Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yurtdışı - TR ev esyası tasıma

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

yurtdısından turkiye donusunde ev esyalarımı kargoya versem gümrük vergisi var mı ? şartlar nelerdir ? ikametgah hala  tr'de fakat 1 yıla yaklasık yurtdısındayım.

Mesaj tarihi:

Ben vaktiyle eski kanunla kisisel esyalarimi kargoya TR ye getirttim. O donem yurtdisinda min 3 yil yasiyorsan getirdigin esyalardan (hatta arabada dahildi buna ama en az 1 sene satamiyordun) gumruk vergisinden muaftin. Benimki 2-3 koli civari oldugu icin konsolosluktan kagit filan istemediler ama normalde istiyorlar.

Isin boktan tarafi esyalari gumrukten cekmesi isi. Gumrukten vaktinde cekmezsen kargocu (THY hava kargo kullanmistim az esya var diye, kilo basina 2-2.5 usd almislardi) antrepo ucretini geciriyor. Benim esyalar cuma sabahi 6 da gelmis, cuma gumruk islemi olmasin diye cuma oglenden sonra saat 4 tetelefonla bildirim yaptilar. Ondan sonra araya haftasonu girdi. Hasirt 3 gun hava kargo antreposunu gecirdi. Sonra gumruge gidip kendi esyani cekmen dert. Oradaki herkes profesyonel gumrukcu, sen vanilla vatandas oldugundan gumruk personeli vatandasin isi gorulsun diye sana yardimci oluyor ama mevzuat karisik. Formuydu, bildirimiydi derken sabah 9 da gittim, oglen 3 te ciktim.

Kisacasi once son kanuna bir bak, sonra da birak kargocu halletsin.

Mesaj tarihi:

yemin ediyorum en nefret ettigim sey 😞

ev tasimaktan imanim gevredi. gumruk cakiyor abi evet,

tasima icin ucak kargo kullanicak isen yuk limiti ve agirlik limiti var.

Birim kargo, parca basi 140x140x110'dan buyuk ise farkli fiyat araligina giriyor, bu aralik ve altinda ise baska.

Turk hava yollari ground handling ya da https://www.turkishcargo.com/en/network/station-information uzerinden temasa gecebilirsin.

sorularina genelde 1 gun icinde yanit veriyorlar.

benim hatrirladigim 100kg'ye kadar 2.1$/kg +  35$ kagit islem ucreti aliyorlar.

atiyorum 10 parca tasiyorsan kagit islem ucretini 35*10 degil, konusarak anlasabiliyorsun. karadan kargo bazen daha mantikli oluyor yani.

giden birisi uzerinde yuk olarak goturebiliyor, eger parca boyutlari cok sikintili degilse.

elbette en dogrusu bilgiyi alip, satarsam kaca cikar, sokarsam kaca cikar, bana sokarlarsa kaca cikar diye bakmak.. 😞

satin aldigim, kullanilmis urun icin gumruk istemek kadar eskiya... hmm aslinda buna gelene kadar 1000 tane sey var. vazgectim. snowflake olmuyorum bu konuda.

Mesaj tarihi:

abi fiyat alip, hesap yapmaktan zarar gelmez.

bir de eu'da makul bir yerde isen kargo sirketleri, otobus sirketleri vs fiyat veriyorlar.

ben baydim artik, buyuk ihtimalle hanimin ulkesinde kucuk bi ev alip oraya tasiyacagim.

Mesaj tarihi:

Ben bir öneri sunabilirmiyim,benim arkadaş yurtdışı dönüşü tr deki bir lojistik firmasıyla görüşüp dönen tırlardan birine yükletti evin büyük kısmını,baya da uyguna geldi.Böyle birşeyi sor istersen,gümrükte sorun çıkmamış onda ama genede araştırmak lazım.Bu arada firma tam tarih vermemiş,10-15 günde boşluk oldugunda alıcaz demiş,gelmeden 1 gün önce aramıslar yarın gelıcez dıye.

• Yeni Oluştur...