Skymaster Mesaj tarihi: Haziran 14, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 14, 2003 Bende bıktım artık,Her allahin günü server açanlardan, açıp kapayanlardan! Sadece bıktıgım oda değil. Ya bana bir fikir muhabbetinde, fikir alan, ama o fikirler üzerinde hiçbirşey yapmayan[ya(da) yapamayan! ] kişilerden. Ben Sana şu fikiri vereyim arthur; Sen o bilgisayara bir format at ve sphere defterini kapat.[hline]E-Mail : Skymaster Icq Uin : 116583 | Web site : Skymaster Offical Web Site
SouLForGeD Mesaj tarihi: Haziran 14, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 14, 2003 Arkadaşlar bir kere OSİ oyunun orjinal kodlarını değiştirir.Emülatörler yardımıyla çalışmaz bu yüzden hiç bir server OSİ gibi olamaz.Fikir istiyorsan www.ultimatr.com veya uo.stratics.com a bakıp skillerin ve serverın çalışma düzenine dair bilgiler bulabilirsin. Saygılar PS:Servera kayıt olurken BACKROUND isterseniz cafelerden kılıçlı counter mantığıyla uo oynayan 11-12 yaşındaki çocuklardan kurtulursunuz PS2:Sphere nin içinde olan sansürler var onlar geliştirilebilir mesela ass yazınca a$$ diye çıkıyor onu mesela gülen yüz yapsanız belki çok kalıcı bi çözüm değil ama olsun.
Ractamainus Mesaj tarihi: Haziran 14, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 14, 2003 said: SouLForGeD, 14 June 2003 19:02 tarihinde demiş ki: Arkadaşlar bir kere OSİ oyunun orjinal kodlarını değiştirir.Emülatörler yardımıyla çalışmaz bu yüzden hiç bir server OSİ gibi olamaz.Fikir istiyorsan www.ultimatr.com veya uo.stratics.com a bakıp skillerin ve serverın çalışma düzenine dair bilgiler bulabilirsin. zaten biz osi olsun demiyoruz, osi gibi olsun, yani yaklaşık o ayarda şeyler kullansın diyoruz. yoksa işin teknik analizini yaptık yukardaki yazılarda :) bi arkadaş sphere defterini kapatın demiş, çok doğru demiş. eğer iyi bir server diyorsanız, sphere la başlıyacağınıza hiç başlamayın derim :) [Bu mesaj Ractamainus tarafından 14 June 2003 21:48 tarihinde değiştirilmiştir]
Gremlin Mesaj tarihi: Haziran 14, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 14, 2003 ya arkadaşlar neden taktınız bu osi lafına anlamadım osi gibi bi server derken güzel bir server demek istedim her önüne gelen atlamış osi gibi server yapılmaz die e bi yazıları okuyun öle konuşun be abicim ama doğru değil mi sadece bu projeyi hayata geçirmek için bi kaç kişi istiyorum sen baştasın racti 2.arthur ve disaster eğer katılırlarsa güzel bi 4 oluşturup başlayabiliriz mirc. serv. halleder ordan konuşurus olmassa...[hline]Bir Arkadaşım "Bir Gün Herkes Fenerli Olacak" Demişti Bende Onayladım Tabiiki Öyle AMA DİĞER 364 GÜN HERKES ÖLÜMÜNE CİMBOM LU OLACAK VE TARİH TEKRAR YAZILACAK :rock: ANTİFENERBAHÇE :rock:
Ractamainus Mesaj tarihi: Haziran 15, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 15, 2003 said: gremlin483, 15 June 2003 03:02 tarihinde demiş ki: ya arkadaşlar neden taktınız bu osi lafına anlamadım osi gibi bi server derken güzel bir server demek istedim her önüne gelen atlamış osi gibi server yapılmaz die e bi yazıları okuyun öle konuşun be abicim ama doğru değil mi sadece bu projeyi hayata geçirmek için bi kaç kişi istiyorum sen baştasın racti 2.arthur ve disaster eğer katılırlarsa güzel bi 4 oluşturup başlayabiliriz mirc. serv. halleder ordan konuşurus olmassa... bu osi konusunda hak veriyorum, başta bir şey dendi, arkasından açıklaması da yapıldıu ama o kadar fazla şey söylendiki, bir delinin taş atıp 40 akıllının çıkaramaması gibi bir şey :) racti? :)[hline]Uzak diye bir yer yoktur...
