Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

X-Com Multiplayer!


Draven

Öne çıkan mesajlar



Evet, yanlis duymadiniz! direk konuya daliyorum.

x-com enemy unknown icin yapilmis bir mod, ufo2000, oyunu multiplayer haline getiriyor. Yillarca hayallerini kurdugum olay sonunda gerceklestirildi.

Simdi modu kurmak icin gerecek islemleri anlaticam. Oncelikle Ufo enemy unknown lazim. Fileplanet'dan collector's edition i download edebiliyormusuz o yuzden soyle buyrun

Ufo Defense

Evet mis gibi full version. Hemde bu versionun belli bir patchi varmis, XP/2000 de falan calisan, o yuzden eger oynicaksaniz herkesde ayni versiyon olmasi daha iyi.

ONEMLI NOT: Oyunu yukledikden sonra Ufo.exe'i UFO Defense.EXE olaran Rename edin, bilmiyorum neden ama oyle.

Bundan sonra UFO2000 modunu yuklemek lazim o yuzden sitelerine gidip direk download ediyorsunuz

Buyrun link. UFO2000

Bunuda yukluyorsunuz (yuklerken size sorucak ufo defense nerede yuklu falan diye, direk pathlari verin iste)

Ondan sonra UFO2000 i calisitiriyorsunuz ve TADA bukadar. Menude Connect to internet server var bide hotseat.

Ha simdi, cogumuz IP to IP oyniyacagi icin burasi onemli. Birisi haliyle server olucak onun icin UFO2000 folderinda ufo2000-srv.exe denen dosya calistiyiorsunuz (command prompt olarak cikiyo) ve bukadar, o calisirken kendinize baglanmak istiyorsani ufo2000 i normal calisitirip Connect to internet server diyip kendi IP nizi yazicaksiniz ve diger milleti bekliceksiniz size katilmalarini. (orda isim ve password soruyo, oraya istediginizi yazicaksiniz, server direk onu logluyo bi dahaki sefere kullanmak icin)

Lobby cok kolay kullanimi. Orta kisim chat ekrani, sag kisim kullanicilar. Oyun baslatmak istiyorsanuz kullanicilardan birine Challange yapmaniz lazim ve onlarinda sizin davetinizi kabul etmesi lazim. Bunu yapmak icin isimlerinin ustune basiyorsunuz ve renk sariya donuyor, kabul edilirse oyun basliyor. Eger size davet geldiyse gelen kisinin ismi Yesil renge donuyo, kabul etmek icin onlarin isime basmaniz lazim.

Bundan sonraki ekran oyun harita ekrani, squadinizi harita ustune deploy ediyorsunuz (belirli point capi 25000 mesela, ona gore limite bagli) Askerlerinizi modife etmek istiyorsaniz CTRL e basim isimlerinin ustune basicaksiniz, direk nostaljik ekipman ekrani gelicek. Isiniz bitince once Send diyorsunuz bunu servera yolluyo, sonra hazirsaniz START a basiyorsunuz.

Oynadiniz haritayi random olarak generate etmek istiyorsaniz asadaki harita boyularina basicaksiniz (4*4, 5*5, 6*6). Harita turunu sacmek istiyorsaniz orda secili olan isme basicaksiniz (Ilk Farm olarak cikio mesela) cikan listeden seciceksiniz (bi suru secim var (industrial, seabed, plane vs. harika bi suru secim var).

Yani olay bukadar. Bence harika yapilmiz, ve gerisi getirilirse dahada harika olabilecek bir mod. Bi kaz kez oynadim oyunda hazir gelen server adresinde, baya zevkli. Burda eger ilgilenen olursa maclar hazirliyabiliriz, belkide paticik server kurarsa falan ;).

-

Ayrica oyunun muzikleri farkli, hele hele combat muzigi baya kafami bozdu, 10 saniyelik salakca bi loop, eger sizinde kafanizi bozarda UFO2000newmusicgmstory.ogg dosyasini silin (yada rename yapin), arka fondan kendi muziginizi calarsiniz.

-

Hadi millet biraz sectoid beyni patlatalim :P



[Bu mesaj Draven tarafından 30 Mayıs 2005 18:15 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya TFTD yi ufoya tercih etmemin tek sebebi vardır ::
sağ clickle kapı açılması....
kaç kişi benimle yanı hissi paylaşıyor


Draven ben şunu anlamadım, AIye karşı mı oynuyoruz yoksa iki team kapışıyor muyuz? finale çalışırken aklım nerlerde şuna bak =)

[Bu mesaj Berk tarafından 01 Haziran 2005 03:33 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
arcane, 30 Mayıs 2005 19:23 tarihinde demiş ki:
forza tactics.


bunun çıktısını alıp bir dahaki buluşmada "yalan tactics" dediğinde suratına yapıştıracağım hehe

yav iyi güzel de arabirim süper hantal, grafikler çok geri maalesef çok büyük dezavantajı ufo defense'in. syndicate gibi olsa süper olurdu, oyun 12 yıllık ama hala oynanışı da rahat grafikleri de piksel piksel değil.. aftershock'un multisi olursa o iyi olur, herhalde ufo defense'e benzeyecek bir miktar..[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sam bence de ufo defense yerine tftdye yapsalar güzel olurmuş da , ab ne grafiği ya, ben yılda en aza 10 kere yükleyip baştan bitiriyorum bu oyunları ve hala çok zevk alıyorum...

To T'leth!

hatta TFTD nin kitabı bile var bende hikayeler olan filan öyle her türlü tactictir şudur budur olan,


Draven :: Haftasonu kapışalım, snap shot!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...