Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Osmanlı Donanması

Goarth

Öne çıkan mesajlar

şu anda kitap karıştırmaya üşendiğim için tarih vs. bulamayacağım ama ilk olarak amerikan iç savaşında bir denizaltıyla gemi batırılıyor diye biliyorum.
Benim sorduğum ise bildiğimiz anlamda gelişmiş denizaltıyı almanlar mı geliştirdi?Pervaneli gemiden atılan torpidolar 1880'lerin başında ortaya çıktı,demek ki bu tarihten sonrasına bakmak lazım ama çok erken bir tarih olduğunu da tahmin etmiyorum çünkü kalın zırhlı dretnotların yapılmasından sonra bunları savuşturmak için ortaya çıkmıştır tahminimce denizaltılar.
Sosyal ağlarda paylaş

ben almanlar diye biliyorum eldar öle okumuştum yani.
senin dedigin denizaltı amerika gemisini batırıyor buda birinci dünya savaşında olmuyormuydu ? almanlar ingiltereye giden amerikan takviyelerini batırıyordu (yardım malzemesi silah falan)böylece amerika savaşa giriyordu.

onu söyleyince bu geldi benimde aklıma.[signature][hline]Deviant art gallery
Somebody tell me. Why it feels more real when I dream than when I am awake.
Sosyal ağlarda paylaş

Amerikan ic savasinda kullanildigi dogru denizaltinin, 1870'lerin sonlariydi sanirim. Alman denizaltilarindan yillar onceydi bu. Zaten Alman deniz kuvvetleri hep geriden gelmistir cunku fazla denizlerle isleri olmazdi Almanlarin. Osmanli'da da yukselis donemlerinde bu yonde calismalar oldugunu duymustum ama imal edilip edilmedigini bilmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Osmanlıda deniz altıya benziyen eğlence için yapılan ve saray iç oğlanlarının kullandığı timsah şeklinde alaetler var.bunlarla hatta istanbulda haliçte timsah var söylentilerine bile sebep oluyorlar.bu yüzden bu deniz altı muhabeeti doğru olabilir
ayrıca abdülhamit donanmayı kullanacak türk denizcileri olmadığı için donanmayı çürümeye terk ediyor bu dönemde tüm denizciler gayrimüslüm ve bu sırada millet-i sadıka ermenilerde sürekli isyanda ve abdülhamit bu gemileri bu gayrimüslümlere emenet edersem bize karşı kullanırlarmı korkısı içinde dir
Sosyal ağlarda paylaş

Osmanliya katilan denizalti zannedersem 1850 lerde. Serbest calisan alman girisimcilerden satin alinmis bisey. Yanlis hatirlamiyorsam iki torpidoya ve bir makinaliya sahip. Denizaltindaysa yalnizca 2 dakika kalabiliyor.

2 tane alinmis bunlardan. Bogazda tatbikat olarak bi tane vapur batirmislar. Baska da bilgim yok[signature][hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki:
A mug of ale, and a fine tale!
Gimli yönetti
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...