Arthur Mesaj tarihi: Haziran 15, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 15, 2003 En Başta Osi yi geçin sadece yapabileceğimin en iyisini yapmak için yardım istiyorum ayrıca arkadaşlar lütfen birbirimizi eleştirmeyelim herkesin fikri kendine göre doğrudur siz önerilere devam edin[hline]Feel Power of Mind You can Feel Alright Try To Be Best in Your Mind Icq=176375932 [b]Istiaron Developer Arthur
Arthur Mesaj tarihi: Haziran 15, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 15, 2003 Bir De Sphere e laf atmayalım RunUo yu inceledim scriptingi basic ile aynı ama bi console u bile yok dos da çalışıyor... Belki siz yapamıyorsunuz ama ben sphere i istediğim gibi modifiye etmeye çalışıyorum kısmende oluyor ayrıca scripting de herşey çok bilme ile olmuyo bazı şeylere çözüm bulmak en az bilgi kadar zeka işidirde gremlin arkadaşım Demiş ki : işte baggio falan biraraya gelip bikaç developer bide gibi bir konudan bahsetmiş Çok istiyorsan zaten kendin yapabilirsin ! deyip geçiyorum bende çok istediğimi yani güzel bir server yaratmayı yapıyorum elimde kağıt kalem sürekli yeni fikirler oluşturmaya çalışıyorum skillere göre daha çok ability (skill kasmanın yararı olaraktan ) veya disabilityler[hline]Feel Power of Mind You can Feel Alright Try To Be Best in Your Mind Icq=176375932 [b]Istiaron Developer Arthur
Ractamainus Mesaj tarihi: Haziran 15, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 15, 2003 ben sphere'a karşı runuo yu savunduğum için cevap hakkı doğduğuna inanıyorum. sence dos penceresinde çalışması ilkel bir sistem olmasınımı gösterir sadece? bence yanlış yaklaşıyorsun. en azından şöyle düşünebiliriz, spherescripting sadece ultima için yazılmış bir scripting ve sağlam temellere dayandığı söylenemez. bu yüzden bazen bir sorunu çözmek bile çok dolaylı olabiliyor. c# ise arkasında microsoft desteği olan ve tüm dünyaya yayılan bir yazılım dili. çok daha kapsamlı, ayrıca daha stabil bir dil. serialization olayı bile çok etkili olduğunu gösteren bir olay mesela. ayrıca emulator bazında yaklaşırsakta, runuo nun daha kapsamlı ve gelişime açık, ayrıca daha düzgün çalışan bir emulator olduğunu inkar edebileceğini sanmıyorum. bunun yanında sphereserverın gelişim durma noktasına geldi (sanırım durdu) . osi ile ilgili ben bir fikir dile getirmiştim, daha sonra dallandı budaklandı bu hale geldi, topic konusundan uzak bir tartışma yaşandı, özür dilerim o konuda. ama benim fikrim şudur ki serverın(free) iç dinamiği osi ye yakın olmalıdır. bunu fikir isteğini göz önünde bulundurarak söyleme gereği görüyorum. bunun yanında açmayı düşündüğün server hakkında sana başarılar dilerim. [ben bu yazıyı sana muhalefet olsun diye yazmadım arthur, yanlış anlamanı da istemem. sadece runuo nun geri plana itilmesine gönlüm el vermedi. ][hline]Uzak diye bir yer yoktur...
