Drall Mesaj tarihi: Kasım 2, 2025 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2025 ahmedinejad, 2.11.2025 19:03 tarihinde dedi ki: ki diğer türlü de terapi ile fayda görse bile çocuk iyiymiş gibi rol yapar dedi doktor. gerçek bir fayda göremezsiniz dedi. ben doktorun bize anlattıklarını anlattım. arkadaş zaten aklı başında her insan gibi gider iyi bir psikiyatrist ne diyorsa onu yapar. Şu mentaliteyi düzeltmeden sabaha kadar tartışsak kaç yazar. Birincisi: aklı başında her insan doktorun dediklerini bir tavsiye olarak alır, kendi aklıyla değerlendirir, aile ve ebeveynlik terapisini araştırır, ikinci bi fikir alır falan. “Doktor ne diyosa onu yapar” mantığıyla seni badelerler de, amfetamin de dayarlar. ikincisi: çocuk iyiymiş gibi rol yapar ne demek? Bunu diyen doktor nereden mezun? İlaç şirketleriyle nasıl bir bağı var? Mezuniyeti nere? İhtisasını nerede yapmış? Kaç bilimsel çalışması, alıntı yapılmış kaç çalışması var? Adhd konusunda ne araştırmaları, ne yayınları var? doktora güven de, ilaç firmalarına çok da teslim olmanın alemi yok. Bir kere, bu ilaç parol gibi bi ilaç değil. İkincisi, yemek ve uyku sorunu hafife alınacak bir şey değil. Yemek yiyosa ve uyuyosa ilaç etki etmiyodur demek, çocuğu sürekli daha fazla uyarıcıya maruz bırakmanın yolunu açmaktan başka bir şey değil. Psikiyatrik hastalıklarda ve durumlarda şizofreni ve bipolar gibi ağır vakalar hariç bir plan olur, ilacı ve terapiyi planlarsın, şu hedeflere ulaştıktan sonra ilacı yavaş yavaş azaltıp bırakmayı deneyeceğiz diye kısa ve uzun vadeli hedefler koyarsın neyse internette tıbbi tavsiye vermekle uğraşamıcam, sadece tek doktoru allah gibi kutsayıp koşulsuz itaat etmenizi gerektiren bi durum yok. Tıp eğitimi öyle bir eğitim değil, bu bilimin olayı zaten biat, sorgusuz kabul ve ikinci bir fikrin alınamazlığı gibi kesinliklere ters
Gizli Mesaj tarihi: Kasım 2, 2025 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2025 Dediklerine katılıyom da allah aşkına senin kaç tane makalen var adhd üstüne reis djsjsj 1
sanssizsansli Mesaj tarihi: Kasım 2, 2025 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 2, 2025 drall çabanı takdir ediyorum da hem türkiyede hem globalde yapıştırıp geçecekler adhd tanısını bariz. çocuklarda çok daha tipik bir durum, teşhisi daha kolay yani doktor çocuğa öyle dediyse eh derim yani onu da bilsin. yetişkinlerde daha da zorlaşıyor ve yetişkinlerde başka çaresi de kalmayabiliyor. ama bu ilaca bağımlı olup olmamayı izi gözden geçirmek gerek. ben ilaçsız bütün sorunu çözdüm diyen adam tatavadır ya. o bendim yani bir sene evvele kadar. yapmadığım şey denemediğim bok kalmadı yarım yaşayacağıma kabul ettim sonunda. sen bana ilaç kullanma şunu yap çözülür de umrumda olmaz ilaç yani
ahmedinejad Mesaj tarihi: Kasım 2, 2025 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2025 (düzenlendi) Parol gibi derken parol kadar basit bir ilaç demek istemedim, ilacın etkinliği var, o etkinlik süresi geçince eski hale geri dönüyorsun demek istedim. Mesela bugün antidepresan baslasan etksini belki haftalar sonra göreceksin. Ama concerta anında etki gosteriyor. Parol gidip enfeksiyon tedavi etmiyor mesela sadece ateş düşürüyor ağrı kesiyor, bu ilaç da buna benzer şekilde hastalığı komple tedavi edici bir ilaç değil, hastalığın belirtilerini tedavi etmek konusunda başarılı. Aşırı bağımlılık yapan bir ilaç da değil bazi anti depresanlar veya ağrı kesiciler gibi. Dediğim gibi biz bunu anaokulundan beri yaşıyoruz farkında olarak. En az iki sene sürdü ilaca baslamamiz. Denemedigimiz şey kalmadı. Çocuk gözümüzün önünde tüm belirtileri gösterdi biz de ilaca basladik. Bu ilacı diğer anti depresanlar gibi değerlendirmek ya da bu hastalığı salt psikolojik olarak görmek çok yanlış. Çocuk psikiyatrisi uzmanına gittik biz muayene başına çuvalla para vererek. Yani asi karşıtları gibi bütün aşıları tek torbaya koyup karşı gelmek gibi bir şey senin yaptığın. Genetik bir hastalık bu. Yani senin mesleğini bilmiyorum da guzel sormuşlar sen bu hastalığı bu kadar değerlendirebilecek