Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

oyunlarda sadece duman/sis efektini kapamak


Bone

Öne çıkan mesajlar

vtm bloodlines ve kotor 2 oynarken oyun normalde akıcı olsa da, duman arasına girdiğimde oyun 0 fpsye kadar düşüyor, ilerliyemiyorum.

atraksiyon olsun diye konmuş oyuna dumanlar ama beni sadece sıkmaktan başka bir işe yaradığı yok.
misal bloodlines'ta nosferatuların yaşadığı yerde bir köprü var, orda her seferinde düşüp ölürüm, sırf yerden çıkan duman efekti yüzünden.

ayrıca kotor 2'de de her yerde gereksiz yere duman efekti kullanılmış. özellikle oyunun başında peragus mining tunnel'ı geçmekte zorlanıyorum, karakter ilerlemiyor. ilerlese kasarak geçerim de bloodlinestan beter durumdayım.

oyunda bu duman efektini istemiyorum, geri kalan her efekt durabilir, ama bu gereksiz efekti kapatmak istiyorum.
sakin yerlerde maksat atraksiyon olsun diye konmuş ama en basit yerde bile ilerleyemiyince insan deli oluyor.
var mı bir çaresi?[signature][hline]Beş Hececiler
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

heh kotor 2'de bende de aşırı yavaşlığa neden oldu, bir verimsizlik var motorda duman efektinin çok ağır olmasına neden olan. çok yoğun sis kullanılan ama zerre kadar oyunu yavaşlatmayan başka oyunlar var halbuki..

resmi forumlarında aratmayı veya sormayı dene, ben mesela kotor2 için vertex nesneler hedesini disable ettim cfg'den, dantooine'de 0.5fps filan iken normale döndü. benzer komutlar vardır herhalde, en iyi oradakiler bilir..[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dumanlarda bır sorun var gercekten arkadaşın hıgh end sıstemınde full detaıl actım ancak dumana geldıgımde FPS surunuyor resmen direct3d ayarlarını kurcaladım efektı kapadım bır sekılde ama dumanı gostermedıgı halde oralarda takılıyor gene[signature][hline]Mustafa Kemal Ataturk,yuce Turk milletine 1933 de demişki:
Sömürgecilik ve Emperyalizim Yeryuzunden Yok Olacak

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

fog of war başka, smoke başka.

sadece gf2 ve öncesinde böyle bi yetersizlik var sanıyordum.pah.

oyuna göre değişen birşeyin genel çözümü olmasını nasıl bekliyorsun onu anlamış değilim.ayrıca çoğu hatta nerdeyse bütün oyunlarda bunu kapatmak gibi bir ayrıcalık yok.konsoldan komut ile anca.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

oyuna gore degılde sorun dırectX gıbı gelıyor bana
benım makıne geforce 2 kotoru hıgh texture larla oynuyorum kasma yapmadan ama duman oldugu an FPS surunuyor
arkadaşta geforce fx bılmemkac 256mb ekran kartı var p4 bılmemkac 1050 kusur ram hede hodo var onun makınede actım oyunu gene duman gordugu an kaldı vampıre da oyle hatta settlers 5 de kar yagdıgında bıle teklıyo sıstem

benzer olayı NFS underground ta yasamıstık gecen sene baska bır arkta 64 geforce ıle 512 ram vardı benım makına 32 geforce ıle 256 ram ben undergroundu super oynarken adam oyunu acıtıgnda FPS surunuyordu kı makınası her durumda benımkınden ıyı sonra ben forma attım dırectX 9b yuledım a yukluydu once bır baktım oyun bendede kasıyor adamın evıne gıttım format atıp 9a yukledım oyun sahane calıstı[signature][hline]Mustafa Kemal Ataturk,yuce Turk milletine 1933 de demişki:
Sömürgecilik ve Emperyalizim Yeryuzunden Yok Olacak

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...