Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İlginç bi fikir(trafik lambaları)

equable

Öne çıkan mesajlar

benim aklıma bu çok önce gelmişti. şöyle kırmızı ışıkda pat diye kalksa o kapanlar, geçen araba da lastiği patlasa.. ambulans için ise, ambulanslara özel sistem koyarlar, önemli hasta varsa o devreye girer. yaklaştığında ise kapanlar kapatılır, temiz temiz geçer o da.

kapan yerine şu da olabilir. demir bir levha. araçların geçemiyeceği kadar yüksek, kırmızı ışıkta şak diye yükselcek. kırmızıda geçmek istesen bile geçemiyceksin, teker patlama derdi de olmuycak.
sarı ışık için ise, biraz daha süre tanınabilir sarı ışığa, böylece insanlar erkenden durur, "kırmızı ışıkta geçeyim ben bari" demez.

kırmızı ışıkta geçilmesine eskiden beri uyuzum.
bir de yeni yeni bir olay çıktı. "sağ kuralı" diyorum ben, trafik ışıklarında sağa dönüş serbestmiş gibi, kırmızı ışıkta bile şöförün hakkıymış gibi...
Ankara'da yaygınlaştığından, zoraki her yere "hep yeşik yanan sağa dönüş trafik ışık"ları dikildi.
zaten 15 saniye felan veriliyor yayaya karşıya geçmesi için, yarısı kırmızı ışıkta geçenler yüzünden gidiyor, geri yarısı da sağa dönüp duran kişiler yüzünden. karşıdan karşıya geçmek resmen imkansızlaşıyor.

aslında iş eğitimde ve alışkanlıkta bitiyor. kapan koysan bile uymak istemeyen bug bulur abuse eder.
ankarada yeşil ışıkta geçtiğim sırada koca otobüs inadına inadına üstüme sürüyor, aldırış etmiyor.
oysa kıbrısta trafik ışığını geç, yaya geçidinden geçerken bile insanlar sana yol veriyor. normalde "bir araba geçtikten sonra arkasından geçmek" olayına alışmışsın, bakıyorsun araba geçsin sen de arkasından geçiceksin, ama bir anda duruyor araba, kendini boşlukta hissediyorsun. sana yol veriyor, alışık olmadığın birşey olduğundan kalakalıyorsun orda, araba beklemeye devam ediyor. kendine geldiğinde yaya geçidinden geçiyorsun, böyle önemli biri gibi hissediyorsun. güzel bir his tabii.
tuhafı orda da işi bozan genelde Türkiye'den gelen öğrenciler oluyor.[signature][hline]Beş Hececiler
-Never trust a bartender with bad grammar.
-Doom to all who threaten The Homeworld
-For Auir! En Taro Adun!

[Bu mesaj Bonecrusher tarafından 07 Haziran 2005 03:49 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

eheh bi arkadaşım ingilteredeydi geçen ay. Bu yabancıların yol verme olayını sınamak istemiş. londra civarında bi çevre yoluna cıkmış, çat diye koca 4 şeritli yolda durmuş elemanlar bunu görünce :) ülkemizde yargı sistemi yavaş işlemese, büyük şehirlerde her ışığa koyacaksın kamerayı akşam bi ekip izlicek onu, çat ertesi sabah gelcek ceza.bu çok daha güzel, yaygın, pratik ve ekonomik bi yöntem. yargı ne kadar yavaş işlesede yapılabilir bana kalırsa. 1 sene geçer 2 sene geçer 3. senede çat geliverir :)[signature][hline]Your Ad Here!
Sosyal ağlarda paylaş

Bone, o senin dedğin İngilizlerden geliyor. Aegean da söylemiş zaten. Avrupada bu alışkanlık olduğu için yayaya yol veriyorlar, ama bizde yaya yoldan kaldırıma çıkmadığı için yol vermeye kalkarsan, bu sefer olduğun yerden kalkamazsın.

