Quivalen-soth Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Bu arada Modern Demokrasilerde Çoğunluk önemli değildir Çoğulculuk önemlidir... yani bir yargı ortamında karar için 90 kişiden 89 unun kabul oyuna karşın 1 red oyu çıkarsa yeniden toplanılır ve yeniden görüşme yapılır... bunu bilerek konuşursak çünkü biz de sözde bu sistemle yönetiliyoruz...[signature][hline]I WANNA GET FREE!!!!
Cthulhu Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 denmiyor ama yapılıyor..en azından yapılaaya çalışılıyor..ve bir çok kesimde de başarılı olunuyor..[signature][hline]herkes, düşlerinin büyüklüğü kadar özgürdür.(chE) [b]karakedi, 26 Mayıs 2005 14:37 tarihinde demiş ki:[/b] evet arkadaşlar, ne yazık ki sistem adminimiz mal.. Yeni Rockı | Üstüne Şehir Örten Şehir [/b]
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 said: Cthulhu_, 29 Mayıs 2005 19:03 tarihinde demiş ki: atatürk olayına çok yanlış bakıyor,baktırılıyor ülke.. Hepiniz inkilapçısınız değil mi?Çünkü atatürk ilkesi..Peki neden ben devrimciyim diyene vatan haini gözüyle bakıyorsunuz?İnkilap kelimsinin anlamını biliyor musunuz? Atatürk'ü geç. Atatürk zaten kalıp haline geldi ne yazık ki. Onu peygamber zanneden insanlar bile var. İlkokul müsaremelerinde birkaç lafını ezberletip durmaktan öteye geçmiyor ne yazık ki. Anlatılıyor da anlatılıyor, ancak içi boş bilgiler. Adamın ne yaptığıyla, neden yaptığıyla ilgilenmek yerine marka haline çevirdik iyice. Şu şiiri severim, örnek göstermek istiyorum o yüzden: http://www.kulturturizm.gov.tr/portal/default_tr.asp?belgeno=13939 her okuduğumda ağlarım bu şiiri.[signature][hline]Beş Hececiler [Bu mesaj Bonecrusher tarafından 29 Mayıs 2005 19:11 tarihinde değiştirilmiştir]
sheref Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 bence forumlarda da siyaset yapmayalım... her görüşten insan var aramızda, siyasilerin ve siyasetin gereksizliği düşünerek, yada bilmeyerek aramızda olanlarda var. Şimdi 13 yaşında çocuk okuyacak bu forumları o görüşe bakacak bu görüşe bakacak diyecek ki acaba bu bölemi şu şöylemi, gidip ailesinden yardım da alamıyorsa bilmediği karanlığa doğru yürüyecek, kısa zamanda kendini kominist parti gençli kolu, işçi partisi gençlik teşkilatı, ülkü ocağı gibi biyerde bulacak, yıllarca tepesindekilerin maşası olacak, kullanılacak, gün gelecek tetikçi olacak, hayır diyemiyecek... boşverin siyaseti. mümkünse bi mod. kitlesin topiği. Ceviz Kabuğuna dönmesin forumlar biz paylaşırken gülüşelim, savaşmayalım.[signature][hline]MEresimos|Pati Sözlük Lominadze|News Mail|MSN [email protected]| Founder of AAL'05 & I Love Paticik
Quivalen-soth Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 said: delikedi, 29 Mayıs 2005 19:05 tarihinde demiş ki: gerekmiyo. Liseden sonra istediğini yap. Lisede düşün reşit olduğun zaman faaliyete geç. Okullarda siyaset yapılmasın derken liselilerin beyni yıkansın hepsi klon gibi olsun denmiyo zati. peki delikedi mesela lisede sınıfta kaldın sonra reşit oldun ne poh yicez?[signature][hline]I WANNA GET FREE!!!!
