Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

[Satılık] Macbook M1 Pro Max ve Meta Quest 3

Chastor

Öne çıkan mesajlar

Elimde kullanmadığım elektronik cihazları satıyorum. Cihazları sadece birkaç kez kullandığımı ve evde yattığını farkettiğim için satıyorum. Bu yüzden hepsi sıfırdan farksız.

• Macbook Pro M1 Max 32GB 1TB SSD
    Ürün elime geçtiğinden beri birkaç kez kullandım. Batarya bilgisinden de ne kadar kullanıldığını anlayabilirsiniz.

spacer.png

Alet masaüstü ile yarışacak kadar güçlü. Yaptığım testlerde Unity’de benchmarkta 3090’lı bilgisayarım ile yarışıyordu. İnanılmaz bir pil ömrü de var. Ben hakkını veremedim.

Referans sıfır fiyat - 104,000 TL
    Ürün satış fiyatı - 75,000 TL

• Meta Quest 3 128GB
    Ürünü orijinal bandının yanında satın aldığım KIWI Design Kafa Bandı ile veriyorum. Orijinal bandı ile kullanmak çok konforsuz fakat KIWI bandı ile uzun süreler rahatsız etmeden kullanılıyor. Ürünü vertigomu tetiklediği için nerdeyse hiç kullanamadım.

Referans sıfır fiyat - 28,000 TL
    KIWI Design Kafa Bandı - 4100 TL
    Toplam ürün satış fiyatı - 25,000 TL

Ankara’dan elden satmak tercihimdir.
Chastor tarafından düzenlendi
Sosyal ağlarda paylaş

Kaynağın neresi bilmiyorum ama M1 Max'den 5 kat güçlü bir macbook malesef üretilmiyor.

16 inc M1 Max ve 16 inc M4 Maxi karşılaştırırsak şöyle bir tablo ortaya çıkıyor;

• Sattığım M1 Max e denk gelen M4 Max konfigürasyonu 4 gb ram fazlasıyla şu şekilde;
    • 14 Çekirdekli CPU
      32 Çekirdekli GPU
      36 GB Birleşik Bellek
      1 TB SSD Depolama¹

• Bu işlemci benchmarklara göre işlemci performansı (single core + multicore) olarak %44,5 kadar daha güçlü gözüküyor. Kaynak

• Bu konfigürasyona sahip Macbook M4 Max 160.000 TL gözüküyor. Kaynak

Bu sonuçlara fiyatlama hesabı yaparsak; 

160,000 TL x 0.55 = 88.000 TL  (%45 daha güçlü olduğundan dolayı olan sıfır hesabı)
88,000 TL x 0.75 = 66.000 TL (%25 ikinci el olduğundan dolayı indirim)

Sonuç olarak 4,000 TL daha indirim yaparak 66,000 TL olarak güncelliyorum. Yukarıdaki hesaplara ve piyasadaki fiyatlara bakıldığı zaman bu fiyatın hakkaniyetli olduğunu düşünüyorum. Yorumların için teşekkürler @miyaw33

Not: İsteyenlerle ürünün fotoğraflarını paylaşabilirim.

Chastor tarafından düzenlendi
Yazım hatası düzeltme
Sosyal ağlarda paylaş

Ben m1 max ile düz m4 arasında abartarak 5 kat fiyat farkı var dedim,başlık sahibi m4max ile kıyasladı.Tekrar yazmaya üşendim,masticore düz m4 le kıyaslamış.orda ufak bir karışıklık olmus,macbook pro m4 düz giriş fiyatı 67bin tl,24gb bellek ve 1tb ssd ile 79k. 160bin tl nerden çıktı anlamadım ama vardır başlık sahibinin bir bildiği.fiyat listesi aşağıda.illa 16 lık ekran derseniz bile fiyat 160 lara cıkmıyor giriş seviyesinde 96k

https://www.pt.com.tr/macbook-pro/page/2

miyaw33 tarafından düzenlendi
Sosyal ağlarda paylaş

Bu benchmark testlerine ben çok güvenmiyorum metodolojik olarak belki doğru testler olabilir ama yazılımların uyumu vs gibi konular girince ne yapılacaksa birebir test edilmesi gerektiğini düşünüyorum. 

Mesela m1 max vs m4 işlemci aynı projede unity build testlerine bakmak gerekiyor benchmark testine göre gpu tarafında m1 max daha iyi görünüyor ancak gerçek unity testlerinde m4 daha iyi sonuç alabilir.

M1 Max ile düz m4 arasında ki fark bence birebir uygulama bazlı testlerde ortaya çıkar diye düşünüyorum koca adamlarsınız zaten.

Sosyal ağlarda paylaş

m1 pro -> m4 pro  ya da m1 max -> m4 max  kıyaslamasında ortalama single core işlerde %50 hızlı multi core işlerde %100 hızlı. öyle 4-5 kat gelişme olmadı 3 nesil sonra bile.

taze m1 pro dan m4 pro ya geçtim şirkette. unity developer olarak yakında hissedilen farkları da yazarım. ama fiyat performan olarak güzel gibi geldi fiyat. 

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...