Trafikte kamera kullanımı bizde de bir ara başlamıştı ama yakın zamanda alınan bir mahkeme kararını anımsatırım. kendisine imzalatılmayan bir trafik cezasını, ben bu suçu işlemedim diye mahkemeye veren birini haklı bulmuştu. Gerçi ben buna katılıyorum, çünkü polis kafasına göre ceza kesiyo. Ama bu arada trafik ışıklarında kamera kullanımı olayı da çöpe gitmiş oldu tabi.

bence ışıklarda bekleyen görevliler olsun mesela. ışıkta geçenleri çevirip sopalarla dövsünler felan. :P
[signature][hline]Tanoren = Your Personal Entertainer

MSN: [email protected]
Anime listem

[Bu mesaj tanoren tarafından 07 Haziran 2005 10:07 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
arcane, 07 Haziran 2005 02:58 tarihinde demiş ki:
erenköy ethemefendi de aynı noktada senelerdir hala aynı sebeple kaza oluyor, yan yoldan gelen insan evlatları "yavaş" yazan tabelaya ve yol üstündeki yavaşlatan engele aldırmadan zınk diye çıkıyorlar caddeye, inanr mısınız 24 saatte aynı noktada 2-3 kaza saydığım oldu.o tabela, engel vs. olmasa bile ana yola çıkarken yavaşlaması lazım.bana mısın demiyor zınk diye çıkıyorlar.hele bir de gece yarısından sonra zaten dümdüz cadde feci gaza basanlar oluyor

evet o dediğin yer anneannemlerin oturduğu taşmektep sokağının ethemefendiye açıldığı kavşak, ve orada o kadar çok kaza oldu ki artık bilenler sokağın caddeye açıldığı ağza araba parketmiyor...bi kere çok iyi hatırlıyorum bizim sokağın ağzındaki ilk apartmanın (altında kuaför var hatta, bizimkilerin yan apartmanı) bahçe duvarının bi kısmı yıkılmıştı bi kazada...aslında oraya bi ışık koysalar çok daha iyi olur ama niyeyse hiç koymadı belediye...lambalara gelince, daha rasyonel bi çözüm: bütün lambaların üzerine kamera-fotoğraf makinesi gibi bi aparat takılır, tam kırmızı ışık (veya tercihe göre sarı) yandığında bunlar görüntü kaydeder, o gün ihlal eden herkese ceza yağdırılır, insanlar bikaç yüz olaydan sonra bi daha ışıklarda durmayı öğrenirler.tabii şu tomahawk füzelerinide beğendim, o da olabilir...taksicilere başka çözüm sökmez bence :P[signature][hline]Starcraft bölümünde din tartışılsa...
kermit:Hydra ateistmiş ben öyle duydum
screamer:Zerglerin Allahsız olduğu Kerrigan dan belli,
Talaras, da Lvl 50 Druid of BL (Retired)

Sosyal ağlarda paylaş

equable'ye katılıyorum. Yalnız ondan önce kuralların kendi yararımıza olduğunu unuttuğumuz için böyle bir fikir bize ters gelebiliyor. Zaten kuralların asıl çıkış nedeni bizler yani halk değil mi?? Biz eğer bizi yönetecek bir devlet mekanizması kurmak istemeseydik -güvenlik olarak- (taaaaaa yüzyıllar öncesinde) daha mı iyi olurdu sanki. Bence gelin kurallara kural olduğu için değil, yararlı olduğu için uyalım...[signature][hline] Make a difference in your future..
Sosyal ağlarda paylaş

yok artık kırmızı ışıkta geçene kafalarına göre ceza yazamıyolar ya olay anında cekip yazcak cezayı ya da belgelenirse kamerayla sonradan yazabilcek. 1-2 ay önce cıktı öyle bi şey. de yapsınlar abi genede. ülkede o kadar işsiz var sırf bunun için bi teşkilat kursunlar adam ertesi gün gitsin cezayı da imzalatsın. adam imzalamazsa da polise karşı gelmekten de ceza alır işte.[signature][hline]Your Ad Here!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
blackchaos, 07 Haziran 2005 10:27 tarihinde demiş ki:
Bu kadar önlem alıcağımıza İnsan olmayı öğrensek ?