GE-TA Mesaj tarihi: Haziran 15, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 15, 2003 RunUO'da konsol pek gelişmiş değil çünki pek de ihtiyacı yok. Biraz kullanırsanız sebebini anlarsınız. RunUO'nun başarısının sebebi sadece C# kullanması yada Microsoft (heleki Microsoft'un RunUO ile hiç alakası yok) değil OOP yapıda bir script dilinin olmasıdır. Bu C#'da olabilirdi başka bir dilde. Bunun da sebebini kullanınca anlarsınız. Konu başlığında da belirtilen sözlerin sebebi Sphere'in kolay olan script yazımıdır. İspatı mı? Bu başlıkla açılan kaç server'da POL yada UOX yada birbaşka emulatör kullanılıyor? Herşeyi kendi isteğine göre düzenliyerek güzel bir server açmak konusunda ise, araban süper olabilir ama tekerleklerin yoksa bir adım gidemezsiniz diyorum. ps:Ractamainus stabil bir dil olmaz stabil calışan program olur. [hline]In God I Trust For Rest I Just Test
Ceday Mesaj tarihi: Haziran 16, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 16, 2003 Sphere de kullanılan script dili herşeyden önce bir programlama dili deil. Sphere Devi tarafından hazırlanmıs bir tür arabirim diyebiliriz. Dolayısıyla cok fazla eksigi var. Daha data typelar arasındaki fark bile anlaşılmıyor spherede. Son versiyonlarda onun üzerine gittiler sanırım, performansı artırmak icin. Ancak sonucta bu yüzden halen büyük bir performans kaybı oldugu kesin. C# ise MS in geliştirdigi bir programlama dili. Sphere scripting gibi ne oldugu belirsiz bişi deil. Herşey yerli yerine oturmus, kesin ve belirli bir standartı var. Dolayısıyla yazacagınız codelarda bu size büyük bir kolaylık ve esneklik saglayabiliyor. Spherede 3-5 şeyin dısına cıkamıyorsunuz..
Arthur Mesaj tarihi: Haziran 16, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 16, 2003 runuo daki kullanılan dil şimdi sorun da ben bilgisayar bölüm okuyorum pascal c++ basic delphi görcem o zaman runuo da da bir şeyler yaparım da sphere şu an modifiye edilişi en kolay Ultima Online emulatoru olarak açık ara önde RunUo da çok güzel ama bir de özel bir scripting dili oluşturulmuş olsa sphere ile kıyaslanamazdı bu durumda sphere mecburiyetim var ne zaman c++ yi öğrenecem o gün runuo yu elime alırım ama şimdilik 3 - 5 arasındaki bütün 3,01 - 4,99 a kadar yapabildiğimi yapmam gerek . [hline]Feel Power of Mind You can Feel Alright Try To Be Best in Your Mind Icq=176375932 [b]Istiaron Developer Arthur [Bu mesaj gmarthur tarafından 16 June 2003 11:10 tarihinde değiştirilmiştir]
Bone Mesaj tarihi: Haziran 16, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 16, 2003 said: mastermage, 14 June 2003 12:49 tarihinde demiş ki: -1 frp ye yakısan sekil demissin.Güldüm sadece bu rp frp diil 1. Vendorlar olmassa her olen 24 saat silah almak için bs mi arıycak ya mage shopa ne diyorsun millet regmi basıcak ne yane bunların acıklamasını bir düşün ondan sonra yazını yaz frpye yakışan şekil değil, questler. sanki bir frp oynuyormuşsun gibi güzel ve detaylı questler hazırlanmalı demek istedim. devasa spider kente saldırdı, hurra, haddi kötüler mezarlığı bastılar, hurraa.. gibi saçma questler oyunun tadını kaçırır. Klişe görevlerden sıkıcı olur. Daha kompleks questler oyuncuların azmini arttırır. her olen tabii ki silah arıycak. Eften püften serverlardan bir farkın olması lazım. Biraz olaya heyecan katılması lazım. Yoksa açtığın UO serverı yine dövüşlü chat oyunu olur. Eğer vendor konulmassa, sen blacksmith arıycaksın. Bu yüzden ölmemeye daha çok dikkat etçeksin. Hem düşün, adam blacksmith karakteri yapıp para kazanmak istiyor, ancak vendorlar yüzünden işi zorlaşıyor. Ayrıca vendorsuz bir dünyada tailor, cooker, blacksmith gibi adamlar çıkacak, o serverı renklendircek...[hline]All right, you egg-suckin' piece of gutter trash! You always did like pushin' around people smaller than you! Well I'm smaller! Try pushin' me! Wolverine, To Sabretooth