Overseer Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Ah nası düşünemedim :p[signature][hline]Janis - SWG(Eclipse) Tkit - MxO(Output) Macheor - Daoc(Merlin)
Rahan Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 suç düşüncelerini ifade edenin değil, bundan tahrik olup abuk subuk işler yapanındır. okulda siyaset olmaz demek düşünce özgürlüğünün açabileceği sorunlara (kavga tartışma, gruplaşma) karşı pratik bi çözüm olmaktan ileri gidemez. özgürce düşünemeyen, konuşup tartışamayan,takım tutar gibi fikir tutan insanlar yaratır. sırf internetteki tartışmalar sayesinde bile kafamdaki bir ton şeyi değiştirdim, çok daha bi hoşgörülü oldum. varın liseden beri olsaydı olabilecekleri siz düşünün. ha bu arada alakasız ama "biji apo" diyen gerzek de gerzeklik yapmakta serbesttir. ne zaman ki oturur adamın karşısına doğru düzgün konuşursunuz, fikirlerini (tabi varsa uhh) açıklamasını istersiniz, 2 kuruşluk tutarlı cümle kuramadığını gösterirsiniz, işte o zaman o gerzekte ilerleme kaydedersiniz. öbür türlü bijijbijbij diye dolaşmaya, devam eder.[signature][hline] Kedileri seviyorsan buraya tıkla.
onlyreal Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 dusunmekle siyaset yapmak cok farkli seylerdir. her insan dusunmeli daha ilk yazimi okursan liselerde dusunmeyi gelistirmeliyiz daha iyi anlatmaliyiz dedigimi gorursun. ama gelip nazim siiri okuyup siyaset yapmaya kalkismak ve buna sinifindaki liselileri sokmak bunu kabul etmem. ben kardesimi nazim diye apo diye turkes diye bagirsin diye liseye yollamiyorum, o benim sorumlulugum altinda ve lisedeki butun ogrencilerde ole. ne zaman resit olursun ne zaman ben babami anama bakmam kendi fikirlerimdir kendin yasarim dersin gider yaparsin. ama bunu lisede yapamazsin bu kadar basit ben kardesimi liseye okumaya yolluyorum, siyaset yapan varsada durdurulmasini istiyorum. Evet dusunmeyi insan sevmeyi ogretmeliler ama bunu ogreticek yer ogretmenidir, nazim okuyup turkes diye bagiran diger gencler degil. bu kadar basit. said: Natural_Jedi, 29 Mayıs 2005 19:04 tarihinde demiş ki: -onlyreal- eğer sosyal demokrasiden dem vuruosan her zaman için açık olucan düşünce özgürlüğüne. buda şunu getirir lise öğrencisi düşünebilmelidir. düşünce özgürlüğünden kastın''istediini düşünmesi ama söylememesi'' ise şu anda bunları yazmamamız,konuşmamamız,yaşamamamız gerekirdi. insanların düşüncelerinden dolayı lisede çatışmasının ''kötü'' olduğunu düşünüosan ''korkuların'' varsa bunalr sadece lise de değil bütün haytta olan şeyler. lise bir nevi hayata atılmadan önceki pişme aşamasıdır. bundan sonrada üniversiteler var zaten. sonuç olarak lafı dolandırmayıp söylemek sitedim şudur ki;''lise ile normal hayat aynı şeydir,bu ikisini karıştırmıyalım demek at gözlüğüyle bakıp olayları görmek istediğin gibi görmektir'' [signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic C CLARKE