hangi eğitime veya özelliğe sahipsin? Ha bir de doktor bize bir sene önce ilaç kullanmalısınız demişti. Biz de o zaman senin gibi düşünüp ilacı dayiyorlar ya biz iyi anne babalar olup bunu çözeriz elimizden geleni yaparız dedik. Korkunç bir birinci sınıf geçirdik. Öğretmeninin ozverisi olmasa çocuk hepten okuldan nefret edecekti belki. Adam inanamiyor çocuktaki değişime. Biz de keşke geçen sene baslasaydik diye üzülüyoruz. Bin tane kaynak okudum bu dönemde karar vermeden önce. Kimse doktora korleme inanmıyor zaten. Bir siz akıllı değilsiniz yani. Hele ki konu çocuk olunca. Kasım 2, 2025 ahmedinejad tarafından düzenlendi
Drall Mesaj tarihi: Kasım 2, 2025 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2025 Gizli, 2.11.2025 19:57 tarihinde dedi ki: Dediklerine katılıyom da allah aşkına senin kaç tane makalen var adhd üstüne reis djsjsj “ben yumurtlayamam, ama yumurtanın iyisiyle kötüsünü ayırt edebilirim” ayrıca kimseye ilaç kullan ya da kullanma demiyorum. Sadece doktor dediyse bitti, sorgulanacak bir yanı kalmadı mantığı, tıbbın mantığına ters. Adhd’de ilacın bir planlaması, şu yaşlar arası, şu hedeflere kadar, şöyle bir ergoterapiyle birlikte vs. gibi durumlar olmadan, ömür boyu kullanacak diyen adamın gittiği tatillerin kaçını ilaç mümessilleri ödedi bi kontrol ederim. Çocuk iyiymiş gibi yapar demiş abi adam, bunu mu ciddiye alacam. Lise terk, hayat üniversitesinden mezunum bu arada sdf
ahmedinejad Mesaj tarihi: Kasım 2, 2025 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2025 (düzenlendi) Yahu senin kanında Demir eksikliği varsa bunu terapi ile çözebilir misin? Hala genetik bir hastalığı yani bunyedeki bir eksiklikten doğan bir hastalığı psikolojik bir rahatsızlık olarak görüyorsun ve öyle degerlendiriyorsun. İnsan kendini telkin edebilir Demir eksikliği yok bende diye. Ama günün sonunda yine bunun zorluguyla sen başbaşa kalırsın. Cinci hocalar falan var mesela okunmuş su satıyor. Bunun için önce şişenin içinde su olması lazım değil mi? İlaçsız terapi de buna benziyor işte. İlaç herşeyi çözen mucize değil ama bir anahtar. Bununla diğer şeylerin de kilidini aciyorsun. Hoş şimdi bu benzetmeye de bir kulp takarsın jdjdjd. Hayır çocuğu hocaya falan goturmedik. Kasım 2, 2025 ahmedinejad tarafından düzenlendi
Drall Mesaj tarihi: Kasım 2, 2025 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2025 Kanında demir eksikliğinin sebebi demir emilim bozukluğuysa tedaviyi ona göre düzenlersin, demir alımı eksikse tedaviyi ona göre düzenlersin. adhd de genetik bir hastalık değil, multifaktöryel bi sendromdur. Genetik bunun bileşenlerinden birisi olabilir, çevresel faktörler bunun bileşenlerinden olabilir vesaire. Ne tek bir sebebi, ne de tek bir tedavisi var yani bu meretin. Neurodiversity’de adhd tek bir diversity değil, bir ana şemsiyedir. Altında çeşitli tipleri barındırır. Dediğim gibi, buradan tıbbi tavsiye verecek değilim ama daha geçen gün katıldığım bi kongrede her yeri dolgulu ve botokslu bi çocuk psikiyatristi 1 saat boyunca ritalin övdü, bir başka çocuk psikiyatristi gelişim çağındaki çocuklarda ızın dönem metilfenidat ve amfetamin kullanımının yarattığı beyindeki dopaminerjik reseptörlerin artıp serotonerjik reseptörlerin azalmasına dair bi çalışmayı göstererek bir şeyler sordu, adam zaten bu istediğimiz bir şey diyerek hepten saçmalayarak kestirip attı. kısacası acil şifalar hocam. Umarım en yakın zamanda çocuk hyperfokusun nasıl bir şey olduğunu öğrenir ve ilaçsız olarak da bunu sağlayabilmeye başlar. Bu esnada kendini de eğitip çeşitli yaklaşımların hiçbirisinin kesin gerçeklik olmadığını, hepsinin sorgulanabilir şeyler olduğunu, bilimin yapısı gereği böyle bir şey olduğunu algılarsın. 1
sanssizsansli Mesaj tarihi: Kasım 2, 2025 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 2, 2025 tamam abi ben doktorlar hakkında çok derin bilgiler elde ederim o zaman. kimlerden para kazanıyor, nasıl bir çıkar ilişkisi var, o gün ruh hali nasıldı, eğitim ortalaması neydi falan. başka önerin var mı