şöyle bir şeyde var sen öğrenirsin ben öğrenirim, belki yeterince üstüne düşülürse bütün pati öğrenir, ama milyonları eğitemezsin cook uzun ve zorlu bi süreç olur onun yerine ceza cok daha kullanıslı bi sistem. caydırıcı etki. hem zaten rejimler ortaya cıktığından bu yana her rejimde ceza vardır, adamlar eğitebilcek olsa neden senelerdir ceza sistemi olsun ki[signature][hline]Your Ad Here!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
blackchaos, 07 Haziran 2005 10:11 tarihinde demiş ki:
Belediyelerin don alıcak parası yok siz fantazi yapıyorsunuz

haklısın. o yüzden paraları har vurup harman savuruyorlar...[signature][hline]Beş Hececiler
-Never trust a bartender with bad grammar.
-Doom to all who threaten The Homeworld
-For Auir! En Taro Adun!
Sosyal ağlarda paylaş

IŞIN KALKANI!

evet yanlış okumadınız ışın kalkanı olsun böylece kalkan ambulans ve itfaiye gibi acil durum araçlarını tnıyıp onlara zararsız olur ama sivil araçlar için ise aşırı sıcak bir ışıma yapar
(küçük ildeniz -yaş 10 ilokul öğrencisi)[signature][hline]Absolut, 01 Haziran 2005 11:47 tarihinde demiş ki:
Osman kılıcımı rolladı.

Türkler Orta-Asya'dayken günlük ihtiyaçları için savaşırlarmış;
"-Ulan kaşık düşmanı, baltamı getir. Ekmek almaya gidiyorum"
Sosyal ağlarda paylaş

hem sallayım lkamba bahana lambada şahaneee!

chorando se foi quem um dia so me fez chorar
chorando se foi quem um dia so me fez chorar

chorando estara, ao lembrar de um amor
que um dia nao soube cuidar
chorando estara, ao lembrar de um amor

A recordacao vai estar com ele aonde for
a recordacao vai estar pra sempre aonde zu for

danca sol e mar, guardare no olmar
o amor faz perder encontrar

lambando estarei ao lembrar que esta amor
por um dia um istante foi rei

A recordacao vai estar com ele aonde for
a recordacao vai estar pra sempre aonde zu for

chorando estara ao lembrar de um amor
cancao riso e dor, melodia de um amor
un momento que fica nu ar
[signature][hline]Absolut, 01 Haziran 2005 11:47 tarihinde demiş ki:
Osman kılıcımı rolladı.

Türkler Orta-Asya'dayken günlük ihtiyaçları için savaşırlarmış;
"-Ulan kaşık düşmanı, baltamı getir. Ekmek almaya gidiyorum"
Sosyal ağlarda paylaş

lastik tuzağı yerine kırmızıda çok geçilen yerlere kamera konsa. kırmızıda geçenler anında saptanabilse? ki zaten yapılıyo bu.

Yada trafik ışıkları yerine kalın yollara diğer yollar karışarak girse yani lak diye pararlel dalmasa. otobanlardaki gibi araya karışarak girse.
Her yolun ortasına kullanılmıyan raylı sistemler yapılmasa.
Şehir içinde araç kullanımı birtek şehir dışına çıkarken serbest bırakılsa. Onun yerine metro yapılsa. Metro kullansak sonra dolmuşlar ile ulaşsak istediğimiz yere?[signature][hline]Eski nickim Chemical idi. Şimdi ise Chemical. tamam yok bişi. bakma...
MAY EXPLODE IF DAMAGED OR DISPOSED OF IN FIRE.
DO NOT SHORT-CIRCUIT.
KEEP UNDER -30°C
bakmasana lan
Sosyal ağlarda paylaş

o kapanları bende düşündüm zamanın ambulans gelincede bir kumanda mekkanizması ile pasif duruma getirilebilir. Fakat şöyle bir şeyler var;
1. Ambulansın hangi yoldan geldiği nasıl belli olcak, mesela bir dörtyoldaki her yola bir numara verelim. Ambulans 2 numaralı yoldan gelirken zımbırtıya basacak ve 1,2,4 hepsi birden yeşil yanacak. Aptal olacak bozulacak patlayacak.
2. Hadi 1. sorunu hallettik diyelim, bern 3.yoldayım gidiyorum. Ambulans 2den geliyor. Ben yeşili gördüğüm için hız kesmiyorum fakat ambulans zımbırtıya basıyor ben patt 3.yolda kırmızı yanıyor. Bende en yakın duvarla ilişkiye giriyorum.
3. O kadar para olsa bile buna yatırmazlar.
Bkz. Trafik lambalarında yaya ışıklarına yenilik getiriliyor. Ne gereği var vs vs[signature][hline]karakedi 26 Mayıs 2005 14:37 tarihinde demiş ki:
evet arkadaşlar, ne yazık ki sistem adminimiz mal.
.

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...