sheref Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 BoneCrusherin bize okuyun dediği şiiri okumak için tıklamaya üşenenler için yazıyorum okuyun da kapatın konuyu.... ATATÜRK'TEN SON MEKTUP Siz beni hâlâ anlayamadınız, Ve anlayamayacaksınız çağlarca da, Hep tutturmuş "yıl 1919, Mayısın 19'u" diyorsunuz, Ve eskimiş sözlerle beni övüyor, övünüyorsunuz. Mustafa Kemal'i anlamak bu değil, Mustafa Kemal ülküsü sadece söz değil. Bırakın o altın yaprağı artık, Bırakın rahat etsin anılarda şehitler, Siz bana neler yaptınız ondan haber verin, Hakkından gelebildiniz mi yokluğun, sefaletin, Mustafa Kemal'i anlamak yerinde saymak değil, Mustafa Kemal ülküsü sadece söz değil. Bana muştular getirin bir daha, Uygar uluslara eşit yeni buluşlardan; Kuru söz değil iş istiyorum sizden anladınız mı, Uzaya Türk adını Atatürk kapsülüyle yazdınız mı, Mustafa Kemal'i anlamak avunmak değil, Mustafa Kemal ülküsü sadece söz değil Hâlâ o acıklı ağıtlar dudaklarınızda, Hâlâ oturmuş 10 Kasımlarda bana ağlıyorsunuz, Uyanın artık diyorum, uyanın, uyanın, Uluslar, fethine çıkıyor uzak dünyaların. Mustafa Kemal'i anlamak göz boyamak değil, Mustafa Kemal ülküsü sadece söz değil Beni seviyorsanız eğer ve anlıyorsanız, Laboratuvarlarda sabahlayın, kahvelerde değil, Bilim ağartsın saçlarınızı, kitaplar, Ancak böyle aydınlanır o sonsuz karanlıklar. Mustafa Kemal'i anlamak ağlamak değil, Mustafa Kemal ülküsü sadece söz değil. Demokrasiyi getirmiştim size, özgürlüğü Görüyorum ki hâlâ aynı yerdesiniz hiç ilerlememiş; Birbirinize düşmüşsünüz halka eğilmek dururken, Hani köylerde ışık, hani bolluk, hani kaygısız gülen, Mustafa Kemal'i anlamak işitmek değil, Mustafa Kemal ülküsü sadece söz değil. Arayı kapatmanızı istiyorum uygar uluslarla, Bilime, sanata varılmaz rezil dalkavuklarla, Bu vatan, bu canım vatan sizden çalışmak ister, Paydos öğünmeye, paydos avunmaya, yeter, yeter, Mustafa Kemal'i anlamak aldatmak değil, Mustafa Kemal ülküsü sadece söz değil. Halim Yağcıoğlu[signature][hline]MEresimos|Pati Sözlük Lominadze|News Mail|MSN [email protected]| Founder of AAL'05 & I Love Paticik
Overseer Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 said: sheref, 29 Mayıs 2005 19:08 tarihinde demiş ki: bence forumlarda da siyaset yapmayalım... her görüşten insan var aramızda, siyasilerin ve siyasetin gereksizliği düşünerek, yada bilmeyerek aramızda olanlarda var. Şimdi 13 yaşında çocuk okuyacak bu forumları o görüşe bakacak bu görüşe bakacak diyecek ki acaba bu bölemi şu şöylemi, gidip ailesinden yardım da alamıyorsa bilmediği karanlığa doğru yürüyecek, kısa zamanda kendini kominist parti gençli kolu, işçi partisi gençlik teşkilatı, ülkü ocağı gibi biyerde bulacak, yıllarca tepesindekilerin maşası olacak, kullanılacak, gün gelecek tetikçi olacak, hayır diyemiyecek... boşverin siyaseti. mümkünse bi mod. kitlesin topiği. Ceviz Kabuğuna dönmesin forumlar biz paylaşırken gülüşelim, savaşmayalım. Anlatmak istediğim buydu zaten. Acele siyaset düt yoluna gider. (Bkz. Ülkücü kılıcımı çaldı)[signature][hline]Janis - SWG(Eclipse) Tkit - MxO(Output) Macheor - Daoc(Merlin)
AthleT Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 said: lord_elvyn, 29 Mayıs 2005 18:52 tarihinde demiş ki: dayak istiyorsun Dövecek adam sen değilsin..Gücün yetmez! ATATÜRK'ÜN NAZIMIN ŞİİRİNİ DİNLEDİĞİNDE SÖYLEDİKLERİ... Nazım'ın oldukça basit piyesleri, yoldaşı Ertuğrul MUHSİN' in sayesinde Şehir Tiyatrolarında gösterime girince bu durum Nazım'a hem para hem de şöhret kazandırmıştı. Üstelik Nazım'ın şöhreti Atatürk'e kadar ulaşmıştı. Atatürk'te Nazım adına yapılan bu geniş reklam ve propagandaya pek iltifat etmediği için: "şunun şiirlerini bir de kendi ağzından