Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Warlock olmanın avantajları dezavantajları nedir

Silverpain

Öne çıkan mesajlar

o senin şansına denk gelmiştir normalde backfire yüzdeleri hafife alınamayacak oranda yüksek şöyle ornek vereyim net o matic :) den 10 kere kullandıysan 3 4 kez yakalanıyorsun kısacası engineering ofansif itemlerin yüzde yüz başarı şansı olmadığı için genelleme yapmak yanlış olur sonuçta 100 kez olmaz ama en önemli en gerekli anda backfire olur yüzde yüz kazanacağın savaşı kaybedersin :)[signature][hline]WoW
Warsong (eu)
Undead Rogue
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Regalya, 15 Haziran 2005 11:07 tarihinde demiş ki:
said:
Elufulec, 15 Haziran 2005 10:58 tarihinde demiş ki:
bu yazdigin tamamen yanlis. warlock en iyi damage dealer? o +damage itemlar bi tek warlocka mi özel? baska classlar takamiyo mu o itemlardan? damage meter'de her zaman warlock 1. olur diyosun. shadow priest heali birakip dmg verse daha cok dmg verir warlocktan. su ana kadar bu forumda yazilan en sacma yazi olmus bu bence.

öff ya kimlele tartişiyoruz hey allahim
Güzel arkadaşım yazdıgımda yanlışlık yok bir mage de priestte dmg add item giyebilir eywallah
Simdi mage fireball i 1.5 sny demi atior ?
Priest in mind blasti eywallah od a 1.5 sny shadow boltla manasi birmi ? dmg i birmi ?
Saçma olan tam olrak bilmediginiz konu hakkinda yorum yapmaniz kactane lockunuz var serverinizde shadow bolt u min 1.4-1.5 k vuran
misal mind blast i 1.3k dan az critliyen sp ye sp demeyiz bizim serverde ...

benim tartistigim yok yazdiginin gercekle bagdasir yani ve mantigi yok onu belirttim. ters bi düsünce oldugu zaman "kimlerle tartisiyoruz hey allam" diye karsindakileri kücük göstermeye calisma.[signature][hline]ICQ: 132225
MSN: [email protected]

[Bu mesaj Elufulec tarafından 15 Haziran 2005 11:16 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Dreamfury, 15 Haziran 2005 11:10 tarihinde demiş ki:
diycek bi sey bulamiyorum yanıt vermiyim diyorum kendimi tutamıyorum arkadasım hangi mage 1.5sn de fireball atiyor,o level 1 deki fireball bi ilk diger classları oyna ondan sora gelip diger classlar hakkında yorum. kimlerle tartısıyosun,ben butun classları 40+ oynamıs biriyim,butun skilleri,butun talentları denemis biriyim. sen neyden bahseder durursun,priesti dd sanan birisin arkadasım ben sana ne diyim :/

Güzel arkdaşım seninle anlaşamıyoruz ben orada karşılaştirma yapiyorum
Warlock 1.5 sny de atabilior mage atabilior ? anlaminda soyledim talentsiz 3.5 sny de aticak mage fire ball i ama yoksa senin presence of mind in inin cooldownu 1 sny felanmi ? yada hayatin deviat delight ile mi gecior rap casting lemi dolaşiyorsun mage ile...
lock 1.5 sny 1.4-1.5k dmg dmg add iel
mage 3 sny (talent ile) 900-100 dmg
Priest 1.5 sny mind blast 1-1.1 k dmg

