Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Morrowind-İksir yapma


SolidSnake

Öne çıkan mesajlar

Şimdi 3 tane aleti vardı sanırım. Ben çok önceden oynadığım için ve alchmey yapmadığım için çok yardımcı olamıycam ama elimden geleni yapıyım.

Bu 3 aletten biri bildiğin havan ve ...(bunuda unuttum lol genel kültürde yokki) , diğerlerinin adını bilemiycem. Bunlara ihtiyacın var. Havan tek başına yetiyor galiba ama diğerleri olunca sanırım yapılma şansını ve kaliteyi arttırıyor. Bu aletlerin diğer aletlerde olduğu gibi master - grand master gibi kaliteleri var.

Para kazanamazsın sanırım çok fazla. Ama değişik şeyleri karıştırarak süper şeyler elde edebilirsin. Baya kapsamlı bir skill , çok çeşitli şeyler yaratabiliyorsun. İşlevsel yani. Liste vardı bi tane ama bulabilirsen koyarım[hline]Guilty Chef(Gothic 2): There was a misunderstanding between a guest, meat clever and me ...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

deli para kazanabilirsin ...
pelıgrıd gıbı bı adı olan sehır var (mages guıld den travel le gıdebılıyorsun gıt) ...
nages guıld ın alt katında sureklı yuları cıkan bır merdıven var sonunda da alchemy ıcın gereklı olan 4 ıvız-zıvır (potıon malzemesı degıl alchemy aletlerı) master qualıty olarak emrınıze amade ...
alın kımse bısey demıyo ...
sonra balmora ya donun ...
telvannı evı ıdı galıba bıraz sagıda uzerınde sureklı 3000 gp tasıvan bır alchemıst var ...
ve uzerınde sureklı (trade menusune gırıp malı alıp cıkıp tekrar trade e gırdıgınızde tekrar var olan mallardan var) potıon yapabılecegınız malzemeler var ...
tam hatırlamıyorum malzemelerı ama 10 ar tane satılıyordu ...
10 tane levıtate 10 tane waterwalk (yada waterbreatıng) potıon u yapılıyordu ...
maalıyet 60-70 gp satıs 1000+ ...
ve bu ısı adamdakı para bıtene kadar yap(3000) ...
24 saat bekle tekrar bır 3000 vs vs vs ...
ama para ıcın tavsıye edebılecegım mournhould,godseach,craftmen's hall dekı enchanter sureklı grand soul gem satıyor halıyla traple traple sat ...[hline]* cehennemde yer kalmayınca oluler yurumeye baslayacak ...
* merhaba anne ben geldım ...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kimse tam anlatmamış glaiba
bak oncelikler buldugun her simya malzemisinin 4 özelliği var..
alchemy skillin arttıkça bunları göreibliyorsun
mesela 45--50 gibi ikisini göreiblirsin
levitate potion mı yapacaksın.. elinde kaç alet var.. 4..
4 tane levitate ozelliği olan malzeme koy (aYNI OLMASINLAR.) YALNI DİKKAT ET BUNLARIN BENZER TERS ETKİLERİ OLMASIN (YADA OLSUN AMA OLDUGNU BİL)..
sonra yap de direk bi potion yapılıyor..
oyunda buldugun o rat meatlerde crab meat lere her bişi kullanılabiliyor..
arada bir tarifler bulabilirsin.. onlar da işine yarıyabilir..[hline]I Turned Off The Light
And Murdered Dawn..
KoC
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşım ben çok uğraştım morrowind'de alchemy ile, sana tavsiyelerim:

- zevk alıyorsan alchemy'den yapmanı tavsiye ederim, çok keyiflidir. ama benim gibi inventory manyakları için gçerli bu.. :)

- para kazanmak istiyorsan sakın ha uğraşma, kıyamet kadar para kazanacaksın zaten daedra ruin'lerine gitmeye başlayınca. bir ruin'den 10 dk'de kazanacağın parayı birkaç alchemy uğraşsan ancak kazanırsın. yorma kendini yok yere zaten para dediğin de enchant işleri için gerekli oluyor sadece..

- mortar ve pestle dışındaki aletler sanırım ikiden fazla içeriği olan iksirler için gerekliydi. tam hatırlayamadım şimdi ama başlarda diğerleri pek gerekmez. uğraşacaksan paran oldukça en iyilerini almaya çalış, hem de daha hafifler.. (yük taşımak çok önemli buoyunda çünkü)[hline]Sam'i bu Gatling Gun'a çıkardığınızda katliam yapabileceksiniz.
Level, Ağustos 2001
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

istedii kadar malzeme olsun farketmez mortar yeter. Öbürleri kaliteyi ve yan etkileri ayarlıyo. İmbik yan etkileri azaltıyodu galiba. Neyse.

Bu arada deli parayı şöyle kazanabilirsiniz.

