Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ev Dikme Anısı II -Return of "ev dikme", "ev dikme" strikes back


karakedi

Öne çıkan mesajlar

Olayımız : Karakedi power playerlıga adımları atıyor
yer : Osi/Greatlakes

Kablo modeme geçtigimiz aylar, ping max 180. Lag sıfır. Shardlar arası warfarede 1. Bloodrock Guildi, ikinci 150nin üstü guild war ile bizim guild, CPT.

Guilde girdigim ilk günler, yanlışlıkla britain west banka recall yapmışım, benim rune bankanın üzerine hem daha az insan var hemde ne bilim power playerız ya, işin raconu işte :-) Neyse recall yapmışım britain west banka o ne ya, etrafda en az 200-300 kişi var, ve "hi, how can goto bank" yazan oyuna yeni giren bi adamın dışında herkes portakal rengi, eh tabi bende onlara portakal rengi bi anda etrafda guild war, enemy lafları uçuşuyor, bankanın ustunde az adam var dedimya, ulan kendi kendimizi kandırıoz megerse o aşaaada bekleyen herkesin üst tarafada runeları warmış. olm tüm britanyaya savaş açmışız haberim yok.

Gate travel büyüsü macro yapılırmı? Gate travel ve recall büyülerini ayrı ayrı macrolara koyan yegane türk oyuncuyum ben uo shardlarında :-) Hemde Macrosu F1 tuşunda. utanmasam entera koyacam yani.

Oyuna giriyorum systemden mesaj geliyor, şuşu şu guildlere bugun savaş açılmıştır/cpt diye. Firewall soruo abi uo diye bi client war sanırım sana flood yapıo die. Resmen olayı psikopata baglamışız, eğer hareket ediyorsa ve üzerinde cpt yazmıyorsa direk saldırıyoruz, durum o derece vahim ki tame ettigim hayvanların adını bile cpt koyuyorum aman diim benim dragonum benim atım benim wyrmım elleşmeyin diye.

Böyle işte power playerlık, şehirlere girmek hayal olmuş, evde her birinden en az 6-7k reg var onlar bittiginde ne mok yiycem ben diye düşünüyorum. Bankada 700knın üzerinde para var, ama kasaya ulaşmak için bilimum şehirlerin bankalarına gate travella girip çıkıyoruz, etrafda en iyi ihtimalle 10dan az portakal rengi oyuncu varsa durum "güvenli" olurak adlandırılıyor :-) .

eh power playerlıgın bir başka kuralı, ev lootlıycaz...

çantamda 4 tane kara kaplı runebook, her biri full sharjlı. Her birinde marklanmış runelar : idoc house, greatlyworn tower, hatta olayı abartmısız somewhatworn sandstone...

Haritayı bölgelere ayırmışım A mıntıkası, pazartesi günü aranacak gibi notlar düşmüşüm. Oyuna giriyorum klasik bi kaç yüz guild wardan sonraki zamanlarda dagılıp ew arıyoruz. Artık haritada kim hangi evi hangi sıklıkla refresh ediyor gibi bilgilere sahibim, insanlara tanısırken ewlerine gitttigimde artık adamlara kritik veriyorum, çok fazla eve ugruyorsun yada evine daha cok dikkat et, bak gecen gun bu ewe ugradım greatly worn idi gibilerinden. Millet uzaydan mı geldin OSIde mi calışıyorsun gibi sorular soruyor bana (ciddiyim)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sağolsun yeni grief tactics kuralları ile birlikte OSI makineli tüfek gibi oyuncu banladıgı için, işimizde bayaa kolay aslında. Özellikle grief tactics yapanların evleri direk belli, eski oyuncu, PvPci direk evi uzaktan tanıyorsunuz, genelde 2-storyler yada artık deedleri satılmayan large forge gibi evleri gordugum anda marklıyorum, şuanda bile evimde saklı o zamanki runelar, bu tür evleri şöyle marklamışım: "zaten eninde sonunda düşeceksin", "benimsin bebegim" gibi marklanmış runelar direk olarak o zamana ait şeyler. psikologa gitmeyi o sıralarda pek düşünmüyorrum tabi, olayın içindeyiz ya normal geliyor :-)

Gerçekten osi yüzümü kara cıkarmıyor ve cogu 2storyler tek tek IDOC (in danger of collapsing) yani düşme tehlikesine giriyor. (oside evler 11 gün sürecinde refresh edilmezse çöker) IDOC evin max çökme süresi 18 saattir.