Bone Mesaj tarihi: Haziran 16, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 16, 2003 ayrıca bir çok kişi yeni server kurmak peşinde.. bazıları da yeni serverını paticikte göstermek peşinde. tek tek yapılan serverlar hiçbir işe yaramıyor. bir iki spawn, bir iki ev, al sana bir uo serverı... istediğin kadar adam kes frag al. yahu herkes birleşip bir server açsa, sırf "aha bak server açabiliyorum" havasından kurtulup takım ruhuyla iyi birşeyler yapsanız.. osi olamaz belki ama, Türkiye'nin Osi yerine geçebilecek bir serverı olur.. Ha? İyi fikir değil mi?[hline]All right, you egg-suckin' piece of gutter trash! You always did like pushin' around people smaller than you! Well I'm smaller! Try pushin' me! Wolverine, To Sabretooth
Ractamainus Mesaj tarihi: Haziran 16, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 16, 2003 said: GE-TA, 16 June 2003 03:40 tarihinde demiş ki: RunUO'da konsol pek gelişmiş değil çünki pek de ihtiyacı yok. Biraz kullanırsanız sebebini anlarsınız. RunUO'nun başarısının sebebi sadece C# kullanması yada Microsoft (heleki Microsoft'un RunUO ile hiç alakası yok) değil OOP yapıda bir script dilinin olmasıdır. Bu C#'da olabilirdi başka bir dilde. Bunun da sebebini kullanınca anlarsınız. Konu başlığında da belirtilen sözlerin sebebi Sphere'in kolay olan script yazımıdır. İspatı mı? Bu başlıkla açılan kaç server'da POL yada UOX yada birbaşka emulatör kullanılıyor? Herşeyi kendi isteğine göre düzenliyerek güzel bir server açmak konusunda ise, araban süper olabilir ama tekerleklerin yoksa bir adım gidemezsiniz diyorum. ps:Ractamainus stabil bir dil olmaz stabil calışan program olur. dikkat ettiysen ben microsoft un runuo nun arkasında değil, c# ın arkasında olduğunu söyledim. çünkü bu microsoftun yazılım dili, bu kadar açık :) stabil yazılım dili olur kanaatindeyim. stabil olmayan yazılım dili bkz. spherescripting (aslında stabil burda biraz anlamından sapmış, haklısın. yetersiz demekte daha mantıklı) bu arada; frp = fantasy role playing rp = role playing muhtemelen kafanızdaki açıcağınız serverdaki rp anlayışınızda frp tarzı olacak. bir kez daha rp shardı örneği için ethernass a bakmanızı öneririm. orda vendor da yok, item da zor bulunur :)[hline]Uzak diye bir yer yoktur...
GE-TA Mesaj tarihi: Haziran 16, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 16, 2003 said: Ractamainus, 14 June 2003 00:49 tarihinde demiş ki: runuo şanslı çünkü sağlam bir proje ve arkasında microsoft var :) ama gelişmezse hiç bir işe yaramaz Bu mesajına yönelik olarak söylemiştim. Neyse polemik yapmıyayım.[hline]In God I Trust For Rest I Just Test
Ractamainus Mesaj tarihi: Haziran 16, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 16, 2003 tamam, yapmayalım :) [yazımı tekrar okumama rağmen o lafı görmemiştim, şaşırdım be :) ] herşeye rağmen bence iyi bir server olcaksa sanırım staff içi iletişim ve sponsor çok önemli bir faktör :)[hline]Uzak diye bir yer yoktur...