Ayrıca senin amma büyük bi egon varmış şunu yaptim bunu yaptim bunu kestim bunu yaptim sen yaptın acaba karsimdakide yapmiş olabilirmi diye düşündünmü hiç özellikle birbirimizi tanıdığımızı zannetmiyorum.
bende bütün classlari oynadim ama kendimin ama arkadaşlarimin vs neyse ben anlatmak isteigimi sana anlatamiyorum anlaşamıyoruz ileri götürmek yersiz belki birbirimizi kırabiliriz.[signature][hline][Dreadlords]
Regalya
Sosyal ağlarda paylaş

said:
neverhood2, 15 Haziran 2005 11:02 tarihinde demiş ki:
said:
Elufulec, 15 Haziran 2005 10:58 tarihinde demiş ki:
said:
Regalya, 15 Haziran 2005 10:45 tarihinde demiş ki:
said:
Mum_Chamber, 15 Haziran 2005 10:30 tarihinde demiş ki:
yanlış yönlendirme olmasın, en iyi damage dealer değil. en iyi DoT dealer. muhtemelen karşısındakini öldürüyor fakat kendisi genelde daha önce ölüyor. grup pvpde çok işe yarıyor, çok rahat solo yapabilir, grup pvmde peti için tercih ediliyor, 1v1'de orta sıralarda (bazı classlara karşı çok güçlü, bazılarına karşı çok güçsüz)

Yanliş en iyi dmg dealer locktur
shadow dmg add set + curse of shadow 1.5-2 k shadow bold dps 3.5 k ya kadar crit ratesi ile 1. sirada yer alir
instance de ise Dmg matter ile kontrol edebilirsiniz Locklar her zaman icin 1. sırayi alir mageler aoe bile kassa roguelerle 2.ligi paylaşirlar deneyebilirsiniz.
magelerin lure dmg le siralamaya girmelerinin genel sebebi Curse of shadow + arcaine missle dir..
Duel ve pvp de işlevseldir Engi warlock yapin will of forsakeni acmis rogue arkadaş i neto magic le fitleyip kafasini gözünü acin zaten en kiral rogue arkadaşin dmg add setli bi lock un karsisinda 2 shadow bold bi death coillik cani vardir 4-4.5 k hp

Bilmiyorsaniz ögrenmiş oldunuz.
Arkadaşı yanlış yonlendirmeyin kafası karışmasin.

bu yazdigin tamamen yanlis. warlock en iyi damage dealer? o +damage itemlar bi tek warlocka mi özel? baska classlar takamiyo mu o itemlardan? damage meter'de her zaman warlock 1. olur diyosun. shadow priest heali birakip dmg verse daha cok dmg verir warlocktan. su ana kadar bu forumda yazilan en sacma yazi olmus bu bence.

en baba damage dealer druiddir moonfire starfire wrath derken damage meter da 1den düşmem full +damage +crit ekipmanı da çaktım, ragın %15ini ben indirdim
arada da heal çakarım öyle hoşuma gittiği zaman çok yalvarırlarsa

3n ub@r cl@ss b3n1mk1 b3 k3nk0 zuz8zuUZuzU

forumdaki her basliga su salak leet taklitlerini yazip tartisma cikarma bi kere de.[signature][hline]ICQ: 132225
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Elufulec, 15 Haziran 2005 11:15 tarihinde demiş ki:
benim tartistigim yok yazdiginin gercekle bagdasir yani ve mantigi yok onu belirttim. ters bi düsünce oldugu zaman "kimlerle tartisiyoruz hey allam" diye karsindakileri kücük göstermeye calisma.

Haklısın kusura bakma özür dilerim ne bileyim bircok serverde bir cok kişi tarafindan bilinen bi oalyı acikladima ma full negatif tepki alinca biraz kızdım o kızgınlık anında yazdım.[signature][hline][Dreadlords]
Regalya
Sosyal ağlarda paylaş