Bu şekilde bir haftada inanlılmaz derecede rare ve para elde etmiştim, hatta artık insanlara ev dagıtır hale gelmiştim (satmayı kastetmiyorum bile direk atıyordum yada birileri kursun evi lootladıktan sonra alanı terkediyordum falan)

bu lootlar sırasında bir ton olay var, mesela bir seferinde ice'da bir big tower idoc idi, sanırım yüzyılın en kanlı savası oldu orada. nerden bakasınız 200 kişi birbirine girmiş kıyasıya çarpışıyor idi. Deli bi manzara idi, ama hic renkli goremedim hep siyah beyaz izledim olayları :-)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bir digerinde trinsic civarında bataklıklarda two story, benim cpt ye girişim, 3'e tek savastım adamlarla, öldüm dogal olarak, sonra dragonla geldim yine öldüm, sonra etrafda bulabildigim ne warsa (ki buna ormanda mutlu mutlu dolanan pantherler cougarlar bearlar bi tane ufacık tavsancık da dahil olmak üzere ) resmen hayvancıklar ordusu ile geldim, yine öldüm. sonra bataklıktaki tum lizardmenleri lure ettim getirdim bu sefer herkes öldü, baktılar olmuo ben manyak cıktım beni guilde aldılar, normal olmayan adam bizdendir diyerek.

en son olayımız ise işte popeyelerle falan karıştıgımız olaylar, yine bi two story, benim olacaksın die marklanmıs bi ew işte. standart periyodlar halinda (saat 4 vardiyası, saat sabahın 6 vardiyası server acılmadan once ve sonra :-) ) kontrol ettigim standart check route. Bi baktım ew idoc olmuş.

evin ana kapısı acık ama ikinci kapı kilitli (o zamanlarda two storylerde kapı kitli ise bile girmenin yolları wardı ama ikinci kapı icin bu gecerli degldi ne yazıkki) ama icerde bayaa bişiler var, ew resmen rare item katalogu. bu ew beklenir diyerek iyi bi sote buldum (genelde komsu evlerin catısı iyi bi sote olarak tnaımlanır ama pkların ilk baktıgı yerlerde genelde orasıdır acı tecrubelerle sabit oldugundan ben ana kapıyı gorebilecegim ve herhangi bi evin içi olmayan en uzak noktayı tercih ederim) başladım beklemeye...

IDOC evin yıkılma süresi max 18 saattir demiştim ya :-) bekliyoruz işte...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ev 2-story, ve içinde deli gibi rare var, sadece gorunenler bu arada, secure kasaları goremiyoruz ama hayal gücü işte dem vuramıyorsun ki. Ya britishin armorı cıkarsa ya britishin tahtı cıkarsa, şu cıkarsa bu cıkarsa, uorares ve stratics rare sayfaları acılmış su cıksa bu çıksa hatta buda çıksa diye oturup bekliyorum.

o sıralar yeni çıkan bir program var, screen bişiler, ev çöktügü anda bip bip otuyor bilgisayar, hala war o program merak edene verebilrim :-) yani UOAMdan sonra dünyanın 3. büyük harikası. 1. nin adını yazmıyalım o benim accountumun banlanma sebebi hehehe.


