli ve ucuz urettigi onemli .

oyle yerli mali yurdun mali diyerek koruma duvarlari ormekle olmaz dersek bu ulkenin de kaliteli ve ucuza yaptigi seyleri ogreniriz . tekstil gibi otomotiv gibi turizm gibi .[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc.
Sosyal ağlarda paylaş

yahu bunun milliyetcilikle ne ilgisi var?
ülkenin ekonomisi rahatlarsa hepimiz daha rahat yaşarız.

neyse ya ben bişi dememiş olayim boşverin.[signature][hline]Bestiae sumus, ut non bestiae simus...
Web Site(ler)mizin Tarihçesi
Never argue with an idiot, they'll drag you down to their level and beat you with experience!
Sosyal ağlarda paylaş

bu ülke sanayicisi ve hizmet sektorunde calisani istedigi zaman en iyisini yapabilecegini ispat etmistir zaten . dunyada kredi kartina taksit olayini ilk bizim bankalarimiz cikardi dunya uyguladi .

milletin onunu acin yeter . bos laf istemez .[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc.
Sosyal ağlarda paylaş

bu olaya bir bakış açısı daha var, eğer ki herkes sırf yerli malı kullanırsa, yurtdışıyla rekabet olmayacağı içün, yerli şirketler argeye, kaliteye daha az önem verecekler ve gelişmeyecekler ve diğer ülkelerde ki sektörler gelişirken bizimkiler iyicene geride kalacak

had bakalm..[signature][hline] Kedileri seviyorsan buraya tıkla.

[Bu mesaj Rahan tarafından 24 Haziran 2005 23:59 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
forgiver, 24 Haziran 2005 11:34 tarihinde demiş ki:
en basitinden bir örnek:

milka yerine ülker çikotalı gofreti seve seve tercih ederim ama coca cola yerine cola turka olmuyor

özet: güzel olanı üretelim ondan sonra kendi malımızı kullanalım.

ya abicim çok zor tutuyorum kendimi bu konuda
allah aşkına iyisini nasıl üreticen komik geliyor bişiler sölücem kişisel alınıcan
oyüzden sölememem en iyisi ama
ananın karnından 18 yaşındamı çıktın sorusunu soruyorum ister ne alaka de ister ne demek istediğimi anla kusurumada bakma
özür dilerim[signature][hline]I am lost in the black chamber.There's no way to turn back. I'm possessed by the old creature who has planned all to take my soul. Too late for me, in my hands, in my head. He is in me, my soul is lost in his black chamber...
Sosyal ağlarda paylaş

hala anlamıyorsunuz
gıdın ıngılızlerı ınceleyın adamalr ulkelerınde uretılmıyen hıcbır yıyecegı yemıyorlar dıyelım x sebzesı yazın yetısıyor kısın bulunmuyorsa kışın o sebze yerıne baska bısey tercıh edıyorlar
urettıgını tuket tukettıgını urettır bu felsefe
sıze kımse swatch saat almayın onun yerıne gıdın emınonunden korsan saat alın demıyor ulkende olmıyanı elbette alıcan hatta alıcankı yerlı sermaye arz ı gorup kendısıde girişsin
DMS ornegı gercekten ıyı brı ornektır omrumde bu kadar dısıplınlı calısan bır fırma gormedım yanı kaldı kı hem ucuz hem kalıtelı urun satıyorlar yabancı markalarla kıyaslanınca

bazı aşırı mıllıyetcıler yabancı malı hıcbırseyı satın almayın dıyor o tamamen yannıs bızım yapmamız gereken

mumkun oldugunca yerlı mallarını satın almak
sımarıklık yapıp
ayy babolı yerlı malı buya ben bunu almamkı hocam
yapmamak kalıtelıyse yerlı malını tercıh etmek yanı bu ulkede yerlı malı almanın asagılayıcı bırsey oldugunu sanan ınsanlar var[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.
Sosyal ağlarda paylaş

