Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Küpe ve K(ı)ro problemi...

B0nzi

Öne çıkan mesajlar

Şimdi mecburen yurtta kalıyorum ve 1001 çeşit insanla bir arada yaşıyorum. Yaklaşık 3 ay önce kulağı deldirip küpe takmaya başladım ki ondan öncede delmeden takmışlığım vardır. Ne olduysa kulağı deldirdiğim andan itibaren başladı. Yok efendim erkek adam küpe mi takarmış yok efendim adetlerimizde geleneklerimizde böyle şeylere yer yokmuş ta bilmem neymiş. ya tamam sen hoş karşılamıyo olabilirsin de benim senin gibi düşünmemi nasıl istersin benden bide hala küpe kulağımda olduğu için çeşitli baskılar uygulamaya başladılar tam oldu şimdi.

Bu tek kaşlı insanların küpe takan erkeklerden haz etmemelerinin sebebi nedir ya ?

Not: Bu arada K(ı)ro nasıl yazılıyo ya :-?[signature][hline]Güç seninle "yazıklar" olsun... (Selçuk Erdem)

There is no time for peace No fear, No respite
THERE IS ONLY WAR !!!
Sosyal ağlarda paylaş

adetle gelenekle gorenekle ne alakası var lan?

Adetlerimiz falan demısler ehueh :)

Bu arada aynı sey uzun saclı erkek ıcın hala gecerlı hatta uzun bı sure daha gecerlı olacaklarını dusunuyorum bu deger yargılarının.[signature][hline]Opinions are like assholes. Everybody has got one.

Sosyal ağlarda paylaş

Ne iki gıy gıyı kardeşimn adamlar işi şiddete dönüştürmeye başladılar. Bu böyle giderse Çanakkale'de katliam çıkacak :D

Bu arada cidden K(ı)ro nasıl yazılıyo yaf :-?[signature][hline]Güç seninle "yazıklar" olsun... (Selçuk Erdem)

THERE IS ONLY WAR !!!
Sosyal ağlarda paylaş

adetlerimizde öyle birşey vardı. sultan selim mi ne takıyordu. nedenini tam hatırlamıyorum da sol kulağa takılan küpe bilgili mi ne olduğunu gösterirmiş. bu hede hödö doğruysa, esasını öğrenirsen, "adetlerimizde yok zar zurt" diyenlere bunu söyleyip hava da atmış olursun. :)

ancak "erkek adam küpe mi takarmış" diyorsa saygı duy onların fikirlerine de. herkes küpe takmanı hoş karşılamayabilir. ama tabii olay senin zevkin, onlar da mazur görsün artık.[signature][hline]Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

bonecrusher, sultan selımın takmasının nedenı; doguya fetıhlerı sırasında kole olarak calısan zencı ınsanları gorur ve onlarda kupe takılı oldugunu farkeder.Bunun uzerıne kendısıde kupe takar ve kımse bırbırını boyle ayıramaz tarzı bir şey der.Yani takmasındaki amaç sınıf farklılıgını ortadan kaldırmak.Ondan sonra sanırım takılmadı erkeklerde kupe[signature][hline]Savaşacak gücün yoksa,silahını düşmanına ;
Yönetebilecek kudretin yoksa,beynini sana boyun eğdirene ;
Uğrunda ölebilecek bir amacın yoksa,aşkını nefretine sat...
Sosyal ağlarda paylaş

[spo1=Yavuzla ilgili 2 rivayet var]1-) Mısır'da kölelerin kulağında küpeleri görüyo. Bu nedir felan diye araştırıyo en sonunda kölelere takıldığını öğrendiğinde " Benim onlardan bir farkım yok. Bende Allah'ın bir kölesiyim" diyerekten takıyor.

2-) Sadrazamlarından biri Yavuz'a bi konu hakkında öğütte bulunuyo ve en sonunda da "Bu senin kulağına küpe olsun diyo"
Yavuz da bu öğüdü kulağına taktığı küpenin iç kısmına işletiyo felan filan.. Bunlar ne kadar doğrudur bilemem.[/spo]

Ya benim takmama gelince yakıştığı ya da artık iş inada bindiği için değil, küpenin benim için özel bi anlamı olduğundan dolayı takıyorum.[signature][hline]Güç seninle "yazıklar" olsun... (Selçuk Erdem)

THERE IS ONLY WAR !!!

[Bu mesaj Bonzi_Buddy tarafından 28 Mayıs 2005 15:23 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ha bi de tuhaftır. halk arasında mutlaka "saçını uzatan = küpe takan" oluyor.
mesela ben saçımı uzatıyorum. ancak küpeyle alakam olmaz. kolye bilezik saat bile takamıyan adam küpe, piercing felan yapamıyor tabii.

geçen annem birisiyle konuşmuş laf arasında "oğlum saçını uzatıyor" geçmiş, karşıdaki de "aa kesin küpe de takıyordur" demiş. bi tuhaf olmuştum.
evet bu anımı da anlattım, dinleyenlere teşekkür ederim.[signature][hline]Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

Saçı uzatmayı sevmiyorum. denedim zaten olmuyor :)

ama mesela şu an mıknatıslı küpe takıyorum daha önce deldirmiştim çok üzere takmadım kapandı.
Bu yaz tekrar deldiricem.

Ama bonzi senın taktığın küpe çok abartı bence
ufak siyah küpeler var onlar çok yakışıyor. Ben siyah ufak taşlı bi küpe takıyorum güzel oluyor.
Ayrıca hatunların hepsi bitiyor :)

Erkeklik sakal bıyıkla olucaksa fatih ürektede sakal bıyık çıkıyor.[signature][hline]tuana...
Sosyal ağlarda paylaş

Şu anda kimse Yavuz Sultan Selim'in düşüncesiyle takmadığı kesin zaten, öyle diyerekte bir yere varamazsın.

Benim düşünceme göre küpe piercing vs takmak yakışmıyor hiçbir şekilde (zaten takanların %90'ında amaç farklı) saç uzatmak farklı durum tabi.[signature][hline]Andolsunki onu yapan ve yaptıran için de Ahirette Cennetten bir nasip olmadığını biliyorlardı.
Sosyal ağlarda paylaş

@ blackchaos
Ya senin dediğin siyah küpelerden de var bende ve onun kattığı karizmaya diyecek bi lafım yok :D Ama bu küpe benim için oldukça büyük bir öneme sahip...[signature][hline]Güç seninle "yazıklar" olsun... (Selçuk Erdem)

THERE IS ONLY WAR !!!
Sosyal ağlarda paylaş

küpe nie takıosun dien olursa sen müslüman deilmisin? die sor
evet diicekler
sonrada sen islamda insanların görünüşüne bakıp ayıplamak kul hakkı yemektir ve afffı yoktur lan deyyus de.[signature][hline]

[Bu mesaj cenx tarafından 28 Mayıs 2005 15:40 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...