Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Minimum emeklilik gereksinimleri?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de gelecekte emekli olacakların yani bizlerin emekliliği tehlike altında. Her geçen sene emekli maaşı düşüyor

202401251126012-img.png

Pati'nin ortalama yaşı 40'a yaklaşmaya başladı diye düşünüyorum. bi 20-30 küsür yıl daha çalışacağız emekli olabilmek için. 30 seneye de artık güncel ekonomik düzen veya emeklilik sistemi kalır mı konusu koca bir soru işareti...

Fakat şu da bir gerçek 30 sene sonra çoğu işi robotlar yapacak. Emekliyi kalkındıracak genç nesil üreyemediği için robotlar bizi kalkındıracak artık. 

Günümüzdeki bazı emeklilerin "soğan ekmek yeriz yaşarız" şeklinde minimalist yaşamlarına bakınca aklıma şu soru geldi:
Emekli olduğunuzda konforunuzu sağlayacak minimum şartlar nedir? (Para harici)

Düşündüğümde bu aşağıdaki maddeler sağlanırsa yarın bile emekli olurum ben mesela

- Bedava yemek
- Kalacak bir ev
- Beleş su, elektrik, internet, gaz v.b.
- Bedava ulaşım

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

Aylık sabit 2000 euro gelire yarın istifamı veririm. 

Şaka bir yana 1 kendi oturduğun evin 1 kirada evin olmadan tüm gün boş boş market gezip ucuz et makarna ararsın emeklilikte. 2 ev üstüne her şey artık rahat yaşamında ekstraya girer 60 yaştan sonra ne yapacan zaten ülke ülke gezecek halimiz yok , işte biraz tatil yazlık kültür turu falan yapacak para olsun yeter.

Liebe tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:

Yaşı 50 ye gelen pati olarak bana gore: sana bağımlı olmadan yaşayabilecek, bir işi olan, iyi bir eğitim almış  çocuk önde gelen minimum gereklilik. Sonrasında mümkünse şehrin ortasında ufak bir ev(özellikle ufak yazdım, fazla ugrastirmayacak, seni araca bağlamayacak) Birazda İngilizce olursa emeklilik şartları tamamlanmıştır. 

Mesaj tarihi:
Laurelin, 7.06.2026 09:56 tarihinde dedi ki:

40 ima gelmeden zorunlu emekli yaptilar amerikalilar sagolsun, maasimi alip bos bos oturuyorum evde 1 senedir lol

cok baydim...

Sisters of Battle, @Norak dogru soylemis.

spacer.png

spacer.png

Gerci warhammer oynayan kadinlar daha cok tyranidleri tercih ediyormus ters kose de olabiliriz o yuzden.

• Yeni Oluştur...