Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Star Wars Isin Kiliclari

Ivor

Öne çıkan mesajlar

said:
Spidee, 10 Haziran 2005 23:53 tarihinde demiş ki:
Ya oturup bunun üstünde fikir yürütmeyi düşünmüyorsunuz değil mi ?

İnsanların 50 metre zıpladığı, force kullandığı, ne idiğü belirsiz yaratıkların olduğu, hayatımızda görmediğimiz -ve çoğunu muhtemelen dünya gözüyle göremeyeceğimiz- şeylerin olduğu bir dünyanın fizik kurallarını mı tartışacaz ?

Evet tartışılır. Her sistem "kendi içinde tutarlı olduğu" sürece tartışılır. Tamam gerçek hayatta olmayan ve olmayacak milyon tane şey var orda. Ama kapalı bir sistem SW evreni ve kend içinde de son derece tutarlı. Eğer tutarlıysa da "kendi içinde" mantık aranır.[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Spidee, 11 Haziran 2005 00:40 tarihinde demiş ki:
Ya tamam siz o zaman tartışın abi. Dela orada bi laf etti, ben de geyik bi cevap verdim; ama herkes gaz, "höhöööyt öyle olmaz, böyle olur, bu böledir, lalalalala" diye giriyor herkes olaya..

Gece gece insanların işi olmuyo tabi :)[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
aquila, 11 Haziran 2005 00:43 tarihinde demiş ki:
suda calismaz saber...

Eski ışın kılıçları 30m water resistant oluyordu fabrika çıkışında.. İlk ışın kılıcını aslında Casio yapıyordu..sonra Casio'nun Tayvandaki fabrikasını Sony aldı episode 2. nin sonunda.. ondan sonrası suya dayanıksız.., Sony olanlarda kabza yekpare paslanmaz çelik bildiğim kadarıyla.. O bakımdan su problem değil kabzaya aslında... Ama eskilerde kabza aluminyum üzeri kromaj.. O yüzden zamanla krom kaplamada kalkma, dökülme oluyor..water resist olsalar da kabzadan su almaya başlıyorlar..

Ben bu şekilde biliyorum..[signature][hline] Deus Ex Machina
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Gwindon, 10 Haziran 2005 23:27 tarihinde demiş ki:
lightsaber rengi onu kullanan kişinin özelliğine göre rengini belirler gibi bişey oluyo
yani acımasız cani ve kötü=kırmızı
bilge usta nforcer = yeşil
hızlı sinsi über ataklara sahip = mavi
lighsaberda usta ve bilge = mor vs. vs.

öyle birşey yok. yukarda yazdık işte, kristallerle alakalı.
jedi'lar kendilerine uygun rengi seçerken,
sithler kolaylık olsun diye tek bir kristal kullanıyorlar.
onu da kırmızı olarak seçmişler.

said:
Raistin, 10 Haziran 2005 22:52 tarihinde demiş ki:
said:
Ivor, 10 Haziran 2005 22:05 tarihinde demiş ki:
ewet cok mrk ettim sonuct her rengin anlami vr mavi:guardian yesil:consiler sari:sentinel

ama mrk ettim tamam da sithler sadece kirmizi mi kullanio ?

o senin dedigin sadece kotor a ozle bişiy (yani eski düzen jedilkarında oyleydi)

sadece kotora özgü birşey değil.
dikkat edersen, forceda ustalaşan insanlar yeşil saber kullanıyor.
mesela: qui-gon, yoda, luke skywalker.
ama kılıçta ustalaşan kişiler ise mavi saber kullanıyor.
mesela: anakin, obi-wan, kyle katarn.

kotordan sonra da, star wars filmlerinden sonra da uzun süre böyle gidiyor.[signature][hline]Beş Hececiler
-Never trust a bartender with bad grammar.
-Doom to all who threaten The Homeworld
-For Auir! En Taro Adun!
Sosyal ağlarda paylaş

Ya ben şimdi topicin gerisinde kalmışım, nostalji yapiim lightsaberin lazerli kısmı suya girince kırılır mı?

Işık olduğundan aslında suya girdiğinde kırılması lazım, ancak lightsaberin sıcaklığınıda hesaba katmak lazım.Yani belkide lightsaber daha suya 10-20 cm yaklaştığı anda suyu buharlaştırır?Yani su belkide asla temas edemez o lightsabera...Dolayısıyla da kıramaz

Ama lightsaber okyanusa düşerse tüm okyanus buharlaşırmı bilemem:D[signature][hline]Doğruluğun kaderidir yalnızlık;
Kargalar sürüyle, Kartallar yalnız uçar
Sosyal ağlarda paylaş

said:
KenshinHimura, 11 Haziran 2005 10:36 tarihinde demiş ki:
benım bıldıgım en ıı kılıc kullanan mace ama o billlee pembemsı bi sey kullanıo(bordo)

mor abicim pembe ve bordo alakasız renkler :D[signature][hline]Beş Hececiler
-For Auir! En Taro Adun!
Sosyal ağlarda paylaş

suda kullanılan ışın kılıcına gelirsem.
tomb raider'da bile su altında çalışan meşalelerden vardı.
buna benzer bir tekniği light saber'a uygulamak mümkün olamaz mı?

zatensuda çalıştığını gördüğüm tek saber o balık adamındı.
balık adam sonuçta, suyun altında gitmeye alışkın.
"light saber" olarak değil de, "special light saber" olarak bakarsak bence çoğu şeyi gayet güzel ifade edecektir.
adam kasıp suyun altında çalışabilen bir light saber yapmış olamaz mı? bazı şeylerden fedakarlık etmiş olup, değişik bir light saber hazırlamıştır.[signature][hline]Beş Hececiler
-For Auir! En Taro Adun!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Throndor, 11 Haziran 2005 01:00 tarihinde demiş ki:
said:
aquila, 11 Haziran 2005 00:43 tarihinde demiş ki:
suda calismaz saber...

Eski ışın kılıçları 30m water resistant oluyordu fabrika çıkışında.. İlk ışın kılıcını aslında Casio yapıyordu..sonra Casio'nun Tayvandaki fabrikasını Sony aldı episode 2. nin sonunda.. ondan sonrası suya dayanıksız.., Sony olanlarda kabza yekpare paslanmaz çelik bildiğim kadarıyla.. O bakımdan su problem değil kabzaya aslında... Ama eskilerde kabza aluminyum üzeri kromaj.. O yüzden zamanla krom kaplamada kalkma, dökülme oluyor..water resist olsalar da kabzadan su almaya başlıyorlar..

Ben bu şekilde biliyorum..

muahahaha yarıldım.
- Bakkal amca bi ışın kılıcı versene yenilerinden olsun ama diğerlerinin içine 30 metreden sorna su kaçıyomuş[signature][hline]
Bir dilek tut benim için :)
Küçük Hüsamettin
Msn
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...