neyse saatler geöiyor bende webden rareeri sipariş ediyorum şu cıksın bu cıksın diyerek, sonra oyundaki en sinir bozucu olay oluyor ve zırt adamın biri benim gözetledigim evin kapısında recall etmiş eve bakıyor. Allahan bu newbie diyorum pekde dişli bi rakip sayılmaz (zira ewin dibinde recall ederseniz bu resmen bu ev çökecek demektir oradan geçen herhangi birinin de dikkatini cekersiniz yada evi bekleyen pk grubunun ortasına düşersiniz vs vs vs)

ben diyorum bu pek rakip sayılmaz, arkadamdan biri reveal olup damn newbies diyor sonra tekrar hide oluyor. bende damn hiding diyip tekrar hide oluyorum, bi ucuncu adam çıkıyor sessizlik konsantremi bozuyorsunuz gibi ucubik bir laf, sonra bir dorduncu buna laf yetiştirio, işin iyice boku çıkmış, lam bu evi bekleyen kaç kişi var ???

bi anda wis quaslar (reveal büyüsü hide olan biri varsa ortaya cıkarır) ve ortalık ana baba gunu. Herkes hide olmus bekliyor. fel facetin yarısı burda. her seferinde oldugu gibi bi kaç kişi birbirine dalıyor hemen (genelde ilk wis quas yapan = OoOooO) sonra ortalık yatısıyor.

bizim sir hopalongda orda (benim eski bi arkadasım) selamlasıyoruz falan, adamla idoc evin onunde sohbet etmeye başlıyoz zaten bi yarım saat sonra herkes cıvıyor etraf resmen karnaval günü. hani filmlerde olurya şehir merkezlerini gösterirler hani cambazlar ateş falan fışkırtırlar, pazar alanı gibin seyler vardır hah aynen oyle, hatta hokkabazımız bile var hehe ona gelicem sonra :-)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

iş gittikce cıgrından cıkıyor, forumlarda gerek ss(screenshot) gerekse koordinat olarak çıkan belkide ilk canlı IDOC ev bekleyişi bu. Gerek tradespot gerekse stratics greatlakes de cıktıgını biliyorum başka forumlara bakmadım.

forumlara çıkmasınıda gec, insanlar artık eglence var koş gel diyerek arkadaslarını cagırıyor. Arkadaşım nerde görümüş IDOC evin dibinde gate açmak, hemde ana şehirlere? sagda solda gateler acılıyor, içinden lol diyerek insanlar çıkıyor, herkes arkadasını cagırmış, zıvanadan çıkmak diye bir tabir vardır ya, sanırım sadece bu olay için icat edilmiş.

ipini koparan gelmiş, chaosu orderı, hatta tramel newbiesleri (direk kıyafetlerden belli) sadece pklar yok, aslında war ama onlarda köpekbalıgı misali belirli bir yarıçapta evin etrafında dört dönüyor, elbet bu salaklardan bir ikisi bize saldıracak diye bekliyorlar. saldıranda cıkıyor arada bi. Sanırım ortamdaki az da olsa bir ciddiyet kalıntısı olarak onlar war.

bende altta kalmıycam ya, direk icqda popeye ve digerlerine bakıyorum, online olan geliyor gel gel diye cagırmışım herkesi, bu arada sir hopalong trammelcilere bir bakıyor sonrada loot olmasa bile bize burdan iş düşer diyerek cıkıp gidiyor. adam beş dakka sonra thief karakteri ile üzerinde verite zırh olan birinin yanında dolaşırken görüyorum, adamla party yapmışız en son attıgı mesaj "zengin oldum, packhorse alıp geliyorum, hırsızlıkta packhorse devrini açıyorum" gibi msglar.

karnaval günü herkes çok eğleniyor, bir ben çantamda iki adet (bir large birde small) ev deedi ile azimle bekliyorum kapının bir adım gerisinde. kesin azimliyim ben buraya ev dikecem...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada bir ben bekliyorum demişsem, yani yanlış anlaşılmasın. benim gibi azimle bekleyenler kendilerince en uygun olan yerlerde (hata benim oldugum yerde bile ust uste 3-4 kişiyiz) bi ton adam var.