Öncelikle intelligence potion yapıyoruz. Onları satan bi yer var hani bi adada böyle imperialların olduu bi yer var ya orda işte ikisini de bolca satan bi adam var. Hah al ordan yap potionları.
Yaptın biti mi? İç hepsini babacım hadi hadi hadi. Hah. Oldun mu Einstein tamam baştan bi daa intelligence. 3000 filan yap istersen kasıp abicim çok zor diil yaw. Hahh. Tamam al saveini.

O intelligencela yapcaan potionları creep bile satın alamaz kolay kolay...

Kolay gelsin..[hline]I'm here to kick some ass, and chew bubblegum. And I'm all out of bubblegum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya ne kasıyorsunuz kardeşim, oyunda en çok parası olan vendorun 7000 gaymesi mi ne vardı, 3-5 ebony, glass filan sattın mı zaten dükkanlardan alınabilecek herşeyi alacak kadar para topluyorsun. yomrayın kendinizi boşuna, değmez. oyun çok rahat o bakımdan kastırmıyor 3 kuruş toplamanız için..[hline]Sam'i bu Gatling Gun'a çıkardığınızda katliam yapabileceksiniz.
Level, Ağustos 2001
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya ben patchlamıstım oyunu arkadaşın dediği 3000 intelligence olmuyor düzeltmişler.Başka sorularımda var;
1)Merchantile 19 yaptım Balmora'da eğitmen var kaç olursa adamdan aynı fiyata alabilirim itemleri yani %100 denge kaç merchantile ile saglanıyor?
2)Huleen's Hut ve bunun oldugu Maar Gan şehrine nasıl giderim?
3)Wolverine Hall Mage guild de Shink diye biri bana bi görüşme ayarlamamı söyledi bu görev için nereye gidecem ?
4)Şu an Conjurer'im rütbemi nasıl artırabilirim ?
5)Wyvern leri nasıl öldürürüm bi Fireball atıyorum (2-20) anca 5-6 vuruşta ölüyorlar ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2-20 yetersiz bir dimaj, mage yapmadım çünkü enchant'la bile uçuk büyüler yapılabildiğinden (100 life drain yüzük yaptırmıştım) mage'lik pek işlevsel gözükmedi bana. conjurer olmak için (rütbe atlamak için aslında bütün guild'lerde) o guild'in önemsediği stat ve skill'leri belirtilen değerlerin üstüne çıkarmak gerekir. hangilerinin ne kadar gerektiğini sanırım karakter penceresinde görebiliyordun..

maar gan'a sanırım ald ruhn üzerinden batıya yürüyerek gideceksin, (kıyıda bir şehir o bölgenin bir ismi var tropik bir bölge) dağları alçak bir noktadan geçmeye çalış (ya da levitate ile) fazla uzun sürmez..[hline]Sam'i bu Gatling Gun'a çıkardığınızda katliam yapabileceksiniz.
Level, Ağustos 2001
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İyide bende hep dmg. büyüleri ile level atlıyom willpower X3 oluyor int. artıramıyorum dogru düzgün intelligence spell i de yokki mina koyim conjurasyon desene manyak mana cost.
ANAAAAA buldum galiba dandik bi spell yaptırıcam conjuration mana costu 1 fln habire onu kasıcam intelligence im artıcak?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Merchantile ile alım fiyatı düşsede zamanla sattığın şeylerede vendorlar az vermeye başlıyor. (sanırım bug)

Rütbe atlamak için farklı yerlerdeki mage guild görevlerini yapıcan. Mage guilddeki ışınlıyan elemanlar, seni o guildlere ışınlarlar.

Morrowind'i mage oynamak kötü , çünkü baya dengesiz mage olayı. O yüzden pek kasmanı tavsiye etmiycem.[hline]Guilty Chef(Gothic 2): There was a misunderstanding between a guest, meat clever and me ...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
şu an bloodmoon oynuyorum ve gayet güzel işe yarıyo hala.
en son bi 521 point lik 1000 saniye süren bi levitate potion'ı yaptım ki üff....
ışık hızı.[hline]But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world and will blow your head clean off, you've got to ask yourself a question: do I feel lucky? Well do ya, punk?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 yıl sonra ...
ben sadrith mora'daki imperial cult vendor'undan alıyordum onar onar saltrice ve marshmellow, (relation 100'leyip) tek kalemde 10'dan fazla satan hiçbir yer görmedim oyun içinde..[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

quicksave/quickload.. :-p

o curse'leri herhangi bir shrine'da (imperial da olur tribunal da) 20 altına mı ne kaldırabiliyorsun.. bonewalker'ları sana curse vuramadan ya da olabildiğince az curse yiyerek öldürmen gerek, oyunda challenge sayılabilecek nadir düşmanlardan biri bu özellikleri nedeniyle.. ayrıca yanında restore strenght potion'u taşıyabilirsin..[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...