Arthur Mesaj tarihi: Haziran 17, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 17, 2003 Biz Ne Demişiz Siz Konuyu RunUo Vs Sphere e dönüştürdünüz pes yani :hrr:[hline]Feel Power of Mind You can Feel Alright Try To Be Best in Your Mind Icq=176375932 [b]Istiaron Developer Arthur
GE-TA Mesaj tarihi: Haziran 17, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 17, 2003 said: gmarthur, 15 June 2003 21:40 tarihinde demiş ki: Bir De Sphere e laf atmayalım RunUo yu inceledim scriptingi basic ile aynı ama bi console u bile yok dos da çalışıyor... [hline]Feel Power of Mind You can Feel Alright Try To Be Best in Your Mind Icq=176375932 [b]Istiaron Developer Arthur Kişi kendin bilmeli. Kendin bilmiyorsa susmayı bilmeli.[hline]In God I Trust For Rest I Just Test
gulhantr Mesaj tarihi: Haziran 17, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 17, 2003 Gerçekten fikirler çok güzel ama en iyiside vendor olmaması çok iyi.vendor olmadığı zman butun skiller onem kazanacak onun için millet 10x olduktan sonra kasmayı bırakmayacak sonuna kadar kasacaklar.ama boyle bi server yapmak biraz uğraştırır ama yapılırsada çok iyi olurr.her türlü konuda yardımcı olurum bende.bole bi serverda oynamak isterim.
gulhantr Mesaj tarihi: Haziran 17, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 17, 2003 ben ilk başladığımda rwrealm de oynuyordum o serverı bilenler vardır eminim ben birraz bahsedeyim serverdaki bazı kılıçlarda efectler vardıvurduğun zman altından kalvas falan çıkıyodu port falan iniyodu ne bilim bole şeyler.ben rw nin o ışıltısına alıştıktan sonra başka hiç bi serverdan o tadi zevki alamadım.bu yapacağınız serverda ole olması dahagüzel olabilir isterseniz ben scriptlerini verebilirim var elimde çoık güzel olabilir.isteyen varsa mailini ıcq ma atarsa gönderirim ıcq:152839046
Adranath Mesaj tarihi: Haziran 17, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 17, 2003 Bence En güzel Shard Böyle Olur; -Rp Şart Olmalı...Yada olmamalı farketmez.. Ama RP yapanları Engelleyenler Ceza almalı.. -Küfür Kesinlikle olmamalı -Shardın Kalıcı olmasını Sağlamalı -Skillerin ne Zor Yada Hızlı Artması..Orta Halde.. -Arada Bir Süpriz Yapıp Power Hour'su açmalı.. 1 ayda 3 kez gibi.. olabilir.. -Irk Sistemi -Yeni Büyüler..Yeni Cüppeler.. -Arqas baya hoş..ama o shard Kopy Paste Scpirtlerinden oluşuyor.. Onun gibi olmaması gerek.. Scpirt YAzanlar olmalı.. -Quest'lerde Ödüller Kolye,Amulet vb. Gibi olmalı.. -Guild sisteminde O/C değilde.. Daha Değişik olmalı.. SYlveria Örnek.. -Büyücü/Savaşçı eşit olmalı yani 2 sininde hem Dez Avantajları olmalı hemde Avantajları olmal Karşılıklı.. -Bugsız olmalı.. -Gm Kayırması vs. gibi şeyler olmamalı.. -Staff'ın Kararları playerlarada sunulmalı anket yapılmalı.. -İllegal Prog.lar[Speed,inj. gibi..] kulananlar direk Sharddan uzaklaştırılmalı.. Bunların Hepsi olursa Eminimki Harika olur çünkü OSİ'de bile parayla edit yapılıyor.. Bunların Hepsini yapmak bi staff olarak çok zordur eminim ama yapılırsada Karşlığını alacağından eminim... Saygılar..Blood L'anarch Blood[HorseLords]
gulhantr Mesaj tarihi: Haziran 17, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 17, 2003 bencede Rp siz bi server olsa ama bunuda oyuıncuları inandırmak gerekir. ama böyl biserver olmasıda hayal heralde kimse uğraşmaz hoş uğraşsada paralı olur sanırım. paralı serverlarda aylı ücretten biraz daha fazla verince edit ın en babasını yapıyolar yani serverın paralı olmasıda çare değil. neyse işallah bole bi server olur olursada bence rekor bir player sayısı olur.
taz Mesaj tarihi: Haziran 17, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 17, 2003 gaz yapalım hadi hepimiz birleşelim gücümüzü gösterelim :p hahaha kış kış osiye.. aç adamlar :D[hline]ICQ: 4435695
Öne çıkan mesajlar