Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

vites DirectX 9.0c ye geçmiyo

Gunn

Öne çıkan mesajlar

SW Battlefrontu yükledim, oyuna başlamak için DirectX i güncellemem lazım diyor. GÜncelle diyince yalandan bişey yapıyo ama oyun hem başlamıyor hem de DirectX'im hala 9.0b olarak gözüküyor. Son dönemlerde bir çok oyun bu yüzden çalışmadı.
DirectX 9.0c neden yüklenmez bilen var mı?
Sistemde Norton Antivirüs ve WinXPnin kendi firewall'u var, bi de SpyDoctor var.
Sosyal ağlarda paylaş

yok yemiyor bisi illa format gerekiyor ben direct x uninstall edip denemistim olmuyor malesef service pack 1 den gelen bir lavukluk kendisi[signature][hline]Amd Athlon 64 @ 2750mhz = Epox 8KDA+ Mainboard = 1024 MB 500 Mhz Ram @ 4.2.2.2 = Ati Radeon X800 XT PE = Coolermaster Aquagate = Tagan 480 Watt Power supply = Sata Raid 0 with 160 GB 7200.7
Sosyal ağlarda paylaş

said:
UrZa, 07 Kasım 2004 00:26 tarihinde demiş ki:
yok yemiyor bisi illa format gerekiyor ben direct x uninstall edip denemistim olmuyor malesef service pack 1 den gelen bir lavukluk kendisi

hangi sp kullandığını da yazmamışsın. sp1 kullanıyorsan, sp2'nin düzeltme gibi bir ihtimali var mıdır acaba? sanmıyorum gerçi ama denenebilir belki. aklıma başka bir şey de gelmiyor. :([signature][hline]"Oğluuuum, esprinin şakası olmaz!" Sezai Gündoğdu
Sosyal ağlarda paylaş

yok sp2 war bendede problem sp1den beri sure geliyor ve cozumunu bulamadim.[signature][hline]Amd Athlon 64 @ 2750mhz = Epox 8KDA+ Mainboard = 1024 MB 500 Mhz Ram @ 4.2.2.2 = Ati Radeon X800 XT PE = Coolermaster Aquagate = Tagan 480 Watt Power supply = Sata Raid 0 with 160 GB 7200.7
Sosyal ağlarda paylaş

• 6 ay sonra ...
Bende de benzer bir sorun var. Hazır paticik açılmışken sorayım.

Bir süre önce Level dergisinde Lego Star Wars oyununu vermişlerdi Demo olarak. Açtım oynadım hatasız.
DirectX'te hiç bir değişiklik yapmadım şimdiye kadar.
Full versiyonunu buldum onu yükledim. Ama açılmadı oyun, "Failed to initialize DirectX" hatası veriyor kapanıyor.
İyi bari DirectX 9 yüklüyüm dedim. Bir derginin CDsinde varmış, yükledim.
Ancak bir saniyeden kısa başladı bitti. Şaşırdım oyunu tekrar açıyım dedim. Gene aynı hata mesajı. Acaba oyunu mu yanlış kurdum dedim. Oyunu reinstall ettim baştan. Gene directx hatası. "Acaba demo hatasız mı çalışır" diye düşündüm, demo da aynı hatayı verdi. Bir iki başta DX9.0c oyununda da hata oluyor.

Microsoft Help olayına baktım. "En son sürüm yüklüyse directx sizin sorununuz gibi hiç bişi yüklemez aniden biter" gibisinden birşeyler saçmalamış. İyi madem en son sürümünü bulayım dedim. Baktım bendeki 9.0b gözüküyor. Gittim 9.0c buldum başka bir CD'de. o da olmadı. Oyunun içindeki versiyonu denedim o da olmadı.

Paticik açılmış madem bir arayım dedim, birçok kişide benzer sorun olmuş da, çözüm yolumunu bulamadım bu sırada.
Belki birisi çözmüştür de yardım eder diyorum. Dxdiag'da bile hiçbir hata gözükmüyor.

Aklıma gelen tek şey, "safe mod'da win xp'yi açıp directx uninstaller adındaki programla dx9'u uninstall etmek". Sonra tekrar directx 9 kurarım diyorum da, bazıları "bende o program format atmak zorunda bıraktı" felan diyince çekindim bir an.
Belki daha iyi yöntem bulan vardır?[signature][hline]Beş Hececiler

[Bu mesaj Bonecrusher tarafından 27 Mayıs 2005 05:44 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

- nvidia driverlarının yenisini kurdum oyun açılmadı directx de çalışmadı. driverları sildim tekrar kurdum gene değişmedi birşey.

- sp2 zaten cd'yle birlikte kuruluyor bende. daha önce çalışan lego star wars demosu neden şimdi çalışmasın ki anlamadım.

- eradicator değil sanırım dx9 uninstaller diye birşey. ama safe mode felan diyor epey uğraşmak gerekicek.[signature][hline]Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

eradicator kullandım sanırım.
sildi directx'i
restart attık
sonra winxp cd'sinden eski directx'i yüklettirdi
sonra directx happy uninstaller kullanarak (ki programla tek yapabildiğiniz bu olabiliyor) directx 9.0c yükledim

işin komiği eskiden dxdiag 4.09.00.0903 gösterirken şimdi .0904 gösteriyor yine de directx 9.0b olarak duruyor.
buna karşın happy uninstaller bunu 9.0c olarak gösteriyor.
şaşırdım kaldım.

oyunları açıyım dedim açılmadı gene aynı hatayı verdi.
kafamı monitöre atasım geldi.

aştı valla beni bu problem.
hayır format atsam kesin düzelir de, onla uğraşmak ayrı bir bela.
dosyaları yedekle, iki saat format atmasını bekle, windowsu sıfırdan kur felan. sonra gene olmuyormuş çıldırırım herhalde :hmm:[signature][hline]Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

neyi 6. deneyişinde düzeldi bone yaw? ben dediklerini defalarca yaptım. bisürü format attım, her türlü install sırası kombinasyonunu denedim. sp2 muhakkak 9c yi 9b yapıyor.

Muhtemelen arkadaşların dedikleri gibi yanlış sp2 versiyonundan kaynaklanan bir sorun. 6 kez sen uninstall/install kombosu mu çektin?
Sosyal ağlarda paylaş

hmm evet.
6. deneyişimle kastettiğim şey sürekli aynı şekilde directx 9 reinstall edip durmak değildi.
birçok şey denedim nvidia driverlarını güncellemekten eski driverları yüklemeye kadar.

hala yapamadıysan şeyi dene:
-DirectX Eradicator 2.0 indir
-içindeki exe dosyasını kullanınca direk DirectX 9'u siliyor.
-restart atıyor.
-sonra masaüstünde rollback directx hede hödö diycek.
-onu çalıştır, windows cd'ni koy.
-directx 8.0 kurucak temiz bir şekilde, bir daha restart at.
-DirectX Happy Uninstall bul onu yükle.
-En son DirectX 9.0c'yi bul download et.
-DirectX Happy Uninstall ile bu DirectX 9.0c'yi temiz bir şekilde kur.
-bir daha restart at.
işte DirectX 9.0c düzgünce çalışıyor.

mesela, DirectX Happy Uninstall olmadan DirectX 9.0c'yi kurmaya çalıştım. ama olmadı. bir-iki farklı kombinasyon deneyip directx 8.0'ı baştan kurup denedim ama olmuyor. illa bu happy uninstall denilen meretle kurmak zorundasın.[signature][hline]Beş Hececiler

[Bu mesaj Bonecrusher tarafından 03 Haziran 2005 01:07 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...