Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Eyvah pire!

Frostbite

Öne çıkan mesajlar

Selamlar.

Evde sahiplendiğim iki kedim var.duzenli olarak iç dış parazitlerini yaptirdim fakat özellikle son bir haftadır aşırı kaşınıyor ve kendilerini temizlemeye çalışıyorlar.ikisinde de tek tük de olsa pire gördüm dün ve galiba evide sardı bu şerefsizler:(

Son bir haftadır balkonda oynuyorlardı.çok seviyor keratalar balkonu.ve galiba uzun zamandır da yıkanmiyordu balkon sanırım ilk kaynak balkon..

Şu an ne yapmam lazım? Varmi bu nalet şeyi tecrübe eden.tamda kısmi taşınma arefesindeydim kitaplar falan hep dışarıda bir kısmı kolilerde bir kısmi direk yerde falan:((

Neyse uzun ve karışık oldu mazur görün ve yardım edin lan :((

Sosyal ağlarda paylaş

DRaGoN_SLaYeR, 25.06.2023 10:37 tarihinde dedi ki:

Veteriner bi sprey vermişti kedilerin üstüne ve en çok takıldıkları alanlara sık diye, üstlerine 1-2 anca sıkabildim kaçıyolardı ipneler, yattıkları oyun oynadıkları yere sıkmıştım, çok sürmeden geçmişti böyle 2-3 gün içerisinde

Markası neydi abi? Çünkü bizede verildi ama sonuç hüsran:(

Sosyal ağlarda paylaş

Sebacil diye bir ilaç var bayerin baya güçlü diyorlar icerigine bakmadim ama baya kümes ahıl vs temizleniyormus bununla ama bizim petshop cunbu islerden anliyor baya öldürücü birsey dogru kullanilmazsa sizi bile öldürür dedi tırstım.

Bu arada gece lambası ve bulasik deterjanli bi uygulama gördüm.ısıya duyarlı olduklarindan kosarak geliyorlarmis.oyle ters bi zamanda yakalandim ki anlatamam bir tarafdan bayram arefesi bir tarafdan kismi taşınma vs çok kötü oldu çok

Sosyal ağlarda paylaş

aynı dertten müzdaribim ya. ama bu benim hatam uzun süredir hiçbi aşısını yaptırmıyorum hayvanların. pire görmeye başlayınca dış paraziti yaptım ama iş sandığımdan da beter durumda. kendi üzerimde rastlıyorum arada, pire tarağıyla ne zaman tarasam 5-10 tane çıkartıyorum (2 kedi var, ikisinden de)

yavaş yavaş azalacaktır diye ümit ediyorum her gün tarayarak. ama ekstradan alabileceğim ne tür önlemler vardır? bugün bi evi süpürdüm, bi fısfısın içine sirke karbonat falan koyup evin muhtelif yerlerine sıktım, kumları falan balkonda, orayı purgeledim hortumla.

https://www.amazon.com.tr/Köpek-Önleyici-Doğal-Diatom-Toprağı/dp/B0B1JD3GXH/ref=sr_1_3_sspa?__mk_tr_TR=ÅMÅŽÕÑ&crid=V1NQXGTWFGH&keywords=pire&qid=1687809018&sprefix=pi%2Caps%2C134&sr=8-3-spons&sp_csd=d2lkZ2V0TmFtZT1zcF9hdGY&th=1

şöyle bi şey var mesela bi işe yarar mı? hem hayvanlar için, hem evin genel vaziyeti için tavsiyelere ihtiyacım var 😞

Sosyal ağlarda paylaş

kedileri düzenli damlalamaya baslayip bütün pire döngüsünü kirmak icin aylar yillarca zehirlicen hayvanlari mikrodozla, ev tahtaysa isin cok zor, degilse sile sile ortaliga sacilmis yumurtalardan kurtulmaya calisican. gecmis olsun, zor bela. evi ilaclattiktan sonra feristahim kaymisti, evden tasinmak zorunda kalmistim. ne zaman yataga yatsam yüzüm nefes borum falan yanmaya basliyodu iki hafta sonra bile. belediye vur deyince öldürdüydü sanirim

diatom ortalikta gezenleri öldürür iyidir ama solunmasi silikoza kadar götürebilir diye duydumdu, öyle evde haril haril kullanilacak sey degil bence. iyi arastirmak lazim

ins daha zehirsiz bi yolu vardir ama, vakti zamaninda bulamamistim. zaten kediler de disariya cikiyodu sürekli, durduramiyodum. öbür tasindigim evi de basmisti pireler sdfg hey gidi hey. 

