Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Altı yaşındaki kızkardeşim ve karnesi...

vasortflam

Öne çıkan mesajlar

Kardeşim şu sıralar su çiçeği hastalığıyla cebelleşiyor. Dün de karnesini almaya gidemedi yavrucak çünkü ayaklarında çıkan vesiküller nedeniyle yürümekte zorluk çekiyordu. Ben kendi karnemi aldım eve geldim , ben geldikten hemen sonra annem kardeşimin okuluna gitti karneyi almak için. O sırada ben kardeşimle konuştum ve gözlerindeki karne sevincini gördüm.

15 dakika sonra annem kapıdan sinirli bir şekilde girdi ve okulun idaresine ve öğretmene sövmeye başladı.Size annemle öğretmen arasında geçen diyaloğu aktarayım:

Öğretmen:Para verilmeden karneleri vermiyoruz ( selam sabah yok direkt bu sözle başlıyor öğretmen)
Annem:Önce bir merhaba denir. Selin(kardeşim) kaç gündür okula gelmiyo önce bi sorsaydınız.
Öğretmen:Öyle demek istememiştim müdür beyin talimatı böyle para vermelisiniz.
Annem: *söver* Kafaları değiştirmek lazım... *gider*

Evde kardeşimin üzgün suratı , annemin öfke dolu lafları ve benim gözlemci varlığım hakimdi...
10 dakika sonra telefon çaldı arayan öğretmendi , büyük olasılıkla annemin şikayet edeceğini düşündü ve yalakalık için eve kendi gelip karneyi vermek istedi. Annem kabul etti neyse kadın geldi karneyi verdi yapmacık sevgi gösterileriyle süslediği üç dakikalık ziyaretini sükünetle noktalarken idare suçluyor , kendisinin de böyle olmak istemediğini söylüyordu.
Ama icraatta öyle gözükmüyordu. O da kendini herşeyin para olduğu karanlık düzene kaptırmıştı.
Para saymaktan ve kural koymaktan başka birşey yapmayan müdürlerin hüküm sürdüğü okulların öğretmeniydi.
Öğretmen hanımın ziyareti boyunca bilgisayarda yüksek sesle imzamda yazan şarkıyı çalıyordu. Belki farketmiştir... Doğacak güneş gibi karanlığın ortasına sesimiz...
Oluşturmaya çalıştığımız şey anarşi mi yoksa mutluluk mu? Müdüre göre anarşi... Bana göre mutluluk...
Eğitim sistemimiz böyle işte arkadaşlar her tarafta sömüren unsurlar var. Bunları düzeltmek için çalışmalıyız. Manevi huzur için... Memleketin derdi bize mi kalmış? Evet bize kalmış...[signature][hline]Doğacak güneş gibi halkın kara yazgısının üstüne
Doğacak güneş gibi karanlığın ortasına sesimiz
Yumruklar dalgalanıyor göklerde
Kızıl bantlı şehitlerimizle...
Sosyal ağlarda paylaş

öretmen bana zorla tahtayı sildirtmeye calısmıstı.
silmeyince de "normalde lise sonlardan temizlik parası almıyordum ama 2 ay içinde herkes 60 milyon getiricek yoksa görüşürüz." dedi
getirenler oldu o ayrı. benim gibi pis insanlar getirmedi. bibok olmadı.[signature][hline]Hayat bir kavgadır... İlk düşmanın sensin!

Sosyal ağlarda paylaş

bu "tahta parası" "silgi parasi" "temizlik parasi" "sinav parasi" olaylarından nefret ediyorum.4senedir okula kurus kaptırmadım, gururluyum. Olayı oyle abartmıslardı ki, tam mezun olmamıza 2 ay kala 100m para istemişlerdi, herkes "ohanness yuh büehghc daha neler" demişti.Veren oldu mu?lise son sınıflarından,hayır.
Sosyal ağlarda paylaş

Bazen sizin dediğiniz kadar kötü oluyor gerçekten. Ancak bizim okulda hep düzgün gerekçelerle para toplanmıştı.

Zamanında biz de düşünmüştük sürekli para veriyoruz diye ama şimdi tekrar düşününce yarısının zoraki yarısının da ya gezi ya da bizim kendi hayvanlıklarımıza gittiğini anlıyorum. ( Hayvanlık masrafları : Yeni perde alma/yıkama, Badana-boya için boyaydı,fırçaydı. Pencere kolu, yaklaşık 5-6 kapı kolu + 1 keresinde kapının tamamı :) vs. )

Yani diğerleri kağıt parası, yıllık verilen eğitime katkı payı vs.

Girişte alınan bağış adı altındaki parayı ise ne kötülüyorum ne de iyi diyorum. Gerek oluyordu çünkü ama 600 milyon falan da fazla yani :).

Okul Hasal bu arada[signature][hline]What we do in life,echoes in eternity.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
BonePART, 11 Haziran 2005 15:41 tarihinde demiş ki:
Korkmucaksın ne iki tane okul hocasından nede mudurunden. Saygı gosterilcek hoca var gosterilmicek hoca var.

İlk okulda babam kulagımı cekti diye okulu basmıtı hocanın uzerine yurumustu sen kimsin benim cocugumun kulagını cekicek diye.

Ayrıca zorla bagıs felanm varsa cidden basvurundava acın gozleri korksun 1 2 3 değil 1000 tane orenci okuyo o okulda bizim ilk okuldan 4 tane mudur sutladılar benim okudugum 5 sene icinde.

