Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Adobe Firefly


orc_lord

Öne çıkan mesajlar

  • Genel Yönetici

Adobe'un Midjourney ve DALL-E'ye rakip olarak tanıttığı yapay zeka modeli Firefly kısa bir süre önce beta için kullanıcılara açılmıştı. Birkaç gün önce başvurmuştum, beklediğimden daha hızlı sıra geldi. İlk etapta text to image ve text effects diye iki tane özellik sunmuşlar ama bunu arttıracak gibi görünüyor:

Text to image denemeleri:

spacer.png

midtown manhattan with cherry blossoms on a rainy day

spacer.png

istanbul bosphorus with cherry blossoms on a rainy day

Text effects denemesi:

80NVLOC.png

Manzara ve hayvan görsellerinde başarılı çalışıyor. Keskin görüntüler oluşturuyor ki ben epeyi severim. Adobe'daki filtre olayları ayrıca hoş olmuş hemen arayüzden hızlıca değiştirilebiliyor. Telif hakları konusunda da Adobe modelini sadece izin aldığı görseller kullanarak eğitildiğini belirtmiş. Ek olarak görsel oluşturunca gene metadata'larına işliyormuş.

Adobe Firefly

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tanitim videosunda fazlasi da var mesela brush ornekleri generate ediyor ki bu adobe yazilimi kullananlar icin daha kritik bir feature. 3d to image var, vector generation var (bence bu en onemlisi). text to template gercekten iyiyse onun da gelecegi var.

selection icine generate  plug-in ile onceden yapilmisti photoshop icin ama adobe versiyonu daha iyi tabii. material, text effects bunlar yeni bir sey sunmasalar da isleri epey hizlandirir. upscaling ayni sekilde.

kullananlarin koyduklarina baktim text to image generation genel olarak midjourney'in epey gerisinde. suratlarda zorlaniyor mesela.


creative cloud fiyatina dahil olacak mi yoksa midjourney gibi konturlu mu verecek en buyuk soru bu.

bir baska soru ise, ki buna cevap beklemiyorum, milletin creative cloud'a koyduklari uzerinden train etmediklerine inanan var mi. 
 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

caldilar ve yanlarina kaldi seklinde degil de baska turlu asilabilmesi icin mevcut davalardan caydirici bir emsal sonuc cikmasi lazim. sunucusunda imge olan herkesin bu isi bir numarali oncelik haline getirdigi gozlemlenirse -bu thread sekil 1a- oralardan ne sonuc cikacagi belli. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
  • 6 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...