Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hayvancılıktan anlayan var mı?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

2021 yılında bir arkadaşımıza 8 bin tl para verdik. Dedi hayvancılık yapacağız 2 düve alalım vs. O dönem karşılığı 19 gram altın falan ediyordu.

bu arkadaş ile aramız bozuldu, hesap - kitap dedik hesabı kapatalım o zaman. Bu süreçte de hep sorduk, bu hayvanların bakım masrafları falan ne oluyor, paraya ihtiyaç var mı diye, süt geliri falan birbirini karşılıyor dedi.

Sonra bana bir hesap gönderdi hesabın sonucunda işte 2 buzağı toplam 52 bin tl  2 anne inek toplam 90 bin tl değerde = 142 bin tl 
2 yılın masrafları ise 121 bin tl 

kalan para 21 bin tl 

bana hayvan değerleri çok düşük geldiği için anlayan birilerine danışmak istedim 🙂 

bLackcha0s tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:

hayvancılık olayını bilemem ama daha geçen kurban bayramından çıktık zaten. büyükbaşlar 12 binden gidiyordu hissesi (inek/7) yani en az 80 bin ediyor olması lazım bir yetişkin ineğin. tabii kilosuna göredir filan da... bana kazıklanıyorsun gibime geldi 😄 

Mesaj tarihi:

salladigi anlasilmasin diye kusuratli sayi vermis kesin kolpaci yaa telefonunu ver ben blackchaos un avukatiyim diye ariyim rahatsiz olsun biraz sonra da sen ara avukatim aradimi seni diye sor iyice killansin 

• Yeni Oluştur...