editler: aynisi kaynimda vardi öldü

Drall tarafından düzenlendi
Sosyal ağlarda paylaş

gözle görülen pireleri ortadan kaldırmak yeterli değil bir de bu namıssızların yumurtaları var. bişi yok ortalıkta kurtuldum dedikten 1 hafta sonra aynı döngü başa sarıyor o yüzden sıkı bir şekilde mücadele etmek gerekli.

önce besin kaynaklarını önlemen gerekiyor. kedilere parazit damlası. ama bunu bir ay içinde birden fazla kez tekrarlamamak gerekli. en azından benim veterinerim öyle söylemişti. kediye uygulanan bu damla kedinin derisini bir anlamda pireler için zehirliyor ve ısıran her pire geberip gidiyor. fakat eve yayılmış pire yumurtaları temizlenmez ise, kedideki pire damlasının etkisi bittikten sonra yumurtadan çıkan şerefsiz pireler tekrardan hayvana yerleşebilir.

bayern'in insanlar için soluması zararsız diye pazarladığı k-othrine sc-50 diye bir ilacını kullanmıştım ilk etapta. sonra da chrysamed 1lt lik sprey ile devam etmiştim.

taşınma durumu avantajlı mı dezavantajlı mı bilemedim. eğer yeni eve pire yumurtası taşırsan tüm süreci baştan orda da yapman gerekecek. yumurta taşımamak için ise tüm eşyaları arındırman lazım. 

ben kedime pire damlası uyguladıktan sonra k-othrine şişesinin yarısını 5lt suyla seyreltip ilaçlama pompasına koydum. kedimin en çok zaman geçirdiği odadan başlayarak odanın HER YERİNE bu ilacı uyguladım. yetmedi kalan 50ml ilacın 20ml'sini 10lt suya karıştırıp yerleri de bu suyla sildim. çünkü bu kancıkların en sevdiği yerler parkelerin aralıkları. odanın tüm pencereleri kapalı bi şekilde 6-7 saat ilacın etki etmesini bekledim. tabi odaya giriş çıkış yok bu sürede. kedi de ilaçlı olduğundan gittiği her odada kaşınıp ölmek üzere olan pireleri etrafa saçtı, bunun yaşanmaması lazım. 7 saat geçtikten sonra havalandırdım ama süpürmedim. kediyi bu odaya almadım ben de kullanmamaya gayret ettim. sonraki gün hem süpürdüm, hem de yerleri tekrar normal suyla sildim (bu k-othrine beyaz leke bırakabiliyor çünkü). 

bu odayla işimiz bitti zannediyosunuz ama bitmiyor. her gün süpürüp, 4-5 günde 1 üstteki yazdıklarımı tekrarladım. ben şanslıydım kedinin en çok zaman geçirdiği salon dışında başka odalarda tek tük ölü pireye rastlamıştım. bu odalarda da sonradan aldığım chrysamed 1lt lik spreyi uyguladım ara ara. yumurtlamanın çoğunu salona yaptıklarından evi ilaçlatmaya götürmeden 3 haftada kurtuldum. salonda pire varken odaya girip çıktığımda bacaklarımda 3-4 tane yaşayan pire görüyordum. hani burdan yaşadığım illetin şiddetini kendinizle karşılaştırın. belki benimki kadar yoğun bi mücadeleye ihtiyaç olmaz.
umarım yeni eve geçmeden atlatırsın

Sosyal ağlarda paylaş

goldbären, 27.06.2023 16:05 tarihinde dedi ki:

@incredibull peki pireler dadanmadan önce düzenli parazit damlası kullanır mıydın, ona rağmen mi geldiler?

bilmeyenlere not: kedi piresi insanı ısıramıyor ayrı bir cins, ama yine üstünüzde sıcaksınız diye kıpır kıpır gezerler, huylanırsınız.

kedimi dışarı salmadığım için ancak üstünde pire yakaladığımda yaptırıyordum. pire basma olayından 2 ay önce yapılmıştı pire damlası en son.

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...