Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Patrician 3


WhiteDagger

Öne çıkan mesajlar

  • 4 ay sonra ...
Bir sure sonra sıkıyor.Zaten yasamda oyle "bir sure sonra sıkıyor " :) ... Bence bu oyunda yapilabilecekler o kadar fazlaki..Multi olarak bir arkadasimi kandirip oynayabildim simdiye kadar 1 defa ve inanin cok zevkli oluyor.

Ben hala soyluorum oynamak isteyen var ise 08.15.2004 tarihinde saat 02:00 dan 17:00 a kadar musaatim...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Almancaysa ve hic anlamiorsan almanca bos ver.Cuynku oyunda bir cok detay var ozellikle 3.cusunde.Bildigin yada en azindan anlayabilecegin bir dilde bulmaya calis.Bence deger..[signature][hline][spo=sikayet] Adminler N"eden web sitelerini update yapmiyoruz?" sorusuna = "Paticikteki WEB sitelerinin yasar hala gelmesi icin motivasyon , yonlendırme ve dahada onemlisi insanlarin ilgisi gerekmektedir." cevabini vermişler.[/spo]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

birde dün kuşatma olayı yaşadımi yaşadığım biricik şehrimi kuşattılar, daha lord olamadığımdan birçok şeyi yapamıyorum zaten ama güzeldi.

Birde kampanya bölümünde oynamaya değer mi? Oyuna ilk girişim 2 yıllık patrician ol hede hödösü ileydi, ama birden oluncada zevki kalmıyor ki, tam güzel bir kızla evlendim :p
6 şehirde yada daha fazla ticaret odası kurma izni aldım. Şehrime darphane okul, bolca sanayi tesisi ve ev diktim 15+ bina filan

hop sen patrician olamadın diye kaybet bölümü =)
saçma geldi bir an,
Ama oyun genel olarak ne yaparsan yap yavaş yavaş aşama kaydediyor,
corsairss gibi oda bitmiyordu, ama bunda uğraşman gereken ve aklında tutman gereken ticaret yolları var, gerçi oynaya oynaya ne nerde ucuzdur bunu öğrenmek harika, her oyunda değişseydi kafayı yerdim herhalde.

Bence her strateji sever denemeli[signature][hline]sonunda yeniledim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
mexinth, 13 Ağustos 2004 09:27 tarihinde demiş ki:

hop sen patrician olamadın diye kaybet bölümü =)
saçma geldi bir an,

Bence her strateji sever denemeli

o olay çok sinir edici yaw, ben çıldırıyordum öyle olunca, sonuç malum tabi oyunu bitirmedim :)[signature][hline]try not.
do.
or do not.
there is no try.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yani evet senaryoda o biraz sınırlayıcı geldi bana, devam etmeyi seçtim bölüme =)

puanlamaya devam ederse eğer daha da oynanır, ama gerek yok vermesede puan olur.

Yani o kadar uğraşıp ticaret yaptıktan sonra kısıtlama ile karşılaşman kötü, hani bazı oyunlarda senaryo olmazsa sıkılma olasılığı yüksektir, bunda ise senaryo sıkıcı =)

Ben mecbur muyum süslü soyluların peşinden koşturmaya :p

Birde öyle bir an geliyor ki biraz sıkılıyorum oyundan, kalkıyorum ertesi gün gene çekiyor oyun. Ticaret zevki veriyor resmen,
birde bu kuşatma olsun, hafif politika ve evlilik olsun hoşuma gitti.

Bunu sevenlere daha fazla aksiyon için corsairss i öneririm ama ondada 1 bölüm 1 günden fazlanızı alır oturursanız.[signature][hline]sonunda yeniledim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Evet oyun çok güzel aslında yapımcıya dikkat ederseniz port royale adlı oyunun yapımcı ascaron oyunun yapımcı o oldugunu görünce aldım zaten ticaret olsun bina kurma olsun aynı sayılır.Benim merak ettiğim bişi var.Bi patrican olamadım nasıl olucam enson travelin merchant olmuştum galiba hamamda :D fln birini görürsem rüşvet fln veriyorum ama bişi olmuyo bi sürü şehir ofis açmama izin verdi ama ben sadece bazılarına kurdum hammadde temini için.Bide bi bug var galiba akdenize gidip trade contract yaptım ama guild binasında en alttaki contrats lara girince oyun göçüyo dikkatli olun.Bide bi kuşatmada şehir dışına kurdugum 9 binamı yıktılar deli oldum mayor hasarı karşılamadı :D Yolların kenarına kurmamaya dikkat edin bide kurabiliyosanız şehir içi olsun.Bi soruda hastane yapamıyorum bu sur içine kuramazsınız fln diyo nedir?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

surun güçlenmesi yani şehir duvarlarının büyümesi lazım onun için.

