Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Başka ülkenin yaşam sorunu ve insanların adaptasyon yalanı


chicagolu

Öne çıkan mesajlar

Artık itiraf etmenin vakti geldi, yurt dışında acı çekiyoruz ve asimile olmak içimizi acıtıyor, bu yüzden Arjantinli ve Hispanic arkadaşlarımla konuşurken ‘biliyonuz mu icardi gsli topçu benim takımım gsnin oyuncusu hehe’ diye kendi gündemimden ve kültürümden araya soruşturunca içimde bir cız ettiğini fark ettim. Washington a gezmeye gittiğim zaman Vietnam anıtı veya 2. Dünya savaşındaki bilmem ney anıtlarını görünce, benim atalarım Çanakkale - kurtuluş savaşında ölmüştü bunlar kim? Diye kendime sorar haldeyken, aslında insanın dedelerinin isminin bile (Ertuğrul -> Mehmet -> Oğuz) diye omuz omuza giderken (Abraham - George) olamayacağını ve ana dil kavramının herşey olduğunu gördüm.

kısacası çocuğumu Türk kültürüyle yetiştirip, Ankara-Çankaya bölgesinde büyütmek varken sırf iyi eğitim için başka ülkenin asimilasyonuna izin vermek bence çok büyük hainliktir. Sırf Türk olduğu için (white) klasmanına bile giremeyecek gelecekte (middle eastern) ne demek olduğunu çocuğuma açıklama gereğinde bulunmak bence acı olabilir.

Bence gerçek Atatürkçü ve vatan sever insanlar, başka ülkenin çatısı altında yaşamayı esaret altında sayıp huzurlu olamazlar. Tıpkı Metehanın yaptığı gibi.Türkler Çin kültüründen etkilenerek asimile olabilirdi. Sözlerimi metehanla sonlandırırken Türk Kara Kuvvetleri, Hun hükümdarı Mete Hanın tahta çıkış tarihi m.ö 209 kuruluşu olarak kabul ediyor. Bence bu bile bu ülkenin ve tarihimizin anglo saksonlardan farkımızı ortaya çıkartıyor

  • Haha 1
  • Kustum 4
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
DoGMeaT, 25.05.2024 07:19 tarihinde dedi ki:

anglo saksonlara laf sokup sokup sonra formda white secemedin diye uzulmene gulumsedim.

middle easternlilar WHITE seciyor amerikada nufus formlarinda

son nufus sayiminda ilk defa TURKISH secenegi eklendi, cocugunla onu secersiniz.

spacer.png

 

Beyaz Anglo-Sakson Protestan (White Anglo-Saxon Protestant) (WASP), ABD'de yaşayan beyaz ırktan olan Anglosaksonların Hristiyanlık'ın Protestan mezhebine mensup olanlarına verilen isimdir. Daha çok kısaltması olan WASP'ın kelime olarak okunması şeklinde söylenir.

ABD'de yaşayan tüm Anglosaksonlar beyaz ırka mensup oldukları için, baştaki White (Beyaz) kelimesi anlamı güçlendirmemektedir. Terim daha çok çalışan sınıftan gelmeyen, toplumun geneline göre refah ve kültür seviyesi standartların üzerinde olan bir kesime hitap etmekte kullanılır. ABD'de Barrack Obama ve John F. Kennedy dışında bütün ABD başkanları WASP'tır.

 

Şimdi caucasian kavramı ise Bir bilim adamının Kafkasya-Gürcistan tarafına gelip mavi gözlü sarı saçlı beyaz tenli insanları görüp ‘ demek bizler bu coğrafyada yayılmışız’ diyerekten caucasian kavramı çıkmış araştırın abi illa herşeyi tek tek mi yazalım. Yani ben USA e gelip Türklerle yaşamadım Amerikalılar bana öğretti tarihlerini bu farkın altını çiziyorum.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...