linki veremicem , okuyalı baya olduu için hatırlamıorum ama us forumlarında en kısa sürede en çok dmg veren classın hangisi olduğyla ilgili bi topic vardı orda warlock un gerekli talent seçimleri ve itemları ile birlikte 3-4 sn içinde 3.5-4k dmg vurduğu veya vurabildiği yazıodu , he ama derseniz öyle bile olsa ne kadar eğlenerek oyanayabilirsin ona lafım yok gerçekten belli bir yerden sonra gerçekten sıkıcı.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Regalya, 15 Haziran 2005 11:17 tarihinde demiş ki:
said:
Dreamfury, 15 Haziran 2005 11:10 tarihinde demiş ki:
diycek bi sey bulamiyorum yanıt vermiyim diyorum kendimi tutamıyorum arkadasım hangi mage 1.5sn de fireball atiyor,o level 1 deki fireball bi ilk diger classları oyna ondan sora gelip diger classlar hakkında yorum. kimlerle tartısıyosun,ben butun classları 40+ oynamıs biriyim,butun skilleri,butun talentları denemis biriyim. sen neyden bahseder durursun,priesti dd sanan birisin arkadasım ben sana ne diyim :/

Güzel arkdaşım seninle anlaşamıyoruz ben orada karşılaştirma yapiyorum
Warlock 1.5 sny de atabilior mage atabilior ? anlaminda soyledim talentsiz 3.5 sny de aticak mage fire ball i ama yoksa senin presence of mind in inin cooldownu 1 sny felanmi ? yada hayatin deviat delight ile mi gecior rap casting lemi dolaşiyorsun mage ile...
lock 1.5 sny 1.4-1.5k dmg dmg add iel
mage 3 sny (talent ile) 900-100 dmg
Priest 1.5 sny mind blast 1-1.1 k dmg

Ayrıca senin amma büyük bi egon varmış şunu yaptim bunu yaptim bunu kestim bunu yaptim sen yaptın acaba karsimdakide yapmiş olabilirmi diye düşündünmü hiç özellikle birbirimizi tanıdığımızı zannetmiyorum.
bende bütün classlari oynadim ama kendimin ama arkadaşlarimin vs neyse ben anlatmak isteigimi sana anlatamiyorum anlaşamıyoruz ileri götürmek yersiz belki birbirimizi kırabiliriz.

hmm bu warlocklar nasıl atıyor 1.5sn de shadow bolt?
Sosyal ağlarda paylaş

Epic mountla pet hala kayboluyor , bizzat 60 warlock tarafından denenmiştir , geçmiş olsun ...[signature][hline]
EU retail (BL) Kerbela Night elven Warrior 60 active and kicks ass ;D
EU retail( BL) Kara Gnome Warlock 51 resting
EU FB Daywalker Dwarf paladine 37 wiped
US OB Daywalker Human paladine 18 wiped
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Dunedain, 15 Haziran 2005 12:06 tarihinde demiş ki:
Epic mountla pet hala kayboluyor , bizzat 60 warlock tarafından denenmiştir , geçmiş olsun ...

eyvallahta neden gecmis olsun,onu anlayamadım?[signature][hline]c3(p0) <42 Gnome Warlock>
Absolution <60 Human Priest>
Nutiara <52 Undead Rogue>
Mae <49 Night Elf Hunter>
Nefastus <49 Tauren Shaman>
ve daha bir cogu :P
Sosyal ağlarda paylaş

warlock en ii dmg dealer deildir belki .. ama instance larda bi mage kadar dmg verebilir .. instance lara bi ss ve sta buff için alınır dien arkadasa ... ayrıca bi warlock un oldugu grupta rogue nun dmg olarak mage i gecmesi gercekten cok zor ..

biri en kısa zamanda dmg vuran en cok dmg vuran demiş dogru olabilir ama soulshardınız varsa yapabilirsiniz bunu .. instant olarak soulshardla 1.5k dmg den baslıyor ....

petlerin takip etme sorunu ortadan kalktı ..

