Gunn Mesaj tarihi: Kasım 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2004 SW Battlefrontu yükledim, oyuna başlamak için DirectX i güncellemem lazım diyor. GÜncelle diyince yalandan bişey yapıyo ama oyun hem başlamıyor hem de DirectX'im hala 9.0b olarak gözüküyor. Son dönemlerde bir çok oyun bu yüzden çalışmadı. DirectX 9.0c neden yüklenmez bilen var mı? Sistemde Norton Antivirüs ve WinXPnin kendi firewall'u var, bi de SpyDoctor var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
UrZa Mesaj tarihi: Kasım 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2004 yok yemiyor bisi illa format gerekiyor ben direct x uninstall edip denemistim olmuyor malesef service pack 1 den gelen bir lavukluk kendisi[signature][hline]Amd Athlon 64 @ 2750mhz = Epox 8KDA+ Mainboard = 1024 MB 500 Mhz Ram @ 4.2.2.2 = Ati Radeon X800 XT PE = Coolermaster Aquagate = Tagan 480 Watt Power supply = Sata Raid 0 with 160 GB 7200.7 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2004 http://www.softpedia.com/public/cat/14/4/14-4-40.shtml şurda directx silen bir program var, ilk önce 9.0b'yi tamamen kaldırıp, 9.0c'yi sonradan kurman belki işe yarabilir.[signature][hline]"Oğluuuum, esprinin şakası olmaz!" Sezai Gündoğdu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gunn Mesaj tarihi: Kasım 6, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2004 deniyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gunn Mesaj tarihi: Kasım 6, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2004 olmuyor. şu anda directX 9.0 da ve güncellemelerden sonra yine 9.0da kalıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2004 said: UrZa, 07 Kasım 2004 00:26 tarihinde demiş ki: yok yemiyor bisi illa format gerekiyor ben direct x uninstall edip denemistim olmuyor malesef service pack 1 den gelen bir lavukluk kendisi hangi sp kullandığını da yazmamışsın. sp1 kullanıyorsan, sp2'nin düzeltme gibi bir ihtimali var mıdır acaba? sanmıyorum gerçi ama denenebilir belki. aklıma başka bir şey de gelmiyor. :([signature][hline]"Oğluuuum, esprinin şakası olmaz!" Sezai Gündoğdu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
UrZa Mesaj tarihi: Kasım 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2004 yok sp2 war bendede problem sp1den beri sure geliyor ve cozumunu bulamadim.[signature][hline]Amd Athlon 64 @ 2750mhz = Epox 8KDA+ Mainboard = 1024 MB 500 Mhz Ram @ 4.2.2.2 = Ati Radeon X800 XT PE = Coolermaster Aquagate = Tagan 480 Watt Power supply = Sata Raid 0 with 160 GB 7200.7 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PhantomX Mesaj tarihi: Kasım 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2004 ATI yeni nesil kartları 9.0c yi desteklemiyor, yani onla gelen özellikler çalışmıoyor (pixel shader model 3). Nvidianınkiler ise bununla uyumlu. Sorun bundan olabilir mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Kasım 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2004 önce bir dxdiag test yapın, orada sorunu söyleyecektir. yok söylemezse önce ekran kartının sonra anakartın son driverlarını indirin, çözülecektir.[signature][hline]en ince yerim bileğim..!?! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 Bende de benzer bir sorun var. Hazır paticik açılmışken sorayım. Bir süre önce Level dergisinde Lego Star Wars oyununu vermişlerdi Demo olarak. Açtım oynadım hatasız. DirectX'te hiç bir değişiklik yapmadım şimdiye kadar. Full versiyonunu buldum onu yükledim. Ama açılmadı oyun, "Failed to initialize DirectX" hatası veriyor kapanıyor. İyi bari DirectX 9 yüklüyüm dedim. Bir derginin CDsinde varmış, yükledim. Ancak bir saniyeden kısa başladı bitti. Şaşırdım oyunu tekrar açıyım dedim. Gene aynı hata mesajı. Acaba oyunu mu yanlış kurdum dedim. Oyunu reinstall ettim baştan. Gene directx hatası. "Acaba demo hatasız mı çalışır" diye düşündüm, demo da aynı hatayı verdi. Bir iki başta DX9.0c oyununda da hata oluyor. Microsoft Help olayına baktım. "En son sürüm yüklüyse directx sizin sorununuz gibi hiç bişi yüklemez aniden biter" gibisinden birşeyler saçmalamış. İyi madem en son sürümünü bulayım dedim. Baktım bendeki 9.0b gözüküyor. Gittim 9.0c buldum başka bir CD'de. o da olmadı. Oyunun içindeki versiyonu denedim o da olmadı. Paticik açılmış madem bir arayım dedim, birçok kişide benzer sorun olmuş da, çözüm yolumunu bulamadım bu sırada. Belki birisi çözmüştür de yardım eder diyorum. Dxdiag'da bile hiçbir hata gözükmüyor. Aklıma gelen tek şey, "safe mod'da win xp'yi açıp directx uninstaller adındaki programla dx9'u uninstall etmek". Sonra tekrar directx 9 kurarım diyorum da, bazıları "bende o program format atmak zorunda bıraktı" felan diyince çekindim bir an. Belki daha iyi yöntem bulan vardır?