bu sırada popeye, flar, tungra, svs gibi insanları cagırmısım onlarda loot bolgelerinde (evin arka odasında ev coktugu anda eger uygun yerleştirilmemişse yeni ev yerleşir yerleşmez chestler eski ev duvarlarının bir adım ilersine duser bu genelde evin arka kısmıdır.) azimle bekliyoz yani, ölmeye ölmeye ölmeye geldik olayı... bekliyoruda nereye kadar.. ben 11 saatde coken ev gordum, idoc olduktan sonra 14 saat gelmiş hala ev dimdik ayakta.

etraf şakraban dolu, bir kaç ekran geri cekilip sonra hızla gelip kapıya ve duvara carpanlar (buna ingilizcede ram deniliyor, eski filmlerde gormussunuzdur kale kapılarını yıkmak icin koç boynuzu ile yapılır işte o mesele), duvarlara tekme ve kafa atanlar (emotion ve cbtl+b yapanlar) falan var. chaos order yanyana bişiler konusuyor, artık pklarda cıvımış yada explotion potionları bitmiş onlarda yavaş yavaş eve yaklaşmıs falan. hayatımda ilk kez bir pk grubu ile bir valorite full set giyen adamı aynı ekranda goruyorum tamamiyle bir degişik bir dünya, orada olan herşey sanırım osi serverları içinde bir ilk yani. Adamın biri gm cagırmış onunla konusuyor herkes ayrı bi telde yani...

birde evin ikinci kapısı kitli oldugundan icersini göremiyoruz, ufak bir bug var, yere 20den fazla gold coini tek tek koyuyorsunuz (evin kölerine) ve bunun üzerine cıktıgınızda sanki daha yuksekmiş gibi icersini görebiliyorsunuz. adamın biride zekiye bunu deniycek, yere para koyuyor tek tek. sonra gidip bir diger köşeye koymak için gittiginde bir diger adam yere koydugu paraları tek tek çalıyor, ehe adam geri geliyor para yok. hasss diyerek yeniden koymaya başlıyor, bizim elemanda orda hide olmus, adam koyuyor bu calıyor, biz geçmiş karsısına deliler ggibi guluyoruz. sanırım bu olayı anlatamam yani görülmesi gereken bişi idi hala gözümün önünde. adam ile thief resmen bir saat bu işle ugrasıyor, biri koyuyor anında digeri alıyor falan. adam delirecek noluyor ya paralara falan diyen bi tip. yani anlatamam o olayı ama görenlere sorun altımıza ettik bu oyunda bu kadar güldügüm nadir anlardan biridir. :)))))))))))
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

idoc ev ve kök salma olayı : bekleme süresi 16 saat

normalde insanlar ev lootu için gelirken ya yeni bir ev dikmek için yada sadece loot için gelirler. hatta bekleyen grupta bu konuşarak herkes kendi rakibini belirler. yada her ikisi içinde bekleyenler çıkar ama genelde onlar ilk ölenlerdir. tabi bunlar genelde olan kurallar, ogün orada bekleyen herkes ise uonun tarihine yüz karası olarak geçmiştir. Bizim orada bulunma amacımız artık tamamiyle bambaşka... abi 16 saat geçmiş aradan, artık uykudan gözkapaklarım bana ihanet ediyor. uyuycam ben ya çöksün şu ev yani yeterki çöksün ben koymasamda olur hatta loot bile almasam olur yeterki çöksün. O gün orada olanların tek ideali o salak 2-storynin çökmesi... belki bi anlaşma yapılsa bu ev çökecek ve kimse bişi almadan gidecek gibi, direk herkes imzasını atacak ve çökmesini izleyip gidecek.

Azim olayı, 16 saat ve beklemeye devam... Hopalong zengin olmus, gidip bi tower alıcam, parası ne ise veririm zenginim artık diyor, adam cidden uo tarihinde packhorselarla hırsızlık yapan ilk kişi, "acımadım" diyor, "adamın raw meatini bile çaldım abi"

saatler geçmiş ve hala o ufacık ekran karsısında bekliyoruz, artık ekranda gorulen agacların yerleri, ve o agacta kaç dal vardır gibi sorular ve bunlara verilen ciddi cevaplar yadırganmıyor bile.

Aramızda hala umudunu yitirmeyenler var elbette ama genel kanı bunun bir uo laneti oldugu ve o evin asla çökmeyecegi. Haunted 2story filmi cevirioz resmen, gmlere bu ev çökecekmi diye msg atanlar, evin lanetli oldugunu ve oraya asla yeni bi ev dikilmeyecegini öne sürenler gittikçe artıyor. bu sırada popeyenin aklına superustu ve dahiyane bir fikir geliyor..

CPT yi cagıracaz, her uyesini. kim varsa gelecek, zate herkesle guild warımız var. herkesi oldurecekler bizde evin üstüne yatacaz. super bi fikir dimi ? :-)

neyse ben cptyi cagırıyorum, direk geliyorlar zaten, adamlar kimbilir kimin guildevine baskın yapıolarsa haberleri bile olmamış olaydan. cpt direk geliyor ve bianda ortalık savas alanı, biz popeye ile super oldu zekiyiz biz falan diyip birbirimizi tebrik ediyoz. derken, birden cpt guild kurulalı beri belkide ilk defa savasmayı kesiyor, adamlar resmen durmus birbirlerine bakıo. yani olacak gibi diil, tüm greatlakes ufacık bir ekranda toplanmış hangi birini oldurecen :-). onlarda savasmayı bırakıp evin cokmesini bekliyenler arasına katılıyor, iki dakka once olenler oldurulenler birbirini reslio, kusura bakma normal şartlar altındayız sanmıştık gibi laflar. Bloodrock uyeleri gelmiş ugh, umgh human gibi bişiler diolar (onlar orcca konusuyorlar gercekten, adamlar zaten orc olarak gorunuyorlar ve orcca konusuyorlar ozel dilleri var falan) cpt-bloodrock yanyana iki ezeli dusman biri digerine ne pis koktugunu soyluyor, digeri orcca bişiler cevap veriyor. sonuc olarak bi ton insan bekleşiyoruz işte... cptnin yarısı red yani murderer, ama artık o bile önemli degil... ev yıkılacak ya...

eh idoc ev dedigin max 18 saatde yıkılır, tabi o sözde olan sey,genelde en uzun süreç 15-16 saattir. saate bakıyorumda 17 saatden fazla olmuş...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

başlık: o ev asla yıkılmayacak

ecinniler basmış evi, asla yıkılmayacak artık bundan eminiz. lakin oyunun codeu war yani max sürec 18 saat. benim saatime gore zate 18 saat çoktan dolmuş, dışarda son bir yıldır burdayım ve bu ev hep IDOC idi diyenler var, yok yok artık kesin eminiz abi, o ew asla yıkılmayacak, belki ilerde müze olarak kullanacaklardır falan gibi soylentiler var. ben bile şahidim en az bir yıldır o ev hep IDOC idi ve hep öyle kalacak...

biz artık dışarda olmaya danayamıyoruz, evin içine girmişiz, geyik yapıyoruz işte. lesin şu sandıktan britsihin tahtı çıkar, bak şuda rare, bence asıl şu fıçıda rareler vardır gibisinden. yani hala akıllanmamışız. her birimizin aklı fikri lootda. o kadr gözümüzde büyütüyoruz ki olayı yani ev çökse ve o secure kasalardan birini bile alsak sanki yani ne bilim, belki lag bitecek, internet beleş ve ücretsiz olacak, enflasyon çökecek, savaşlar bitecek yani her türlü sorunun çöüzümü kesin o sandıklarda olmalı. bu kadar çökmedigine göre, hatta belki free uo accountu bile vardır olm içinde? kim bilir.. belki... derkeeeeeeennnnnnnnnn..............