Şimdi sorularına gelince öncelikle gidiyorsun belediye binasından basit istekleri inceliyorsun, yetiştirebileceğinm bir olaysa yapıyorsun.

Soylular seni sevmeye saymaya başlıyor. Sonra şehirlere ihtiyaç duyduğu malları, mühimmatı erzağı filan temin ediyorsun insanlar sana müteşekkür kaldığından saygınlığın artıyor.

Hamamda ben en son 20bin rüşvet verdim bir görüşme ayarlayacaktı. Yani ticareti biraz yapıp kazanınca para direk bence atla bu belediyedeki isteklerle filan uğraş, başkla türlü arttıramazsın gibi geldi bana.

Birde evlen =)[signature][hline]sonunda yeniledim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Port Royale'i tercih ederim ben şahsen
Baltık ticareti ne kadar heyecanlı olur ki yahu
Diğer tarafta karayipler, ispanyol altın filosu vb
Daha bi atmosferik

Aklıma gelmişken, multide ne oluyor? Yani eğlence olarak ne var ortada? Birbirine saldırmaktı bilmemneydi?

[signature][hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki:
A mug of ale, and a fine tale!
Gimli yönetti

[Bu mesaj Gimli tarafından 13 Ağustos 2004 23:47 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aslında tycoon oyunları gibi bi nevi
oyuna başladığında küçük bi tüccarsın dandik bi gemin falan var
limanları geziyosun
hangi mal nerde ucuzsa ordan alıp ihtiyaç olan bi yerde pahalıya satıp para kazanıyosun
tabi korsanlar var
yakalanırsan mallarını istifliyolar
geminde top falan varsa yani savaşabiliyosa gemini alıyolar yada batırıyolar
ayrıca başladığın bi şehir var ora bi nevi senin şehrin
ün kazandıkça orda ratingini arttırıp başkan falan olabiliyosun
bide ticaret konseyi gibi bişey var asıl amaç orda başkan olmak sanırım
ayrıca define haritaları falanda var oyunda ama ben hiç çıkaramadım
bide keşif falan var uzak ülkelere gönderiyosun gemini keşif yapmak için
eğer bi ticaret merkezi falan bulursan oralara mal satabiliyosun baya yüklü miktarda sabit ücretten falan
ilerledikçe yeni toplar falan alabiliyosun ve yeni gemiler
korsanlarla savaşabiliyosun
zaten yeterince güçlü gemilerin olursa korsanlar sana saldırmıyor
sen saldırırsanda kaçıyolar falan
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oyun konusu itibari ile orta cağda baltik denizi tuccarlarin kontrolunde idi.Siz bu zamanlarda basit bir tuccar olarak oyuna sectiginiz bir sehirde basliyorsunuz.Oyunun basinda sectiginiz sehirde bir ofisiniz var.1 adette geminiz.Geminiz araciligi ile ( bu gemiye sehirlerde bulunan docklar araciligi ile upgrade ve tamir yapabilir tyada yeni gemi siparisi verebilrisniz.)Mevcut sehrinizin ihtiyaclarini ( ki bu ihtiyaclarini ise hersehirde bulunan bir bina var ,onunde sole sutunlar gıbı bırseyler olan bir bina , bu binaya bakarak o sehirin 1 haftalik sure icerisnde neler uretebildigini , neler harcadigini , sehirdeki tuccarlarin neler urettigini nelere ihtiyac duydugunu gorebilriniz)bu gemi ile diger sehirlerden alacaginiz mallar ile karsilayarak para kazanir ve Vatandasi oldugunuz sehirin saygisini kazanmaya baslarsiniz.Geminiz ile bu sekilde basit ticari işlemler yaparken hanlardan alacaginiz basit gorevlerde yapabili yada her sehirde bulunan valilik binasindan alacaginiz sizin bir tur reputation diyebilecegimiz sehirin size bakisini gel,iştirebilsiniz.Ayrica geminize hanlardan tayfa ve kaptan tutabilirsiniz.Bir defa kaptan bulup geminizde calistirmaya basladiktan sonra valilik binalrindan sehiri koruma gorevi alabilir , kaptani olan gem,inize ( kaptaninbilgisine gore ) ticaret rotalari belirleyerek otomatige alabilir , gemöinizi sizi kimsenin gormedigi anlarada korsan bayragi cekerek korsanlik yapabilir yada sehirlerde valiliklerden alacaginiz gorevlerle korsan avina cikabilir veyahut konvoy olusturrarak akdenizde yeni limanlar kesfetmek uzere gorevlendirebilirsiniz.