plağa alın, getirin bakayım" talimatını verdi. Nazım'ın Hazer ve Salkımsöğüt adlı şiirleri kendi sesinden plağa kaydedilip ATATÜRK' e getirilmiş, ATATÜRK bu şiirleri dinledikten sonra aynen:"BU ŞİİRLERDE TÜRK MİLLETİNİN HAYATINA KASTEDEN BİR BOMBA VAR" demişti. Atatürk ona ilk notu vermiş, şiirlerinin muhteviyatındaki korkunç maksadı anlamış olmasına rağmen, Atatürk'e yakın olmaya çalışanlar, Atatürkçülüğü kimseye bırakmayanlar, ATATÜRK' ün bu beyanından sonra bile Nazım balonunu şişirmeye devam etmişlerdir.. said: lord_elvyn, 29 Mayıs 2005 18:52 tarihinde demiş ki: dayak istiyorsun Dövecek adam sen değilsin..Gücün yetmez! Ayrıca ; NAZIM ATATÜRK'E DE SÖVÜYORDU... Nazım'ın 28 Kanunsani başlıklı şiiri dikkatle okunduğu zaman her hareket ve her hadisede Atatürkçülük'ten bahseden, bizdeki komunistlerin aslında Atatürk'ün adını bir maske, hatta bir cankurtaran simidi gibi kullandıkları daha iyi anlaşılır.. Nazım'ın ilk ve açık komunist propaganda yapan şiirine birlikte gözatalım............Trabzon'dan bir motor açılıyorSahilde kalabalıkMotoru taşlıyorlarSon perdeye başlıyorlarBURJUVA KEMAL' in omuzuna binmişKEMAL KUMANDANIN kordonuna............Nazım Hikmet görüldüğü gibi komunist Mustafa Suphi, Etem Nejat ve arkadaşlarının Trabzon açıklarında motörlü kayıkta öldürülüşlerinden dolayı büyük bir kin içinde ....... Kaynak Kaynak2 KAYNAKLAR:1-Nazım Hikmet vatan haini mi , vatan şairi mi?2-8 Temmuz 1976 tarihli Vatan Gazetesi (Şen olasın Nazım Hikmet- Aziz Nesin)3-1976 tarihli YENİÇAĞ dergisi Nazım Hikmet Özel sayısı (TDKP' nin Doğu Almanya' da yayınlanan bülteni) Saygılar..[signature][hline]BabacumMostors, 03 Ocak 2005 19:31 tarihinde demiş ki: paticik'in bana girmesindense, benim paticike girmemi tercih ederim -Robert Mostors Razu, 24 Mayıs 2005 20:33 tarihinde demiş ki: Resmin en sağındaki yapı bakıldıgında penise benziyor.Değiştirilmeli.
Cthulhu Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 @sheref hayat türk filmi değildir abi..13yaşında bir çocuk burdaki tartışmayı okudu diye dediğin yollara düşmez merak etme..hele ki bir de bunları okuyup anlamaya çalışacak kadar düşünme isteği varsa içinde..[signature][hline]herkes, düşlerinin büyüklüğü kadar özgürdür.(chE) [b]karakedi, 26 Mayıs 2005 14:37 tarihinde demiş ki:[/b] evet arkadaşlar, ne yazık ki sistem adminimiz mal.. Yeni Rockı | Üstüne Şehir Örten Şehir [/b]
Cthulhu Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 @insight dur abi ben hemen bir site yapıyorum içine atatürk nazım hikmetin hayranıydı yazısını koyuyorum..bekle geliyorum..[signature][hline]herkes, düşlerinin büyüklüğü kadar özgürdür.(chE) [b]karakedi, 26 Mayıs 2005 14:37 tarihinde demiş ki:[/b] evet arkadaşlar, ne yazık ki sistem adminimiz mal.. Yeni Rockı | Üstüne Şehir Örten Şehir [/b]
Natural Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 @insight: kaynağa bakınız:lol: ülküocaklari.gen.tr den flnda gösterebilirdin kaynak,zahmet etmeseydin. [signature][hline][b]''Be a realist demand the impossibe'' [Bu mesaj Natural_Jedi tarafından 29 Mayıs 2005 19:18 tarihinde değiştirilmiştir]
Quivalen-soth Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 kaynağında unutma ki HAİN NAZIM yazıyor =) tarafsiz olacak demeyi unuttum sanırm[signature][hline]I WANNA GET FREE!!!!