Drall Mesaj tarihi: Kasım 2, 2025 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2025 Koşulsuz şartsız sorgulamadan kabul etmesen yeter
sanssizsansli Mesaj tarihi: Kasım 2, 2025 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 2, 2025 (düzenlendi) yani ben kendi açımdan yeterince bilgi sahibiyim, yıllardır içinde bulunduğum için hem kişisel anlamda hem teorik anlamda hakimim. ama bugüne kadar da envai çeşit yöntem denedim. kısa süreli etkileri dışında pek bir kalıcı fayda sağlayamadım. en sonunda tamam gidip bi doktorla konuşucam diycem. doktor da evet abi doğrudur yazalım derse şimdi ben doktora şüpheyle yaklaşıp yine uzun bir süre araştırayım mı yani. kayıtsız şartsız kabul etmemek babında. 3 farklı doktora görüneyim ben en iyisi. bu sefer de çoğunluk haklı mıdır, gittiğin doktorların özelliği ne diyebilirsin o yüzden en azından 2 tanesi bu konu üzerine bilgi sahibi bir psikiyatr olucak. umarım üzmemişizdir seni drall Kasım 2, 2025 sanssizsansli tarafından düzenlendi
Drall Mesaj tarihi: Kasım 2, 2025 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2025 Hayır, doktor sana bu ilacı ömür boyu kullanacaksın derse, yemek yememen ve uyku sorunu çekmen mühim değil, hatta çekmiyosan tedavi yetersizdir derse, ayrıca sen zaten bu ilaç esnasında alacağın terapiyle, ilaç sayesinde edindiğin yapıyı koruyabilme becerisini edinemezsin, anca edinmiş gibi yaparsın derse onu sorgula diyorum
sanssizsansli Mesaj tarihi: Kasım 2, 2025 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 2, 2025 doktor öyle şeyler söyleyebiliyor bazen basit anlaşılsın diye. aynı doktorlarla oturup podcast yapsan aslında tam olarak öyle demek istemiyor olabilirler. ha cidden bazıları kamildir tabela üniversitesi mezunudur bir şeydir bilmiyorum tabi orayı sorgulayacaksın ama psikiyatri psikoloji gibi o kadar da seviyesiz bir yer değil henüz. ama evet doktorlarda fazlasıyla dayarız ilacı geçeriz algısı var. bunun sorununu cahil çeksin abi ben bilinçli biriyim. o dediklerini doktor bana dese bile ben eyvallah demem ki zaten, gözlemimi kendi kendime yaparım ki doktor da benim düşüncelerime göre zaten devam ya da tamam diyecektir. yani bilmiyorum konuya çok çözüm getirmiyor dediklerin. benim gittiğim bir psikolog zamanında benden daha iyi bildiğiniz şeyler var demişti mesela. insan sevinse mi üzülse mi bilemiyor. onun dediğini en fazla enformasyon olarak alırım hayatıma yön vermez. ama psikiyatri tabii biraz daha ciddiyet istiyor.
Drall Mesaj tarihi: Kasım 2, 2025 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2025 Bu ciddiyeti egeden, marmaradan, hacettepeden falan mezundan beklersin de bu ülkede yenidoğan çetesi gibi bir gerçeklik gördük. Çıta biraz daha aşağıda o yüzden
sanssizsansli Mesaj tarihi: Kasım 2, 2025 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 2, 2025 üzügünüz abi ülke bu. baktık ilaç işe yaramıyor drall demişti deriz.
Drall Mesaj tarihi: Kasım 2, 2025 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2025 E sen en baştan hiç anlamamışsın yahut ben kendimi yanlış ifade etmişim o zaman. İlaç işe yaramaz demedim ki sdf
sanssizsansli Mesaj tarihi: Kasım 2, 2025 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 2, 2025 (düzenlendi) yok ben kinaye yaptım orda biraz. Kasım 2, 2025 sanssizsansli tarafından düzenlendi 1
Flassh Mesaj tarihi: Kasım 2, 2025 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2025 sanssizsansli, 02.11.2025 20:54 tarihinde dedi ki: Yani sanki yeni yetme üniversiteli sınav telaşıyla arkadaşlar arasında cool olduğu için amfetamin türevleri övüyoruz gibi niye yaklaştın ki şimdi hdhfs Wow man so cool falan Ekstra bir bilgin var mı mesela bilişsel davranışsal noktalarda şunu şunu yapmak lazım gibi. Ya da nokta atışı bi hekim? Zira ben zaten psikiyatra gidicem ki gitmeden nasıl alayım shxjdj Yo man so cool anyway övülür bu arada çok net. calısma performansımı %200 300 arttıran her ilacı överim. milletin amerikada şeker atar gibi attığı ilaclara ulaşamıyoruz ve sonra bizden kapitalist dünyaya uyum sağlamamamızı bekliyorlar
Öne çıkan mesajlar