pvp de 1vs1 de düzgün petle .. alamıcagınız hic bir class yok ..
ama nasıl baskaları iki tuşa basıp alır siz bi milyon kombinasyon deneyerek her class a karsı ayrı bi taktik geliştirerek yaparsınız bu işi ..
en buyuk avantajı ise warlock olmanın millet etrafta para ararken .. siz atınızda kosturuo olursunuz :)

bunnarın dısında warlock en can sıkıcı class ..
nie mi dogru pet asla dogru zamanda yanınızda olmak ..mesela bi mage in felhunter ı olan warlock karsı şansı %1,2 lerde .. ama karsınıza mage cıktıgı zamana felhunter ınızın yanında olma şansıda o kdr
soul shard denen lanet şey asla yetmez hep biter . ve bittini farketmessiniz bile pvp ortasında noldugunu sasırırsınız ..
soul shard toplamaya calısmak dunyanın en sıkıcı işidir yeni patch de pvp den soul shard alınabilmesi .. bu işi biras daha cekilir hala getirdi ..
nerdeyse sizin attınız 3 dot kadar dmg veren tek bi priest dotu gorunce kahrınızdan ölürsünüz .. aynı sekilde 1.5 sn cast le fear atmaya calısırsınız hp nizin cou gitmiştir bu arada .. ama trinket var bu oyunda .. attınız fear hic bi işe yaramas..
ben ud yim bu konuda alliance arkadasların nasıl bi sorun cektigini dusunmek bile istemiorum ..
set item ları veya genel olarak item ları +sta base oldugu için bütün cloth giyenler sizin itemlara atlar .. N de ve salak bi grup lideri dreadmist mantlenızı bi priest a verince(nede olsa priest a yaranmak zorunda bi dahaki instance macerasında caırabilmek için ) .. lanet okuyup charı silmeyi düşünürsünüz ..
bu dezavantajlarının listesii uzarrrr giderrr ........

sonuc olarak warlock diğer klasslara göre .. oldukca dezavantajlı .. ama ben yine de seviyorum ..
yeni acmak isteyenlere de sunu diim blizz in bizi böle öksüz bırakmıcana inanıorum :)
Sosyal ağlarda paylaş

warlock olmanın avantajı -özellikle ileri seviye- instancelarda havada kaparlar seni.

dezavantajı ise pvp'de zorlanırsın. 1vs1'de yani. ha karambolde birden fazla rakibi dotlayarak ne derece süper bi grup adamı olduğunu gösterebilirsin. ama teketekte karşındaki rakip curselerini pek sallamadan çatır çutur alır aşşa.[signature][hline]- sauron is back frodo.
- FUCK!
Sosyal ağlarda paylaş

Şu an warlocka emek veren herkese geçmniş olsun , güzel bir sınıf ancak böyle harcanabilirdi , D2deki necroyu şuraya koysunlar ne çoşarım var ya ne ayallerle warlock açtık yaptıkları classa bak necrodan sonra oldu mu b bliz ? oldu mu ha ? yemişim d2deki necroyu tasaralayan amcamı getirsende komple değiştirsen warlockda warlock olsa adam gibi , saçma sapan yetenekler gereksiz dotlarla uğraştırıyosun bizi .
PS: ben 51e kadar sabretdim warlocka sonra bitti olayı oyundan zevk almak istiyosanız bi rouge warrior veya shaman açın ondan sonra bakın bakalım bir daha warlock oynamak sarıyor mu ? Blizz bombok etmiş sınıfı bombok , ayrıca harlam diye bir 60 warlock var adam 1.8k shadow bolt çakıyor critle ama gel gör ki hala eziliyor undead( her türlü ) priest ( her türlü ) warrior ( her türlü ) karşısında . D2 oynayanlar bilir necro yu ve necronun nelere kadir oldugunu .

Ve eminim warlock başlatanların yarısından fazlası D2deki necroya yakın birşey bekliyordu oysa şimdi hale bak oyundaki en ezik karakter sözde warcraft dünyasında büyük rolü var . Lol yani . Anladın mı şimdi niye geçmiş olsun dedigimi ? Warlock benim mmorpglerde gördügüm en saçma karakter hemde açık ara şimdiki aklım olsa priest açar onlada coşardım .
Ps: warlocka 9 gün 7 saat küsür ayırmışım yazık olmuş o vakte ...[signature][hline]

[Bu mesaj Dunedain tarafından 15 Haziran 2005 12:23 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

warlock ın rogue a zorlanacağına,hatta yatacağına inanmıyorum.warlock detect invisiblety ile rogue a etkisiz olacağını zannetmem.[signature][hline]Lorrotar-47 Human Mage-BL

Temel:Hışşt Dursun ormanın güzelliğine bak..
Dursun:Ağaçlardan göremiyorum ki...

