Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İnternet/Modem problemleri yardım


progamer

Öne çıkan mesajlar

3 gündür deli olacam. İnternetimizde bir problem var çözemiyorum. 3 gün önce bağlantıda sıkıntı oldu PC'nin. Desktop pc modeme kabloyla bağlı. 3-4 gün önce temizlik filan vardı, pc nin yerini değiştirdim arada, o arada kabloya bişi olmuştur dedim, annem de modeme çarptım dedi. 3 Farklı ethernet kablo, 2 usb wireless recevier, 1 desktop pc, 1 laptop, 2 iphone, 2 modem, 2 modem ve duvar arası kablo sonrası hala sıkıntı devam ediyor. Her türlü kombinasyonu denedim. Bazen telefonlar wireless dan bağlanıyor, bazen bağlanamıyor, PC şu an bağlı ama ne kadar sürer belli değil. TV ye bağlı mi box açınca pc bağlantısı gitti bugün ama sonra denedim gitmedi. 2 iphone, desktop, mi box aynı anda çalışıyorlardı sonra ama laptop bağlanmadı. Eski modeme factory reset atınca yenisine reset atınca düzeliyor sonra bozuluyor yine bağlantı. Bütün gün sıkıntısız çalışıyor sonra ertesi sabah bozulmuş oluyor kendi kendine. PC de ağ sorunlarını tanıla deyince kopuk zamanlarda 

dhcp sunucusuna erişilemiyor. Ağ bağlantısı kalitesi düşük olabilir./ internet bağlantısı yok. Yanlızca yerel ağa bağlı./ internete bağlısınız ağ kalitesi düşük olabilir./ otomatik ip adresi atanmadı gibi hatalar dönüyor. Wireless dan İnternet yok, güvenli hatası diyor.

Bu hatalar olmadan önce ayarlarda hiç bir değişiklik yapılmadı ama senelerdir çalışıyordu. Modem hep internete bağlı gösteriyor ama diagnostic yaptırınca kendine sıkıntı yok diyor.

eski modem tp link ac 1200 eski verisyonu. Modem sıkıntılıdır diye bugün gittim yenisini aldım tp link ac1800/archer vx1800v. Aynı problem devam ediyor tabii. Ttnet'i aradım demin, yarım saat dokanmayın modeme bir şey yapacam uzaktan, düzelebilir dedi telefondaki. Düzelmedi tabii ki. Şimdi arayınca direk robot arıza kaydınız oluşturuldu biz sizi ararız dedi. Servis daha arayacak da, gelecek bakacak da. Ondan önce sizlere danışayım dedim.

Böyle bi problemle karşılaşan var mı? Help pls. Bulamıyorum googledan bir çözüm ben. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Modeme kablo ile bağlanabiliyorsan eğer DSL bağlantının hızına, sinyal gücüne ve bağlantı süresine bir bak. Belki gelen bağlantı kopuyordur veya bağlantı kalitesi düşüktür.

Aklıma gelen diğer bir ihtimal de modem işlemcisinin ısınması sonucu saçmalaması. TTnet'in ZTE modeminde, eski birkaç Asus modemde bağlantı kalitesinde düşme sorunlarım olmuştu ve modemleri söküp kart halinde çalıştırmıştım, hatta işlemcinin üstüne de evdeki küçük alüminyum soğutuculardan tutturmuştum. ZTE'nin işlemcisine 2-3 saniyeden fazla parmağımı değdiremiyordum ısıdan. İlk zamanlar sorunu olmayan modemler yıllar sonra saçmalamaya başlıyordu.

Saygılar.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Modem ısınmasından olamaz heralde çünkü iki farklı modemde de aynı problem oluyor. Ekstra bi sıcaklıkta hissetmedim yani. 
Net bağlıykendr gayet guzel 50mbit tam hız çekiyor. Sıkıntı çıktığında ağ kalitesi düşük diyor ama. 
 

Ttnetden aradılar bugün. Port değiştirecem, problem devam ederse arayın yarin dedi. Eve gidince bakıcam, pek ümitli değilim ama sdf

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

çözdüm sorunu.

direk duvar prize bağlı wifi range extender vardı. Akşam aklıma geldi. Onu çektim fişinden, anında düzeldi PC ve laptop. Sonra onu da geri taktım, her şey sıkıntısız çalışıyor şimdi. 2 senedir takılı duran alet durup dururken niye sıkıntı çıkardı, sonra niye düzeldiler hiç bi fikrim yok ama düzeldi sonuçta sdf

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...