Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İnternet altyapısı sorgulama


Bone

Öne çıkan mesajlar

Millenicom üstünden sorguladığımda "Adresinizde Türk Telekom (1000 Mbps hız) ve Superonline altyapısı mevcuttur" diyor.
TurkNet üstünden sorguladığımda "FİBER altyapınızın desteklediği hız: 100 Mbps, 20 Mbps'e Kadar Upload" diyor.
Türk Telekom üstünden sorguladığımda "Bu lokasyonda Türk Telekom FİBERNET internet hizmetinden faydalanabilirsiniz" diyor.
Superonline üstünden sorguladığımda "İletişim bilgilerinizi bırakmanızı rica ederiz. En kısa sürede sizi arayacağız. Anlayışınız için teşekkür ederiz." diyor
 

Fiber internette herkes farklı bir altyapı mı kullanıyor, tam olarak maximum ne hızı alabileceğimden nasıl emin olacağım?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Evin içerisine kadar olan fiber internette her şirket kendi fiberini çektiği için farklı olabiliyor. Türkiye çapında yaygın olarak Türk Telekom ve Superonline'ın fiber altyapısı mevcut. Son zamanlarda TurkNet'te bazı yerlerde kendi altyapısı çekmeye başladı ama olmayan yerlerde ise Türk Telekom üzerinden hizmet veriyor. Kendi altyapısı ile hizmet verdiği yerlerde 1000 mbps olan paketi sunuyordu. Benzer şekilde D-Smart ve Vodafone'da fiber hizmetini Superonline üzerinden sağlıyor. Kendi altyapısı olmadan başka firma üzerinden verilen hizmette şirketlerin kendi içindeki anlaşmalarda etkili olabiliyor. Mesela TurkNet'in Türk Telekom altyapısı 1000 mbps desteklediği halde 100 mbps vermesi buna örnek gösterilebilir. TurkNet'in kendi sitesindeki sorgulama ekranı epeyi tutarlı diyebilirim. Superonline'da ise en doğrusu telefon ile arayarak öğrenebiliyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yani anladığım TurkNet, Türk Telekom, Superonline farklı fiber altyapısı kullanıyor, ve bu yüzden de hızları farklı oluyor.

SuperOnline'da en doğrusu değil de, başka yöntem yok. Hız değiştirmek için bile mutlaka arayıp konuşmak gerekiyor. Site üstünden hiçbir değişiklik yapılmasına izin vermiyor.
Keşke arayıp soracağımız kişinin erişebildiği sisteme biz de müşteri olarak erişebilsek. En azından ulaşabileceğimiz maximum hızın ne olduğunu ve hangi fiyattaki pakedi almamız gerektiğini önceden bir hesaplayıp karar verirdik.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oturduğun yerde kutusu var mı ilk ona bak, yoksa zaten gg varsa 1 telefonla kaç alabileceğini söylerler. Superonline 1000 mbit kullanıyorum, speedtest 950 falan veriyor. Ama sonuçta twitch ve kicki 360 p'de donmadan izleyemiyorum, throttling uyguluyorlar resmen. Türkiye simulasyonuna hoş geldiniz.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

gerçekten çok saçma bir sistemmiş. internet sitesinde altyapı sorgulama yapmak istediğinde adresi giriyorsun, sonra Turkcell'e yönlendiriyor, adresi orada tekrar giriyorsun, bu sefer de "sizi aramımızı ister misiniz" diyor, link felan hiçbir şey yok.

hadi gidip 1000 mbit paket alsam, ulaşabileceği maximum hız 150 mbit olsa, boşa para vermiş olacağız, iptal da ettirmezler.

Bone tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Superonline nedense hala sitesine TurkNet gibi hangi adreste ne kadar hız alınabileceğini gösterecek şekilde güncellemedi. Telefon üzerinden sorunca direkt sorgulayıp söylüyorlar. Mesela ben 500 mbit'e kadar alabiliyormuşum. Fiber tarafı için paket olarak almak istersen zaten altyapı desteklemediğinden satışını yapmıyorlar orada kontrolleri vardı 😅

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...