+1[signature][hline]sensei.....shirio dojo....
Sosyal ağlarda paylaş

İstedikleri para 5 günlük Haziran ayı eğitimi için 30 milyon! Hem de anaokulu. Kardeşim zaten hastaydı gitmemişti. Şikayet etsek bişey olmaz cunku müdür de
aynı öğretmenin zihniyetinde.[signature][hline]Doğacak güneş gibi halkın kara yazgısının üstüne
Sosyal ağlarda paylaş

Iyy ilkokul öğretmenleri...Hepsi aynıdır hepsi birbirinden kötüdür :) BEn ilkokul öğretmeni mi sever miydim?Ehh bazen.Peki bana çok şey öğretti bi sürü şley borclumuyum?Ewet...Ama yinede ıyyyk denmesi gerekiyor mudur?Yine ewet...
KArdeşin ilkokuldan mezun olup ortaokula geçtiğinde çok mutlu hissedicek bence kendini...[signature][hline]Sleepwalker, 15 Ocak 2005 21:02 tarihinde demiş ki:
dikkat ederseniz hayvanın midesine bakıyor ve ne kadar çok gaz var böyle diyor içinden

------------------------------------
''ağlamak ruhun fiziksel dünyaya bir yansıması, bir boyut değiştirme çabasıdır...''

Sosyal ağlarda paylaş

bazı okulların gerçekten ihtiyacı olabiliyor ama bunu dile getiriş biçimleri çok rahatsız edici. bizim müdür yardımcısı "bokunuzu temizliyoruz eşşek gibi vereceksiniz" demişti.

sonuç? hem gözümüzdeki saygınlığını yitirdi hem de parayı toplayamadı..[signature][hline]"zamanı gelmiş bir düşünceyi durdurabilecek hiç bir ordu tanımıyorum"
Sosyal ağlarda paylaş

helenaya katılıyorum. Zaten bu öğretmenin sene boyunca genel tavrı negatifti. Parasını alıp gitmek için çalışıyo , hiç bir öğrencisiyle ilgilenmiyordu. Sene sonunda da bunların birleşmesiyle annem böyle sinirlenmiş.[signature][hline]Doğacak güneş gibi halkın kara yazgısının üstüne
Sosyal ağlarda paylaş

biraz forward e-mailleri gibi olmuş, çok duygusal.

onu geçtim de, anlamadığım şey, sen karneyi nasıl aldın? senden para istemişlerse kızkardeşinin karnesini alırken para istemeyeceklerini nerden düşündünüz?
ya da senden para almadılarsa neden kızkardeşinden istediler?
okullar mı farklı?
bu kısmı anlamadım da açıklarsan sevinirim.[signature][hline]Beş Hececiler
-Never trust a bartender with bad grammar.
-Doom to all who threaten The Homeworld
-For Auir! En Taro Adun!
Sosyal ağlarda paylaş

şu anda üniv. deyim liseye girerken 100 milyon bağış yapmıştım(şehremini lisesi). 6 dönem boyunca sınıf birincisi sonundada okul birincisi oldum. bizim okulu bilen bilir. müdürümüz birincilere(her sınıf birincisine) ya çeyrek altın takar ya da 20 milyon lira verirdi. bazen ikisini de yapardı. hata okul birincsi olduğumda bi çeyrek takti üstüne bi de 100 amerikan dolari verdi. sonuçta kısa bi hesap yapalim............ 6 çeyrek altınım 80 milyon türk lirası ve 100 amerikan doları alarak okuldan mezun oldum :D:D:D:D[signature][hline]Star Wars Galaxies
Eclipse-Khas'bin Qebex
Long Live Emperor...

Bunu yazan tosun, Force sizinle olsun
Sosyal ağlarda paylaş

benim anlamadığım hadi okul eğitim giderleri, kağıttı, kalemdi MEB tarafından karşılanmıyorsa belli bir miktar para toplanarak karşılanabilir... ama önümüze sunulan yıllık giderler kağıdındaki milyarları bulan telefon parasını niye biz öğrenciler karşılıyoruz...? resmi iş yerinde konuşmasın millet sevgilisiyle. Yazılı olurdu, okulda fotokopi makinesi olmasına rağmen çekmiyoruz derlerdi ya... ne biçim bi zihniyettir bu? ondan sonra öğrenci kötü olur, anarşist olur zaten...[signature][hline]How to overcome destructive criticism?
Just love a little more, that's all.
Sosyal ağlarda paylaş

ilkokul denildiği zaman hep sahtekar aşağılayan sevgiden uzak öğretmenlerin bulunğudu biyer geliyo aklıma ..küçüktüm sesimi çıkaramıyodum ama şimdi hiçbi hoca lafını geçiremez bana...belkide küçükken yapamadığım şeyin intikamını alıyorum[signature][hline]I thought it would be nice to lie down and close my eyes
It never occurred to me that I am already asleep
Sosyal ağlarda paylaş

Ana konuya ve mesaja cevaben:
bence öğretmeni acımasızca eleştiriyorsunuz. herkes olayı anlatan kişileri çok haklıymış gibi görme psikolojisine giriyor. Oysa ki anlattığından anlıyorum ki, öğretmen sizin evinize kadar gelip ayıbını kapatmış...

he, başta öküzlük yapmışmı yapmış tabi. insan bir selam verir... ama insan değil ki.... demiyorumtabi :)[signature][hline]Morotetori Kaitennage
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...