Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Evde clutter-free goruntu tasima projesi

MrLevie

Öne çıkan mesajlar

Simdi oncelikle muhtemelen onceden yapilmis cozumler vardir bu is icin. O kadar da "brain-storming"lik durum yok. Biraz bilgi/tecrube lazim.

Hedef su, herhangi bir odadaki bilgisayari, herhangi bir odadaya, o odadaki USB-A / USB-C aksesuarlari (plug/play) ile aktarabilmek. Bu kapsamda oyun da oynanacak. 

Soyle, ev 3 katli. 3 kat komple ethernetle giris katindaki modemde birbirine bagli. Butun olayi bu altyapi tasiyacak. 

HDMI over IP yetmiyor. Peripherals da baglayabilmem gerek. 

Kisaca; ya kardesim ben 3. kata desktopu koyup 1. kattaki monitorden oyun oynayabilmek istiyorum. 

Benim aklima ilk Raspberry-pi baglayip goruntuyu ona stream etmek geliyor. Ama stream deyince bir miktar latency geliyor aklima direk. Belki daha profesyonel bir yaklasim vardir diyor, fikirlerinizi reca ediyorum.  

edik: Tabii burada Raspberry-Pi'in goruntu tasima kalitesi nasil olur, modemi daha kaliteli bir switchle degistirmek mi gerekir, gerekirse hangi ozelliklere bakmak gerek vs. onemli sorular. 

MrLevie tarafından düzenlendi
Sosyal ağlarda paylaş

ben powerlink kullanıyorum ve moonlight ile atıyorum bütün yayını, bütün peripheral aletleri bağlamak için ucuz htpc tarzı birşey en mantıklı olur herhalde. latency kablolu olduğu için tolere edilir seviyede ama competitive multiplayer tavsiye etmem yine de, single-player filan daha makbul. benim yaptığımı anlattığım başlık fikir vermesi açısından:

Sosyal ağlarda paylaş

Sagol @Sam baya yardimci oldu senin topic. Sunshine yukledim, geforce'un kendi appinden daha tutarli calisiyor gibi geldi (daha ethernet altyapisina geciremedim de).

Soyle asagidaki gibi bir spreadsheete denk geldim, latency karsilastirmasi yapmislar cihazlarda. Kablolu kablosuz, encode cart curt derken latencye sebep olan cok sey var. 

SoC Moonlight Benchmark

• Like 1
Sosyal ağlarda paylaş

axedice, 15.10.2024 22:49 tarihinde dedi ki:

E steamlinkin kendisi? Peripheral için en iyi çözüm bu değil mi?

steam link donanım olarak discontinued ve 1080p'de kalmıştı aygıt. sadece app olarak android'de filan var 4k vs sunan ama sunshine/moonlight ondan daha iyi o noktada, kalite olsun encode seçeneği olsun (av1 var mesela) çok detaylı müdahil olmak mümkün.

@MrLeviebildiğim zaten geforce kendi desteğini çekti o altyapıdan, bu adamlar o altyapıyı kullanıp ilerletmiş.

Sam tarafından düzenlendi
Sosyal ağlarda paylaş

ben tek katta yaptım da diğer katlara da powerlink çalışıyor elektrik şebekesi katlar arasında bağlı olduğu sürece. gerçi mesh wi-fi sistemi var kablolu olmuyorsa katlar arasında çalışan. bu iş oyun oynanacak kalitede olması için kablolu bağlantı istiyor gerçi.

Sosyal ağlarda paylaş

MrLevie, 18.10.2024 10:42 tarihinde dedi ki:

tek katli evinde yap kardesim sen de.

valla ev got ici kadar be... tv'yi zor sokuyordum eve.

yillari yili kartonda yasiyorum falan geyigi yapiyordum, alamanyaya gelince cidden kartonda yasar gibi oldu yalniz.

onceki evimin antre kismi simdiki evin tamamina yakin... 40 m2 vs 54m2

tv'yi acinca ev aydinlaniyor, tuvalette veya yatak odasinda farketmez bayagi isiksiz isini gorursun kardesim.

vatanimiz jennet!

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...