sheref Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 said: Cthulhu_, 29 Mayıs 2005 19:13 tarihinde demiş ki: @sheref hayat türk filmi değildir abi..13yaşında bir çocuk burdaki tartışmayı okudu diye dediğin yollara düşmez merak etme..hele ki bir de bunları okuyup anlamaya çalışacak kadar düşünme isteği varsa içinde.. canım evet bi tarışma ile olmaz böyle şeyler ama bunlar heryerde en azından burada olmasa daha iyi olur diye düşündüm...[signature][hline]MEresimos|Pati Sözlük Lominadze|News Mail|MSN [email protected]| Founder of AAL'05 & I Love Paticik
Natural Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 zaten forumaarın amacı bilgi paylaşmak değil geyi muhabbeti yapmaktır.[signature][hline][b]''Be a realist demand the impossibe''
AthleT Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 said: insight, 29 Mayıs 2005 19:12 tarihinde demiş ki: KAYNAKLAR:1-Nazım Hikmet vatan haini mi , vatan şairi mi?2-8 Temmuz 1976 tarihli Vatan Gazetesi (Şen olasın Nazım Hikmet- Aziz Nesin)3-1976 tarihli YENİÇAĞ dergisi Nazım Hikmet Özel sayısı (TDKP' nin Doğu Almanya' da yayınlanan bülteni) Saygılar.. [signature][hline]BabacumMostors, 03 Ocak 2005 19:31 tarihinde demiş ki: paticik'in bana girmesindense, benim paticike girmemi tercih ederim -Robert Mostors Razu, 24 Mayıs 2005 20:33 tarihinde demiş ki: Resmin en sağındaki yapı bakıldıgında penise benziyor.Değiştirilmeli.
Cthulhu Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 siyaset olayı susun lan pis gomünüstler gibi bir moda dönmedikçe yasak olmamalı bana göre..[signature][hline]herkes, düşlerinin büyüklüğü kadar özgürdür.(chE) [b]karakedi, 26 Mayıs 2005 14:37 tarihinde demiş ki:[/b] evet arkadaşlar, ne yazık ki sistem adminimiz mal.. Yeni Rockı | Üstüne Şehir Örten Şehir [/b]
sheref Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 tabiki de o boyuta taşınmadığı sürece sorun olmaz ama bi ara öyle olacak gibi geldi bana. allahtan paticikde dengesiz adam yok. (evde fıstık kalmadı bi süre dengesiz adam olmasın zaten :) )[signature][hline]MEresimos|Pati Sözlük Lominadze|News Mail|MSN [email protected]| Founder of AAL'05 & I Love Paticik
Overseer Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 yada pis gerici yobazlar şeklide sakıncalı dimi.[signature][hline]Janis - SWG(Eclipse) Tkit - MxO(Output) Macheor - Daoc(Merlin)
Fransuxa Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 birbirinizi kırmaya basladınız.. bosverın kapatın bıtsın bu konu...[signature][hline]DJ Tiesto
Cthulhu Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 said: delikedi, 29 Mayıs 2005 19:23 tarihinde demiş ki: yada pis gerici yobazlar şeklide sakıncalı dimi. yapılan işin ilerici,yenilikçi yönünü göstertebilir misin bana?[signature][hline]herkes, düşlerinin büyüklüğü kadar özgürdür.(chE) [b]karakedi, 26 Mayıs 2005 14:37 tarihinde demiş ki:[/b] evet arkadaşlar, ne yazık ki sistem adminimiz mal.. Yeni Rockı | Üstüne Şehir Örten Şehir [/b]
AthleT Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 40 ayak :lol: böle bi uo serveri wardı 40ayak uo shard.[signature][hline]BabacumMostors, 03 Ocak 2005 19:31 tarihinde demiş ki: paticik'in bana girmesindense, benim paticike girmemi tercih ederim -Robert Mostors Razu, 24 Mayıs 2005 20:33 tarihinde demiş ki: Resmin en sağındaki yapı bakıldıgında penise benziyor.Değiştirilmeli. [Bu mesaj insight tarafından 29 Mayıs 2005 19:32 tarihinde değiştirilmiştir]
Öne çıkan mesajlar