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

oyuna bir 20 dakika sonra baglanabiliyorum,
icqdan bir mesaj gelmiş... ev çöktüüüüüüüüüüü diye bi ton insan msg atmış...

oyuna giriyorum ev çökmüş, herkes silip süpürmüş, yerine bi marble dikmişler...

popeye soruo : abi ne oldu ev çöktü ama sen kımıldamadan durdun oylece ??

karakedi : elektrikler kesildi ollmmmmmmmmm ...................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

walla popeye ve digerlerinin ne yaptıgını hep merak ettim, onu kendilerine sorun gelince. bildigim tek sey o günden sonra hopalong gercekten zengin oldu, ertesi gun gordugumde nightmare wardı altında (o zamanlar nightmare e binmek... oooohooo deli gibi bişi yani) popeye ve digerlerinin ne yaptıgını gercekten bilmiyorum zaten 18 saat bekledikten sonra kesilen elektrikler ve evinde tam o sırada çökmüş olması ... ne bilim popeye ve digerleir ne yaptı, bence pekde önemli degil yani :-) tek söyleyebilecegim... o ev kesin lanetli idi...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben direk sinir krizine girerdim... Zira bana ingilterede elektrik kesilmesi olmuyor (olamazda)... Ama disconnected olabiliyorum (her 2 saatte bir kural) hayýr oyuna giriyorum daha haraket edemeden önce suer.exe sonra kernelll ve restart atmadan comp açýlmaz! ben o comp u naparým camdan asagý atarým nolur pisman olurmuyum olurum ama en azýndan baya bi rahatlarým! Intikamýmý aldým derim ehehehe halbuki bilgisayarla ne alakasý var asýl intikamýmý gerizekalý win ve microsofttan almalýyým ben! Ama 18 saat bekleyipde tam o sýrada iþin bu hale gelmesi çok komik bide 18 saat bekledikten sonra evin sahibi gelip refreshlicen varya nasý olursunuz siz herhalde artýk düþünemiyorum :-p
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eheh aslında benım kedıye anlatmasını soledıgım olay bu dııldı dıger bı two story olayıydı ama bu baskasını anlatmıs

dıgerınde de aynen bole gecmıstı olaylar cptnın elemanları bı kac kısıyı dagıtmıstı felan ehe

ben bu olayda 1 sandık alabıldım ıcındende semı-rares ıtemlar cıktı pek degerlı dııldı
ufak bı taktık var onu yapmıstım..eger bı ev cokucekse ve kapısı kıtlı dıılse ıcerı gırıp bı sandalyeye oturun ev coktugu anda butun lootlar sızın onunuzde bırıkıyo :-))))


bu hıkayenın hemen hemen aynısı dıger two story hıkayesıde ama olay dahada kotu sırf kedı ıcın dııl herkes ıcın kotu olmustu..ondada cok uzun sure bekledık ve sonuc su olmustu elemanın bırı sakın sakın gelıp kıtlı olan evın kapısını actı ve ıcerı gırdı (yanı evı refresh ettı ) ehehe o andakı sinirleri dusununu artık

not: eger bı ev lootlıyıcaksanız tek basınıza gıtmeyın herzaman yanınızda bırısı olsun nedenı su...

trade wındow bugı var oyunda eger bırısıne trade wındow acarsanız adam yerden hıc bısı alamaz o arada da dıger arkadasınız butun herseyı lootlar ehehe ben genelde altın koyarım trade wındowa...herıf dumur oluyo bı anda ene salaga bak yanlıslıkla altınları bana verıyo felan dıyodur ıcınden ehe ama popeye rulz tabıkı ehe hemen lootları topluyo :-)

ıkıncı taktık genelde bı ev cokerse kesın bırısı oraya ev koymak ıcınde gelmıstır adam evı koyunca esyalar bı yerde toplanır o arada herkes esyalar hucummm dıye dalar ve esyaları goremezsınız o durumda hemen ordakı elemanlara ınvıs spell yapın ve esyaları gorun ehe
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...