Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tanrıya inancım kayboluyor sanırım...

bLackcha0s

Öne çıkan mesajlar

Eskiden cuma namazlarına giden hatta bi ara 5 vakit kılan bi insandım
Sonra ne olduysa hayatımda herşeyin kötü gitmesi.
Ne kadar yalvarırsam yalvarıyım tanrıya yinede herşeyin daha kötü gitmesi beni isyan noktasına getirdi.
Bugun ciddi anlamda söylendim.
"Sen yoksun inanmıyorum" flm diye.
çünkü artık mantıklı gelmemeye başladı.Hep kötülükmü yapıyorumki hep kötülük buluyorum.
Sıkıldım artık...
Sanırım inancımı kaybettim..

aranızda inanmayanlar varmı...[signature][hline]tuana...
Sosyal ağlarda paylaş

Kim tanrılari ister yada onlara ihtiyaç duyar ki? Kesinlikle ben değil. Hiçbir tanrısal güç hayatımı kontrol etmiyor ve ben de bundan memnunum. Kendi kaderimi kendim seçerim. Hiçbir erkeğin kölesi değilim. Neden bir tanrının kölesi olayım ve bir rahibin veya din adamının bana nasıl yaşayacağımı söylemesine izin vereyim?
Kitiara uth Matar

Olabilir mi?[signature][hline]Nargilenin dumanına benzer hayellerim sadece beni zehirler ve uçup gider...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Hamish, 14 Şubat 2005 21:50 tarihinde demiş ki:
Kim tanrılari ister yada onlara ihtiyaç duyar ki? Kesinlikle ben değil. Hiçbir tanrısal güç hayatımı kontrol etmiyor ve ben de bundan memnunum. Kendi kaderimi kendim seçerim. Hiçbir erkeğin kölesi değilim. Neden bir tanrının kölesi olayım ve bir rahibin veya din adamının bana nasıl yaşayacağımı söylemesine izin vereyim?
Kitiara uth Matar

Olabilir mi?

aynen o
çok tenk yu
hastasıyım bu lafın[signature][hline] Those who have long enjoyed such privileges as we enjoy forget in time that men have died to win them
[i]Franklin D. Roosevelt
Sosyal ağlarda paylaş

Hayatinin belli bölümünün kötü gecmesini Tanrinin yoklugu ile aciklayamassin bence. Ayrica senin icin öngördüklerini bilemessin. Ben sahsen etraftaki herseyi (uzay, doga, varlik, yaratilis, v.s.) baska aciklayamiyorum. Tanrinin varligi benim icin süphe götürmez bir gercek. Benim asil aciklayamadigim: Bir Din'in bir digerine olan inandiriciligi. Mesela Islam Dini ile Hristiyanlik arasinda pek bir fark yok. Her ikisi bir Tanriya inaniyor, Peygamberleri ve Kitaplari var. Bu durumda "dogru olan bu Din'dir" demek cok zor. Su anda Müslümanim, ama Dinimin digerlerine göre dogru olani oldugunu ispatlayamamam, beni cok zor durumda birakiyor.
Ama dedigim gibi, Tanriyi inkar edersen, bu seferde Hayati kendine farkli bir sekilde aciklaman gerekiyor. Kolay gele... :)[signature][hline]"These tears we cry
Are falling rain
For all the lies you told us
The hurt, the blame!
And we will weep to be so alone
We are lost
We can never go home"
-Gollum's Song
Sosyal ağlarda paylaş

Dostum her dua edenin duası kabul olsa herkes müslüman olurdu.Sen zor şartlarda bile ona ibadet ediceksin taktiri ise iyi şeylerde gelebilir başına.Sağlığın yerinde mi gözlerin görüyo mu koşabiliyor musun bunlar şükretmen için yeterde artar bile en fazla kac sene kötü gidicek işlerin ki?Bi kalbimi sıkışsa ölüyoruz.Bizim 100 yılda kazanamayacağımız parayı adam 10dkda kazanıyor dünya bu kadar basit işde aldanma sakın dünya fani açlıkdan da ölsen göğsünde imanla öl yoksa asıl ızdırabı o zaman görürsün[signature][hline]Turkish Air Lines Flight Training Center
Sosyal ağlarda paylaş

said:
kermit_frog, 14 Şubat 2005 21:51 tarihinde demiş ki:
said:
Hamish, 14 Şubat 2005 21:50 tarihinde demiş ki:
Kitiara uth Matar

bence mesele bu kadar basit değil[signature][hline]acı çekenler ile acı çektirenler aynıdır
Sosyal ağlarda paylaş

hayatla ilgili allahin sana verdikleri belli . odul olarak gorebilecegin pek cok sey var ama hic bir vaat yok . sen iste verirse verir vermezse vermez .

ama asil vaat obur tarafla ilgili zaten . kotu bir insan miyim ki basima kotu seyler geliyor demen bu yuzden biraz anlamsiz . kotu insansan obur tarafta basina kotu seyler gelir degilsen gelmez . inanirsin ya da inanmazsin derken inanilip inanilmayacak seyler bu ve bunun gibi detaylar . yoksa durduk yere allah a inaniyorum demenin bir anlami da yok .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Sosyal ağlarda paylaş

inançlar konusunda tartışmasız bi kavram varsa, herkesin inancının kendine olması ve bu konuda etkilenecek şekilde konuşmaktansa kendin düşünüp, kendin halletmenin sağlıklı olmasıdır diye düşünüyorum.

yani demek istiyorum ki şu konu senin kafanı karıştırmaktan öteye gitmez hatta belki de yanlış yönlendirir.otur bi düşün hayatta senin için ne önemli, hayattan ne bekliyorsun.. daha da önemlisi inancının hayatındaki yeri nedir, kendine karşı dürüst müsün.bunları bir tartarsan inancın konusunda açıklığa kavuşabilirsin.

bunları yazarken tanrıya inanmamayı da bir inanç olarak kabul ettim bu arada, şimdi okuyunca tersi gibi durmuş o yüzden belirtme gereği duydum...[signature][hline]NERF GOBLINS!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...