Sehirlerin ihtiyaclarini karsiladikca nufuslari artar.Buda paralelinde sehirde barinma okul hastane su ve yol ihtiyaclarini getiri.Bunlari karsiladikca kiliselere yardimlarda bulundukca aç insanlari doyrup arada bir festival duzenledikce insanlar sizi sevmeye ve saymaya baslar.Hele birde sehirdeki konsul uyelerinden birini iyice besleyebilirseniz sehirde secimlere girip vali olabilirsiniz.Bir defa vali olduktan sonra ise sehir savunmasi vergileri askeri kontrolleri tamamen sizin ekl,inize gecer.Bu defa ise belli araliklarla yapilan genel baskanlik secimlerine girer ve patrician olabilirsiniz.Tabi patrician olmadan once genel valiler kloncasi sizden ekstra gorevler isteyebilir yada sizi belli gorevlere atayabilir( mesela belli bir korsani avlamak yada belli korsan sehirlerini yok etmeniz )

Oyunda 3 ayri politik yuapi var diyebişliriz.
1.si sehirinizin size sizinde sehirinize olan durumunuz.. ( sehrişnizin ihtiyaclarini karsiladikca artar ve daha fazla imtiyaz sahibi olursunuz )
2.si Prenslere karsi olan durumunuz ( sehirlerde sur kapılarinda olan cigirtkanlar vasitasi ile prensin isteklerini ogrenir ve bu istekleri istenen zaman diliminde yerine getirerk goze girmeye calisirsiniz )
3. olarak ise genel valiler arasindaki durumunuzki bu aslinda 1. durumlada alakali.Tab,i verilen rusvetler ve yapilan basarilarda bunda oldukcva etkili..

İlk defa bu kadar uzun yazi yazdim.Butunlugu tamamen yıtırdım.Ne kadar yazdim bilmiorum belkide aslinda kisadir ama ben basini sonunu karitirdim.Anlmamadiginiz bir sey olur ise sorun..

ps: bu oyun port royalin atasi saten..Ayrica 1. ve 2. den sonra bu oyunda bir cokd etay eklenmis durumda sımdı sormayın tek tek sayamayacagım cunku uzun samadır 1. ve 2. yı oynamadım ama ılk oynadıgımda 3. yu vayy bunu soyle yapmıslar ıyı olmus bunuda sole yapmöıs hos olmus.. sunuda eklemısler bunuda eklemeısler dedıgımı cok ıyı hatırlıorum...
ps2 : multi oynarken herkes herseyi yapabilior.Yan yana oynamiorsaniz saten birbirinizden haberiniz olmayacaktir.Ama sonucta yazisarak 2 ayri tuccar olarak isbirkligi yapabilirsiniz.Yada birbirinizi tespit ederseniz gemilerinize saldirabilrsiniz.Multideki tek kotu taraf oyunun uzun , gercekten uzun surmesi.Civilization 1 bu oyun 2...Yoksa ben coooookkk seviorum..



[signature][hline][spo=sikayet] Adminler N"eden web sitelerini update yapmiyoruz?" sorusuna = "Paticikteki WEB sitelerinin yasar hala gelmesi icin motivasyon , yonlendırme ve dahada onemlisi insanlarin ilgisi gerekmektedir." cevabini vermişler.[/spo]

[Bu mesaj WhiteDagger tarafından 14 Ağustos 2004 21:13 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...