[Bu mesaj Lorrotar tarafından 15 Haziran 2005 12:23 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

detect invisibilty ile stealth in bi alakasi yoktur. Burning Legion serverinda su ana kadar 60 rogue'umla oynadigim süre zarfinda hic bi duelde kaybetmedim bi warlocka, kaybeden rogue da görmedim. fear bile atamadan yatiyor. kesinlikle buffa ihtiyaci olan bi class. en azindan "fear" disinda bi kurtulus sansi verilmeli bu classa.[signature][hline]ICQ: 132225

[Bu mesaj Elufulec tarafından 15 Haziran 2005 12:24 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Heh en sık yapılan hatalardan biri işte detect insibilty ne demek biliyormsunuz ?
hani invisibity potion içersin ya işte o .
Peki hırsızlar ne kullanıyor biliyormusunuz ?
Stealth yani invisibity bi işe yaramıyor .
Ha ama bunla beraber Felhunterdan gelen bi paranoia diye bi olay var , Peki kaç warlock felhunterla dolaşır ? 0 a yakın
neden?
1- özellikleri melee sınıfla dövüşmeye müsait degil
2- tanklık vs yapamaz
3- fehunter summanlayıp sonra başka bir pet summonlamakda çözüm degil lçü-nkü paranoia anca 10 dk sürüyor Pof gibi 1 saat sürse harcadıgın sharda belki degecek .

Duellerde ancak felhunterın paranoiası işe yarar gerçek pvpdeyse anlamı olmayan gereksiz bir özellik tıpkı warlockun diger pek çok aptalca tasarlanmış özelliği gibi .

Kısaca Warlock boş bir sınıf diyorsam boştur yani var mı daha ötesi ....[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

oyunun en kısa sürede en fazla damage veren sınıfı magedir

warlock yeterli sürede mage i yakalayabilir, hatta geçebilir

aynı şekilde geçemeye de bilir
ben şahsen aynı +damage ekipmanına sahip bir mage i geçemeyeceğini düşünüyorum çünkü mageler daha çok intellect ekipmanı tercih ettikleri için rutin (ability activationla olmayan) spell critleri daha fazla oluyor

ama bunun dışında bir yerde "ruinlock" diye tabir edilen bir warlockun ruin buildli shadowboltuyla 4200 (dört bin ikiyüz) critlediğini gördüm, sustum

ruin buildli olmayan bir warlockda 2100 critleyebiliyor shadowboltuyla

http://img202.echo.cx/img202/5069/sbcrit23uf.jpg

[Bu mesaj neverhood2 tarafından 15 Haziran 2005 12:54 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj neverhood2 tarafından 15 Haziran 2005 12:58 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

artık honor killlerden de soul shard yapılabiliyor.

yakın bir warlock arkadaşım fear büyüsünün sürekli resist, immune olmasından yakınıyor.[signature][hline]valandil ownz j0o!
she is the one that i adore
creed of my silent suffocation .

WoW - Kelvin , Shadowcaster of Nerull
Sosyal ağlarda paylaş

PVP olarak degilde instancedaki iyi yanlarini yaziyim biraz hic deginilmemis ama locklarin instancelarda en cok ise yaradiklari nokta debuff ozellikler bi sekilde debuffi olan moblara deli critik vuruoyr mageler