tam okumadım mesajı ama anladığım yerli malı kullanın fln demişsin bu ülkenin halkı senin dediğin laftan anlamaz bir malın ucuzu varken gidip pahalısını almaz . ardadaş güzel demiş bu ülkenin malı diye geçen gördüm adamlar rusyaya mal satamıyoruz diye domatesleri ezdiler o vatan hainlerinden domates alacağıma gider israilden gelen domatesi yerim! iş lafla olmuyor arada görmüştüm şu malları kullanmayın diyenler vardı işte microsoft ürünleri intel fln belki ilerde sen yabancı malı kullanmayında dersin? bilemicem ama güzel ülkemde halkın elinde güç olmadıkça 5m çin malı ayakkabı varken 10my e türk malı almaz ,alamaz.[signature][hline]Ceyhun ALYEŞİL
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Angelfire, 25 Haziran 2005 03:28 tarihinde demiş ki:
ya abicim çok zor tutuyorum kendimi bu konuda
allah aşkına iyisini nasıl üreticen komik geliyor bişiler sölücem kişisel alınıcan
oyüzden sölememem en iyisi ama
ananın karnından 18 yaşındamı çıktın sorusunu soruyorum ister ne alaka de ister ne demek istediğimi anla kusurumada bakma
özür dilerim

hakaret etmedikten sonra istediğin gibi deşarj olabilirsin.
tabi ne demek istediğini anlayabilseydim bende mutlu olurdum oda ayrı mesele.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Sosyal ağlarda paylaş

viktor hadi meyve sebzeyi geçtim. ingilizler, en üstte bahsedilen "mutlaka türk ürünü al" tarzında bir milliyetçilik hareketinde değiller ki.
doğaldır, meyve sebzeyi taze tüketmek, güvenli tüketmek, kendi kıstasları içinde üretilenleri tüketmek istiyor olabilirler.
ancak, yukarda bahsedilen bundan çok ayrı. mercedes alacak paran varken, ilk tercihin mutlaka türk ürünü olsun diyor. yani mercedes, bmw gibi arabalar alabilecekken Tofaş'a binelim. sadece Türkiye kalkınsın, firmalar güçlensin diye.
İngilizler sadece İngiliz firmalarını kullanmıyorlar, başka firmaları da çekinmeden kullanıyorlar.
Porsche, Snickers gibi firmalar sanırım İngiliz değillerdi.[signature][hline]Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

Ya ingiliz ekonomisiniyle türk ekonomisinin nasıl geliştikleri arasındaki farkımı konuşuyorsunuz?

İngilizler çok fazla dışarıdan ürün alıyorlar.İngiliz şirketleriinin pek bir sözü yok aslında amerika almanya gibi ülkelerin şirketleriyle karşılaştırılınca.
İngilizler yıllarca sömürdü ülkeleri.Ve çok cimri millettir.Bu yüzden şimdi böyle büyük bir zenginlikleri var.

Türkiye nin öyle bir şansı yok.Ayrıca bence bu komunistleğe girer.
Sonuçta şöyle bir fark var.
Teknolojmiiz 0
sadece en iyi olduğumuz konu tekstil - ki gerçekten çok kaliteliyiz- ancak tekstilde ülkemize kandıırırız.
Turizm ; Türke bir gecelik 160ytl i ken yabancıya 40$
Zaten diğer sektörlerdede herşey dandik.

Siz alıcaksınız bir ev sinema sistemi vericeksiniz ona 400-500 ytl para ama birkaç ay içinde bozulucak
Ama gidiceksiniz Phillps den alıcaksanız LG den alıcaksınız senelerce idare edicek.
(Bu örnek sadece ama şunu görmek lazım Türkiye Arçelik , Beko ,Vestel gibi markalarla dünyada çok saygın bir ülke oldu.Özellikle beyaz eşya konusunda )

Yani türkün pek bir şansı yok.Zaten alım gücü düşük bir ülke.
Alırken herkesde kalitelisini aradığı için doğal olarak para dışarıya çıkıyor.

Aslında bu ülkede 50-60 yıllarda başlayan birbiriniz kazıklama furyası başlamasaydı
ülke daha farklı bir ekonomiye sahip olurdu.[signature][hline]tuana...
DC++ Paticik Unofficial Hub:paticik.no-ip.org:411
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...