[signature][hline]Beş Hececiler [Bu mesaj Bonecrusher tarafından 27 Mayıs 2005 05:44 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 bendeki benzer sorun driver güncellemesinden sonra çözülmüştü. bkz. iki üstteki hortlak mesaj[signature][hline]en ince yerim bileğim..!?! Syphex [WoW:Burning Legion] Undead-Mage Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akse Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 bu sorun windows service pack ın yanlış sürümünü yüklerseniz oluyor.Onun için bu tür sorunlar yaşamamak için service pack leri windowsupdate.com dan yüklemenizi tavsiye ederim.[signature][hline]Akse Xanadu Jedi Padawan Floriel Xanadu Master Doctor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LethE Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 eradicator dan uzak durun aman.. ne silebildi nede bi işe yaradı yarım yamalak bi de directxim olmuştu...[signature][hline]Fire is the universal language Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 - nvidia driverlarının yenisini kurdum oyun açılmadı directx de çalışmadı. driverları sildim tekrar kurdum gene değişmedi birşey. - sp2 zaten cd'yle birlikte kuruluyor bende. daha önce çalışan lego star wars demosu neden şimdi çalışmasın ki anlamadım. - eradicator değil sanırım dx9 uninstaller diye birşey. ama safe mode felan diyor epey uğraşmak gerekicek.[signature][hline]Beş Hececiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2005 eradicator kullandım sanırım. sildi directx'i restart attık sonra winxp cd'sinden eski directx'i yüklettirdi sonra directx happy uninstaller kullanarak (ki programla tek yapabildiğiniz bu olabiliyor) directx 9.0c yükledim işin komiği eskiden dxdiag 4.09.00.0903 gösterirken şimdi .0904 gösteriyor yine de directx 9.0b olarak duruyor. buna karşın happy uninstaller bunu 9.0c olarak gösteriyor. şaşırdım kaldım. oyunları açıyım dedim açılmadı gene aynı hatayı verdi. kafamı monitöre atasım geldi. aştı valla beni bu problem. hayır format atsam kesin düzelir de, onla uğraşmak ayrı bir bela. dosyaları yedekle, iki saat format atmasını bekle, windowsu sıfırdan kur felan. sonra gene olmuyormuş çıldırırım herhalde :hmm:[signature][hline]Beş Hececiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2005 ah oldu ya neyse sonunda hallettim. 6. deneyişimde düzeldi artık rahat rahat ölebilirim.. ay, uyuyabilirim[signature][hline]Beş Hececiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gunn Mesaj tarihi: Haziran 2, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2005 neyi 6. deneyişinde düzeldi bone yaw? ben dediklerini defalarca yaptım. bisürü format attım, her türlü install sırası kombinasyonunu denedim. sp2 muhakkak 9c yi 9b yapıyor. Muhtemelen arkadaşların dedikleri gibi yanlış sp2 versiyonundan kaynaklanan bir sorun. 6 kez sen uninstall/install kombosu mu çektin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Haziran 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2005 hmm evet. 6. deneyişimle kastettiğim şey sürekli aynı şekilde directx 9 reinstall edip durmak değildi. birçok şey denedim nvidia driverlarını güncellemekten eski driverları yüklemeye kadar. hala yapamadıysan şeyi dene: -DirectX Eradicator 2.0 indir -içindeki exe dosyasını kullanınca direk DirectX 9'u siliyor. -restart atıyor. -sonra masaüstünde rollback directx hede hödö diycek. -onu çalıştır, windows cd'ni koy. -directx 8.0 kurucak temiz bir şekilde, bir daha restart at. -DirectX Happy Uninstall bul onu yükle. -En son DirectX 9.0c'yi bul download et. -DirectX Happy Uninstall ile bu DirectX 9.0c'yi temiz bir şekilde kur. -bir daha restart at. işte DirectX 9.0c düzgünce çalışıyor. mesela, DirectX Happy Uninstall olmadan DirectX 9.0c'yi kurmaya çalıştım. ama olmadı. bir-iki farklı kombinasyon deneyip directx 8.0'ı baştan kurup denedim ama olmuyor. illa bu happy uninstall denilen meretle kurmak zorundasın.[signature][hline]Beş Hececiler [Bu mesaj Bonecrusher tarafından 03 Haziran 2005 01:07 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gunn Mesaj tarihi: Haziran 2, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2005 formatlayıp deniycem. eyvolle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Haziran 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2005 formatlamana gerek yok ki. formatlamadan oldu benimki[signature][hline]Beş Hececiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar