Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Elektirikli el süpürgesi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

ehuhe içimde kalmıştır bu. 12 yaşımda falandım heralde.

Eskiden modaydı bunnar
her evde görürdüm.
Böyle şeylerdi işte

Bunların düzgün çalışanını hayatım boyunca hiç görmedim.
Nezaman masaya bir ekmek kırıntısı dökülse evinde olduğum kişi (ben dökmüyodum düzgün yerdim ben ekmei:P) o makinayı alırdı
VIIIIII diye bi sesi vardı
ve ekmek kırıntılarını tamamen çekene kadar VIIIı IIIıı Iıı ııı ııı ıı son ekmek kırıntısını çektikten sonra bütün pili biterdi.

Bizde aldık o süpürgeden
bende bu olayı denemiştim
niye bitiyor bu piller böyle diye
önce ilk geldi ve 16 saat düzgün bi şarj oldu
sora yere acık kağıt döktüm süpürgeyi aldım
kağıtları güzelce çekti son kalan kağıtlarıda çekmeye çalışırken başladı o VIIIı IIIıı Iıı ııı ııı ıı... bitmişti pili.

Üretimden bozuktu türk malı el süpürgeleri.
yabancı markalar görmüştüm reklamlarda. dakkalaraca herşeyi çekiyolardı püfür püfür.
Bizim ülkemizdekiler ise sadece 30 saniye çalışıyor. sonrasında VIIIı IIIıı Iıı ııı ııı ıı yapıyordu.
Sonra haydee gene şarja.

Birgün dayanamadım bu evlerden birine gittiğimde duvarda gördüm bu süpürgeden. çok ucuz birşeydi zaten her evde vardı.
Sordum hemen "çalışıyormu?" hayır dediler. herzamanki gibi bozuktu ve duvarda öylesine duruyordu.
Yalvara yakara aldım onu madem bozuk diye ehe (o sıralar bozuk eşyaları topladığım bilinirdi baya.)
Hemen orada tornavida bulup sökmüştüm
bisürü toz arasında bulmuştum olayı
2 tane pil vardı sadece
2 tane kalem pil.
bu piller yetmez demiştim o yaşımda. sora tamir edilmiyecek kadar eski olduğunu anlayınca bana vermişlerdi parçaları acaip sevinmiştim. kaportasını orada bırakıp eve getirmiştim motorunu ve pillerini.

Evet o motor hala duruyor
elimdeki en kuvvetli elektirik motorlarından birisidir hala.
Pilleri ise attım. NI-Cd idiler iyiki atmışım.
geçengün denedim en son teknoloji NI-MH pilleri ile.
Amper metreyide ekledim devreye. yüksüz olarak 6amper çekiyorlardı. (fan taksan 8 falan ortalama)
NI-MH lerin en pahalıları sayılacak tanesi 5ytl den AA piller olarak 2300mah pillerden kullanıyorum. Basit bi hesapla motoru düzgün çalıştırıcak 4 tane 2300mah lık NI-MH bunu ortalama 1 saat çalıştırıyordu.

NI-Cd pillerin 2 tanesi standart olarak 400mah falandır.
2 tanesi 800mah ediyo yani 0.8 amper
yani tam kondüsyonda 2 tane pil olsa bile içinde anca 7dk çalıştırıyordu.
Sürekli şarjda kalması önerilen (NI-Cd pilleri şarjda sürekli bıraklırsa ömrü kısalır) piller ise anca 200mah enerji verirdi.
Birde pilin bitmeye yaklaşırken voltajının aniden düşmesini ve motoru hiç çalıştırmamasınıda hesaba katarsak öyle bi el süpürgesi üretip kazıklamışlardıki anca 1dk çalışıyordu

Lan kazıklanmışız lan[signature][hline]MAY EXPLODE IF DAMAGED OR DISPOSED OF IN FIRE.
DO NOT SHORT-CIRCUIT.
KEEP UNDER -30°C
Karakedi bi ara demişki: sagda solda gateler acılıyor, içinden lol diyerek insanlar çıkıyor.
Yeto bi ara demişki:
Taşları çakılları yuruturuz ama gene yaptırmayız.

Mesaj tarihi:
Bizdede wardi aynisi Ama sarji bitmiyor sadece ses çikariyordu eaeheah sadece viiiiiii ama elektirik süpürgesi görevi görmüyordu.[signature][hline]Gaius Julius Caesar
Mesaj tarihi:
Aynen yemin ederim aynisini ben yapardim pencereyi açardim millete hava atardim motor sesi yapan makinem var diye eahhaeeaea[signature][hline]Gaius Julius Caesar
Mesaj tarihi:
bizde de vardı 1 1,5 dakika felan çalışıyodu ben de söktüm içine baktım iki tane kalem pil var lan dedim bu pille çalışıyosa adaptörle de çalışır bağladım adaptöre 1 sene felan öyle kullanmıştık[signature][hline]vampir dövdüm çok yoruldum :)
Mesaj tarihi:
İyi de kazıklandığımızı zaten o süpürgeyi alan ya da gören herkes anında anlıyodu, bu kadar teknik bilgiye gerek yok ki :)[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu...
Mesaj tarihi:
Bize promosyon diye geldiydi (başka bi şeyle beraber işte) , böyle alengirli bişey. Bikaç ay evvel. Daha önceki klasik yarım saat falan çalışanıydı, kolpaydı.
Bu promosyon diye geleni şarj bile etmedik, nerde durduğu belli değil hatta:D[signature][hline]beş hececiler
H.B.E
Lamerlere cevap yok!
Mesaj tarihi:
ben yemek yerken çok kırıntı dökerim zaten hemen annarsınız nerde oturduğumu .yemek bitince annem elinde şte süpürgelerden gelir kırıntılarımı temizler..[signature][hline]Hayat merdivenlerini çıkarken insanlara iyi davranalım.Çünkü inerken gene aynı insanlara rastlayacağız...
Mesaj tarihi:
said:
swswsw, 19 Şubat 2005 02:53 tarihinde demiş ki:
Bizdede wardi aynisi Ama sarji bitmiyor sadece ses çikariyordu eaeheah sadece viiiiiii ama elektirik süpürgesi görevi görmüyordu.

tamamen aynı sadece ses cıkarırdı hiç bişey cekmezdi bizimkide[signature][hline]benim moderator oldugum site su an cok bişi yok ama siz gelin kayıt olun buyutelim
benim postlarım
galatasaraylılar ultrAslanlar floryada oturanlar gelin bakalım
  • Yeni Oluştur...