lovecraft0Z Mesaj tarihi: Haziran 20, 2025 Mesaj tarihi: Haziran 20, 2025 Bende eski laptop pc var annemlere verdim windows 11 var içinde. Şimdi bir kasa almak istiyorum freedos. Benim windows 11 yeni kasada da çalışır mı yoksa yeni windows mu almalıyım?
razzRaziel Mesaj tarihi: Haziran 20, 2025 Mesaj tarihi: Haziran 20, 2025 laptopla gelense oem o, kalkmıyor o makineden. kendin satın alıp aktif ettiysen onu deaktif edip başka makineye taşıyabiliyon sanırım. öle bişi olması lazım. 1
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Haziran 20, 2025 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 20, 2025 windows 11 le birlikte artık hesaba bağlanıyor diyorlar
Black-ice Mesaj tarihi: Haziran 20, 2025 Mesaj tarihi: Haziran 20, 2025 Spoiler 1. OEM Lisans (büyük ihtimalle sende bu var) Laptop ile birlikte gelen Windows'lar OEM lisanslıdır. Anakartla eşleşir ve başka bir bilgisayarda kullanılamaz. Yani eski laptoptaki Windows 11, yeni kasaya taşınamaz. 2. Retail Lisans (Perakende) Microsoft Store'dan ya da resmi satış kanallarından ayrıca satın aldıysan, bu türdür. Bu lisans bilgisayardan bilgisayara aktarılabilir. Eğer sende bu varsa, yeni kasaya taşıyabilirsin. Nasıl Anlarsın Hangisi Olduğunu? Eski laptopta şu komutu çalıştır: powershell KopyalaDüzenle slmgr /dli Çıkan pencerede: "OEM" yazıyorsa taşınamaz. "Retail" yazıyorsa yeni kasaya kurulabilir. Yeni Kasa İçin Ne Yapabilirsin? Eğer OEM lisanssa: Yeni bir Windows 11 lisansı alman gerekir. Ya da... Alternatif: Yeni kasayı Windows 11 kurup aktivasyon yapmadan da uzun süre kullanabilirsin. Sadece: Masaüstü kişiselleştirme (arka plan vb.) kısıtlanır. Ekranın sağ alt köşesinde “Windows etkinleştir” yazar. Ama sistem %100 çalışır. (Yasal değil ama Microsoft tolere ediyor.) 1
Öne çıkan mesajlar