Damage olayina gelince 7k mana ile assagi yukari 15k damage vuruyorum ben ae forst nova ve cone of coldla ki daha Ct raidde partinin toplam damgeinin %20sinin altina dusmedim (bosslar haric onlarda rougelarin yanina yaklasamiyorum) locklarin ise %15 i geciceklerini sanmam tabi bu instancelarda 10 tane mobla savasirken ustune locklarin aoeleri bildigim kadari ile fire base bi ise yaramaz cok resist edilir gibime geliyor
Sosyal ağlarda paylaş

valla warlock hakkında ilk başta curse'lerle ilgili bir düşüncem yoktu. necromancer değil de demon summoner gibi birşey olur diye düşünüyordum.
ama karşımda bol bol soulshard kullanan garip birşey buldum.
enslave demon özelliği var mesela, pvp'de, pve'de hiçbir işe yaramıyor.
birkaç video izledim, adam kalkıyor pvp için kullanmaya çalışıyor, tam birisine dalıcak, demon kontrolden çıkıyor, bu sefer onla uğraşıyor. başka birşey deniycek, yine kontrolden çıkıyor felan filan.. adam en sonunda sıkılıyor banish yapıyor kaçıyor. 8 soulshard mı ne harciyor bir iki dakikada :)
onun yerine sucubbus veya voidwalker kullanırım daha iyi.

warlock gerçekten zorlayıcı bir class. nerdeyse hp regenerate için bile soulshard istiycek. ki soulshard yukarılarda birisinin dediği kadar kolay elde edilen birşey değil. mesela partyle instancea gidiyorsunuz. sürekli düşmanları kontrol etmeniz gerekli, hangisinin canı az, hemen koşturup drain soul yapmanız lazım. ama bir bakıyorsunuz arkadan 3 fireball geliyor, siz drain soul yapamadan mob ölmüş.
teketekte pvp veya pve'de ise biraz daha zor. rakibi dot'larla mı zayıflatmaya çalışacaksın, yoksa ölmeden önce drain soul mu yapıcaksın onu hesaplamak lazım. bazen "dur biraz daha zayıflasın" derken ölebiliyor. bazen de "aha şimdi vakti" dediğinizde size vurduğu için drain soulunuz iptal olabiliyor felan.
ha, kasarsanız tabii 20-30 tane felan soulshard toplayıp dolaşırsınız. ama çok zor birşey.

aslında warlock rakibin iplerini mutlaka kendi elinde tutması gerekli. rakip yakınına geldiğinde işi bitik olacaktır. fear, seduce gibi şeylerle uzak tutması gerekli. zaten geri kalan işi dot büyüleri ve succubus hallediyor. hatta 2v2 şeklinde bir savaş olmuşsa, rakibin tekini oyalayarak, tek tek bunları öldürmeniz işleri kolaylaştıracaktır. bir warrior elindeki silaha güvenmek zorundayken, warlock da rakibinin açıklarını yakalamalı ve iyi değerlendirmeli.
mesela wow forumlarında şöyle birşey okudum:
said:
Yesterday I saw a 49th level paladin fighting with the 49th level mob. What did I do? I feared. Not the Paladin but the mob. Paladin turned around, saw tagged undead warlock, four levels lower than he was. Of course he attacked. I did my rutine manoveurs (seduced, started to bolt). Paladin charged towards me and I seduced again and took LOTS of distance.
Remember that Mob I feared earlier? Good.
It came back now, now with the 3 adds. And as the mob had earlier targetted the paladin, the fearing hadn't changed the target, so the mob plus three adds now attacked the Paladin. I continued bolting the paladin from the distance. He shielded up, healed, but it wasn't enough against Four mobs, me and my succubus.
I nailed him with the Shadowburn. And Mobs weren't aggroing towards me, as I was that long on the distance, and didn't damaged 'em at all.
[signature][hline]Beş Hececiler
iamapieceofshit and ihatemyself
Sosyal ağlarda paylaş

son patch notlarını okunuz mu bilmiyorum ama artık playerlardan da soulshard alabiliyo sunuz.. guzel bi yenilik bence..bi de sanırım soulshard yapmak icin xp veren yaratıklara soul drain yapma olayı kalk tı galba her hangi bi lvl daki ne de yapsan soul shard veriyo diye biliyorum..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...